- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
migi senin oğlunun kilosu kaç cnm?bnmki de tontiş biraz da,6 ay 5 günlük ve tam dokuz kilo.Ufaktan diyeet yapıyoruz:)
biz de 6.5 aylık olduk,6. ayı bittiğinde 9 kg mı görmüştük biz de,9.5 a doğru gidiyoz bakalım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
migi senin oğlunun kilosu kaç cnm?bnmki de tontiş biraz da,6 ay 5 günlük ve tam dokuz kilo.Ufaktan diyeet yapıyoruz:)
maşaallah siz oyuncak olayını bitirmişsizniz, ben de fisherpricenin eğitici köpekçik ve renkli halkaları almaya karar verdim, internetten alacağız inşaallah. ama arkadaşlar tavsiye edeceğiniz memnun kaldığınız oyuncak varsa tavsiyeleriniz de benim için çok önemli.
Bir de forumdaki arkadaşlar ek gıda bir öğünde ne kadar veriyorsunuz, ben bir öğünde minik çay bardağını zorlamaya çalışyorum ama bebeğim kabız çok fena acaba çok mu zorladım ben günlük bir çay bardağı meyve, bir çay bardağı sebze, bir çaybardağı yoğurt vermeye çalışyorum acaba çok mu abarttım ondan mı oluyor??? görüşlerinizi ve tecrübelerinizi çok merakla bekliyorum. çay bardağı dediğim eskinin minik çay bardağı????
kendi bebeğim oluncaya kadar çevremde hiç minik bebek görmedim, sizlerden aldığım haberlerden bebekler ve dönemleri hakkında bilgi edinebiliyorum.
bin kere maşaallah adacım pek çabukmuş, peki ada nisanın kaçında doğdu? bir de küçükken boyu küçük olan çocuklar daha çabuk yürür diyorlar adanın boyu nasıl??
ya bir sorum daha olacak bebeğin beşikte kendi kendine uyuması olayını aklım almadı, benimki çıldırır ya da ben öyle alıştırdım, ben uyutmasam asla uyumaz gece de maşaallah 23.00 da yatıyor, sabahtan geceye tepemde...
yarın bir de ben deneyeceğim, heveslendim.
Kızlar oğlumek gıdaya yeni başladı meyva sularını severek içiyor fakat sebze suyunu pek sevmedi sevilecek gibi de değil doktorun verdiği tarife göre yaptım 1 havuç 1 patates 4 bardak suda 50 dk ağzı kapalı pişirilir süzülür içine 1 çay kaşığı irmik atılır yedirilir diyor ama bildiğin su kıvamında tatsız tuzsuz birşey oldu. Sizler nasıl hazırlıyorsunuz sebze çorbanızı? Şimdilik meyve suyu içiriyorum ne zaman meyve püresi yedirmeliyim, katı gıda yemeği nasıl öğretecem suları bile püskürterek tükürerek içiyor her taraf batıyor
kendi bebeğim oluncaya kadar çevremde hiç minik bebek görmedim, sizlerden aldığım haberlerden bebekler ve dönemleri hakkında bilgi edinebiliyorum.
bin kere maşaallah adacım pek çabukmuş, peki ada nisanın kaçında doğdu? bir de küçükken boyu küçük olan çocuklar daha çabuk yürür diyorlar adanın boyu nasıl??
ya bir sorum daha olacak bebeğin beşikte kendi kendine uyuması olayını aklım almadı, benimki çıldırır ya da ben öyle alıştırdım, ben uyutmasam asla uyumaz gece de maşaallah 23.00 da yatıyor, sabahtan geceye tepemde...
yarın bir de ben deneyeceğim, heveslendim.
Once resim ekliim dedim..kizlar uyku tulumunu kac aylik aldiniz bimden..9 aylik bana kucuk gibi geldi.. Benim kizimda henuz oturamiyo..yurutece de bazen cok daralinca koyuyorum..daha yurutmeyi beceremesi..simdide uyandi beni cagiriyo.
Zeynep sultan..
biz de 6.5 aylık olduk,6. ayı bittiğinde 9 kg mı görmüştük biz de,9.5 a doğru gidiyoz bakalım,diyet yapıyoruz derken?doktorum bana pirinç,patates ve bebe bisküvisini çok fazla verme dedi,kahvaltıda 2 bisküvi yeter dedi,başka bişi demedi,zaten anne sütünün aldırdığı kilo obezite yapmazmış,yürüyünce zayıflarlar,arkadaşımın oğlu 4 aylıkken 9 kg mış,çok korkuyordum obez olcak diye,boğum boğumdu bacakları kolları diyo,şimdi tığ gibi çocuk,o yüzden korkmuyorum ben,yesin diye uğraşmak daha zor,bizimki şimdilik ne versen yiyor,ek gıdaya geçişin bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordumben hiç,kaşıkla yemeye bayılıyo,takma sen de kafaya
![]()
Canım benim oğlumda hiç kendiliğinden uyumaz yatağına koysam da bazen saatlerce uyanık kalıyor, uyku arkadaşı dediğin şarkı söyleyen peluş tarzda olanlardan mı? Peki seni gördüğü süreçte uyuyabiliyor mu ? Beni görünce oynamaya başlıyor oğlum hiç uyuyacak gibi görünmüyor ancak odadan çıkacam ağlayıp duracak ve belki uyuyacak zaten erkenden uyanıyor gece de en az 3-4 defa uyanıyor yakında hastalanacam kronik yorgunluk başladı bende
14 nisanda doğdu canım, 51 cm. Yarın aşımız var, gittiğimizde genel ölçümleri de yapılacak yazarım şimdiki boyunu. Beşiğine oyuncaklarını falan dolduruyorum onlarla oynuyor bazen, su biberonuyla falan da oyalanıyor. Bazen uykuya dalıyor o şekilde. Ama genelde çok inat ediyor uyumak için. Uykusuz biliyorum ama 3-4 saat inatla uyumuyor. Artık gözleri falan kızarıyor, huysuzlaşıyor tabi uyuyamadığı için. En son çare emziğine ev yapımı az şekerli reçel, pekmez ya da minik bir parça çikolata sürüyorum mecburen. Çünkü o saate kadar ne sallamayla ne
memeyle hiç bir şekilde uyuyamamış olduğundan kendine şekerin ona verdiği zarardan daha çok zarar vermiş oluyor. Uyku düzeni bozuk ve hiç bir şekilde düzenleyemiyoruz. Gece 1-2 gidiyor öyle uyku saatleri... Bazı pedagoglar uyku eğitimi veriyorlar. Ağlatarak falan uyutuyorlar çocukları. Ben asla kıyamam ki. Azıcık gık dese yanında biterim. O yüzden kendim bir çözüm bulana kadar böyle idare ediyorum.
Kızlar oğlumek gıdaya yeni başladı meyva sularını severek içiyor fakat sebze suyunu pek sevmedi sevilecek gibi de değil doktorun verdiği tarife göre yaptım 1 havuç 1 patates 4 bardak suda 50 dk ağzı kapalı pişirilir süzülür içine 1 çay kaşığı irmik atılır yedirilir diyor ama bildiğin su kıvamında tatsız tuzsuz birşey oldu. Sizler nasıl hazırlıyorsunuz sebze çorbanızı? Şimdilik meyve suyu içiriyorum ne zaman meyve püresi yedirmeliyim, katı gıda yemeği nasıl öğretecem suları bile püskürterek tükürerek içiyor her taraf batıyor
3 çay bardağı çok canım. Doktorlar en fazla 2 çay bardağı verin eğer doymuyorsa devam sütü verin diyorlar. Bebeğin doyduysa daha fazla istemiyorsa zorlama derim.
Oyuncak olarak Playskool İlk Arabam - e-bebek.com bu ürünü alacağız bugün bu siteden. Dün akşam arkadaşımın bebeğinde gördük, Ada çok sevdi oyuncaklarını, hem oturabilip, hem tutunup yürümesi bana benzer oyuncaklara göre iyi geldi. Şuanda indirimde, onlar 90 liraya almış, sitedeki fiyatı 57.90 şuanda.
Ben şimdilik 2 öğün veriyorum dediğin o eski çay bardağıyla ama doyma sınırını bebeğine bırak zaten bitiremiyorlar genelde.sebze püresine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekliyorum.Armut ve kara erik de cam rendeden geçirip veriyorum onlar baya kaka sayısını arttırıyor.Bir de canım ara öğünün arkasından su da veriyorum.Kendimde bol su içiyorum. Daha hiç kabızlık çekmedi bugüne kadar en az günde 1 kez ,genelde 2-3 kez kakasını yapıyor...
maşaallah. ben de kayısı koşafı veriyorum inşaallah yarar, dün fitil koyduk o bile tam açmadı, uğraşıyor kuzum armut falan hep verdim ama yetmedi herhalde bir de doymaktan kastın ne ?? çaybardağının ne kadarı??
selam kızım kabız gıbı olduunda en ıse yarayanı sıyah uzumun suyumaşaallah. ben de kayısı koşafı veriyorum inşaallah yarar, dün fitil koyduk o bile tam açmadı, uğraşıyor kuzum armut falan hep verdim ama yetmedi herhalde bir de doymaktan kastın ne ?? çaybardağının ne kadarı??
Kızlar ben yoğurt yapmayı bilmiyorum, aranızda bilen varsa tarif edebilir mi