2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

migi senin oğlunun kilosu kaç cnm?bnmki de tontiş biraz da,6 ay 5 günlük ve tam dokuz kilo.Ufaktan diyeet yapıyoruz:)

maşaallah siz oyuncak olayını bitirmişsizniz, ben de fisherpricenin eğitici köpekçik ve renkli halkaları almaya karar verdim, internetten alacağız inşaallah. ama arkadaşlar tavsiye edeceğiniz memnun kaldığınız oyuncak varsa tavsiyeleriniz de benim için çok önemli.
Bir de forumdaki arkadaşlar ek gıda bir öğünde ne kadar veriyorsunuz, ben bir öğünde minik çay bardağını zorlamaya çalışyorum ama bebeğim kabız çok fena acaba çok mu zorladım ben günlük bir çay bardağı meyve, bir çay bardağı sebze, bir çaybardağı yoğurt vermeye çalışyorum acaba çok mu abarttım ondan mı oluyor??? görüşlerinizi ve tecrübelerinizi çok merakla bekliyorum. çay bardağı dediğim eskinin minik çay bardağı????

kendi bebeğim oluncaya kadar çevremde hiç minik bebek görmedim, sizlerden aldığım haberlerden bebekler ve dönemleri hakkında bilgi edinebiliyorum.
bin kere maşaallah adacım pek çabukmuş, peki ada nisanın kaçında doğdu? bir de küçükken boyu küçük olan çocuklar daha çabuk yürür diyorlar adanın boyu nasıl??
ya bir sorum daha olacak bebeğin beşikte kendi kendine uyuması olayını aklım almadı, benimki çıldırır ya da ben öyle alıştırdım, ben uyutmasam asla uyumaz gece de maşaallah 23.00 da yatıyor, sabahtan geceye tepemde...

yarın bir de ben deneyeceğim, heveslendim.

Son düzenleme:
kızlar uyku tulumu kullanıyormusunuz.ben aldım bimden cuma gunu.cok sevdı rahat etti.bende rahat ettim cunku sureklı ustunu açıyordu 2.ayından beri uykusunda ayaklarını ta kafasına kadar kaldırıyor resmen.sımdı tulumla ustunu açsa bile üşütme ihtımali yok.cok tatlı oluyo uyku tulumuyla.kücuk bi teletabiye dönüyor :)

canım bende aldım ve gerçekten çok rahat ediyorum 3 gündür, bizimkide aynı dediğin gibi üstünü açıyor, ayaklarını kaldırıp fırlatıyordu üstündekini..hemde havalar baya soğdu, bizim evde buz gibi, iyi oldu yani..ben 2 tane almıştım :)

Ben şimdilik 2 öğün veriyorum dediğin o eski çay bardağıyla ama doyma sınırını bebeğine bırak zaten bitiremiyorlar genelde.sebze püresine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekliyorum.Armut ve kara erik de cam rendeden geçirip veriyorum onlar baya kaka sayısını arttırıyor.Bir de canım ara öğünün arkasından su da veriyorum.Kendimde bol su içiyorum. Daha hiç kabızlık çekmedi bugüne kadar en az günde 1 kez ,genelde 2-3 kez kakasını yapıyor...

Kızlar bebeği oturmaya başlayan var mı? Bebek arabasında oturtulur mu bu aylarda ya da oturtarak banyo yaptırabilir miyiz

benim oğlum 1-2 gündür desteksiz oturabiliyor ama biz altı aylıkız, arabada destekli oturabilir ama banyoda oturtma bence daha beş aylıksınız çünkü..

selamlar canım bu arada merak ettim kayınvaliden bebeğe kendi evinde mi yoksa sizin evdemi bakıyor...

bizim evde bakıyo canım ben baştan anlaşmıştım oğlumu dışarı çıkaramam bizde bakamıyacaksan bakıcı arayayım diye sağolsun siz nasıl isterseniz öyle olsun dedi. ankara soğuk ben bu soğukta sıcacık yatağından kaldırıp bir yere götüremem çünkü

canım benimkide ayakta sallamayınca kesinlikle uyumuyordu ama trt 1 de süper dadı diye bi program var orada izledim bebeği beşiğe koyuyorsun yanına da bir tane uyku arkadaşı sonrada uyuyuncaya kadar pışpışlıyorsun ilk 1 2 gün çok ağladı. bir hafta oldu şimdi kendş uyuyuveriyo az önce beşiğine koymuştum uyumuş çok rahat oluyor canım dene bence sabredince herşeye alışıyoalr....

Zeynep sultan..

Eklentiler

• $image.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Once resim ekliim dedim..kizlar uyku tulumunu kac aylik aldiniz bimden..9 aylik bana kucuk gibi geldi.. Benim kizimda henuz oturamiyo..yurutece de bazen cok daralinca koyuyorum..daha yurutmeyi beceremesi..simdide uyandi beni cagiriyo.

Bu da abimiz kuzey..

Eklentiler

• $image.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 26
  • $image.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Kızlar oğlumek gıdaya yeni başladı meyva sularını severek içiyor fakat sebze suyunu pek sevmedi sevilecek gibi de değil doktorun verdiği tarife göre yaptım 1 havuç 1 patates 4 bardak suda 50 dk ağzı kapalı pişirilir süzülür içine 1 çay kaşığı irmik atılır yedirilir diyor ama bildiğin su kıvamında tatsız tuzsuz birşey oldu. Sizler nasıl hazırlıyorsunuz sebze çorbanızı? Şimdilik meyve suyu içiriyorum ne zaman meyve püresi yedirmeliyim, katı gıda yemeği nasıl öğretecem suları bile püskürterek tükürerek içiyor her taraf batıyor

Canım benim oğlumda hiç kendiliğinden uyumaz yatağına koysam da bazen saatlerce uyanık kalıyor, uyku arkadaşı dediğin şarkı söyleyen peluş tarzda olanlardan mı? Peki seni gördüğü süreçte uyuyabiliyor mu ? Beni görünce oynamaya başlıyor oğlum hiç uyuyacak gibi görünmüyor ancak odadan çıkacam ağlayıp duracak ve belki uyuyacak zaten erkenden uyanıyor gece de en az 3-4 defa uyanıyor yakında hastalanacam kronik yorgunluk başladı bende

ben hiç meyve suyu vermedim cam rendede ezerek verdim sana da tavsiyem bence bir an önce pütürlülere başla,muz,şeftali,eriği kızım çok seviyor.ben ne bulursam sebzeleri karıştırıyorum.bugün kabak ve brokoli haşlaması verdim

3 çay bardağı çok canım. Doktorlar en fazla 2 çay bardağı verin eğer doymuyorsa devam sütü verin diyorlar. Bebeğin doyduysa daha fazla istemiyorsa zorlama derim.
Oyuncak olarak Playskool İlk Arabam - e-bebek.com bu ürünü alacağız bugün bu siteden. Dün akşam arkadaşımın bebeğinde gördük, Ada çok sevdi oyuncaklarını, hem oturabilip, hem tutunup yürümesi bana benzer oyuncaklara göre iyi geldi. Şuanda indirimde, onlar 90 liraya almış, sitedeki fiyatı 57.90 şuanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…