simdiden ahsenin dogum gununu kutluyorum. evet hamilelikte bende zor gunler gecirdim ilk bebegimi 7aylik kaybedince zumra da hem benim icin hemde dr.muz icin riskli hamilelikti oyy oyy 9 ay boyunca gunluk igne vuruldum ayrica haftalikta bi tane vardi...kalbinde delikten suphelendiler kalpte parlaklik var dediler hareket etmiyordu kalp atislari zor aliniyordu ayy dertlendim bende
rabim hiç bir sorun bırakmadan iyleştirir işallah elifi insan ne kadarda kafasına takmıyacam desede sürekli aklında
insanın evladı başka şeye benzemiyor ben şevvalde haftalarca yataktan çıkadım nazlandı ahsende 2 gün sonra kalktım hastanelerde
sandalye üzeride hiçde dikişlerim aklıma gelmedi şimdi arada sızlıyor o zaman bilmeiştim
meü olarakta şimdilik aklımdakileri sayayım
annem sarma dolma yapmış dedim başka yapma ben yaparım annemde kalp hastası diye
bende
elmalı kek yaptım demin akşama kadar ara ara yapıcam ahsen eteğime yapışmazsa
peynirli poaça
patetes çaagıda rus salatası yada kunpir
yeşil mercimekli salata
birde pastası
kalabalık kimsede yok zaten bir teyzeleri
kızlar bim aktüele baktım şimdi netten
ilkadım arabasına benzer bir araba gelmiş çok güzel görünüyor fiyatıda uygun sadece ilk adım arabası gibi tutup gezilmiyor ama ayaklarıyla yada siz iterek oynaya bilir bir bakın isterseniz
kumpiri nasıl yapıyorsun pratik bir metodu varmı :)
baktım cnm hatta ben bimde baktım sanmıştım ama a101de bakmışım bu bimdeki 3+ yaşmış ama a101deki 18 aydan başlıyo daha ii sanki
ama elif sanki ittirmeyi dahada sevecek gibi geldi pahalı ama sandalyeye kalkıp onu sallamaya bayılıyor bide sandalye gittikçe oda gidiyor
canım görüntü çok kumpire benzemiyor ama bizim yeğenleri şevval çok seviyor
patatesi haşlıyorum sıcakken rendeleyip içine 2 yemek kaşığı tere yagı yarım su bardagıdan fazla kaşar tuz yoguruyorum
sonra içine kornişon turşu ,mısır,bezelye,havuç ,sosis,katıp tepsiye yayıyorum özerine bol kaşar fırna atıyorum kaşar hafif kızarınca servise hazır sıcak sıcak bende bayılıyorum üzerine isteğe bağlı mayonez ketçap hem pratik hem lezzetli
canım görüntü çok kumpire benzemiyor ama bizim yeğenleri şevval çok seviyor
patatesi haşlıyorum sıcakken rendeleyip içine 2 yemek kaşığı tere yagı yarım su bardagıdan fazla kaşar tuz yoguruyorum
sonra içine kornişon turşu ,mısır,bezelye,havuç ,sosis,katıp tepsiye yayıyorum özerine bol kaşar fırna atıyorum kaşar hafif kızarınca servise hazır sıcak sıcak bende bayılıyorum üzerine isteğe bağlı mayonez ketçap hem pratik hem lezzetli
Canım benim kullandığım ilaç değil bitkisel takviye gibi birşey doktorumuz da önermişti içinde melisa çayı, papatya vs var bizim doktor ne gaz ne diş için ilaç vermeyen biri olmasına rağmen bu şurubu önermişti zaten kendim çayını da yapsam hazır şurup da içirsem etkilemiyor ki çınarı ya 3-4 aylıkken daha iyi uyuyordu gece 3 defa kalkardı en fazla gündüz de çok uyumasa da en azından kendi uyumak isterdi emerken uyurdu. 5. aydan sonra acayip birşey oldu zaten ilk 3 ay gaz sancısından sürekli ağlardı akşam üstü bizim evde çınarın ağlama krizlerine alışmıştık artık. Daha zor durum yaşayanlar da vardır ama herşey üst üstüne geliyor eşim, çınar yalnızlık ailemden uzak olmak, havalar bir türlü düzelemedi insan bunalıyor. Biraz huzur ve rahatlık arıyor ama nerede inşallah o günler de gelir bir gece bir bakarız bebekler mışıl mışıl yatarlar ve öyle devam ederler inşallahkelin merhemi olsa başına sürrermiş bizde bi çözüm bulmuş değiliz ama çok ilaç kulanma taraftarı değilim
ahsene kusma için ilaç verdi okadar çok kusmasına ragen kullanmadım yan etkilerini bir görsen kusmasına razı oldum
papatya cayı rezene birde biz şevvale anason çayı veriyorduk pek fayda etmiyordu ama bir umut
hiç birşeyin kar etmediğini bildiğim için ahsene hiç ilaç filan vermedim sadece sıpraktin diye bir alerji ilacı şevvale yaramıştı onunda yan etkileri var geede sen bilirsin
Canım allah yardımcın olsun senin yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oluyor sanamı yazmıştım hatırlamıyorum 9 aya kadar duru boyleydi gitmediğimiz doktor, hacı , hoca kalmadı şunun şurasında düzeleli 2 ay oldu gerçi krizi tuttumu tutuyor yine ama bunada şükür umarım geçici bir durumdur belki çocuğun bir sıkıntısı var cannım kendini fazla yıpratma...Canım benim kullandığım ilaç değil bitkisel takviye gibi birşey doktorumuz da önermişti içinde melisa çayı, papatya vs var bizim doktor ne gaz ne diş için ilaç vermeyen biri olmasına rağmen bu şurubu önermişti zaten kendim çayını da yapsam hazır şurup da içirsem etkilemiyor ki çınarı ya 3-4 aylıkken daha iyi uyuyordu gece 3 defa kalkardı en fazla gündüz de çok uyumasa da en azından kendi uyumak isterdi emerken uyurdu. 5. aydan sonra acayip birşey oldu zaten ilk 3 ay gaz sancısından sürekli ağlardı akşam üstü bizim evde çınarın ağlama krizlerine alışmıştık artık. Daha zor durum yaşayanlar da vardır ama herşey üst üstüne geliyor eşim, çınar yalnızlık ailemden uzak olmak, havalar bir türlü düzelemedi insan bunalıyor. Biraz huzur ve rahatlık arıyor ama nerede inşallah o günler de gelir bir gece bir bakarız bebekler mışıl mışıl yatarlar ve öyle devam ederler inşallah
allahım ya sende 1 kavanoz vermiyecem 1 tatlı kaşığı nasıl faydalı değilmiş peygamber efendimiz bile balı şifa niyetine verin dermiş
pekmezinde balında faydaları saymakla bitmez ben ahsene 4 ayından beri hergün 1tatlı kaşığı veriyorum hiçte kilo almadı çocuk daha 9 kilo balda gecen 1 çay kaşığı meyvasına katım yavaş yavaş başlıyacam ben bugün arkadaşlardan duydum yumurtanın beyazınıda verdim çeyrek kadarını
amin canım çok teşekkürler
demoşum daha dün gibi doğum yaptığımız büyüdülerde doğum günü kutluyoruz
ay çok duygulandım
9 ay özürlümü olucak diye göz yaşı döktüm
dogdum sonra sarılık oldu karaciğerinde sorun çıktı ona agladım
sonra kan kaserinden şüpelenildi 6 ayda onun için ağladım
kansızlık zekayı etkiler dedi sürekli başkalarının bebişleri yapıyor ahsen yapcakmı diye sürekli icele
allah kiseyi evladıyla sınamasın allah hiç kimseyide bizide birdaha hiç üzmesin ağlatmasın inşallah
1 sene geçti allah bu günlerimizi aratmasın hasta bebişlerede acil şifalar versin
amma yazdım çok dertliymişim
Kizlar merhaba..herkese tesekkur ederim..demos, beloved aman dikkat edin kizlariniza :)) benim basima geldi.bakin 1 haftadir cekiyorum nazardan..dun gece yine ayaktaydik.4 de uyandi ve 7 de uyuttum.tabi 4e kadarda 4 kere kalkti..birde oyle bir sulu kaka yaptiki gece sirtina kadar vardi..ishal icin nd yapsam bilemedim kizlar..yine yemiyor bende zorlamiyorum artik..
Yarin elaninda dogum gunu ve biz yoldayiz..ankaraya gidiyoruz 25 inde kalp kontrolu var..gerçekten ne gunlerdi..bende az aglamadim ela icin..lapte ufurum, 2.5 ay sarilik..ahhh ahh.uzuntuden sutum kesilmisti.ins kalbi kapanmistir..nolur dua edin..biz dogum gununu pazar aksam kutlayacagiz ins..
Suan tek korkum ucaktada kaka yaparsa oyle be yaparim( yarina kadar duzelir ins biraz..
Herkesi kocaman opuyorum.belki firsat bulup giremezsem diye..25i icin sizden kizima dua istiyorum kizlar. .
cnm kaç tane patates kullanıyosun tarifini yazıcam kısmetse yapıcam :)
kızlar gerçekten lezzetli oluyor tepsinin büyüklüğüne bağlı ben kalabalık misafirlerime büyük fırın tepsisinde yapıyorum büyük bir düdüklü patates haşlıyorum yarın için küçük borcam yapıcam 10 tane orta boy patates filan yeterli olur patatesinde büyüklüğü önemlihmm güzel bi tarif,ben de deneyeyim,ksç patatese bu verdiğiin ölçü canım?
bizim ahsende 3 ay sürekli geceleri ağlardı kolik diyorlar galiba sonra geçti gece uyanır en az 5 6 kez ama artık ben alıştım bu rutine mazen emer uyur bazen yaanıma alırım bazen ikisinide istemez ayağımda sallarım sepetini sallarımCanım benim kullandığım ilaç değil bitkisel takviye gibi birşey doktorumuz da önermişti içinde melisa çayı, papatya vs var bizim doktor ne gaz ne diş için ilaç vermeyen biri olmasına rağmen bu şurubu önermişti zaten kendim çayını da yapsam hazır şurup da içirsem etkilemiyor ki çınarı ya 3-4 aylıkken daha iyi uyuyordu gece 3 defa kalkardı en fazla gündüz de çok uyumasa da en azından kendi uyumak isterdi emerken uyurdu. 5. aydan sonra acayip birşey oldu zaten ilk 3 ay gaz sancısından sürekli ağlardı akşam üstü bizim evde çınarın ağlama krizlerine alışmıştık artık. Daha zor durum yaşayanlar da vardır ama herşey üst üstüne geliyor eşim, çınar yalnızlık ailemden uzak olmak, havalar bir türlü düzelemedi insan bunalıyor. Biraz huzur ve rahatlık arıyor ama nerede inşallah o günler de gelir bir gece bir bakarız bebekler mışıl mışıl yatarlar ve öyle devam ederler inşallah
Kizlar merhaba..herkese tesekkur ederim..demos, beloved aman dikkat edin kizlariniza :)) benim basima geldi.bakin 1 haftadir cekiyorum nazardan..dun gece yine ayaktaydik.4 de uyandi ve 7 de uyuttum.tabi 4e kadarda 4 kere kalkti..birde oyle bir sulu kaka yaptiki gece sirtina kadar vardi..ishal icin nd yapsam bilemedim kizlar..yine yemiyor bende zorlamiyorum artik..
Yarin elaninda dogum gunu ve biz yoldayiz..ankaraya gidiyoruz 25 inde kalp kontrolu var..gerçekten ne gunlerdi..bende az aglamadim ela icin..lapte ufurum, 2.5 ay sarilik..ahhh ahh.uzuntuden sutum kesilmisti.ins kalbi kapanmistir..nolur dua edin..biz dogum gununu pazar aksam kutlayacagiz ins..
Suan tek korkum ucaktada kaka yaparsa oyle be yaparim( yarina kadar duzelir ins biraz..
Herkesi kocaman opuyorum.belki firsat bulup giremezsem diye..25i icin sizden kizima dua istiyorum kizlar. .
KIzlar dün duru nun oyuncakları bayağıı dağınıktıı durunun çok sevdiği şeyler vardı annem dediki kızından tek tek iste bak ne yapacak kızlar hangisini söylediysem arayıp bulup getirdi kayyu, gam gamı söyleyen bebek var ( gam gamm) , kumanda , telefon, birde topu onada goll diyor nasıl mutlu oldum anlatamamakşamda eltim geldi aynısını oo yaptırdı birde keltoş bir bebeği var inanın bana hiç bebek falan demeyiz duru onunla fazla oynamaz eltim onuda istedi duru hadi bana bebeğide getir dedi bende onu bilmez yengesi demeye kalmadan baktım duru kaptı getirdi konuşamıyor ama herşeyi anlıyorlar biz farkında değiliz çok hızlı gelişiyorlar belki çok önemli birşey değil ama sizlerle paylaşmak istedim çookk mutlu oldumm çooooooooookkkkkkk...
aferin duruya ahsende bir şey yapsa istanbulu fet etmiş gibi seviniyoruz
ahsende dil çok ama halen serbest yürüyemedi bir koltuktan bir koltuğa 8 9 adımda gidiyor nerdeyse ilk adımı atalı 2 ay oldu ama halen tık yok
biz de yürüyemüyoz daha,sıralayıp koltuktan koltuğa,duvardan duvara geziyoz ama odasının ortasına doğru elinden tutunca hemen yere emekleme pozisyonuna geçiyo,ben de merak ediyorum ne zaman yürüyecek diye,siz daha yaşınıza gelmediniz de biz haftaya 13 aylık olcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?