2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

dişi çıktımı canım belki oda yapabilir?

selam kızlar..

bizim de 8 aylık doktor kont. vardı, kızım 9300 gr 71 cm olmuş dişleri yok yanakları kıpkırmızı çenesi de doktor, salyadan dedi, yakında diş çıkaracağa benziyor dedi, inşallah çünkü 10 gündür falan gece sabaha kadar ağlıyor inliyor..

kızım iki ayda 900 gr almış doktor çok iyi dedi, neler veriyorsun dedi, anlattım, ekmek vermiyorum kilo almasın diye ver dedi, ama dinlemeyeceğim...kuru baklagillerin tamamına bu ay başlayabilirsin dedi, cevize de yeni başlayacağız, 10. ayda yumurtanın beyazına başlayacağız dedi, sanırım bazı doktorlar 1 yaş diyor, ama ben doktorumuzu dinleyeceğim, bizim doktorumuz ek gıdaya geçtiğimizden beri bütün mevsim sebze ve meyvelerini verebiirsin dedi ben verdim, mercimeği serenay sormuştu sanırım biz 6. ayda başladık canım yalnız sade mercimek çorbasını sevmiyor genelde bebekler, havuç patates,soğan sarımsak, kıyma katarsan daha lezzetli bir çorba oluyor, ayrıca 2 yemek kaşığı mercimeği ve 1 yemek kaşığı kıymayı haşlayıp içine tarhana ekleyip yapıyorum onu da seviyor benim kızım da çok gazlı ama yese de yemese de değişmiyor, ben kasmıyorum artık, 8. ayda kahvaltıda 1 tatlı kaşığı tahine 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırdım onu da sevdi, yumurta kabusumuz, ben haftada 5 gün veriyorum doktor her gün vermelisin dedi, peynir yumurta tereyağını karıştırıyorum sıcak suyla eziyorum süzgeçten geçiriyorum öğürerek yiyor, ben de sevmem zaten yumurta,

bizim de hala bir mama sandalyemiz yok, e bebekten baktım chicco polly çift kılıflı sandalye çok iyi kızlar bebeği sıkmıyor çok rahat, fiyatı 250 lira idi, ben de bir siteden 2. el aldım 1 yıl kulanılmış, 130 tl, pazartesi elime geçecek umarım iyidir,

amma da yazmışım çenem açıldı gece gece bizden haberler böyle kızlar...

merhaba bayanlar nasilsiniz uzun zamandir gelemedim ben.oglumun altta iki disi cikti 6 aylikken baska cikmadi sizde boyle olan var mi

Berbat bir gün benim için, hava kötü, dünden beri boynumdan başıma kadar zonklayıcı ağrı, bulantı gözlerimi zor açıyorum üstüne gece hiç uyumadım bütün gece o halde çınar da iyice azıttı rekor kırdı kalkmakta. Sabah uyandım regl olmuşum onun da sıkıntısı üzerimde oğlum sabah ağıtla uyandı ne yaptıysam huzursuzluğu geçmedi ev berbat, bunun üstüne bütün gece saat 22 den itibaren uyuyan eşim bana danışmadan misafir davet ediyor tabi kendine ne ki ancak millet gelsin onlarla eğlensin, sıkıldım ya anlayışsız insanlardan, annesi ayrı bir anlayışsız kendisi öyle bir lafa da gelemezler kompleksli gibi her lafı üstüne alınırlar, yanlarında birşey konuşamazsın.

merhaba bayanlar nasilsiniz uzun zamandir gelemedim ben.oglumun altta iki disi cikti 6 aylikken baska cikmadi sizde boyle olan var mi
Selam canım, oğlum 6,5 aylık iki alt dişini çıkarttı şimdi 7,5 aylık henüz başka diş çıkmadı ama elleri sürekli ağzında kaşıyıp duruyor ne zaman çıkacak bekliyoruz kiminde arka arkaya çıkıyor kiminde birkaç ay sonra

canım dişten ola bilir ahsendede iştahsızlık çok oldu halendaha düzelmedi kızarıklıklarda alerji olabilirmi degişik birşey verdinmi gün içinde
maşallah kuzuma mama sandalyenizde hayırlı olsun canım güle güle kullanın

kolay gelsin canım bebekle çok zor dün ablamlar gelmişti yabancı da degil ama ahsenin tüm düzeni mahvoldu akşama kadar hiç emmedi uyumadı ama keyfine diyecek yoktu kucaktan kucaga keyif yaptı

ben de aynı durumdayım,kızım artık gece hiiç uyumuyor, sürekli ağlıyor, benim evde dandini durumda en büyük korkum çat kapı misafir gelmesi, burada kimsemiz yok ondan rahatım biraz, erkeklerden empati beklememk lazım yaa anlamıyolar, surat assan bir sen mi bebek büyütüyosun diyolar, çok kasma kendini canım yaa mükemmel olmaya çalışma, bebek var olduğu kadar olsun beğenmeyen de gelmesin, sen bebeğinle ilgilen onlarda torunlarını görsünler gitsinler, zaten çok yorgunuz, başka şeylere moralini bozmamaya çalış

kızım gece yanı sabaha karsı kaka yapma olayını bırakalı 5 6 ay oldu nerdeyse 2 gecedır sabaha karsı yapıyo dun fark ettım uyanınca temızledım ama ondan oncekı gece aglamadı da yatmıs uyumus ole sabah bı kalktım pısık tabı hem kızarık hem sıvılce gıbı uzuldum tabı nıvea kullanıyorum sureklı gunde 3 4 defa suyla yıkar ıyıce kurularım kremını eksık etmem olana bakın ...aglamıyo da aglasa orasına burasına bakıcm yarına kadar ıyı olmazsa hametan ya da trosdy krem alıcm ıtına ettıkce gelıp buluyo

iyi akşamlar malum kış geldi oğluma bere ördüm nasıl olmuş o halınden pek memnun görünüyor başını sıcak tuttu herhall korkmayın evde bereyle tutmuyorum yenı bıttıde bunlar deneme çekimi :)

allah sabır versin canım sende de iiiii kaynana varmış valla ben öle sengesiz bişeyini görmedim ama bi soğukluk var bende işte iyi olur inşalaalh yarın sabah burdalar.......

bu topik çok güzel kkızlar ya bütün bilgilere ulaşabiliyorsun serenaycığım çok teşekkür ederiz bilgilendirdiğin için çok merak ediyordum ..........

aman canım boşver gelen gelsin senin canından daha mı kıymetli çocuklusun belinden rahatsızsın milletin bişi demeye hakk bile yok relaks ol takma önce kendini ve bebeğini düşün....

Çok yakışmış canı ellerine sağlık oğlun da çok mutlu olmuş annesinin elleriyle yaptığı bereyi giydiğinde, ben bu konularda çok becereksizim daha doğrusu hiç ilgim olmadı ondan öğrenemedim, ne güzel ama birşeyler üretmek hem de sevdiklerin için

allah sabır versin canım sende de iiiii kaynana varmış valla ben öle sengesiz bişeyini görmedim ama bi soğukluk var bende işte iyi olur inşalaalh yarın sabah burdalar.......
İnşallah bir huzursuzluk yaşamdan gelir ve giderler canım, senin dediğin gibi bende de bir soğukluk var ama tabi nedenleri var hem de ilk evlendiğim zamandan kaynaklı, düğüne ancak 1 hafta kala memlekete gelip teşrif ettiler zaten maddi manevi hiçbir zahmette bulunmadılar bugüne kadar ne bir çeyiz ne bir hediye görmedim kayınvalidemden, bu da yetmiyor gibi bize gelir annem yanıma geldiğinde, sürekli akrabaları sorar konuyu açar annemi konuşturur sonra da kendisi bazı şeyleri kompleks yapar gider oğlunu doldurur benimle kavga etmesine neden olur. Bana geldiğinde ancak tanıdık tanımadık herkesi över sıkıldım artık bu tavırlarından. En kötüsü de söylediklerini inkar etmesi kulaklarıma mı inanayım kendine mi bir de laf değiştirmesi. Doğurmama günler kala yine beni sinir etmişti sözleriyle yaptıklarıyla. O yüzden mümkün olduğunca az görüşmek istiyorum anlaşamayacağım insan tiplerinden,eşimin hatırına arayıp soruyorum davet ediyorum yoksa içimden gelmiyor. Kolay gelsin sana canım

Kızlar, ben yoğurdu günlük sütten yapıyorum tutuyor ama kıvamı biraz akışkan oluyor daha katı yani kalıp gibi olması için ne yapabilirim geçen gün bir arkadaşımın yaptığı öyle daha katıydı ama o makinayla yapıyormuş acaba benim mayadan mı kaynaklı. Kıvamı akışkan olunca yedirmek zor oluyor her tarafımız yoğurt oluyor yarısı ağzından dışarı çıkıyor

Şişe sütten yapıyorsan kaynatmaya gerek yok canım. Isıtıp, parmağını yakmayacak ama ılık olacak ısıya geldiğinde mayalayacaksın. Mayaladıktan sonra yoğurdu yerinden oynatmaman gerek. İyice sarıp ısısı düşene kadar bekle. Sonra bir gece dolapta bekletirsen katı bir yoğurt elde edersin. Yoğurdu mayaladığın kapta önemli. Benim komşu geçen gün benim için sütçüden günlük süt almıştı, dedim sen mayala ben evde değilim gelince alırım. Aynı anda iki kapta mayaladı yarımşar litre. Biri cam biri plastik yoğurt kabıydı. Cam olan ısıyı koruduğu için tuttu ama diğeri ayran gibi bir şey oldu. Eski usullerde yoğurda şeker koyunca mayası daha iyi tutarmış. Hamurda bile şeker kullanmak daha iyi mayalanmasını sağlar. Tam formülü şöyle:
1 lt. süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
bir fiske tuz

Bir de market yoğurtlarında çok iyi tutmayabiliyormuş maya. Organik mayan yoksa elinde prebiyotik yoğurtlarla mayalamayı öneriyorlar. Daha iyi tutuyormuş sanırım bir de içindeki şeyler daha zenginmiş.

Son düzenleme:

sağol canım benim dediğin gibi bi tatsızlık yaşanmadan gelip giderler.... senin kaynana da çekilecek gibi değil o zaman uzak duracan bu insanlardan yalan söleyen inkar eden insandan herşey beklenir. mesafeni iyi koy ve sakın bozma canım...

canım bende günlük sütten yapıyorum önceleri seninki gibi çok akışkandı anneme sordum az kaynatıyorsundur dedi. dediğide doğruymuş şimdi epey bir kaynatıyorum kısık ateşte öyle yapıyorum ve taş gibi oluyo.... birde yoğurdu alırken demir kaşık değil de taahta kaşık ile al ve üzerinden üzerinden al yoksa çok su oluyor yoğurtta...bişey daha. yoğurdu yaptığın gün yeme bir gün sonra yemeye başla....buda etkili katı olmasında .... kolay gele canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…