Merhaba canım, bizim 2 alt çıktı sanırım şimdi üstler çıkacak altlar çıkalı 2-3 hafta oluyor, herhalde şimdi onun sıkıntısında hep geceleri huzursuz ediyor bu dişler, bazı bebekler hiç sıkıntı yaşamadan çıkarıyorlar bazıları ise daha duyarlı, İnşallah şu dönemi bir atlatabilsek.Merhaba canim benim oglum da asiri düzensiz uyuyor son zamanlarda, ayni senin anlattigin gibiydi düzeni, aksam uykuya dalmasi cok zor oluyo, gece sık sık uyaniyo, ayagimda sallayarak uyutabiliyorum ancak, en kötüsü de gece kendi kendine uykuya dalamamasi... Dün aksam ilk uykuya dalıÅında bir saatten fazla uyudu sasirdim, gece de on ikiden yaklasik dörde kadar uyudu yine sasirdim ve sevindim, sabah yine alti gibi uyandi o baska... Sonra sabah baktik ki üst disleri patlamaya yakin damaÄı iyice incelmiÅ, demem o ki biraz da diÅlerden uyuyamiyo kuzular, insAllah yavas yavas düzene girerler... Biz üst disleri cikariyoruz ama cok zorlandik nedense iki ayi gecti bunlari cikarmasi, öyle pat diye cikmiyo yani... Bi de dis aÄrısına biz bile dayanamiyoruz ne yapsın minikler...
oooo öyle misafir her gün gelsin anlayışlıymış komşuların canım yorulmadan atlatmışsın bebişlerle zor oluyor misafir agırlamak
kızlar ahsen 2 gündür her kaşıkta midesini bulandırıyor birazda zorlayıncada kusuyor üşütükmü acaba memede emmek istemiyor ne yapacagımı şaşırdım
kızlar ahsen 2 gündür her kaşıkta midesini bulandırıyor birazda zorlayıncada kusuyor üşütükmü acaba memede emmek istemiyor ne yapacagımı şaşırdım
Canım vardır bir derdi kuzumun bence hiç zorlama bi dr a göster istersen yada sor. Acil şifalar diliyorum.
geçmiş olsun canım boğazı filan mı acıyo acaba mirayda pazar günü öyleydi hiç yemedi calpol verdim ağrısı dinince başladı yemeye
Canım içimi çok rahatlattın, yukarıda bahsettiğin iştahsızlık durumunu oğlum 1 aydır yaşıyor zaten şu an tam 7 aylık oldu, ek gıdalardan bir tek yoğurdu alıyor ve bazen onu bile istemeyebiliyor biz devam sütü kullanmıyoruz acaba bu iştahsız günlerde kullansamıydım diye düşünüyorum doktor sadece emzir dedi ama gece çok uyanıyor artık dişten mi açlıktan mı bilemiyorum. Çınar hiç ek gıda almamaya başlayınca acaba iştahsız bir çocuk mu olacak diye endişelenmeye başlamıştım ki anlattıkların beni rahatlattı aynen dediğin gibi 1-2 kaşıktan sonra almıyor zorlamadan böyle tattırmaya devam edeyim inşallah birden bire iştahla yemeye başlar. Bu arada senaya da maşallah, çok tatlı olmuş, maviş
selam güzel anneler,
geçmişe şöyle bir göz attım da, çoğu anne iştahsızlıktan yakınmış..
sena'nın bir dönem yaşadığı iştahsızlıkla ilgili bir deneyimimden bahsedeceğim.
5-6 aylık civarındayken sena bir ara hiç bir şey yememeye başladı.
tabi ben panik oldum, onu deniyorum olmuyor, bunu deniyorum olmuyor..
o dönemde eltime danıştığımda bana,
şu an 3 buçuk yaşında olan kızının bebekken yemek düzenine çok önem verdiğini,
yiyeceklerinde çok seçici davrandığını fakat oldum olası çok iştahsız olduğunu,
11 aylık oğlunda ise ne yemek saatine ne de ne yediğine önem vermediğini,
bebek ne zaman isterse o zaman yedirdiğini ve şimdi gayet iştahlı bir bebek olduğunu anlatmıştı.
ben de sena'da aynı şeyi uygulayayım dedim ve 2-3 günü neredeyse sadece gece içtiği devam sütü ve gündüz yediği bir kase yoğurtla-ki en sevdiği, hiç reddetmediği tek besindir- geçirdi. bu arada diğer besinlerden de hazırlayıp kaşıkla tattırmak suretiyle teklif ettim, 1-2 kaşık alıyor daha yemiyordu ve hiç ısrar etmiyordum.
10 güne kalmadı, mucize gibi, senacık normal bir şekilde beslenmeye başladı.. tabi hala yemek istemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve şu saatte şunu yemeli diye diretmiyorum.
sena şu an ben evde eşimle bana ne pişirdiysem ondan yiyor. tabi çorbamız eksik olmuyor, pilav yoğurt çok seviyor ve herhangi bir yemeğin içindeki salçalı patatese bayılıyorbunu size kesinlikle tavsiye ediyorum. en azından bir kez deneyin..
bu arada, sürünme, emekleme, yürüteç dönemi derken, senacık, iyice bağımsızlığını ilan etti..
artık koltuk kenarına tutunup ayağa kalkıyoruz, bir de artistlik yapıp ellerimizi bırakıyoruz..
bu da sena'nın en yeni fotoğrafı
Eki Görüntüle 567983
Duruya ve sana geçmiş olsun canım ben de 2 tane 20lik dişimi dikişli şekilde aldırmıştım acını tahmin edebiliyorum ama beklettikçe durum daha da kötüleşiyor ve daha çok acıyı çekiyorsun. Her bebeğin gelişim gösterdiği durum farklı oluyor mesela biz de 2 diş çıktı ama kalkma, basma ve desteksiz oturma yok henüz bugün tam 7 aylık olduk. Cumartesi doktorumuz ne diyecek bekliyorum. Duruyu da terletmemeye çalışın terlemek daha kötü yapıyor. Ben de çocukluğumdan beri hep bronşit olurum her sene de tekrarlıyor malesefNasılsınız bebişleriniz iyidirler umarım. İşler çook yoğun siteye giremiyorum geçmişide okuyamadım. Kızlar cuma günü duru yu kendi dr na götürdüm ve tam teşis alerjik bronşit cuma gününden bu yana 2 3 saate bir 2 çeşit buhar uyguluyoruzantibyotik vermedi damla falan çok şükür nefes alışı düzeldi ama buhara devam. Duru artık biryere tutunarak kendi kendine kalkabilyor , yürütece tutunarak adım atabiliyor , ama dişlerde tık yok bizden haberler böyle bu aralar siteye sık giremem bebişleri ve sizleri öpüyorum.
Ve benim 20 lik dişim 4 gündür anamı ağlattı şişti ağrısı boğazıma , kulağıma vuruyor zaten gece uyuyamıyorum ne yapam bilemedim 2 sene önce birnate çektirdim çok ağrıdı ve şimdi korkuyorum.
Duruya ve sana geçmiş olsun canım ben de 2 tane 20lik dişimi dikişli şekilde aldırmıştım acını tahmin edebiliyorum ama beklettikçe durum daha da kötüleşiyor ve daha çok acıyı çekiyorsun. Her bebeğin gelişim gösterdiği durum farklı oluyor mesela biz de 2 diş çıktı ama kalkma, basma ve desteksiz oturma yok henüz bugün tam 7 aylık olduk. Cumartesi doktorumuz ne diyecek bekliyorum. Duruyu da terletmemeye çalışın terlemek daha kötü yapıyor. Ben de çocukluğumdan beri hep bronşit olurum her sene de tekrarlıyor malesefNasılsınız bebişleriniz iyidirler umarım. İşler çook yoğun siteye giremiyorum geçmişide okuyamadım. Kızlar cuma günü duru yu kendi dr na götürdüm ve tam teşis alerjik bronşit cuma gününden bu yana 2 3 saate bir 2 çeşit buhar uyguluyoruzantibyotik vermedi damla falan çok şükür nefes alışı düzeldi ama buhara devam. Duru artık biryere tutunarak kendi kendine kalkabilyor , yürütece tutunarak adım atabiliyor , ama dişlerde tık yok bizden haberler böyle bu aralar siteye sık giremem bebişleri ve sizleri öpüyorum.
Ve benim 20 lik dişim 4 gündür anamı ağlattı şişti ağrısı boğazıma , kulağıma vuruyor zaten gece uyuyamıyorum ne yapam bilemedim 2 sene önce birnate çektirdim çok ağrıdı ve şimdi korkuyorum.
Bir ara çınarda böğürüp kusacak gibi oluyordu canım, sonra kendiliğinden geçti, bilemiyorum belki diş çıkaracaktır çünkü biz de o dönemlerde olmuştukızlar ahsen 2 gündür her kaşıkta midesini bulandırıyor birazda zorlayıncada kusuyor üşütükmü acaba memede emmek istemiyor ne yapacagımı şaşırdım
Canım içimi çok rahatlattın, yukarıda bahsettiğin iştahsızlık durumunu oğlum 1 aydır yaşıyor zaten şu an tam 7 aylık oldu, ek gıdalardan bir tek yoğurdu alıyor ve bazen onu bile istemeyebiliyor biz devam sütü kullanmıyoruz acaba bu iştahsız günlerde kullansamıydım diye düşünüyorum doktor sadece emzir dedi ama gece çok uyanıyor artık dişten mi açlıktan mı bilemiyorum. Çınar hiç ek gıda almamaya başlayınca acaba iştahsız bir çocuk mu olacak diye endişelenmeye başlamıştım ki anlattıkların beni rahatlattı aynen dediğin gibi 1-2 kaşıktan sonra almıyor zorlamadan böyle tattırmaya devam edeyim inşallah birden bire iştahla yemeye başlar. Bu arada senaya da maşallah, çok tatlı olmuş, maviş
Bir ara çınarda böğürüp kusacak gibi oluyordu canım, sonra kendiliğinden geçti, bilemiyorum belki diş çıkaracaktır çünkü biz de o dönemlerde olmuştu
kızlar gerçekten bunlar kendilerine özel yapılan şeyleri sevmiyor tatsız tuzsuz olaları istemiyor heralde:44:
az önce yayla çorbası yaptım kendimize burdaki arkadaşları okuyunca vereyim dedim bi kase koydum içinede rondoda ekmek çektim onu ufaladım tok tutsun diye baktım hiç itiraz etmeden yedi ben böyle oldum
yeterki yesinde kendimize yaptığımdan vereyim ya hep tükürüyodu istemiyodu hiçbişey yiyince sevindim sizde deneyin bakalım inşallah yerler ya:26:
kızlar fundela girmiyor ya noldu ki adanın sonuçları nasıl çok merak ettim:26:
selam güzel anneler,
geçmişe şöyle bir göz attım da, çoğu anne iştahsızlıktan yakınmış..
sena'nın bir dönem yaşadığı iştahsızlıkla ilgili bir deneyimimden bahsedeceğim.
5-6 aylık civarındayken sena bir ara hiç bir şey yememeye başladı.
tabi ben panik oldum, onu deniyorum olmuyor, bunu deniyorum olmuyor..
o dönemde eltime danıştığımda bana,
şu an 3 buçuk yaşında olan kızının bebekken yemek düzenine çok önem verdiğini,
yiyeceklerinde çok seçici davrandığını fakat oldum olası çok iştahsız olduğunu,
11 aylık oğlunda ise ne yemek saatine ne de ne yediğine önem vermediğini,
bebek ne zaman isterse o zaman yedirdiğini ve şimdi gayet iştahlı bir bebek olduğunu anlatmıştı.
ben de sena'da aynı şeyi uygulayayım dedim ve 2-3 günü neredeyse sadece gece içtiği devam sütü ve gündüz yediği bir kase yoğurtla-ki en sevdiği, hiç reddetmediği tek besindir- geçirdi. bu arada diğer besinlerden de hazırlayıp kaşıkla tattırmak suretiyle teklif ettim, 1-2 kaşık alıyor daha yemiyordu ve hiç ısrar etmiyordum.
10 güne kalmadı, mucize gibi, senacık normal bir şekilde beslenmeye başladı.. tabi hala yemek istemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve şu saatte şunu yemeli diye diretmiyorum.
sena şu an ben evde eşimle bana ne pişirdiysem ondan yiyor. tabi çorbamız eksik olmuyor, pilav yoğurt çok seviyor ve herhangi bir yemeğin içindeki salçalı patatese bayılıyorbunu size kesinlikle tavsiye ediyorum. en azından bir kez deneyin..
bu arada, sürünme, emekleme, yürüteç dönemi derken, senacık, iyice bağımsızlığını ilan etti..
artık koltuk kenarına tutunup ayağa kalkıyoruz, bir de artistlik yapıp ellerimizi bırakıyoruz..
bu da sena'nın en yeni fotoğrafı
Eki Görüntüle 567983
Nasılsınız bebişleriniz iyidirler umarım. İşler çook yoğun siteye giremiyorum geçmişide okuyamadım. Kızlar cuma günü duru yu kendi dr na götürdüm ve tam teşis alerjik bronşit cuma gününden bu yana 2 3 saate bir 2 çeşit buhar uyguluyoruzantibyotik vermedi damla falan çok şükür nefes alışı düzeldi ama buhara devam. Duru artık biryere tutunarak kendi kendine kalkabilyor , yürütece tutunarak adım atabiliyor , ama dişlerde tık yok bizden haberler böyle bu aralar siteye sık giremem bebişleri ve sizleri öpüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?