2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

gecmiş olsun canım umarım önemli birşey degildir ne kadarda sana moralde versek sen doktoru görene kadar rahatlamazsın işte anne olmak allah bütün yavrularımızı korusun

canım çok geçmiş olsun bebeğini okumayı ihmal etme maşşallah hep önde bir bebek Allah nazarlaran korusun. Hem nazar hem hastalıklar için oku ben de okuyacağım senin için de. Büyükler bazı duaların mikroplardan bile koruduğunu söylüyor. umarım önemli bir şeyi yoktur.

arkadaşlar bence yüzde doksanın üzerinde hep bebekleimizin fiziki gereksinimlerini tartışıyor, paylaşımlarda bulunuyoruz. Bence zihinsel ve ahlaki gelişimleri için yaptıklarımızdan da bahsedelim. Benden:
bu ara bebekle konuşmamı artırmaya çalışıyorum, devamlı bebeğimle beraberim ama sanki onunla konuşmamı azalttım sebep belki kucağıma her alışımda göz teması kurmak istediğimde önümüzde arkamışda oynanacak yaramazlık yapacak bir şeylere saldırması fırlamasıydı ben de kucağımda olmasada konuşmayı artırdım, eskiden ona kitap okudğumda dinlerdi, şimdi aşırı hareketten dinlemiyor diye azaltmıştım ama tekrar şöyle başladım önce okuyorum resimlere bakıyor 2-3 sayfada fırlıyor yaramazlığa o başka şeylerle oynar ve beni hiç sallamazken ben gene de okumaya devam ediyorum. El sallamayı öğrendi nihayeeet gerçi dedesi öğretti ama ben de bu ara alkış çalışıyorum .

Babasıyla bugün ona sesli Kur'an okuma kararı aldık ikişer sayfa kendisi ve meali umarım sürekli yaparız sizlerin de fikirlerini yaptıklarınızı yazarsanız çok yararlı olur bence birbirimizi örnek alırız.
ha bu arada bir ara alacağım oyuncaklardan bahsetmiştim arkadaşlar ben Eğitici köpekçik'i aldım,75 TL ye resmen param boşa gitti içim yanıyor kesinliiikle tavsiye etmem . Eline iki kaşık bir tencere kapağı çok daha seviyor.
Halka sıralama aldım gene dedesi ve teyzesinin desteğiyle bir tanesini takıyor ama ikincisine sıkılıyor daha çok dişlik olarak kullandı halkaları ama onu gene de tavsiye ederim bir gün sıralı dizeceğine inanarak.

Cok sagolun kizlar iyi dilekleriniz icin ama icim rahat etmeyecek pazartesi olmadan. Cok terliyor ve atesi oluyor ara ara. Kipir kipir zaten hic durmuyor yerinde. Emerken bile baska seylere takiliyor gozleri. Uyumak istemiyor ve uyutmaya calisirken gozleri gidiyor artik ama eller alkis yapiyor. Alt degisirmek ayri bir konu zaten bezi aldigim anda vinnn kaciyor.

canım çok geçmiş olsun umarım önemli bişey değildir:26:

slm kızlar canım çok sıkkın çok bunaldım miray sürekli ağlıyor iyice mızmız oldu hep kucağa saldırıyor mama yemiyor dişlerini çok fazla kaşıyo dün akşam çok ağladı dentinox sürdüm baktım sustu dişleri acıyor yavrumunmalatyaya yeni geldiğimiz için bu ara misafirimde çok geliyor bi taraftan miray bi taraftan hazırlık yap temizlik derken bitmiş durumdayım yarın yine misafirim gelecek şu dişleri bi atlatsaydıköptüm hepinizi hasta olan bebeklere çok geçmiş olsun

acaba çok kalın mı giyidiriyorsun,hani sırtı terli oluyorsa uyanınca falan,ya da hareket edince terliyorsa o ter soğur,daha kolay hasta olur diye dedim,bana öyle demişlerdi,terleyince daha kolay üşütrrümüş bebekler,o nedenle ben çok kalın giydirmiyorum

sana kesinlikle katılıyorum canım,biz de sürekli onunla konuşuyoruz ya da bir şey anlatırken sanki ona anlatıyormuşuz gibi anlatıyoruz ve resmen dinliyor bizi,kendince sesler çıkarıp tepki veriyor,bu aralar bababa,mamama,dedede demeye başladı bir de kendi dilinde bi şeyler söylüyor,bence bebeklerin konuşmasındaki önemli faktörlerden biri onunla konuşan birilerinin olması.Kuran'ı Kerim okumayı da iyi düşünmüşsün canım,aslında yavaş yavaş alıştırmak gerek,ben de bir kaç sene sonra basit sureleri ezberleteyim istiyorum,oyuncak olayın da dediğin gibi,pilli oyuncaklara dönüp bakmıyoruz ama eline verdiğim plastik leğen ya da plastik mutfak gereçleri daha hoşuna gidiyor resmen

selam kızlar, herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir inşAllah..Bizde fena geçmedi, diş falan yok henüz ama huzursuzluk hat safada, ne yapacağımı şaşırdım,

Pancem aynen benim kızımda dediğin gibi, mızmız, ne yapacağımı bende şaşırdım Rabbim sabır versin bize..Birde yemiyor yine, mamada içmiyor şaşırdım kaldım

Ahsen abla diyor kızlar baba dede enne yanlış yazmadım anne yerine enne diyordu sabahtan buyana şevvali görünce abla diyor

Kızlar bugün kınamızı yaptık çok şükür kazasız belasız atlattık ohh bi sorun çıkmadıya çok rahatladım :) elifim herkese baktı durdu hiç üzmedi annesini de. :) foto eklicem ama ben foto çekmedim kızlardan alayım eklerim. Minik kızımın ellerine kına yaktık :)

ahsene kocaman alkış benim oğlan da iki gündür bağıra bağıra baba diyo .......

Maşallah ikisinede, bak sen şu şirine ye anne baba demeyi geçmiş bide abla diyor :)
diger kızımda erken konuşmuştu ama yürümesi gec olmuştu ahsende başladı erkenden konuşmaya bakalım yürümesi nasıl olacak

hayırlı olsun kınanız güzel geçmesine sevindim canım dügün kınalarınıda görürüz inşalllah kuzularımızın

günaydın arkadaşlar bol uykulu güzel iştahlı bir hafta olur inşallah bebişlerimizin babamız hafta sonu yoktu dün gece geldi sabah ahseni görseniz resmen adamcaazı yaladı

Maşallah canım, iyi geçtiğine sevindim, elifin kınalı ellerinin fotolarını bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…