2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

serenay anladıgım kadarıyla sizin en buyuk sıkıntınız cınarın uykusuzlugu... zor gercekten, istahsızlık bir uykusuzluk iki....ben diyorum ki artık eger beddua etmek istiyosanız birine, allah istahsız ve uykusuz bi cocuk versin diyin. o kdr bezdirici bi durum gercekten. bizim uykularımız gene fena degil (hastalıkları dısında) ama ablamın cocugu oyle hic uyumazdı, sabahlarıda 7de hortlardı. hatta kalkınca ben gene hortladım derdi oglen filanuyutmak iskenceydi. doktoruda demistiki bazı cocuklar uyurken etraflarında olan biteni merak ederler bu yuzden deuyumak istemezler....kimbilir belki cınar beyimizinde merak duygusu agır basıyodur. merak etcek ne varsa

canım bende senin gibi yapıyorum kücük kavonozlarım var hemen ona koyup agzını kapatıyorum anneme kayınvalideme giderken alıyorum yanıma yada evdeyken acil oldugunda diprizde hazır çıkartıyorum 2 gün aynısını çok nadir veriyorum bende artık alıştım az yapmaya önceleri ne kadarda az yapsam birsürü çıkıyordu şimdi ölcülü oluyor 1 kase bazen 2 ozamanda hemen diprize atıyorum üstüste yiyip sıkılmasın diye

maşallah duruya, gelişimi hem fiziksel hem de zihinsel önden gidiyor çok şanslısın

hayırlı olsun, bizim de çıksaydı rahatlardık diyemiycem bitmez o dişler bitmez uykular haram bize yazık bizeeeeeeeee

Evet kesinlikle birine beddua ancak böyle edilebilir, onun uykusuzluğunu geçtim benim ki çok fena hiçbir şey yapacak hatta ona bakacak gücüm yok uyumadığında çok sert davranmaya başlıyorum engel olamıyorum kendime dişlerimi sıkıyorum ona bağırmayım ya da sert bir hareket yapmayayım diye yazık sonra da çok üzülüyorum öpüyorum sarılıyorum bugün en son öyle uyuttum 1 saatten fazla uğraştım en son bağırmıştım üzülmüştü aldım kucağıma sardım öptüm kollarımda salladım uyuyakaldı o uyumaya çalışırken tabi benim sinirlerim boşaldı. Gece çok uyanıyor diye en azından sabah uyuduğunda hemen ben de 1 saat uyuyordum kendime geliyordum, 1-2 ay öncesine kadar kendinin uykusu geliyor huzursuzlaşıyor uyumak istiyordu şimdi de aynını yapsa bile yatağa koyunca hemen aktifleşiyor. Umarım uykuları düzene girer, zaten uyku sorunu öncesi de iştahsızlıkla mücadele ettik, anne olmak çok zormuş Allah yardımcımız olsun

Ben sebze çorbasını günlük yapıyorum ertesi güne yedirmiyorum ama buzlukta muhafaza edince kullanılabilir

vakit sıkıntın varsa olur tabiki dipfrize konulur, ama soğanlı ve yağlı koyma tadı bozuluyor, sadece haşlama sebze koyabilirsin, evde olduğum için acil durumlarda sadece tarhana çorbası yapıyorum, ben de bizim yemediğimiz ona özel aldığım sebzeleri küçük küçük poşetleyip dipfrize atıyorum kaynayan suya direk çözdürmeden atıyorum sebze çorbası oluyor, yazdan koyduğum balkabakları, çok işe yaradı, domates rendesi, brokoli, karnabahar, pırasa da koydum, bir de ona güvendiğim bir yerden keçi peyniri aldım onuda küçük küçük poşetleyip koydum haftada bir çıkarıyorum taze oluyor..

kızlar merhaba, maşallah bugünlerde topik iyi, hastalıklar azalıyor çok şükür..

Bende bugün çok iyim Allah her günümü böyle etsin inşAllah..gece 2-3 uyanmadan sonra bugün ilk defa eşim ben ve kızım 10'a kadar uyumuşuz :))) nasıl mutlu oldum anlatamam :)) gecede deliksiz uyumaya başlasalardı daha rahat edicez ama bunada şükür..

MELAPUSEFE ve DEMOS canlarım, yavrularınızın ömrü uzun olsun çok tatlılar Maşallah..

Kızlar ben elanın çorbalarını hep 2 günlük yapıyorum..Bakıcı yedirdiği için kavonaza koyuyorum oda bölüp ayrı ayrı ısıtıyor..Sanırım sorun olmaz, zaten önceki gibi takmıyorum beslenmeyi..sanki biz köyde öylemi büyüdük, çok şükürde sağlıklıyız..Artık kasmadan evde ne varsa, biz ne yersek veriyorum..Maşallah kilosu boyuda iyi, hatta fazla bile diyorlar..Allah'tan çok hareketli yoksa şişer dolardı pıtırcığım :)) yoğurdunuda 2 günde bir mayalıyorum..

Sizde başladınız mı artık kuru fasulye, nohut, pilav, makarna vs şeylere? ben veriyordum artık..

Sağol canım allahım bebişlerimize güzel yazılar yazsın inşallah.. Canım ben çorba yapmayı 1 aydır bıraktım evde ne varsa onu yediriyorum..

bu arada duruya maşallah yerim ben onu

Sağol teyzesiii...

Canım üstünü örtmesi seni yanıltmasın kesinlikle kendi kendine uyumaz seni o kadar iyi anlıyorumki allah sabır versin duru uyuyor ama geceleri çok sık ağlayarak uyanıyor ayağımda sallayıp geri uyutuyorum.. Umarım uykusu biranönce düzelir..

Canım ben artık sebze çorbası yapmıyorum evde ne pişyorsa onu yediriyorum.. Yaptığım zamanlarda bende 2 öğünlük yapıyordum..

maşallah duruya, gelişimi hem fiziksel hem de zihinsel önden gidiyor çok şanslısın

hayırlı olsun, bizim de çıksaydı rahatlardık diyemiycem bitmez o dişler bitmez uykular haram bize yazık bizeeeeeeeee

Sağol canım umarım hep öyle olurr... Ayy gerçekten haram bizde 2 de kaldık..

Allah bozmasın.. Ne var şu yavrularımızın uykusu düzene girse bizde onlarda rahat etsek.

Hayırlı olsun canım darısı başımızaa..

canım ben ıspanak kattığım çorbalar hariç hepsini 2 günlük yapıp kapaklı cam kaba koyup dolaba kaldırıyorum.ertesi günde benmari usulu ısıtıp yediriyorum drumuz böyle istemişti.ıspanak ertesigüne vitamini kalmıyormuş onu günlük tüketiyoruz..

hoşbulduk canım..oy maşallah kuzuya demek yürüyor biz şimdilik sıralıyoruz birde koltuğa dayalı olaarak bir süre durabiliyoruz..ilk arabam aldım bakalım etkisi olacakmı??

merhaba kızlar nasılsınız bugün ??fıstıklar paşalar napıyor??ben izmirde oturuyorum varmı içimizde izmirden arkadaş??bugün sağlık ocağından aradılar galiba kızamık salgını buralarada gelmiş aşıya çağırdılar,yarın gideceğiz bakalım,sizler yptırdınızmı??

güle güle kulanın canım
ilk arabamı bende çok istiyorum ama ahsen yürütece hiç binmedi aldım kenarda duruyor
eşimde ev ahsene aldıgımız ve hiç kullanmadıgı beşikler oyun halısı hep duruyor boşuna amayalım diyor
nasıl çok hızlı ilerliyor hiç kullanışlı degil diye birsürü yorum okudum siz memnunmusunuz

Son düzenleme:

sağol canım evet çok hızlı gidiyor mecburen ben arabayı tutuyorum ,deniz gidiyor ama bu dengesini sağlayana kadar böyle olacak ondan sonra kendi hızını ayarlayabilecek,,bizi zorlayan bir alet belim kopuyor inanki,ama bacak kaslarının kuvvetlenmesi için çok iyi bence ve dediğim gibi dengede kalması için,,

Maşallah canım, inşallah uykularınız düzene girer benim de en büyük arzum, elayı emziryordun değil mi acaba emzirdiğimizden mi gece çok kalkıyorlar, kalkmayı geçtim de uyandı mı uyumuyor gecenin o saatinde sinirler tepeme çıkıyor. Elanın gündüz uykuları kaç saatte bir? Gündüz uykusu iyi alınırsa gece daha az kalkarlarmış diye okudum bilmiyorum alakası var mı bazen yorgunluk uyanmalara neden oluyormuş. Ben de artık kasmıyorum bazen kendime dışarıdan yemek getirtsem bile tattıryorum kendisi istiyor merak ediyor herhalde ama öyle çok yediği yok.

biz de aynı durumdayız, geceleri hiç uyumuyor oğlum 1-2 haftadır özellikle, daha önce evet çok kalkardı ama şimdi nerdeyse hiç uyumuyoruz yarım saate bir ağlayarak uyanıyo...gözlerini açınca, sanki o ağlayan o değildi, hemen oyuna başlıyo, hiç bitmek bilmeyen bir enerji. gece gündüz oyun derdindeyiz, hep onunla ilgilenilsin, resmen bunalımdayım artık,babannesi gündüzleri çok uyutuyo acaba ondan mı.
geceleri oğlum acı bana artık diye ağlıyorum başında. sinirleniyorum ona zarar vermekten korkuyorum o sinirle, kendimden bile korkuyorum artık....tek tesellim sağlığ yerinde diyorum ama benim sağlığım hiç yerinde olmayacak.

haklı olabilirsin canım bu saate kadar sadece yarım saat ayagımda uyutum oda zorla gecede aynen devam ediyor uyumamak için direniyor şöyle iki saat uysa bende dinleniçem ama nerde ev göçmüş gidiyor ama küçük hanım kucagımdan inmiyor beraber nette takılıyoruz

Gündüz çok uyutuyorsa ondan olabilir, ama benim oğlum gündüz çok uyumuyor olmasına rağmen gece çok uyanıyor. Gündüz toplamda 3 saate kadar uyumalılarmış bu aylarda ama 5-6 saat kadar uyutuyorsa gece uyumaz. Bazen yorgun olan çocuklar daha enerjik oluyormuş artık nasıl oluyorsa mesela ben yorgunluktan yemeği zor yapıyorum, sinir anında ben de kendimden korkar oldum şimdiye kadar hep sevgi dolu ilgileniyordum ama gece uykusu olmadan yaşamak çok zor zaten gündüz de uyuyamıyoruz. İnşallah geçici bir süreçtir tıp ki gaz sorunu gibi birden düzelse

benim kızım gündüz hep 2 parça halinde toplam 1.5 saat çok nadir 2 saat uyur, gece 11 gibi yatar, yarım saat sonra ağlamaya başlar ve gece 4 e kadar her 15-20 dakikada bir ağlar, kucağıma alıp pışpışlarım her seferinde geri koyarım bel fıtığı olduğumu düşünüyorum artık, ben 4 te uyurum 7 de kalkarım çünkü ağlar, süt yaparım içiririm tekrar uyur benim uyku iyice kaçar 11 e kadar 1 -2 kere daha ağlar sonrada kalkar zaten, kendisi parçalı da olsa uyuyo ama beni uyutmuyo, ama ben buna da şükür ediyorum vallahi ilk 4 ay gece gündüz sadece davlumbaz sesinde uyudu kapatamazdım yırtardı kendini, ve aynı esnada kucağımda ayakta gezinerek davlumbazın dibinde.......... balık yapsam bile açmıyorum artık öyle nefret ediyorum ki sesinden 4 ile 6 ay arası sadece kucağımda ama davlumbazsız uyumayı başardı 6 aydan bu yana da böyle uyuyor, ben düzeldiğini düşünüyorum ama yavaş yavaş oluyor..

Son düzenleme:

davlumbzla demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…