2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydınlarrr
elazığ bembeyaz karlar altında çok güzel birgün tabi dışarı çıkanlar için zordur ama camdan izlemek çok hoş
okular tatil edilmiş elazığda bu gün kızlarımla takılacaz şevvaldede hafif kırgınlık vardı iyi oldu tatil kızım biraz dinlenir

günaydın bayanlar,kaç gündür efe ye bakıp bakıp ağlıyorum.Arkadaşımın oğlu geliyor gözümün önüne.Hala ne olduğuna dair bir bilgim yok.Resmen depresyona girmiştim hafta sonu kardeşim bile diyor abla sen depresyona girdin diye.Yeni yeni atlatıyorum,daha ziyade düşünmemeye çalışıyorum.Bu sıralar pek de güzel şeyler yaşamıyorum önce kayınvalidemle tartıştım,sonra bu durumdan dolayı eşimle mırın kırın oldu aramız.En sonunda da arkadaşımın olayı.Baya kötü bir dönem geçirdim.Şimdi daha iyiyim.Efe me bakıp bakıp çok şanslıyım Allah'ım sana şükürler olsun efe sağlıklı,yanımda ve mutlu diyorum.

Efe kocaman oldu teyzeleri,babası ba ba dedikce oğlum anne diyor.Tabi ben de basıyorum havamı babasına karşı.balık yedirmeye başlamışsınız;ama ben hiç yedirmedim.Yavaş yavaş ben de yedireyim.Dışarıyı çok seviyor oğlum.Ne zaman dışarı çıksak mızmız olan oğlum hemencecik susuyor.Hatta pencereyi görünce basıyor çığlığı,bir de pencereden baktırıp çekince nasıl ağlıyor.Dışarıyı izlemeyi çok seviyor küçük bey.Hafta sonu uzaktan kumandalı araba aldık.Onunla baya vakit geçiriyoruz.Erkek annesi olanlara tavsiye ederim.

Nasılsınız güzel anneler. işlerin yoğunluğundan siteye giremiyorum özledim sizleri.. Ben çok yorgunum öldüm öldüm işler çok yoğun duru geceleri çok huzursuz uyumak bilmiyor ayakta salla salla mahfoldum allahtan annem yanımda sağolsun.

Kızlarr ???? Duru bir haftadır mama haricinde hiçbir şey yemiyor çorba, yoğurt, meyve vs. hazırladığımız bütün şeyler çöpe gidiyor üzülüyorum. Dün annem karnıbahar yemeği yapmış kıymalı falan çorba gibi salçalı tuzlu yerken kızım ağzımın içine baktı yedireyim dedim 1 haftadır ağzına yemek koymayan duru bir kase yedi demem oki çokmu kasyoruz acaba yemeklere biraz tuz koysak ne olur sizce ??? allahım anne olmak ne kadar zormuşş yaa annemlede sürekli tartışma halindeyim ne bu ne yediriyon çocuğa , yemez tabi , genç kız oldu artık normal yemek ver vs kızlarr yorulduğumu hissediyorum..

Canım başın sağolsun geçen okudum ama yazamadım patron geldi. Çok üzüldüm allah annesine sabır versin. Bu aralar bendede kaybetme korkusu var atamıyorum üzerimden neden olduğunuda bilemiyorum ama bu düşünceler beni çok olumsuz etkiliyor ne yapazağımı bilemiyorum..

selam güzel anneler,

sena'nın geçtiğimiz perşembe gözü kızarmıştı, sulanıyordu, göz nezlesi şüphesiyle doktora götürdük, muayene tahlil derken, kanında ufak bi enfeksiyon ve hafif kansızlık çıktı. yakın diye kendi doktorundan başka bi doktora götürmüştük. az biraz da öksürük vardı, adam bize iğne yazıyordu neredeyse. parmak ucundan alınan kan örneğinde bile hastaneyi birbirine katan kızım için, hafif bi enfeksiyon ise bu baskıyı yine ve bi kaç defa yaşamasın diye düşünen babası iğne yerine şurup verip veremeyeceğini sormuş ve doktor 3 şurup yazmış. içimiz rahat etmedi tabi, kalktık bi daha kendi doktoruna götürdük. çok da iyi ettik. çünkü kendi doktorumuz, bu kadar hafif bi vakıa için bunlara gerek yok deyip bir şurup ve bir göz damlası verdi. cumartesiden beri kullanıyoruz ve kızım bugün iyice toparladı.

senacık, o halsiz bakışları, kırmızı gözleri ve sümüklü burnu ile bana şirinlikler yapıp gülümsedikçe benim gözlerim doluyordu ne kadar da içimizden bir parça, ne kadar da canımız oluverdiler bu sıpalar bizim..

yaklaşık 2 hafta önce, sena'dan 2 ay küçük bebeği olan bi arkadaşımın tekrar hamile kaldığını öğrendim. ve bu beni sevindirmekle birlikte sarstı.. hatırlıyorsanız bununla ilgili bir şey sormuştum size burada.. ikinci bebek zamanlaması ile alakalı.. araştırdım, soruşturdum, düşündüm ve gönlüme danıştım, sena ile ana kız biraz daha vakit geçirmeye, en az 2 yazı tek başımıza yaşamaya, birbirimizi anlayana ve dinleyene kadar baş başa olmaya karar verdim, eşim de bu kararımı destekledi ve cumartesi günü bir operasyon ile ikinci bebek ihtimalini %98 ortadan kaldırdık inşallah..

ne güzel neredeyse bütün bebişlerin ilk dişleri göründü sevgili annelerin sevinçlerini paylaşıyorum. bizim henüz hiç bir belirti yok, geciktikçe artan bir heyecanla bekliyorum kızımın ilk dişini görmeyi

senacık, iyice hareketlendi. koltuk kenarlarından tutunup yürüyor. kapı, çekmece, yatak kenarı vs her türlü yere uzanmaya çalışıyor, tutunup kalkıyor ve tabi sık sık düşüyor. bebekliğinden beri düştüğünde "hiiiii, ayyyy, off" gibi sesler çıkararak yardımına koşmadığım için, düşmenin yaşamının doğal bi olayı olduğuna inandı, ıh bile demiyor, yüzünü buruşturup her ne ile uğraşıyorsa denemeye devam ediyor.. size de tavsiye ederim bunu.. bazen annem veya kayınvalidem yanımızda olduğu zaman onlar öyle tepki verince bi havaya giriyor, içini filan çekiyor, hepsi numara

bu arada kayınvalide demişken, bazı yorumlarda kayınvalide yakınmalarını okudum, üzüldüm, bir bayanın eşinin annesi ile paylaşacağı, ondan öğreneceği o kadar çok şey var ki.. "kötü" kayınvalidenin insanın hayatını nasıl zehredebileceğini düşündüm, böyle insanlarla muhatap olanlara Allah sabır versin.. bizim, kayınvalidemden "kayınvalide" olarak bahsetmekten bile haya edecek denli bir muhabbet var aramızda. şükürler olsun..

son olarak, emzik kullanımı ile alakalı olarak söylemek isterim ki, bir bebeğin emme refleksi bir şekilde karşılanmalı diye düşünüyorum, sena'cım anne sütü almadı, parmağını emmesindense emzik kullanmasını tercih ettim. evladı parmağını emen arkadaşa da tavsiyem, bir pedagog ile görüşmemizde demişti ki, "emzik kullanan bebeğin o emziğe olan bağını maksimum 3 yaşında konuşarak veya o emziği ortadan kaldırarak rahatça kesebilirsiniz, fakat aynı bağı parmağı ile geliştirirse parmağı uzaklaştırmak, koparmak gibi bir işlem olamayacağı için yetişkinlik dönemine kadar dahi uzayabilir ve artık biz buna fiziksel değil ruhsal bi sorun gözüyle bakarız."

herkese bol yemeli gündüzler, bol uykulu geceler diliyorum..

(çok sık yazamayınca bu kadar şey birikiyor işte:)

sabah kızım elimi ısırdı topu topu 4 günlü olan dişi ile hemde
poposuna kullandığım kremler hafif kızarıklığını aldı
oda ayırma konusunda bende bu ara düşünmüyorum ama şu gece çok kalkma olayını azaltabilsek bari..

kızımın doktoru 8-9 aylık bebeklerde kan sayımı hemogram yaptırıyoruz sizde yaptırın dedi.
aranızda bunu yaptıran varmı?

arkadaslar yogurt yapma makınesı aldım gercekten cok kullanıslı ve super yogurdunuz oluyo alacak alan varsa tavsıye ederım tuttu m tutmadımı stresı yok...kızımın alerjısı var ben de burdan bı arkadas sagolsun ao c yogurdunu maya olarak kullanıp kecı sutuyle mayaladım dırekt kecı yogurdu veremıyorum yuzde 75 kecı yuzde 25 ınek cunku sureklı kendı yogurdumu mayalık ayırıcam ve ıcındekı maya kırılıck kecıye dobnusecek 3 bılınmeyenlı denklem gıbıyım:))
bızım dr.da kan sayımı 1 yasında dedı.ben de odasını bu yaz mayıs gıbı ayırıcam ınsallah tık olsa uyanıyo odada gezemıyoruz kucuk hanm uyancak dıe:)esım ıse gıderken aksamdan oturma odasına alıyo esyalarını...o jhaldeyız yanı:)

kızımın doktoru 8-9 aylık bebeklerde kan sayımı hemogram yaptırıyoruz sizde yaptırın dedi.
Canım bizim doktor 9 aylık olunca yapılacak dedi yani şubat ayına gelin kontrole hem tahlil yaptırırız hem kontrol dedi şu an 7, 5 aylık oğlum.

Hayırlı olsun canım, markası neydi ben de almayı düşünüyorum çünkü bazı günler tutturamıyorum. Ben de aoçiftliğinin yoğurdunu maya olarak kullandım onu kullanmaya devam ediyorum ama genelde inek sütünü kullanıyorum keçi sütü anne sütüne yakın dedikleri için bir defa denedim tesadüf tutturamadım. Aynen dediğin gibi oğlum en ufak bir seste uyanıyor her sabah 6 da babasıyla uyanıyor sonra da yatmıyor, şu gece uykuları düzene girse 1 yaşından sonra ben de ayırmak istiyorum

ohh deymesin kimse keyfinize bakalım bursayada perşembeden sonra diyorlar,elifi giydirip yağan kara çıkarmak istiyorum kısa bir süre yağan karı tutmaya çalışsın banyoda suyu tutmaya çalışıyorda şevvalde dinlensin iyi olmuş bu tatil size :)
senin durumundaydım kısa bir süre önce baya baya atlattım ama hala arada sırada oluyor kolay atlatılamıyo malesef,Rabbim anneye sabırlar versin
anne deyince pek keyifli oluyor dimi özellikle kaynana tarafına
ah şu anneler yokmu bi ara benim annemde canı ister şunu verelim canı ister bunu verelim ne kavgalar ettik ama vermek istemiyorum zorlamı yok efendim biz size herşeyi verdik ama ,neden eskiyle şimdi kıyaslanır anlamıyorum belki o zaman herşey doğaldıda o yüzden veriliyordu.

ah canım ya sanada üzülüyorum bazen hem yalnızsın hemde çınarın uyku sorunu var bi düzene girsede sende çınarda rahatlasa

Sağol canım ya özellikle dün gece çok fenaydı gece sürekli ağlama krizleri tuttu neyi var anlamıyorum karnını doyuruyorum altı temiz, zaten gündüz ancak 2 saat uyusa geceleri neden uyumak istemiyor gece yarısı uyanıyor uykuya dalmakta zorlanıyordu şimdi uyumak istemiyor ağlayıp duruyor yatağımıza alamıyorum yatak biraz dar gibi ve eşim biraz dikkatsiz uyku sersemi çocuğa dirsek filan geçirir yani biraz deli gibi yatar. Dikkatimi çekti son 10 gündür çınar uyumakta çok zorlanıyor gece uyumak istemiyor gündüz de öyle yapıyor yatağa koyduğum an ağlıyor önceden uykusu iyice gelince koyardım biraz mızmızlanırdı şimdi hıçkıra hıçkıra ağlıyor ilk defa şu son 3 gündür böyle ağladığına tanık oluyorum. Anneme biraz yanıma gel çok bunaldım yemek yapasım bile gelmiyor diyorum sen gel deyip duruyor ben şimdi nasıl geleyim zaten havalar iyice soğumaya başladı eşyalar fazla olacak çınarı nasıl idare edip uçağa bineyim. Kayınvalidem burada ama onun huyunu sevmiyorum biliyorsun bazı durumları anlatmıştım. En son doğumumdan 2 gün önce bir dedikodu yapıp eşimle tartışmama neden oldu ben de aradım anne neden böyle abartıyorsun olayları farklı anlatıyorsun hep böyle yapıyorsun o sinirle seninle mesafeli olmak lazım dedim bana ne dedi biliyor musun suratını görmek istemiyorum ne haliniz varsa görün ne gelinlik yaptın bana dedi. Bir kere 2 gün sonra doğuma girecem biraz anlayışlı olması gerekirken mahalle karıları gibi laf yetiştirme derdinde. Zaten bebeğim için hiç bir hazırlık yapmadı evlenirken de yapmadı ancak çene... Bana böyle sözler söyledikten sonra ben çok kırıldım ve onu görmek istemedim özellikle doğum zamanında, hastaneye gelmişti ben zaten suni sancıyla kıvranıyorum 2 gün önce o laflarından sonra 2 gün boyunca ağlamıştım. İlk doğumum ilk defa anne olacaktım çevremdekilerin daha duyarlı ve bana karşı daha hassas davranmasını beklerdim. Hastanede korkular içindeydim acaba normal mi sezeryan mı olacak doğum nasıl olacak oğlum sağlıklı doğacak mı sancılar filan, kendi gelmiş orada komşuma dedikodu yapmış, komşuma demişki bana surat yapıyor beni istemiyor sen git odaya seni ister demiş ve neredeyse kadına aramızda geçenleri anlatacakken komşum yeter artık demiş sonradan bunu kendine anlatınca ben öyle demedim getir komşunu yüzleşeyim dedi sonra da ben kendi kendime konuşuyordum o duymuş dedi. Yani çok şaşırıyorum kulağımla duyduğum laflarını bile inkar ediyor bana hiç unutmayacakmısın bu olayı dedi hayır malesef unutmayacam her doğum zamanı aklıma gelince hatırlıyorum

kızlar bebeğim günlerdir kabız, ilaçta fayda etmedi anne sütüyle besleniyor yoğurt veriorum bide meyve püresi, ş,imdi de çorba yapıyorum patates havuç haşlama, başka ne yapabiliirim

tesekkur ederım bugun denedım cok guzel oldu alerjısı olunca mecbur cnm kecı sutu ve yogurduyla yapıyorum markası weewell dıgerlerı plastıkmıs arastırdım plastık kokuyomus arzum sınbo ole dıyolar anı bu cam kaplarda 60 tlye aldım e bebekten gercekten tavsıye ederım

kızlar bebeğim günlerdir kabız, ilaçta fayda etmedi anne sütüyle besleniyor yoğurt veriorum bide meyve püresi, ş,imdi de çorba yapıyorum patates havuç haşlama, başka ne yapabiliirim
kabızsa bence kabaklı ıspanaklı bı corba yapabılırsın havuc ve patates daha cok kabız yapar uzum suyu armut suyu ıyı gelıyo portakal da ıyı gelıyo bıskuvı ve pırınc unu verme cnm gecmıs olsun

Çorbasına ve püresine zeytin yağı ekliyor musun? İlk başlarda benim oğlum da 4-5 gün yapamıyordu belli bir zaman sonra düzeldi

bugün bende ahsene dolma yaptım ama hiç agzını açmadı zorla verdim tükürdü biz katı gıdalara biraz zormu gececez acaba bir heves getirdim eşimde dalga geciyor iki tane getrirseydin ahsen onla doymaz diye hırs yaptım yedirecem diye ama malesef hiç umdugum gibi olmadı

İpek hanım brokoli çorbası ve kayısı kompostosu sevdi kızlar.az buzda olsa sevdiği şeyler var.

bizedesöyledi her ay kontrole götürdüğüm doktorr 9 buçuk aylık olduğunda getir dedi ocak ortasında götürmeyi düşünüyorum

ben sabahları yaptığım ekmekli yumurtalı peynırlı karışımıniçinee yarım kayısı koymuştum bıçakla küçük parçalara bölerekk öğlene kalmadan patır kütür her tarafı batırdı faydalı olduğu için koymuştum ben ama midesini baya bi çalıştırmıştı sende deneyebılırsın yaptığın muhallebının prirnç ununun içnede olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…