2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
rabim hiç bir sorun bırakmadan iyleştirir işallah elifi insan ne kadarda kafasına takmıyacam desede sürekli aklında
insanın evladı başka şeye benzemiyor ben şevvalde haftalarca yataktan çıkadım nazlandı ahsende 2 gün sonra kalktım hastanelerde
sandalye üzeride hiçde dikişlerim aklıma gelmedi şimdi arada sızlıyor o zaman bilmeiştim
meü olarakta şimdilik aklımdakileri sayayım
annem sarma dolma yapmış dedim başka yapma ben yaparım annemde kalp hastası diye
bende
elmalı kek yaptım demin akşama kadar ara ara yapıcam ahsen eteğime yapışmazsa
peynirli poaça
patetes çaagıda rus salatası yada kunpir
yeşil mercimekli salata
birde pastası
kalabalık kimsede yok zaten bir teyzeleri

Son düzenleme:

teşekkürederim canım
bugün dertlenme günümüzz oldu birdaha hiç üzmez inşallah rabbim hiç birimizide yavrularımızıda (amiin)

kızlar bim aktüele baktım şimdi netten
ilkadım arabasına benzer bir araba gelmiş çok güzel görünüyor fiyatıda uygun sadece ilk adım arabası gibi tutup gezilmiyor ama ayaklarıyla yada siz iterek oynaya bilir bir bakın isterseniz

kumpiri nasıl yapıyorsun pratik bir metodu varmı :)

baktım cnm hatta ben bimde baktım sanmıştım ama a101de bakmışım bu bimdeki 3+ yaşmış ama a101deki 18 aydan başlıyo daha ii sanki
ama elif sanki ittirmeyi dahada sevecek gibi geldi pahalı ama sandalyeye kalkıp onu sallamaya bayılıyor bide sandalye gittikçe oda gidiyor

Son düzenleme:
kumpiri nasıl yapıyorsun pratik bir metodu varmı :)

canım görüntü çok kumpire benzemiyor ama bizim yeğenleri şevval çok seviyor
patatesi haşlıyorum sıcakken rendeleyip içine 2 yemek kaşığı tere yagı yarım su bardagıdan fazla kaşar tuz yoguruyorum
sonra içine kornişon turşu ,mısır,bezelye,havuç ,sosis,katıp tepsiye yayıyorum özerine bol kaşar fırna atıyorum kaşar hafif kızarınca servise hazır sıcak sıcak bende bayılıyorum üzerine isteğe bağlı mayonez ketçap hem pratik hem lezzetli

A101 elazığa daha yeni açıldı 2 yerde gördüm
oranın arabasıda güzelmiş sen bilirsin biz ahsene ilk arabam aldık arada oynuyor ama babasının onu sürmesi daha hoşuna gidiyor

cnm kaç tane patates kullanıyosun tarifini yazıcam kısmetse yapıcam :)

hmm güzel bi tarif,ben de deneyeyim,ksç patatese bu verdiğiin ölçü canım?

Canım benim kullandığım ilaç değil bitkisel takviye gibi birşey doktorumuz da önermişti içinde melisa çayı, papatya vs var bizim doktor ne gaz ne diş için ilaç vermeyen biri olmasına rağmen bu şurubu önermişti zaten kendim çayını da yapsam hazır şurup da içirsem etkilemiyor ki çınarı ya 3-4 aylıkken daha iyi uyuyordu gece 3 defa kalkardı en fazla gündüz de çok uyumasa da en azından kendi uyumak isterdi emerken uyurdu. 5. aydan sonra acayip birşey oldu zaten ilk 3 ay gaz sancısından sürekli ağlardı akşam üstü bizim evde çınarın ağlama krizlerine alışmıştık artık. Daha zor durum yaşayanlar da vardır ama herşey üst üstüne geliyor eşim, çınar yalnızlık ailemden uzak olmak, havalar bir türlü düzelemedi insan bunalıyor. Biraz huzur ve rahatlık arıyor ama nerede inşallah o günler de gelir bir gece bir bakarız bebekler mışıl mışıl yatarlar ve öyle devam ederler inşallah

Kizlar merhaba..herkese tesekkur ederim..demos, beloved aman dikkat edin kizlariniza :)) benim basima geldi.bakin 1 haftadir cekiyorum nazardan..dun gece yine ayaktaydik.4 de uyandi ve 7 de uyuttum.tabi 4e kadarda 4 kere kalkti..birde oyle bir sulu kaka yaptiki gece sirtina kadar vardi..ishal icin nd yapsam bilemedim kizlar..yine yemiyor bende zorlamiyorum artik..

Yarin elaninda dogum gunu ve biz yoldayiz..ankaraya gidiyoruz 25 inde kalp kontrolu var..gerçekten ne gunlerdi..bende az aglamadim ela icin..lapte ufurum, 2.5 ay sarilik..ahhh ahh.uzuntuden sutum kesilmisti.ins kalbi kapanmistir..nolur dua edin..biz dogum gununu pazar aksam kutlayacagiz ins..

Suan tek korkum ucaktada kaka yaparsa oyle be yaparim ( yarina kadar duzelir ins biraz..

Herkesi kocaman opuyorum.belki firsat bulup giremezsem diye..25i icin sizden kizima dua istiyorum kizlar. .

Canım allah yardımcın olsun senin yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oluyor sanamı yazmıştım hatırlamıyorum 9 aya kadar duru boyleydi gitmediğimiz doktor, hacı , hoca kalmadı şunun şurasında düzeleli 2 ay oldu gerçi krizi tuttumu tutuyor yine ama bunada şükür umarım geçici bir durumdur belki çocuğun bir sıkıntısı var cannım kendini fazla yıpratma...

Ya zaten adama dedim onu da verme diyor ammaann salla bunların bir dediği diğerini tutmuyor..

Canım benim allah acılarını göstermesin çok çekmişsin ama şükür geçti düşünme bunlarıı.. Benimde hamileliğim kötü geçti sayılır 5. aya kadar sürekli kustum hastanede yattım ve çalışıyordum dışarı çıktığımda ağlayarak gelirdim büroya herşeyden midem bulanırdı ödüm kopuyordu adliyede yada icrada kusacam diye 7. aydada düşük tehlikesi oldu dr dediki çalışmaya devam edersen çocuğunu çöpe atarsın suyunu patlatmak üzereydi ayağı doğum kanalına girmişti offf bu günümüze şükür birde tedaviyle oldu ödüm koptu birşey olacak diye işte herkeste sıkıntı kadın olmak zor iş allah çocuklarımızı bize bağışlasın ammada yazdımmm haa..

Canımm ela ve ahsen aynı gün doğmuş iyiki doğmuşlar allahım bahtlarını açık etsin onları bize bağışlasın senden iyi haberler bekliyoruz kurban olduğum allahım şifa versin elamıza dualarım seninle kem gözlü insanlardan nefret ediyorum gerizekalı karılarrr konuşacak yer arıyorlar iştee.. Ayy melisela duru dizanteri olduğunda hastanede adamın biri bu 9 aylıkmıııı ondokuzzzzzz aylıkmı dedi ablam beni dövecekti büyük söyle yaşını diye insan bir maşallah çekerrr..

cnm kaç tane patates kullanıyosun tarifini yazıcam kısmetse yapıcam :)

hmm güzel bi tarif,ben de deneyeyim,ksç patatese bu verdiğiin ölçü canım?
kızlar gerçekten lezzetli oluyor tepsinin büyüklüğüne bağlı ben kalabalık misafirlerime büyük fırın tepsisinde yapıyorum büyük bir düdüklü patates haşlıyorum yarın için küçük borcam yapıcam 10 tane orta boy patates filan yeterli olur patatesinde büyüklüğü önemli
birde patates bizde fazla gelsede ziyan olmaz eşimin en sevdiği şe kahvaltıda haşlanmış paatatese acıbiber serpip yemek
bizim ahsende 3 ay sürekli geceleri ağlardı kolik diyorlar galiba sonra geçti gece uyanır en az 5 6 kez ama artık ben alıştım bu rutine mazen emer uyur bazen yaanıma alırım bazen ikisinide istemez ayağımda sallarım sepetini sallarım
ama şu bir aydır gündüzde aşırı şekilde hareketlendi gecede resmen sepette taklalar atıyor
hayırlısıyla bir taşınsak şevvalin yatağına korkuluklarını çıkartmıştım takıyım belki rahat uyur birde ben ahsenin gündüz yeterince beslenmediigi için acından uyandığını sanıyorum allah yardımcımız olsun bak 1 sene ne çabuk geçti bu günlerini çok özliyicez

canım sizinde doğum gününnüz şimdiden kutlu olsun inşallah hiç bir sorun olmadan gidip gelirsiniz elada inşallah kalbinde hiçbir sorun çıkmaz canım dualarım sizinle allah üzmesin inşallah

KIzlar dün duru nun oyuncakları bayağıı dağınıktıı durunun çok sevdiği şeyler vardı annem dediki kızından tek tek iste bak ne yapacak kızlar hangisini söylediysem arayıp bulup getirdi kayyu, gam gamı söyleyen bebek var ( gam gamm) , kumanda , telefon, birde topu onada goll diyor nasıl mutlu oldum anlatamam akşamda eltim geldi aynısını oo yaptırdı birde keltoş bir bebeği var inanın bana hiç bebek falan demeyiz duru onunla fazla oynamaz eltim onuda istedi duru hadi bana bebeğide getir dedi bende onu bilmez yengesi demeye kalmadan baktım duru kaptı getirdi konuşamıyor ama herşeyi anlıyorlar biz farkında değiliz çok hızlı gelişiyorlar belki çok önemli birşey değil ama sizlerle paylaşmak istedim çookk mutlu oldumm çooooooooookkkkkkk...

aferin duruya ahsende bir şey yapsa istanbulu fet etmiş gibi seviniyoruz
ahsende dil çok ama halen serbest yürüyemedi bir koltuktan bir koltuğa 8 9 adımda gidiyor nerdeyse ilk adımı atalı 2 ay oldu ama halen tık yok

aferin duruya ahsende bir şey yapsa istanbulu fet etmiş gibi seviniyoruz
ahsende dil çok ama halen serbest yürüyemedi bir koltuktan bir koltuğa 8 9 adımda gidiyor nerdeyse ilk adımı atalı 2 ay oldu ama halen tık yok

biz de yürüyemüyoz daha,sıralayıp koltuktan koltuğa,duvardan duvara geziyoz ama odasının ortasına doğru elinden tutunca hemen yere emekleme pozisyonuna geçiyo,ben de merak ediyorum ne zaman yürüyecek diye,siz daha yaşınıza gelmediniz de biz haftaya 13 aylık olcaz

aynen ya aylardır sıralıyo sıralıyo kanepeden atlıyo yok daha yürümedi gitti

Kızlar siz hani bebeklerinizin yürüdüğünü ya da yaptığı becerileri ya da kelimeleri anlatıyorsunuz ya maşallah sizinkilere, oğlum neden böyle geride kaldı hani her bebek farklı bir alanda önde gidermiş diyorlar ama ben oğlumun hangi alanda ilerlediğini bilmiyorum daha doğrusu göremiyorum, konuşma yok sadece ağlarken anne, arada heceler ba ba de de o kadar, yürüme hiç yok sürünüyordu emeklemeye terfi etti sadece tutunup kalkıyor sonra hop yere oturuyor kendini atıyor daha doğrusu ben de kollarından tutup adım attırmaya çalışıyorum 2 adım sonra basmıyor yere oturuyor, acaba söylediklerimi anlıyor mu bilmiyorum ama inadıma yaptığı şeyler var bunu biliyoruz. Mesela bugün AVM de yemek yiyorduk, sıkıldı çınar bey önce ayyakkabılarını çıkardı yere attı ben de ayakkabıyı aldım kaldırdım sonra gözlerime bakarak çorabını çıkardı sinirlendim uyarıda bulundum sonra giydirdim sonra babası kızgın bir şekilde uyardı sonra babasına döndü aynı onun gibi hımm diyerek güldü gözümüze bakarak çorabı bize fırlattı artık oyun mu yapıyor inat mı anlamadık ama çok güzel karşılık veriyor onu çok seviyorum ama doğduğundan beri dikkatimi çekti fiziksel olarak normal ilerliyor ama yetenek olarak değil gibime geldi 6 ay kıpırdamadan sırüstü yattı 9. aya doğru dönmeye ve desteksiz oturmaya başladı. 11. ayda ayağa kalktı sanırım 18 aylık olana kadar yürüyemez bir sorun olsa doktor anlardı herhalde. Bakalım 4 mayıstan sonra 1. yaş kontrolünde doktorumuz ne diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…