2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

geçmişolsun canım ahseninde boğazı kızarmış dedi antibiyotik başladık
inşallah iğneye gerek kalmadan düzelir

Geçmiş olsun canım ,inşallah ela düzelir ben de nazara çok inanırım çınar da ilk gördüğü insanların yanında akıllı gibi görünür millet hemen ay ne sessiz ne akıllı der durur sonra onlar gider çınar da huysuzluk başlar o gece yatmaz ağlar çok defa başıma geldi birinin önünde bir kase birşey yese a ne güzel yiyor derler ertesi gün yemek istemez bazı insanlar hemen göze geliyor Allaha emanet olsunlar, zaten kiloda yapı meselesi kimisi çok yer kilosu azdır kimi az yer kilolu görünür. İnşanların dilinden hiç maşallah çıkmıyor ki ancak konuşuyorlar ben de kendim nazar duasını ve nas felak surelerini be ayetel kürsüyü okuyorum.

Selam kızlarr benim maalesef hala pc yok giremiyorum özledim sizleri... doğum günü geçen tüm yavrularımızın ömürleri uzun bahtları açık olsun birazdan ben de yükleyeceğim doğum günü fotolarımızı

kızım hala yürümüyor korkuyor düşerim diye, artık söylediğim her şeyi anlıyor, nereye gidelim diyince parmağıyla gösteriyor, anniiiiii diyor sürekli ve baba demiyor beni öp dediğim zaman ağzını yanağıma koyup mahh diyor ses olarak dudak hareketi yok öksür deyince öksürüyor..geçen tv de kadın doğum yapıyor bağırıyor aaaaaaaaaa diye bizimkide bağırıyor aynen onun gibi onunla ilgili konuştuğum zaman yanıma gelip gözlerini açıp beni dinliyor..ama hala pütürlü yiyemiyor blendıra devam kızım da bana düşkün değildi biliyorsunuz ama artık öyle değil bilinçlendikçe beni daha çok istiyor, babasını öpmüyor sadece kucağında gezdirirse gidiyor yoksa benim yanıma geliyor menfaatçi biraz ama yabancılara çabuk alışıyor onu kucağına alıp gezdiren herkese gidiyor..

maalesef kızım da çok feci grip aşıya götürmedim o yüzden.. hafta sonu bir nişana gittik herkes sırayla kucağına alıp ne yediriyon buna bu kadar ağır çocuk görmedik dediler, nazar mı bilemiyorum ama sabah altıya kadar bağırdı çığlık çığlığa hiç uyumadı aynen yeni doğduğu zaman gibi, sabah da ateşi 39.5 derece oldu ardından salya sümük grip nefes alamıyor, bu yüzden uyumuyor..beni bilirsiniz ilaç vermem gripte.. cemre ilk defa ateşlendi.. griplerinde 37.5 olurdu en fazla bu sefer korktum ama yine de düşürücü vermedim.. 1 gün sonra düştü ateşi. ama burundan sürekli iltihap akıyor dirençli bir virüsmüş sanırım..

bu arada ben yumurta beyazı veriyorum azar azar bu gün yarım verdim, bala henüz başlamadım yumurta bitsin başlıycam, mamayı da zaten içmiyordu, 15 gündür günlük süt veriyorum çok sevdi çok güzel içiyor.. bizden haberler böyle..

özlettin kendini canım ya pastanızda cemrede maşallah pek güzel olmuş , bahto ömrü herşeyi güzel olsun inşallah nice mutlu seneelre canım
maşallah büyüdüler valla da bu ne yediriyona sinir oluyorum öküz yediriyorum deseydin
çok geçmiş olsun cnm bu ara hepsi tek tek hasta oluyolar napıcaz bilmem yarın çarşıya çıkmalıyım şimdiden düşünüyorum daha çok hasta olurmu diye öksürüğü ve biraz burun akıntımız varda
ben epey oldu yumurtanın beyazını vermeye başlayalı severekte yiyor eliyle kendi götürüyor ağzna ne zararı vardı acaba benim gittiğim dr.un listesinde daha 9. ayda başlanıyodu beyaza
menüyü artık nasıl yapıyorsun elif mama yesin ardından bizim yediklerimizdende istiyo ya doymuyo ya canı çekiyo
ama arada gir özletme biliyorum gerçi zor ama

Selam canim...hayir calismiyorum..4 yasinda bir oglum senin kizinla ayni gun dogumlu bi kizim var..ve onlari birakacak hickimsem yok..o yuzden simdilik sadece anneyim :)))

Annelik başlıbaşına bir sorumluluk ve en güzel iş :)) hiç yazmıyorsun acaba işyerindenmi giriyor nete diye düşündüm :)))

Canım geçmiş olsun allah şifa versin ahh şu karıların dili yokmuu geçende annem duru yu çıkarmış mahallede dolaştırıyor kadının biri bu kız ne böyle daha dün doğduu demiş eşimin yengeside sinirlenip nee dün doğmasıı 2 yaşından gün alıyor demiş kadını dövecekmiş nerdeyse kadın anlamış sonrasında maşallahh maşallahh demiş senin ve benim kızım yaşlarından büyük duruyorlar canımm allah onları tüm bebekleri kem gözlerden korusun

Canım allah kolaylık versin uyumayan bebek çok zorr çokk duru nun uykusu şunun şurasında 2 aydır düzene girdi umarım böyle devam eder önceden uyku nedir bilmezdi zombi gibi geziyordum iş yerinde..

ben arada girip öyle takılıyorum diye beni soran yok amaa ben geldimm :))

Canım sen arada giriyorsun yazdığım arkadaşlar bir gittiler pir gittiler...

Çok geçmiş olsun canım hastalık zor... Doğum gününüz kutlu olsun iyiki doğmuşş allah bahtını güzel eylesin... Bende resim yükliyemedim büyük geliyormuşş..

Vayyy vayyyy kimler gelmiş kimler kalbim ne temizmiş daha dün seni sordumm... Öncelikle geçmiş olsun canım umarım uzun sürmez hastalığı ya şu insanları anlamıyorum tombulsa tombull size ne yaa banada aynı şeyi dediler meliselada muzdarip şu laflardan elemm terem fişş kem gözlere şişşşşşş diyelimm... Sen bilirsin ama artık yavaş yavaş alıştırsan yemeğe yoksa ilerde daha zor olacakk.. Ben tüm yumurtayı vermeye başlıyalı 2 ay oldu sanırım..

Nice mutlu yıllara iyiki doğmuşşşş kuzuu allah kaderini , bahtını güzel eylesin.. Çok yakışmış çokk elbisesii..

kızlar yarın ahsenin doğum günü
anneannesinde kutluyıcaz bir kaç çeşitte ben yapıcam
inşallah güzel olur öyle süsler filan düşünmüyorum pasta keseriz okadar

KIzlar şimdi patronumun arkadaşı geldi doktor kendisi duru ya bal veryimmi dedim hiç gerek yok pekmez de bal da çok faydalı şeyler değil diyor kime inanacağımızı şaşırdık boş şeker obezite ye yol açıyor diyor onun yerine kuru bakla giller bol sebze meyve ye alıştır dedi..

Ayyy ahsenimizde 1 yaşını dolduruyor haa canım ben şimdiden kutlayım yarın yokum iyiki doğmuş iyiki tanımışız sizleri allahım güzel yazılar nasip etsin....

allahım ya sende 1 kavanoz vermiyecem 1 tatlı kaşığı nasıl faydalı değilmiş peygamber efendimiz bile balı şifa niyetine verin dermiş
pekmezinde balında faydaları saymakla bitmez ben ahsene 4 ayından beri hergün 1tatlı kaşığı veriyorum hiçte kilo almadı çocuk daha 9 kilo balda gecen 1 çay kaşığı meyvasına katım yavaş yavaş başlıyacam ben bugün arkadaşlardan duydum yumurtanın beyazınıda verdim çeyrek kadarını

Ayyy ahsenimizde 1 yaşını dolduruyor haa canım ben şimdiden kutlayım yarın yokum iyiki doğmuş iyiki tanımışız sizleri allahım güzel yazılar nasip etsin....

amin canım çok teşekkürler
demoşum daha dün gibi doğum yaptığımız büyüdülerde doğum günü kutluyoruz
ay çok duygulandım
9 ay özürlümü olucak diye göz yaşı döktüm
dogdum sonra sarılık oldu karaciğerinde sorun çıktı ona agladım
sonra kan kaserinden şüpelenildi 6 ayda onun için ağladım
kansızlık zekayı etkiler dedi sürekli başkalarının bebişleri yapıyor ahsen yapcakmı diye sürekli icele
allah kiseyi evladıyla sınamasın allah hiç kimseyide bizide birdaha hiç üzmesin ağlatmasın inşallah
1 sene geçti allah bu günlerimizi aratmasın hasta bebişlerede acil şifalar versin
amma yazdım çok dertliymişim

Hepinize hayırlı cumalar, kızlar bu çınar iyice azıttı sabahları artık 6.30 da uyanıyor yatağına oyuncakları koydum oynamıyor ağlayıp çıkmak istiyor, şu 5 günde acayip bir bebek oldu surat asık, mutsuz gibi eskisi gibi eğlendiremiyorum ben babasından daha çok yaratıcı oyunlar bulup oynatıyordum buna rağmen acayip soğuk oldu seslensem bakmıyor bir de geceleri kabus oldu saat 10 gibi uyuyor 1 saat sonra başlıyor çığlık atıp ağlamaya sabaha kadar 6-7 defa bazen daha fazla dün dece 1 saatin içinde 3 defa uyandı ben uykuya hasretim bazen yataktan almayım belki kendi kendine yorulur uyur diyorum çünkü daha 20 dk önce emzirdim sakinleştirip koydum yatağına ama susmuyor ki pışpışladım okşadım hiç fayda etmiyor valla az daha vuracaktım bir tane o kadar sinirlendim ki bütün nazı aksiliği kaprisi bana bir de 15 gündür bana surat vermiyor ben ise onun için tanınmayacak hale geldim 1 yıldır gece deliksiz uyuyamıyorum hadi uyansın da emsin sakince yatsın o da yok, dün gezdirdik keyfi yerine gelsin diye hatta eczaneden bir bayanın tavsiyesiyle rahatlatıcı bir şurup aldım içirdim daha da azıttı bu çocuk ne zaman uyumayı öğrenecek, nette araştırırken uyku danışmanları varmış ama fiyatları çok yüksek 600 tl ye 2-3 hafta içinde bebekler ağlamadan deliksiz uyumayı öğreniyorlarmış da bizimki onu da beceremez o kadar para boşa gider alışkanlığı ancak sütten kesilince biter herhealde

Doğum gününüz şimdiden kutlu olsun canım, inşallah büyüdükçe düzelirler. Hayat anne olunca hatta hamile kaldığımız andan itibaren hep endişelenmekle geçiyor kendimizi unutuyoruz çocuklarımızı düşünüyoruz. Ben de senin gibi zor günler yaşadım 4lü testte down sendromu riski vardı aylarca ağladım stres yaptım sonuçta da stresli uykusuz gazlı bir bebeğim dünyaya geldi Allah sağlık versin kötüsünden korusun. İnşallah bu yıl ahsenin iştahı açılır, kusmaları biter ve güzel güzel uyur, mutlu yıllar

çok teşekkürler canım iyi dileklerin için inşallah duaların tüm bebişler ve ahsen için kabul olur (aminnnnnnn)

kelin merhemi olsa başına sürrermiş bizde bi çözüm bulmuş değiliz ama çok ilaç kulanma taraftarı değilim
ahsene kusma için ilaç verdi okadar çok kusmasına ragen kullanmadım yan etkilerini bir görsen kusmasına razı oldum
papatya cayı rezene birde biz şevvale anason çayı veriyorduk pek fayda etmiyordu ama bir umut
hiç birşeyin kar etmediğini bildiğim için ahsene hiç ilaç filan vermedim sadece sıpraktin diye bir alerji ilacı şevvale yaramıştı onunda yan etkileri var geede sen bilirsin

yarında kutlarızda şimdiden kutlayalım ahsen bugün annesini heyecanlandırıyordu çünkü yarın doğacaktı hatırladım o gününü sezeryana girecektin hyecanlıydın biz de daha beklemedeydik hey gidi heyy
İnşallah sağlıklı hayırlı bir insan olur annesinide artık hiçççç üzmez Nice mutlu seneelre canım

bu arada ne yapıyosan ben tarifini istiyorumm ben ne yapıcam hiç bilmiyorum bizim doğum günümüzde aynı zamanda günüm olacak ikisini bir arada çıakrcam ve en son gün sırası bendeydi herkes yaptı yapacaklarımı :)

amin canım inşallah dediğin gibi Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın sen deyince aklıma geldi bende hala elife bakıyorum senin gibi diğer çocuklara bakınca beyninde hasar kaldımı diye bakıyorum birde bi çocuk görmüştüm ilaç kullandığı için yürümesi normal değildi tam yürüyemiyordu ama ilacı bıakınca geçecekmiş öle sölemiş dr. eliftede öyle bişey olurmu diye düşünmeden duramıyorum
ilaç çok ağır bi ilaç ki yeşil reçetesiz vermiyolar ve onu uyuşturucu bağımlısı olanlar kullanıyor.Allah ım tez zamanda iyileştirsin hepsini inşallah
hayırlı cumalar canım,
bu cuma saatinde hepimizin duaları kabul olsun inşallah , başkasının duası kabul olur derlerya
inşallah çınarda en kısa zamanda uykusunu düzene sokarda artık annesini üzmez bi sorunu varki çocukböyle yoksa huzulu olsa öyle olmazki ama dediğin gibide olabilir sen hamileliğini nasıl geçirdiysen oda çocuğa yansırmışya belkde ondan,
ben hamileyken eşim ameliyat geçirmişti ve ameliyattan çıkınca hiç kimseden öyle ses duymadım ameliyathane kapısında herkes gayet sakin çıkıyodu bizimki nasıl bağırarak çıktı ben zaten hamilelik psikolojisi e onuda öyle gördüm zaten oldum olası ameliyattan korkarım 2-3 gün hastanede yattı eşim ben bi gece evde yatttım o gece nasıl geçti bilmem bütün gece ağladım dedim hamile mamile kalıcam hastanede evde psikoojim bozuluyor daha çok ve biliyomusunuz elif çok duygusal sanki eltimin kızı bağırıyor elif ağlıyor öyle acaip zamanlarda ağlıyorki hemen dudağını büküyor

simdiden ahsenin dogum gununu kutluyorum. evet hamilelikte bende zor gunler gecirdim ilk bebegimi 7aylik kaybedince zumra da hem benim icin hemde dr.muz icin riskli hamilelikti oyy oyy 9 ay boyunca gunluk igne vuruldum ayrica haftalikta bi tane vardi...kalbinde delikten suphelendiler kalpte parlaklik var dediler hareket etmiyordu kalp atislari zor aliniyordu ayy dertlendim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…