2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bebişleri hasta olanlar çoook geçmiş olsun noldu nisan bebişlerine böyle nazara geldi hepsi:26:
çabuk geçer inşallah
ahsenim ördüğün patiklere bayıldım çok güzel olmuşlar
bende kpss çalışmaya çalışıyorum ama miray rahat vermiyo hiç

bencede nazar değdi nisan bebeklerine.rabbim onlara uzun ömür ve bol bol sağlık versin.onlar hasta olmasın yeter.ben valla 10 katına razıyım yeterki oğlum hasta olmasın.çok şükür 2 gündür rahat benim oğlum.3 gün çektik ama sağlamından çektik.hiç uyumadan.ateşide çıkmıyor artık çok şükür.sanırım geçti boğazındaki enfeksiyon

Dün peditusu doktor verdi canım.
İlk kızım çook ilgi seven bir çocuk.okuldan ağlayarak gelir bu ödevler bitmez diye,ödev yapınca gel yanımda otur der,sınıfında servisle giden tek o,herkesi annesi götürüyor ona ağlar . Okulda bı etkinlik olsa benim mutlaka olmamı ister.....
Bakıyorum 2çocuklu arkadaşlarım mutlu,diyorum bendemi sorun var bu bunalım,ster,depresyonum nedir bide 2.çocuk8aylık olunca böyle oluşum kafamı karıştırıyor

evet 1. sınıf çocuk içinde aile içinde zordur, sen bebekten çok büyükle ilgilen fırsat buldukça onun daha çok ihtiyacı var, mutlaka kardeşini de kıskanıyordur, ödevler çok oluyo biliyorum çocuk ne yapsın, etkinliiklere de bebeğini al mutlaka git, çok üzülüyorlar ve gerçekten boyunları bükük kalıyor kıyamam ona..

canım bende imreniyorum şu çocuklarıyla hiçbirşeyden eksik kalmayan hanımlarıbende derbederleri oynuyorum
gecen sene şevval 1. sınıftayken hamileydim gercekten çok zorlandık ki seni düşünemiyorum allah yardımcın olsun şimdi ikisininde hitiyaçları daha fazla ama hiç degilse bazı ödevlerini yardım almadan yapa biliyor şevval ama gecensene 3 saat ders yaptıgımız olurdu

Selam anneler..Herkese merhaba..Bir süredir giremiyordum,sanırım hasta bebekler var geçmiş olsun herbirine..Benim kızım da 2 gündür öksürüyor..Siz ne yapıyorsunuz öksüren bebeğinize?
Sanırım sütüm de azalıyor günden güne..Devam sütü kullanıyor musunuz?Bebeğim 8.00 gibi kahvaltı,9,30 sağdığım süt,sonra uyuyor 12. gibi yoğurt, 2 gibi emziriyordum,4-5 gibi çorba,7-8 gibi kaşık maması..Gece de 2-3 defa kalkıp emer.. Rutin beslenme prog.buydu..Sütüm yetmiyor sanki artık ne ekleyebilirim bu programa sizden tavsiye bekliyorum..Pirinç unu vermeli miyim?

bendede evde soğuk algınlığı için peditus var arada burnu akınca falan verıyorum bir zararımı varmış benim haberım yok

Kızlar ben zeynep e sağlık ocağı nin verdigi monovit d3 u kullanıyorum. Sizce bunu kullanmaya devam edeyim mi yoksa baska d vitamini mi vereyim.siz ne kullanıyorsunuz

bendede evde soğuk algınlığı için peditus var arada burnu akınca falan verıyorum bir zararımı varmış benim haberım yok

netteki bir doktor iltihabı göğüse indirdiğini söylüyor o açıdan söyledim, burnu akınca ilaç verme serum fizyolojik sık, ben öyle yapıyorum
Kızlar ben zeynep e sağlık ocağı nin verdigi monovit d3 u kullanıyorum. Sizce bunu kullanmaya devam edeyim mi yoksa baska d vitamini mi vereyim.siz ne kullanıyorsunuz

canım biz de onu kullandık, bitince eczanede dvit 3 varmış onu aldık ikiside aynı, d vitaminini mutlaka kullanmalıyız, bazı arkadaşlar çoklu vitamin kullanıyorlar onun içinde de d vitamini var. bizim doktorumuz ek vitamine gerek görmüyor sadece d vitamini veriyoruz.

1 aydır falan terlemiyor artık bizimkinin, demir ilacı kullanıyosan kansızlık yoktur... belki fazla giydiriyosundur. üzerini örtme bir bak bence

Üzerini örtsem de açıyor zaten. Örtmeden de yatsa terliyor. Üzerinde atlet, uzun kollu badi, alt ve çorapla yatıyor. Ama çok huysuzlanınca altındakileri çıkarıp sadece üstündekilerle ve beziyle yatırıyorum. Demirden olabilir, ben pek düzenli vermiyorum sürekli emdiği için etkisi olmuyordur diye düşünüyorum . Bir deneyim bakayım düzenli içirmeyi değişecek mi...

Biz de devit3 ve monovit'ten sonra multitaps'a geçtik canım. Eşimin kardeşi eczacı, ona sordum. Diğerlerine göre daha pahalıdır ama en iyisi o dedi. Devit 7-8 tl ise monovit 21-22 tl falan, o civarlarda. İçinde a,c,d vitaminleri var.

En son 15 ekimde regli oldum tekrar 15 kasım da regli olmam gerekiyordu ama olmadınm. zaten benim reglim hiç düzenli olmadı. birde balayında çok geciktirici kulandım eylül ayında sanıyorumki o düzensizleştirdi. hamile kalmak istemiyorum geri çekme yöntemiyle korunuyoruz. 1 hafta önce idrar testi yaptım negatif çıktı. bu gün de kan testi yaptırdım değerlerim 0.583 çıktı. hala adet olmadım. görünene göre gebelik yok. en son 10 gün önce ilişkiye girdim. sonuç doğrudur hamile değilimdir di mi? lütfen yorum bekliyorum :)

Bu yazdıklarına ek olarak meyve veriyorum canım. Bir de kendi yediğimiz yemeklerden onun yiyebileceği türden şeyleri veriyorum. Et, tavuk, taze balık varsa kesin veriyorum, bayılarak yiyor. Çorbalarını kıymalı, tavuklu vs. yapabilirsin. Yoğurduna da meyveyi karıştırabilirsin. Pirinç unu arada bir verebilirsin. Devam sütü bazen alıyorum, genelde onun yerine kaşık mamasını sulandırıp biberonda veriyorum.

öksürük için doktora götürsen iyi olur canım, benim bebeğimde 4 öğün yiyor 4 öğün yemesi gerekliymiş,benim de sütüm yok artık.. gece uyumadan önce biberon maması gece uyanırsa biberon maması sabah kalkınca da biberon maması veriyorum.

seninde sütün azaldıysa gece emzirip uyuttuktan sonra biberon maması verebilirsin, gün içinde emzirmeye devam edersin, öğünlerinin miktarını arttırırsan daha iyi doyar benim kız gündüz sadece öğünlerle tok kalabiliyor

mrblar kızlar
nasılsınız hasta bebişlerimiz tez vakit iyileşirler benim ikizlerde rahatsız hem diş çıkarma hem soğuk algınlığı burunları akıyo calpol ve develop vermek zorunda kalıyorum gece yatmadan önce yoksa sürekli uyanıp duruyorlar bu arada bi türlü uyku düzenlerini oturtamadım akşam olunca eşim ve benim savaşımız başlıyo saat 12 olmadan uyumuyorlar biraz erken uyudukları zamanda 12 ye kadar sürekli uyanıyorlar ne yapcam bilmiyorum uykusuz dolaşıyoruz ama çok şükür sağlık sıhhat olsun yetiyor
kızlar oğlum baba mama annn dede gibi konuşuyor ama kızım daha bi iki gündür dey dey aadd gibi ses çıkarıyor o da kendi başına oynarken yapıyor 9 aylık oldu geç mi kaldı kelime çıkarmakta sizce sizinkiler ne alemde kızım çok içine kapanık olacak diye korkuyorum kendi başına oynuyo tvyi çok seviyo

Son düzenleme:

canım bizde de var aynı durum,hatta bi ara ben de yazmıştım buraya ama cevap veren olmamıştı sanırım. Bir de benim oğlum emerken de çok terliyor bazen, doktora sormayı da unutuyorum, neden bilemiyorum acaba üşümesinler derken çok mu sıcak yapıyoruz evleri...

benim kızımda birsürü heceler söylüyor ama anlamlı değil oynarken çıkarıyo.. daha küçükler tabiki normal, bazı bebekler geç konuşabilir ama bizimkiler için bişey söylemek henüz erken, 1 yaş civarına kadar birşeyler söylerler herhalde..

her çocugun gelişimi çok farklı canım ahsen birçok kelime soylüyor ama daha yeni dönmeye başladı çok ki kafana takılıyor bence bir doktora danış istersen sen şimdi oglunla kıyaslıyorsun belki ogluna göre daha akıllı birbebektir eger daha çok vaktini uykuda geciriyorsa daha gec alışıyorlar bazı şeylere canım tv fişini çe ben çözümü orda buldum o ana kalkıp açmıyorum sonrada unutuyorum ahsende reklam görünce cıldırıyor akşamları eşim acıyor okadarda olsun diyorum zaten haberleri ahsen hiç sevmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…