2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba canim benim oglum da asiri düzensiz uyuyor son zamanlarda, ayni senin anlattigin gibiydi düzeni, aksam uykuya dalmasi cok zor oluyo, gece sık sık uyaniyo, ayagimda sallayarak uyutabiliyorum ancak, en kötüsü de gece kendi kendine uykuya dalamamasi... Dün aksam ilk uykuya dalışında bir saatten fazla uyudu sasirdim, gece de on ikiden yaklasik dörde kadar uyudu yine sasirdim ve sevindim, sabah yine alti gibi uyandi o baska... Sonra sabah baktik ki üst disleri patlamaya yakin damağı iyice incelmiş, demem o ki biraz da dişlerden uyuyamiyo kuzular, insAllah yavas yavas düzene girerler... Biz üst disleri cikariyoruz ama cok zorlandik nedense iki ayi gecti bunlari cikarmasi, öyle pat diye cikmiyo yani... Bi de dis ağrısına biz bile dayanamiyoruz ne yapsın minikler...
Merhaba canım, bizim 2 alt çıktı sanırım şimdi üstler çıkacak altlar çıkalı 2-3 hafta oluyor, herhalde şimdi onun sıkıntısında hep geceleri huzursuz ediyor bu dişler, bazı bebekler hiç sıkıntı yaşamadan çıkarıyorlar bazıları ise daha duyarlı, İnşallah şu dönemi bir atlatabilsek.

Iyi aksamlar kizlar her zaman yazamıyorum ama takipteyim sizi... Adayi ben de merak ettim, insAllah bir seyi yoktur... Bisey sorucam kizlar benim oglum da cok terliyo, gündüz olsun gece olsun uyurken özellikle sirti islanacak kadar terliyo, sizde var mi böyle bir durum?

oooo öyle misafir her gün gelsin anlayışlıymış komşuların canım yorulmadan atlatmışsın bebişlerle zor oluyor misafir agırlamak :21:

aynen canım ya misafir ağırlamak normalde bişey değilde miray durmuyo öldüm bittim bu ara sürekli misafir bide fıtığım var belim koptu valla

Eklentiler

• $2012-11-20-855.webp
    $2012-11-20-855.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 46
  • $2012-11-20-857.webp
    $2012-11-20-857.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 46
  • $babyswimmer.webp
    $babyswimmer.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 40
kızlar ahsen 2 gündür her kaşıkta midesini bulandırıyor birazda zorlayıncada kusuyor üşütükmü acaba memede emmek istemiyor ne yapacagımı şaşırdım :50:

Nasılsınız bebişleriniz iyidirler umarım. İşler çook yoğun siteye giremiyorum geçmişide okuyamadım. Kızlar cuma günü duru yu kendi dr na götürdüm ve tam teşis alerjik bronşit cuma gününden bu yana 2 3 saate bir 2 çeşit buhar uyguluyoruz :( antibyotik vermedi damla falan çok şükür nefes alışı düzeldi ama buhara devam. Duru artık biryere tutunarak kendi kendine kalkabilyor , yürütece tutunarak adım atabiliyor , ama dişlerde tık yok bizden haberler böyle bu aralar siteye sık giremem bebişleri ve sizleri öpüyorum.

Ve benim 20 lik dişim 4 gündür anamı ağlattı şişti ağrısı boğazıma , kulağıma vuruyor zaten gece uyuyamıyorum ne yapam bilemedim 2 sene önce birnate çektirdim çok ağrıdı ve şimdi korkuyorum :53:.

kızlar ahsen 2 gündür her kaşıkta midesini bulandırıyor birazda zorlayıncada kusuyor üşütükmü acaba memede emmek istemiyor ne yapacagımı şaşırdım :50:

Canım vardır bir derdi kuzumun bence hiç zorlama bi dr a göster istersen yada sor. Acil şifalar diliyorum.

geçmiş olsun canım boğazı filan mı acıyo acaba mirayda pazar günü öyleydi hiç yemedi calpol verdim ağrısı dinince başladı yemeye

selam güzel anneler,

geçmişe şöyle bir göz attım da, çoğu anne iştahsızlıktan yakınmış..
sena'nın bir dönem yaşadığı iştahsızlıkla ilgili bir deneyimimden bahsedeceğim.

5-6 aylık civarındayken sena bir ara hiç bir şey yememeye başladı.
tabi ben panik oldum, onu deniyorum olmuyor, bunu deniyorum olmuyor..
o dönemde eltime danıştığımda bana,
şu an 3 buçuk yaşında olan kızının bebekken yemek düzenine çok önem verdiğini,
yiyeceklerinde çok seçici davrandığını fakat oldum olası çok iştahsız olduğunu,
11 aylık oğlunda ise ne yemek saatine ne de ne yediğine önem vermediğini,
bebek ne zaman isterse o zaman yedirdiğini ve şimdi gayet iştahlı bir bebek olduğunu anlatmıştı.

ben de sena'da aynı şeyi uygulayayım dedim ve 2-3 günü neredeyse sadece gece içtiği devam sütü ve gündüz yediği bir kase yoğurtla-ki en sevdiği, hiç reddetmediği tek besindir- geçirdi. bu arada diğer besinlerden de hazırlayıp kaşıkla tattırmak suretiyle teklif ettim, 1-2 kaşık alıyor daha yemiyordu ve hiç ısrar etmiyordum.
10 güne kalmadı, mucize gibi, senacık normal bir şekilde beslenmeye başladı.. tabi hala yemek istemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve şu saatte şunu yemeli diye diretmiyorum.
sena şu an ben evde eşimle bana ne pişirdiysem ondan yiyor. tabi çorbamız eksik olmuyor, pilav yoğurt çok seviyor ve herhangi bir yemeğin içindeki salçalı patatese bayılıyor :1: bunu size kesinlikle tavsiye ediyorum. en azından bir kez deneyin..

bu arada, sürünme, emekleme, yürüteç dönemi derken, senacık, iyice bağımsızlığını ilan etti..
artık koltuk kenarına tutunup ayağa kalkıyoruz, bir de artistlik yapıp ellerimizi bırakıyoruz.. :52:

bu da sena'nın en yeni fotoğrafı :49:

$770_122007204625661_1261598818_n.webp

Canım vardır bir derdi kuzumun bence hiç zorlama bi dr a göster istersen yada sor. Acil şifalar diliyorum.

geçmiş olsun canım boğazı filan mı acıyo acaba mirayda pazar günü öyleydi hiç yemedi calpol verdim ağrısı dinince başladı yemeye

sagolun kızlar umarım gecici bir dönemdir bende anlamadım tamam yemiyordu normaldede ama şimdi birde midesini bulan uzun sürerse doktora götüreyim inşallah gecer :50:

selam güzel anneler,

bebek ne zaman isterse o zaman yedirdiğini ve şimdi gayet iştahlı bir bebek olduğunu anlatmıştı.

ben de sena'da aynı şeyi uygulayayım dedim ve 2-3 günü neredeyse sadece gece içtiği devam sütü ve gündüz yediği bir kase yoğurtla-ki en sevdiği, hiç reddetmediği tek besindir- geçirdi. bu arada diğer besinlerden de hazırlayıp kaşıkla tattırmak suretiyle teklif ettim, 1-2 kaşık alıyor daha yemiyordu ve hiç ısrar etmiyordum.
10 güne kalmadı, mucize gibi, senacık normal bir şekilde beslenmeye başladı.. tabi hala yemek istemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve şu saatte şunu yemeli diye diretmiyorum.
sena şu an ben evde eşimle bana ne pişirdiysem ondan yiyor. tabi çorbamız eksik olmuyor, pilav yoğurt çok seviyor ve herhangi bir yemeğin içindeki salçalı patatese bayılıyor :1: bunu size kesinlikle tavsiye ediyorum. en azından bir kez deneyin..

bu arada, sürünme, emekleme, yürüteç dönemi derken, senacık, iyice bağımsızlığını ilan etti..
artık koltuk kenarına tutunup ayağa kalkıyoruz, bir de artistlik yapıp ellerimizi bırakıyoruz.. :52:

Eki Görüntüle 567983
Canım içimi çok rahatlattın, yukarıda bahsettiğin iştahsızlık durumunu oğlum 1 aydır yaşıyor zaten şu an tam 7 aylık oldu, ek gıdalardan bir tek yoğurdu alıyor ve bazen onu bile istemeyebiliyor biz devam sütü kullanmıyoruz acaba bu iştahsız günlerde kullansamıydım diye düşünüyorum doktor sadece emzir dedi ama gece çok uyanıyor artık dişten mi açlıktan mı bilemiyorum. Çınar hiç ek gıda almamaya başlayınca acaba iştahsız bir çocuk mu olacak diye endişelenmeye başlamıştım ki anlattıkların beni rahatlattı aynen dediğin gibi 1-2 kaşıktan sonra almıyor zorlamadan böyle tattırmaya devam edeyim inşallah birden bire iştahla yemeye başlar. Bu arada senaya da maşallah, çok tatlı olmuş, maviş

Nasılsınız bebişleriniz iyidirler umarım. İşler çook yoğun siteye giremiyorum geçmişide okuyamadım. Kızlar cuma günü duru yu kendi dr na götürdüm ve tam teşis alerjik bronşit cuma gününden bu yana 2 3 saate bir 2 çeşit buhar uyguluyoruz :( antibyotik vermedi damla falan çok şükür nefes alışı düzeldi ama buhara devam. Duru artık biryere tutunarak kendi kendine kalkabilyor , yürütece tutunarak adım atabiliyor , ama dişlerde tık yok bizden haberler böyle bu aralar siteye sık giremem bebişleri ve sizleri öpüyorum.

Ve benim 20 lik dişim 4 gündür anamı ağlattı şişti ağrısı boğazıma , kulağıma vuruyor zaten gece uyuyamıyorum ne yapam bilemedim 2 sene önce birnate çektirdim çok ağrıdı ve şimdi korkuyorum :53:.
Duruya ve sana geçmiş olsun canım ben de 2 tane 20lik dişimi dikişli şekilde aldırmıştım acını tahmin edebiliyorum ama beklettikçe durum daha da kötüleşiyor ve daha çok acıyı çekiyorsun. Her bebeğin gelişim gösterdiği durum farklı oluyor mesela biz de 2 diş çıktı ama kalkma, basma ve desteksiz oturma yok henüz bugün tam 7 aylık olduk. Cumartesi doktorumuz ne diyecek bekliyorum. Duruyu da terletmemeye çalışın terlemek daha kötü yapıyor. Ben de çocukluğumdan beri hep bronşit olurum her sene de tekrarlıyor malesef

Duruya ve sana geçmiş olsun canım ben de 2 tane 20lik dişimi dikişli şekilde aldırmıştım acını tahmin edebiliyorum ama beklettikçe durum daha da kötüleşiyor ve daha çok acıyı çekiyorsun. Her bebeğin gelişim gösterdiği durum farklı oluyor mesela biz de 2 diş çıktı ama kalkma, basma ve desteksiz oturma yok henüz bugün tam 7 aylık olduk. Cumartesi doktorumuz ne diyecek bekliyorum. Duruyu da terletmemeye çalışın terlemek daha kötü yapıyor. Ben de çocukluğumdan beri hep bronşit olurum her sene de tekrarlıyor malesef

Bir ara çınarda böğürüp kusacak gibi oluyordu canım, sonra kendiliğinden geçti, bilemiyorum belki diş çıkaracaktır çünkü biz de o dönemlerde olmuştu

Canım içimi çok rahatlattın, yukarıda bahsettiğin iştahsızlık durumunu oğlum 1 aydır yaşıyor zaten şu an tam 7 aylık oldu, ek gıdalardan bir tek yoğurdu alıyor ve bazen onu bile istemeyebiliyor biz devam sütü kullanmıyoruz acaba bu iştahsız günlerde kullansamıydım diye düşünüyorum doktor sadece emzir dedi ama gece çok uyanıyor artık dişten mi açlıktan mı bilemiyorum. Çınar hiç ek gıda almamaya başlayınca acaba iştahsız bir çocuk mu olacak diye endişelenmeye başlamıştım ki anlattıkların beni rahatlattı aynen dediğin gibi 1-2 kaşıktan sonra almıyor zorlamadan böyle tattırmaya devam edeyim inşallah birden bire iştahla yemeye başlar. Bu arada senaya da maşallah, çok tatlı olmuş, maviş

buna sevindim canım. sena anne sütü almadığı için devam sütü içiyor.
eğer sen emziriyorsan kesinlikle önermem devam sütünü..
gece uyanmasının sebebi ise eğer başka diş belirtisi yok ise açlıktandır.
çünkü sena da iştahsız olduğu dönemde gece 5-6 kez uyanıyordu.
şimdi 2 kez uyanıyor, sütünü içip tekrar uykuya devam ediyor :nazar:

bir aile büyüğü söylemişti, "kızının açlık hissini yaşamasına izin ver" diye.
aksi halde acıkmak ve doymak kavramlarını öğrenemeden büyüyorlar.
sonra "oğlum-kızım 15 yaşına geldi, hala dolabın kapağını açıp hazır olan yemeği ısıtamıyor" diye yakınmaları duymak şaşırtıcı olmasa gerek..

bu arada sena'nın hala arada bir 1-2 gün bir şey yemek istemediği oluyor,
o zaman da yine ısrar etmemek gerekiyor..

çınar bey biraz kontrolün kendisinde olduğunu hissetsin(zannetsin) annesi.. :34:

kızlar gerçekten bunlar kendilerine özel yapılan şeyleri sevmiyor tatsız tuzsuz olaları istemiyor heralde:44:
az önce yayla çorbası yaptım kendimize burdaki arkadaşları okuyunca vereyim dedim bi kase koydum içinede rondoda ekmek çektim onu ufaladım tok tutsun diye baktım hiç itiraz etmeden yedi ben böyle oldum:53::53:
yeterki yesinde kendimize yaptığımdan vereyim ya hep tükürüyodu istemiyodu hiçbişey yiyince sevindim sizde deneyin bakalım inşallah yerler ya:26:
kızlar fundela girmiyor ya noldu ki adanın sonuçları nasıl çok merak ettim:26:

Bir ara çınarda böğürüp kusacak gibi oluyordu canım, sonra kendiliğinden geçti, bilemiyorum belki diş çıkaracaktır çünkü biz de o dönemlerde olmuştu

valla uzun zamadır bakmamıştım dişine ahsenin hafif bir beyazlık var sanki izin vermedi zorla baktım ama çıkmamış hafif beyaz bakalım çıktıktan onra düzene girer iştahı inşallah:44::44:

Son düzenleme:
kızlar gerçekten bunlar kendilerine özel yapılan şeyleri sevmiyor tatsız tuzsuz olaları istemiyor heralde:44:
az önce yayla çorbası yaptım kendimize burdaki arkadaşları okuyunca vereyim dedim bi kase koydum içinede rondoda ekmek çektim onu ufaladım tok tutsun diye baktım hiç itiraz etmeden yedi ben böyle oldum:53::53:
yeterki yesinde kendimize yaptığımdan vereyim ya hep tükürüyodu istemiyodu hiçbişey yiyince sevindim sizde deneyin bakalım inşallah yerler ya:26:
kızlar fundela girmiyor ya noldu ki adanın sonuçları nasıl çok merak ettim:26:

afiyet olun kuzuma:56: bende çok merak etim fundelayı inşallah bir sorun yoktur:50:

selam güzel anneler,

Eki Görüntüle 567983

maşallah fıstığa çok tatlı :) inş iştahı hep iyi olur seni hiç üzmez canım..iştah konusunda söylediklerinde çok mantıklı bende artık ne zaman ne yemek isterse kahvaltı,çorba,meyve,yoğurt hepsini sunuyorum gün içinde hangisinden ne kadar isterse zorlamıyorum..böylece kızımda bende stres olmuyoruz :)

geçmiş olsun canım bazen iştahsız olabiliyorlar günleri günlerini tutmuyo bi de diş sorunları tabi napsın yavrular inş çabucak iştahı yerine gelir prensesin

geçmiş olsun canım ikinizede... bu arada maşallah fıstığa neler yapıyo öle aferin ona :nazar: bizde kalkma çabalarındayız daha ama cesaret alamıyo hrld kuzum

Back
X