canım öncelikle yanıtladığın için çok teşekkür ederim, benim kızım da 51 cm doğmuştu. Ağlatmama konusunda seninle kesinlikle hemfikirim, bebeğin güven duygusu için çok önemli, bizde de küçük hanımın dediği olur. Mesela TRT de süper dadı diye bir prog var önceleri ben çok hayrandım ama Adem Güneş'in kitaplarını okuyunca şimdi o programdaki çoğu cezaya karşıyım , uyku eğititmi dahil. benim bebeğim emzik almadı ama o döneme dair bir tavsiyem olacak, ben reçel vb. şekerli ürünler yerine hurmayı dilimleyip bir suda azıcık bekletiyordum ona batırıyordum, çok daha sağlıklı olur bence, pekmez de iyi senin dediğin gibi. Prof. Hilal mocan kahvaltıda 8. aya bir çay kaşığı yazmış,geceye de.
şu reklamdaki doktoru mu diyorsun? bizim doktorumuz ona saçmalık dedi, devam sütünü kakalamaya çalışıyorlar dedi, yoksa başka doktor mu canım????
ben yürüteç vb. almayacağım çok uygun değilmiş, parmak uçlarını çalıştırıyormuş, önemli olan kalça kaslarıymış vs.
kızlar günaydın herkese..
Ben uyku tulumunun 9 aylık ve 12 aylık olanlarından almıştım.9 aylık olan şimdi iyi geliyor ama 1-2 aya gelmez, iyiki 12 aylıkda almışım..bu arada sobada aldık, radyatörlü ve dün geceden itibaren sıcacık uyuduk..
ek gıda işine gelince ben artık kasmıyorum açıkcası, bazen kendimize yaptıklarımızdan da tattırıyorum, yediği kadar yediriyorum, herşeyden vermeye çalışıyorum, aman şu saatte şu olacak, şu kadar yedirmem lazım die uğraşmıyorum artık, çünkü bende gerçekten yoruldum, aklıma eseni yapıyorum oda yerse yiyor istemezsede zorlamıyorum..
cnm haklısın da oğlum mamayla büyüdü sayılır,yani sütüm yetersizdi.Aşırılı iştahlı dediğin gibi,biberon falan görünce çıldırıyor,inan yemek yiyemiyoruz,mama sandalyesine koyuyoruz durmuyor,illa ağzı boş kalmasın istiyor.diyet dediğim de bebe bisküvisi,şekerli gıdalar bir de aşırı mamadan kaçıyoruz.İnan ben bildim bileli diyet yaparım,hamileliğimde 25 kilo almıştım verene kadar canım çıktı oyuzden oğlum kilolu olsun istemiyorummmmmm
bence çok,toplamda 2 çay bardağını geçmemesi gerek,şu anda da asıl önemli olan anne sütü (devam sütü ya da)sağlık ocağında da bier buroşür vardı 6. ay dan sonra 9. aya kadar %70 anne sütü % 30 ek gıda diyodu yani 2 çay bardağı gün içinde toplam,9-12. ay arası da %60 anne sütü %40 ek gıda diyordu o da 3 çay bardağı falan yapıyor,ben yarım çay bardağı veriyorum hepsinden,istemezse de zorlamıyorum,elimden geldiğince de emziriyorum,zorlama bence,bir de bol su içir,kabız olmaz,sık sık su ver,susamışsa içiyorlar zaten,ben damlatmayan suluklardan aldım,eline veriyorum,sallıyo,oynuyo,ağzına götürüyo,susamışsa kana kana içiyo,susamadıysa dişlerini kaşıyo
Teşekkür ederim canım, en kısa zamanda deneyeceğim, inşallah becerebilirim yoğurt yapma makinası alacaktım ama önce bir deneyim dedim yapabiliyorsam boşuna almayımöncelikle küçük ağzı kapaklı bi cam kaseye yetecek kadar sütü bir taşımlık kaynatıyorum. süt kaynarken bu arada bende mayalayacağım yoğurdun yerini hazırlıyorum. alttan soğuk almayak bi yere kalınca bir örtü serip üzerine de cam kasemizi koyuyoruz. sonra kaynattığımız sütü kaseye boşaltıyoruz. bu arada 1 tatlı kaşığı kadar yoğurdu oda ısısına gelinceyye kadar bekletiyoruz ve sonra bu yoğurdu koyu bir ayran kıvamında olacak kadar su ile seyreltiyoruz. bu hazırlıklar tamamlandıktansonra sütümüzün ılımasını bekliyoruz serçe parmağımız la baktığımız zaman yanmayacak derecede olacak sütümüz istenilen sıcaklığa ulaşınca oda ısısına gelmiş yoğurdumuzu yavaş bir şekşlde ilave edip yavaşça karıştırıyoruz. en son olarakta kasenin ağzını kapatıp üzerini yine kalınca bir örtüyle örtüyoruz ( bu aşamada kaseyi yerinden kesinlikle oynatmıyoruz) 3 ila 4 saar kadar bekledikten sonra direkt olarak dolaba koyuyuyoruz.dolaptada biraz bekleyince yemeye hazır hale geliyor. afiyet olsun canım biraz uzun ve karışık anlattım sanırım ama yapımı çok kolay gerçekten :)
Canım benim oğlumda hiç kendiliğinden uyumaz yatağına koysam da bazen saatlerce uyanık kalıyor, uyku arkadaşı dediğin şarkı söyleyen peluş tarzda olanlardan mı? Peki seni gördüğü süreçte uyuyabiliyor mu ? Beni görünce oynamaya başlıyor oğlum hiç uyuyacak gibi görünmüyor ancak odadan çıkacam ağlayıp duracak ve belki uyuyacak zaten erkenden uyanıyor gece de en az 3-4 defa uyanıyor yakında hastalanacam kronik yorgunluk başladı bende
peki ya canım bu doktorların sağlık ocaklarının falan verdiği listelerde 4-5 öğün şeklinde ek gda verilecek diyor hangisini yapıcaz zaten oğlum o kadar sık yediğinde beni hiç emmiyor çünkü doymuş oluyor...acaba benimkisimi iştahsız yoksa bu listelermi abartı
canım öncelikle yanıtladığın için çok teşekkür ederim, benim kızım da 51 cm doğmuştu. Ağlatmama konusunda seninle kesinlikle hemfikirim, bebeğin güven duygusu için çok önemli, bizde de küçük hanımın dediği olur. Mesela TRT de süper dadı diye bir prog var önceleri ben çok hayrandım ama Adem Güneş'in kitaplarını okuyunca şimdi o programdaki çoğu cezaya karşıyım , uyku eğititmi dahil. benim bebeğim emzik almadı ama o döneme dair bir tavsiyem olacak, ben reçel vb. şekerli ürünler yerine hurmayı dilimleyip bir suda azıcık bekletiyordum ona batırıyordum, çok daha sağlıklı olur bence, pekmez de iyi senin dediğin gibi. Prof. Hilal mocan kahvaltıda 8. aya bir çay kaşığı yazmış,geceye de.
şu reklamdaki doktoru mu diyorsun? bizim doktorumuz ona saçmalık dedi, devam sütünü kakalamaya çalışıyorlar dedi, yoksa başka doktor mu canım????
ben yürüteç vb. almayacağım çok uygun değilmiş, parmak uçlarını çalıştırıyormuş, önemli olan kalça kaslarıymış vs.
demin ahseni doktora götürdüm burmu tıkalı diye hemde aylık konturolumüz oldu 6900 olmuş 68 cm boyu normal dedi et suyuna çorba yada çorbalarına kıyma kat domates bitecek domates çorbası şehriye at dedi yumurta peynir başla dedi labne veriyorum dedim ver dedi bide en fazla 3 çorba kaşıgı karnını çok doyurur san meme emmez dedi hı bide yürütece erken biraz daha dur dedi oturmak istiyorsa oturt yoksa zorlama dedi bizden bukadar diger ayda köfteye başlarız dedişok oldum mamayı zorla veriyorum köfteyi nasıl verecem şaştım
öncelikle geçmiş olsun. Valla canım biz yumurtaya peynire başlayalı 2 hafta oldu kızım herşeye saldırdığı için bizde problem yok ( maşallahhh ) bazen kızıma oburiks diyorum annem sinirleniyorama dün mama yediriyordum babasıda patates kızartması yiyor biberonu itip patatese bi saldırışı var öldüm gülmekten ama tombiş kalacak diye ödümm kopuyor..
Yürütece başlayalı da bu üçüncü haftamız ne yapyım çocuk sıkılıyor ona koydukmu bi otaraf bi butaraf uçuyor mübarekk :)) dr a zararlımı diye sordum yok dedii ..
yumurtayı bende hergün olmasada arada tatırıyordum ama artık düzenli vercem benimki biraz ihtahsız canım zorla vermekte istemiyorum ama mecburen azar azar başlamamız lazım yürütecede erken dedi kesinlikle yok demedi
İyi akşamlar canım, maşallah yerim onun dişlerini çok şekerherkese iyi akşamlar...Eki Görüntüle 534289 Eki Görüntüle 534290
bugün altı aylık olan minik kuzumm... bu da bizim ilk resmimiz :)
Geçmiş olsun canım kendine iyi bak, inşallah kısa zamanda toparlanırsınbenimki de öyle yaa, gündüz ayağımda sallayarak zorla uyutuyorum, gece kaç defa uyanıyo bilmiyorum, yatağına koyamıyorum bile bizimle uyuyo geceleri... kendine dikkat et canım ben gribi atlatamadığım için ve aynı süreçte uykusuzluktan yorgunluktan zatürre oldum, hatta sütüm bile azaldı oğlum da o ara çok az emiyodu... dün annemlere geldim belki biraz dinlenir toparlarım ama gece benimki uyandı yine ve huysuzlandı neyse ki sabah annemler baktı da biraz uyudum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?