2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba kızlar,
Başıma gelen bir olayı anlatıp sizi de uyarmak istedim.
Malum evde mama sandalyemiz büyük kurtarıcımız ancak orda sabitleyebiliyorum bizim yaramazı,ama kemerini takmıyorduk önündeki tepsinin koruduğunu düşünerek,bugün mutfakta o mama sandalyesindeyken ben de arkam dönük uğraşıyroum bişeylerle birden dönmemle bir de ne göreyim bizimki mama sandalyesinde ayakta, kendini kurtarabilmiş o an dönmesem birkaç saniye sonra düşerdi kesin. Şimdi de öğrendi ya kendini kıvırıp ayağa kalkmayı kemeri bağlayınca acayip mutsuz:)
Hasılı dikkat edin kızlar benim yaptığım hatayı siz yapmayın.
Herkese iyi geceler..

merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl yürümeler başladımı??kızımla bizi de aranıza alırmısınız??

merhaba gorkemli, bende yazmaya baslayalı cok olmadı ama kendimi yalnız hissetmez oldum hem vakit geciyo hem de fikir paylasımı cok faydalı oluyo cocuk buyuturken...sonucta burda herkes tek bi ortak paydada birlesiyo o da; gozbebeklerimiz, bebislerimiz kısacası dogru zamanda dogru yerdesin

merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl yürümeler başladımı??kızımla bizi de aranıza alırmısınız??
hoş geldin canım aramıza

canım bende ahseni baglamıyorum her zamanda aklımdadır ya egilirse filan diye
allah korumuş kuzuyu insan eriniyor onu bagla çöz tebelik yapmamak lazım aslında

oy gulusunu yesinler onun, acmıs agzı da kocaman :) benim kızımda dogdugunda kulakları normaldi sonra 3-4 aylık olunca yelkenli gibi acılmaya basladı hem de biri digerine gore biraz daha fazla acıktı arkadan bakınca, ben de o ara cok taktım kafaya buyudukce bu kulaklar daha kepcelesir bu fark da daha acılır diye dusundum doktorumuza da sordum hatta amaan dedi gayet saglıklı bi cocugun var canını sıkmaya sey mi arıyosun sen dedi sacları cıkıcak onun kapatıcak dedi olmadı cok rahatsız olursa buyuyunce basit bi operasyonu var duzeltirir dedi. sonra benimde gonlum rahatladı kulaklarimizda buyudukce normale dondu nerdeyse hic belli degil hos ama takılcak bi durum degil yani dicegim o. hem bence seksapalitesini yukseltmis oglusunun, yerim ben onu da kulaklarını da

tabiki alırız canım hoşgeldin aramıza senin kızın kaç aylık

hoşbulduk canım benim kızım 4 nisan doğumlu
canım ben hamile olduğumu öğrendiğimde de buraya yazıyodum ama o zamanlar çok kalabalıktı bişey soruyodum cevap alamıyodum bıraktım o yüzden başka yerlerde yazıştım ama oradada artık paylaşım çok azaldı,insan seninde dediğin gibi fikir almak istiyor,paylaşmak istiyor,burası güzel o yüzden :))
hoş geldin canım aramıza

canım bende ahseni baglamıyorum her zamanda aklımdadır ya egilirse filan diye
allah korumuş kuzuyu insan eriniyor onu bagla çöz tebelik yapmamak lazım aslında

canım hoşbulduk:)

oh benim kız uyuyalı 2saati gecti hala oksurmedi yaa yuppii beloved11 tavsiyeler ise yaradı galiba :) oh be dunya varmıs bi cay koydum iciyorum simdi soylemesi ayıp iciyimde yatıcam hemen. hepinize sabote edilmemis uykular diliyorum efenim, iyi geceler

hoş geldin canım yeterki sohbet olsun her daim hazırız

geçmiş olsun ben de hiç bağlamıyorum, ama önceden de oturtmuyorum bu yüzden... çünkü bağlayınca durmuyor, gerçekten tehlikelii..

sen ne diyorsun biz bu şekilde bronşioliti atlattık ilaçsız, daha doğrusu atlatmışızdır inşallah yarın kontrol var bakalım ne diyecek:26: normalde pazartesi idi ama ben tembellikten bir türlü götüremedim, öksürüğü geçene kadar devam et canım, özellikle serum fizyolojik ve cold-mixi unutma çok rahatlatıyo

Son düzenleme:
ÇOCUKLARA YEMEKLERİ ZEHİR EDEN EFSANELER

(Prof Dr Benal Büyükgebiz'in izni ile yayınlanmıştır)

Anneler arasında kulaktan kulağa, internet forumlarıyla yayılan çocukların beslenmesiyle ilgili efsaneler giderek artıyor. Çok kere doğruluğu araştırılmadan kabul edilen, uygulamayan annelere vicdan azabı çektiren bu yanlış inanışlar hayatı zorlaştırıyor.

Pediatrik Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz sağlıklı ve dengeli beslenmek için bazı gıdalara odaklanmak yerine, tüm gıdalardan yenilmesi gerektiğini vurguluyor. İşte Prof. Dr. Büyükgebiz’in tespit ettiği efsaneler ve doğruları.

ETSUYU VE KEMİKSUYU ÇOK BESLEYİCİDİR ????

Özellikle zayıf ve iştahsız çocukların beslenmesinde etsuyu ve kemiksuyu kullanılıyor. Kemik ve et suyuyla hazırlanan çorba veya pilavın daha besleyici olduğu düşünülüyor. Bu nedenle makarnayı bile kemik veya et suyuyla haşlayan anneler var. Kırmızı ve beyaz etin besin değeri çok yüksek. Ancak haşlama sırasında etin içerdiği protein, mineral ve vitaminler et suyuna geçmez. Bu nedenle de besleyici özelliği yok. Sadece lezzet öğesi olarak kullanılabilir. Kemik ise kalsiyumdan zengin, ama kaynatılırken içeriği haşlama suyuna geçmez. Sadece kemik iliğindeki yağın bir kısmı suya geçer. Bu nedenle kemik suyu besleyici değeri olan bir besin değil.

ETLE YOĞURT YENİRSE DEMİRDEN YARARLANILAMAZ

Hayvansal kaynaklı demirin emilimi kalsiyumdan etkilenmez. Ayrıca kırmızı eti sadece demir kaynağı olarak görmemek gerek. Protein ve çinko başta olmak üzere çok zengin ve değerli bir besindir. İnsanlar gelenekleri, yemek kültürleri içinde ağız tadıyla mutfağımızın zenginliklerini yaşamalı. Endişe etmeden ve suçluluk duymadan...

BILDIRCININ YUMURTASI TAVUĞUNKİNDEN DAHA YARARLI

Tıbbi literatürde bıldırcın yumurtasının daha besleyici olduğunu veya alerjik hastalıklara ya da öksürüğe iyi geldiğini araştırıp bulmuş bir araştırma yok. Bıldırcın yumurtası 9-10 gram, tavuk yumurtası ise 36-40 gram kabul ediliyor. Dolayısıyla ihtiyacın karşılanması için bir yumurta yerine, 4-5 adet bıldırcın yumurtası yenmesi gerekiyor.

KAN YAPACAK PEKMEZ SÜTE, YOĞURDA KATILMAZ

Pekmez genelikle kan yaptığı için çocuklara verilir. Pekmezin demir içerdiği doğru olsa da günlük ihtiyacın çok az bir kısmını karşılar. Pekmezin önemi zengin demir kaynağı olmasından kaynaklanmıyor. Asıl önerilen, doğal ve besleyici değeri yüksek tatlandırıcı olarak kullanılması. İçinde karbonhidrat dışında çok sayıda mineral bulunur. İki tatlı kaşığı pekmezde günlük manganez, bakır, demir, kalsiyum ve potasyum ihtiyacının yüzde 10’u bulunur. Örneğin süte pekmez katılarak basit şeker yerine çok daha değerli ve mineral içeriği zengin bir tatlandırıcı ile tatlandırılabilir.

BEBEKLERİN KAHVALTILARINA MUTLAKA CEVİZ KATILMALI

Son zamanlarda anneler bebekleri için hazırladıkları kahvaltı karışımına ceviz ekliyor. Ceviz protein, kabonhidrat ve lif içeren sağlıklı bir besin. Çoklu-doymamış yağ asitlerinden zengin. 6’ncı aydan itibaren bebeğin çorbalarında ve diğer besinlerine sıvı yağ katılmasıyla zaten bu yağ ihtiyacı fazlasıyla katılıyor. Omega 3 ve 6’nın tek kaynağı ceviz değil yani. Kümes hayvanları, tahıllar ve çiçek yağlarında da bulunur. Omega3 ise, somon gibi soğuk su balıkları, ton, uskumru, sardalya ve hamside de var. Ayrıca semizotu, brokoli, marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, keten tohumu ve kivide de bulunuyor. Bu nedenle ille kahvaltıda bir ceviz vermeye gerek yok.

BESİN ALERJİSİ OLMAMASI İÇİN EK GIDALAR BİR YAŞINDAN SONRA

Sağlıklı bir bebek için ek besinlere başlamanın en uygun zamanı 6’ncı ay. Ek besinlere ilk dört ay içinde başlanması bu besinlere karşı alerji gelişme riskini artırıyor. Ancak bir yaşına kadar geciktirilmesini gerektiren bulgu yok. Bebeğin ilk dört ay anne sütü ile beslenmesi, daha sonra alerji gelişme riskini azaltıyor. Besin alerjisi yönünden yüksek riskli bebeklerde süt ve süt ürünleri bir yaşında, yumurtaya 24 ay, fıstık, ceviz ve badem, balık ve deniz ürünlerine ise 36 ayda başlanması tercih edilmeli. Bu arada, ebeveynlerinden biri veya bir kardeşe besin alerjisi, astım, egzama ve benzeri bir atopik hastalık teşhisi konmuş bebekler yüksek alerji riski taşırlar.

ISPANAĞI YOĞURTLA YEMEK DEMİR EMİLİMİNİ AZALTIR

Yarım kilo çiğ ıspanakta 13.5 mg demir vardır. 6 aylık bir bebeğin günlük demir ihtiyacı da 10 mg’dır. Oysa yarım kilo ıspanak yemek pek mümkün değildir. Ispanak zengin bir kalsiyum kaynağı. Yoğurtlu ıspanak da kalsiyum alımını artırır. Ispanağın içindeki demirin emilimi de çok düşüktür çünkü ıspanak aynı zamanda okzalat adlı bileşikten de zengindir, okzalat ise demirin emilimini engeller. Yani demirin emilimini engelleyen yoğurt veya süt değil, okzalattır. Engellenmesi demek de hiç emilmemesi anlamına gelmez. Süt ve süt ürünlerinin sebzelerle birlikte yenmesiyle ilgili yapılan bir araştırmada, sütün çinko emilimini yüzde 70, yoğurdun ise yüzde 78 artırdığı, buna karşılık demir emiliminin ise değişmediği sonucuna varıldı.

-Alıntıdır-

Canım duru önceden ne yedirsem ne içirsem lop lop yutuyordu ama 2 aydır durumlar değişti kolay kolay bir şey yemiyor
Evet canım pazar günü piştik piştik valla..

Hoş geldiniz canım.. Evet biz 10. ayda yürümeye başladık..

Geçmiş olsun canım ucuz atlatmışsınız..

Bende ısırıyorum gülüyor benimki..

maşallah Duru hanımımıza.demos koca kız olmuş Duru

Evet teyzesii gelinlik kız oldu

Maşallah kuzuma gülüşüne kurbann..

Pembe giydiriyorum kızmı diye soruyorlarr.

Geldim canım geldim :) işler yoğun benim evdede net yok. Ayrıca merak ettiğiniz için teşekkür ederim valla ne yalan söyleyim hoşuma gitti. :)

Ay okurken çok güldüm ses var görüntü yok çok şükür bişey olmamış...

Selam canım işler yoğun o yüzden giremiyorum. Evet çalışan anne olmak zor bende çok özlüyorum..

Canım umarım problemlerinizi çözersiniz eşinle anlaşıyorsan iyi düşün derim bizdede oldu boşanma aşamasına gelmiştik ama bizim üçüncü şahıslar değilde kendimiz anlaşamıyoruz çok farklıyız eşimle çookk.. Bir baktık Durucuk gelmiş barıştık şimdi duru dan kavga etmeye fırsat bulamıyoruz umarım aranız düzelir..

Selam güzel hatunlar ve bebişleri :) nasılsınız özledim sizleri.

Dün duru yanıma gelerek çığlık atmaya başladı ne istiyorsun dedim baktım battaniyesini almaya çalışıyor al dedim al ne yapacaksan kurban olduğum aldı halının üstüne uzanıp örtünmeye çalıştı ama nasıl düzeltmeye çalışıyor karnın üstüne getirmek istiyor allahım dedim aklımı yitirecem benim kızım büyümüşte üstünü örtmeye çalışıyor ..

Kızlar bizim bebişler iyice genç kız , delikanlı olmaya başladılar sanırım..

evet canım iyice bilinçli hareket ediyorlar artık

Günaydınlarrrr...

günaydın canım

günaydın .oğlumun ustten ıkı dişi patlamış ıkısı bırden geliyorr toplam 4 dişi olduu bıraz uykularında sorun yaşıyorduk yazmıştım geçen gun sanırım bu yuzdenmiş yaşasın iyice dişli olduk çok mutluyum

kızlar bırda şuunu yazayım artık oğlumu DİŞLİCAN dıye sevıyorum ılk doğduğunda çok zayıf gelıyordu gözume (3.260)ozamanda KURUCAN sonra ilk kakadan sonra bır hafta kaka yapmadı fıtıl vermek zorunda kaldım tabı yavrum fıtılı yıyınca yaptıda yaptı sonra normalleştti işte o günlerdede B*KLUCAN diye severdım sonra baya toparladı ozamanda TONTIKCAN oldu böle böle gidiyor bilmıyorum ilerleyen zamnlarda daha ne can olacak ama bu gidişile yavrum adını bilemicek

günaydın kızlar
o mama sandalyesinde ayağa kalkma benimde başıma geldi bigün bir baktım miray ayakta mama sandalyesini sallıyor allah korusun çok dikkat etmek gerek artık

ya evet biz aneler takıyoruz bazı seylere, yazılanların cogu hep dikkat ettigim seyler... bilhassa su pekmezle sut urunleri karısımındaki belirsizligi sorucaktım zaten size cunku her sabah kahvaltısında her ikiside oluyo... velhasılı faydalı bi paylasım olmus ellerin dert gormesin

Ay çok tatlı, ne güzel artık bilinçli şeyler yapmaya başlıyor, gördüklerini, öğrendiklerini uyguluyor, maşallah. Benim çınar uyumayı beceremiyor henüz ancak birşeyleri yere fırlatıp dursun peşinden sürüklensin, kusura bakmasın biraz ona sinirliyim onun için hakkında böyle dedikodu yapıyorum. Uykusuzluktan mahvoldum sabah 7 de uyandı sanki bütün gece deliksiz yatmış ya saat 11.30 da zar zor ağlayarak yatırdım yatırmasam çok huzursuz sürekli mızmızlanıyordu uykusu olduğu çok belli yatağa koyunca uykusu kaçıyor

kızlar gunaydın,
kac gundur size sormak istedigim bisi var aklımda, kızım uyurken rahatca yazayım. ya kızlar su sebze corbasını siz hergun mu yapıyosunuz? ben bazen bi gun yapıyorum ertesi gune de yedirdigim oluyo (?) (ama sadece sebze corbası bu sekilde, onun dısında tarhana, yogurt corb. ya da diger cesit corbaları tek seferlik yapıyorum) cunku biraz ondan biraz bundan derken cerenin porsiyonları da zaten kucuk kucuk oldugu icin dort bes ogunluk yemegi cıkıyo. o yuzden artıcagnı dusundugum kadarınıda cam kavanozlara koyup soguyunca hemen buzluga atıyorum. bunu bi arkadasımdan duymustum. tabi buzluktakileri evde oldugum zamanlar degilde bi yere gittigim zaman ya da sıkıstıgım zamanlarda cıkarıp ısıtıyorum. ne dersiniz bu konuda? yanlıs mı yapıyorum acaba? zaten sebze corbasınıda ben haftada bir ya da iki kere yapyıorum, cunku haftada 2 gun tarhana (bi gun balıklı bi gun kıymalı) yediriyorum kalan gunlerde iste yogurt corb. tavuklu sehr. ya da mercimek vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…