2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar bebeği oturmaya başlayan var mı? Bebek arabasında oturtulur mu bu aylarda ya da oturtarak banyo yaptırabilir miyiz

Kızlar bebeği oturmaya başlayan var mı? Bebek arabasında oturtulur mu bu aylarda ya da oturtarak banyo yaptırabilir miyiz

6+ üstü değişik oyuncak alanınız var mı ?çıngırak falan değil de şöyle pilli,sesli ışıklı şeyler?
Benim oğluma babannesi pepee almış pilli çalıştırınca dans edip şarkı söylüyor. ilgisini çekiyor. hatta baya bi dillendi kızıyor mu pepee ye anlamadık..

Kızlar merabalar uzun zamandır takip ediyorum ama pek yazmaya fırsat olmuyor çeşmediyim şuan tatilde sıcacık burası oğlum çıtçıtlı bady ile duruyo ve de üstüne terliyo boluya gidince ne olacak bilmiyorum bi süre alışamıcaz heralde..metehan 9'nda 6 ayını tamamladı 23 24 gibi 6 aylık aşısı yapılacak sizlerden takip ettiğim kadarıyla baya sıkıntılı olmuş.Bundan öncekilerde herhangi bir sıkıntı olmamıştı ateş falan yoktu bu biraz daha ağır galiba inş.fazla acılı olmadan atlatırız:(...Kızlar ek gıda işi nasl gidiyor benim etrafımdan tüm söylenenler bunların içersiinde çok tecrübelileride var ne yemek yiyorsanız ondan tattırın diyor fazla tuzlu ve baharatlı olmamak şartıyla ayrı bişey hazırlama sizle birlikte masaya otursun ne yiyorsan uygun kısmından bebeğede ver diyolar sizlerde varmı böyle yapan...Ayyy baya bi biriktirmişim Metehan aşırı hareketlendi sürekli yerde dönüp duruyo ince bir yorgan seriyorum yere onda dursun diye bi bakyuorum parkenin üzerine kadar gelmiş..:)göbeğini kaldırıp kaldırıp yere vuruyor o kdar hızlı yapıyorki onun yarısı kadar ben yapsam hiç kilo falan kalmaz heralde..:D
Bu arada bayram sonrası işe başlıyorum öğleden sonra süt izinli olacam ama korkuyorm oğluma dayanabilirmiyim acaba özlermiyim falan diye:??:(((((((((

aayyyyy canım ya bu işe başlama olayını nasıl yapacağız bilmiyorum ben çok korkuyorum ya iyi bir bakıcı bulabilecekmiyim bilmiyorum bende ücretsiz izindeyim 2 yıl müsade var bakalım sonrasını düşünmek te istemiyorum senin bebeğe kim bakacak canım allah yardımcımız olsıun...

benimde kayın validem bakıyo keyfi yerinde, bakıcıdan daha iyi olur zaten bebeğin keyfinden anlarsın mutlu mu diye, tabi başlarda üzüleceksin ben 1 hafta salya sümük çalıştım sonra baktım kuzumun keyfi yerinde alıştım, inşallah sende o süreci rahat geçirirsin.
ayrıca bebekler annelerine küsmez özleyince daha tatlı geleceksiniz birbirinize inşallah..

selamlar canım bu arada merak ettim kayınvaliden bebeğe kendi evinde mi yoksa sizin evdemi bakıyor...

Canim ferro sanolun son kul tar ekim 2016 olanlar toplatildi diye duymustum bi arastir istersen.guzel nisan bebeleri nasil bakalim ek gidalarla araniz nasil.biz pek iyi degiliz..azcik zorlamasm hic yemicek.emiyor sukur.ama dr artik baslaman lazim dedi.yoksa memeye bagimli olur yemezmis.bi de bu ara kucakta bile miz miz.acaba dis mi cikacak.ekleyebilirsem zeynep sultanin bi fotosunu ekliim..hepinizi ve kuzularinizi optum.

ayyyy inanmıyorum ya nasıl bir ülkede yaşıyoruz benim elimdeki de ekim 2016 üstelik daha bir ay önce aldık eczaneden ....

canım ya ah bu kız ne nazlıymış böyle , mamalarına bir kaç damla zeytin yağı damlatabilirsin, ek gıda veriyosun elma üzüm armut suyu verebilirsin..

sorma canım ya, beni benden geçirdi yemin ederim..aman iyi olsunda ben herşeye razıyım ama bazen pes ettiğim zamanlar oluyor..Gören sana ne oldu diyor, hamilelik öncesinden daha zayıfladım..

Henüz oynamaya başlamadı ama yakında başlar, özellikle 6 aylık olunca ilgilerini çekiyormuş birkaç yerde okumuştum. Oğlum şimdi 5 buçuk aylık önce ellerine şimdi ayaklarına takmış durumda sürekli çoraplarını çıkarır çeker ağzına almaya çalışıyor yakında oralara da başlar herhalde. Normal bir durum hatta doktorlar engel olmayın bırakın kendini keşfetsin diyorlar. Ek gıda veriyor musun kızına

Evet ben de engellemiyorum,çorap olayı benimkinde de aynı hatta ayak parmağını ağzına götürmeye çalışıyor:))5.ayından itibaren sütüm yetmesine rağmen tatlara alıştırmak için tek öğün yarım ile 1 çay bardağı arası verdim.şimdi ise 2 öğün veriyorum.9.ayına kadar işe başlayınca sütüm kesilmezse öyle devam edicem.hatta bugün öğlen brokoli ve patates haşlamasını ezip verdim.ikindide 1 çay bardağı yoğurt verdim.Bu arada doktorum dedi ki demir ilacı ve d vitamini farklı zamanlarda verilmeliymiş.biri sabah diğeri akşam gibi yoksa etkisini azaltıyormuş.Ayrıca demir ilacından sonra karbonatlı suya batırılmış tülbentle ağız içi damak kısmını silmek lazımmış.Her ne kadar dişler çıkmasa da demir ilacı her 3 çocuktan birinin diş rengini bozuyormuş...

Aybars Kağan'ın Dişi çıktııııııııııııııı....
Annişler benim oğlum aceleci galiba,dün tam 6 aylık olduk,ve bugün çaybardağında su verirken baktım çıt çıt ses geliyor meğer alttaki dişin ucu çıkm ış,çok sevindim yaaaaa.Varmı başka dişi çıkan bebişler?

gözün aydın canım..biz iki tane alt dişimizin yarısını çıkardık..ilk dişimizi 5,5 aylıkken tedadüfen farkettim..şimdi gülünce ikiside belli oluyor çok şirinnn gözüküyor:nazar:

bizim dişlerimiz nerdeeeeeeeeeeeeeeee :84::84::84::84::84::84::84::84: hala dişimiz yok :19::19::19:doktorada sordum gayet normal erken çıkması ıyımı snaıyorsun dedııı ama ben dişlerini çok merak edıyorummm hayırlısıyla çıksalarda bende rahatlasm :6::6::6::6:

Geçmiş olsun canım, sorunsuz atlatmışsınız aşılarınızı, bizim 6. ay aşımıza kasımda, inşallah sorunsuz geçer. Acaba neden bu adet zamanı herkeste çok farklı ben henüz olamadım hiç olacak gibi de hissetmiyorum. Emziriyor musun bebeğini

Ben de hiç olacak gibi görmüyordum kendimi. Ağrı, sancı hiç bir belirti yoktu. Sabah uyanmamla gelmesi bir oldu canım. Aşırı gelmiyor zaten az ya da normal geliyor. Yalnız bugün yemek yaparken belime bir sancı girdi ki anlatamam. Çok fena oldum ama oturup dinlenince geçti. Tabi herkeste farklıdır ama benim normal reglime göre çok hafif geçtiğini söylemeliyim.

Yarın nikahı var arkadaşımızın. Başakşehir'den Üsküdar'a gideceğiz, umarım zor bir gün olmaz. Ada 6. ayını doldurdu bugün itibariyle. İki gün sonra aşımız var. Ateşlenme olmasın da huysuzluğuna alıştık artık cadının.

6+ üstü değişik oyuncak alanınız var mı ?çıngırak falan değil de şöyle pilli,sesli ışıklı şeyler?

Her türden çıngırak koleksiyonumuz var. Uzayıp titreyeni, içinde boncuk olup şıngırdayanı, gözleri dönüp halkaları çıngırayanı... Hiç pas vermiyor onlara. Büyük bez bebeğimiz var adı Limon Kız, arasıra yüzüne bakıyor, ipli saçlarını yoluyor o kadar. Tırtılımız var boyu kadar, ona da pek bakmıyor sadece kafasındaki antenleriyle dişini kaşıyor. Pepe'nin kırmızı tulumlu kardeşi var, sesini duyunca biraz ilgileniyor. Babasının zeka küpüyle biraz ilgileniyor. Çocuklar için olan pilates topunda yuvarlayınca hoşuna gidiyor. Bir tane hacı yatmazı var, yeşil renkli dinazor. Onu mıncıklamayı seviyor. Şarkı söyleyip kuyruğunu sallayan pembe büyük atı var, üstüne binmelik, o da hoşuna gidiyor. Orman hayvanlarını tanıtan eğitici oyun halısı var, dokununca hayvanların adını söylüyor, ondaki renkler biraz ilgisini çekiyor. En çok ilgilendiği ve sevdiği tavşan şeklinde piyanosu, üzerinde hayvan sesleri de var. En çok onunla oynuyor oyuncaklarından. Ama ama ama telefon ya da özellikle laptopumu görünce ağzı kocaman açılıyor. Dün z,x,c harflerini kopardı. :1: Ekranı klavyeyle düz hizaya getiriyor resmen, açtığı sayfaların kısayolu ben bilmiyorum daha, babası yazılımcı olduğu halde o bile bilmiyor düşünün yani. :1:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım,sanırım biraz genetik annen nasılsa sen de öyle oluyorsun genelde.hala emziriyorum bebeğimi.Bu arada birşey sorucam son1-2 haftadır kızımın altını ne zaman açsam hemen orayla oynamaya,ellemeye başlıyor ,seninkide başladı mı?Bir yerde bunu okumuştum merak ediyorlarmış hep kapalı olan bu yerde ne var diye:))

Bizimki pek merak etmiyor, doğduğundan beri açık açık gezdiği için bazı zamanlarda alıştı herhalde. :))) Altını açınca hemen bacakları yakalıyor geri çekiyor. Bezi alıp, altını silince hemen dönüp kaçmaya çalışıyor yeni bez bağlayacağımı bildiğinden. İki kişi zor zaptediyoruz altını bağlamak için. :9:

Ada oturmaya başladı canım. Kendisi geçemiyor oturma pozisyonuna ama oturabiliyor desteksiz. Banyoyu denemedim henüz oturtarak ama biraz daha zaman geçmesini bekleyeceğim denemek için. Bugün değişik bir şey oldu. Uyusun diye beşiğine bıraktık babasıyla. 5 dakika sonra gidip bir baktık ki kendisi ayağa kalkmış kenara tutunarak ayakta duruyordu. Daha önce tutunur şekilde ayakta duruyordu ama kendisi ilk defa kalktı bugün.

Ada oturmaya başladı canım. Kendisi geçemiyor oturma pozisyonuna ama oturabiliyor desteksiz. Banyoyu denemedim henüz oturtarak ama biraz daha zaman geçmesini bekleyeceğim denemek için. Bugün değişik bir şey oldu. Uyusun diye beşiğine bıraktık babasıyla. 5 dakika sonra gidip bir baktık ki kendisi ayağa kalkmış kenara tutunarak ayakta duruyordu. Daha önce tutunur şekilde ayakta duruyordu ama kendisi ilk defa kalktı bugün.

Büyüdüler valla.çok şükür 6 aylık oldular.daha neler yapacaklar neler.daha dün gibi 40 ı bi çıksaydı diyorduk.evlendiklerini de goruruz insallah :)))

Maşallah canım,erken yürüyecek Ada, benim oğlum tembel biraz ama hareketlenince bizim işimiz daha zor, peşlerinden ayrılmayacağız, artık oğlum tek başına hiç kalmak istemiyor heme sıkılıp ağlıyor

destekli oturuyor canım ama desteksiz oturamıyor,ben bebek arabasının arkasını yarım kaldırıp oturtuyorum,bakınıyor,çok da seviyor,doktotrumuz 6-9 ay arası desteksiz oturmaya başlar,bebeğe göre değişir dedi,mama sandalyesşni sordum,desteksiz oturmaya başlayınca kullanabilirsin dedi ama banyoda desteksiz oturamaz bence daha erken

bebişlerimizin bazıları desteksiz oturup faktan ayaklsnmaya başlamışlaR maşallah,biz daha dönme aşamasındayız,koca göbekle anca :) bugün oğlum da pipisini buldu elleriyle altını açtığımda,bişiler farketti sanırım :)

Son düzenleme:
Back
X