2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

yok hiç zorlamıyorum yerken. tek sevmediği şey muhallebi. elimdeki muahllebi stoğu bitsin normal yemeğe geçicem. bir sıkıntısı yoksa uyanmıyor geceleri. 9 da yatıp sabah 8 gibi kalkıyor. uyanırsa da bazen mamasız uyuyor, uyumazsa süt veriyorum. ama çok nadir

Maşallah ne güzel bence yeme ve uyku düzeniniz çok güzel böyle devam edin benim oğlum gündüz pek yemediğinden gwce de emmeye alışkın olduğundan çok uyanıyor ve sabaha karşı zaten tam uyuyamıyor dönüp duruyor bir ara emzirmeyi azaltmaya çalıştım çok ağlıyor susturamıyorum böyle ne kadar sürecek bakalım

canım kilosu çok normal bence hiç düzenini bozma çocuğun
maşallah canım allah nazarlardan saklasın yemezi iyi olduğu içinde gece uykularıda düzenli
bizimki artık gece kaç kez kalkıyor saymıyorum bile sabah yorgun uyanıyorum yanımıza geldigindede ben rahat uyuyamıyorum
yani halimiz kötü allah bizimkilerinde düzene koyar inşallah amin

o tatili bende istiyorum ama k.v. min şurdan 1,5 saat uzaktaki küçücük yazlığında değilde bir otelde ama bu sene hayall inş seneye
ben devamlı pamuk ve suyla siliyorum ama yine pişik var ara ara , yıkamaya kalktığımda üstümüz başımız su oluyor
doğduğundan beri prima kullanıyorum her zaman yapmıyor ama değiştirsemmi acaba
AHSEN temizlik yaparken
annesi sor bakalım ahsene bana yardıma gelirmi? :) hamarat kızımız :)

ben gönderirim canım ne demekte sen pişman olursun bence
temiz evinide batırır
benim tüm düzenim mahvoldu ne çekmece kalıyor ne dolap herşey biyerde arıyorumki bulayım eline geçirdiğini alıp bir yerde atıp gidiyor
korkuyorum misafirlerin yanına çamaşırlarımızı getirecek

gene sizin orda yakın biyerler varmış bizim burda öyle bir şansımızda yok
yol gözümü korkutuyor ahsen çok hırçın bir bebek oldu çok şımarttık heralde her dediğim olsun istiyor yapmayıncada bağırıp çağırıyor nasıl yola gelecek bilmiyorum off off bu halimlede tatile gitmek istiyorum

Selam kizlar..firsat olmuyor yazmaya..hep arazideyim artik.okuyup cikiyorum..herked iyidir ins..valla ben gecen hafta cok kitu günler gecirdim..ela acillik oldu kusmaktan..sonra ishal..bu hafta iyi cok sukur..bu sefer antibiyotik inatla vermedim valla..cunku ates olmadi..doktor yazmis ama almadım. .iburamin cold ve toz reflor ile iyilesti cok sukur..
KIzlar elada bir ara pisik oldu..en iyi kremkeri kullandim gecmedi..donra yesil tup arko ve islak mendilide can bebe pembe olan kullandim simdi hicbisey kalmadi..onceden primanin islak mendilini aliyordum..bezimiz de prima pampers yeşil olanlardan..arkoyu deneyin bence 1lira..simdi surmuyorum bile..

bayanlar nerdesiniz ya uzun süre uğramayınca bile ne kadar yavaş ilerliyosunuz
bebekler çok mu yaramaz oldu yoksa

bayanlar nerdesiniz ya uzun süre uğramayınca bile ne kadar yavaş ilerliyosunuz
bebekler çok mu yaramaz oldu yoksa
Benim oğlum pc açtırmıyor elime aldığım an yanıma gelip vurup kapatıyor telden yazmak zor geliyor zaten uykuları uzun değil o biraz uyusa ben de dinlenmeye çalışıyorum gece çok uyandığı için hep yorgunum. Hayatımda uykuya bu kadar düşkün olduğumu bilmiyordum oğlum doğana kadar. Şİmdi nereyi görsw karıştırıyor etrafın dağılması sorun değil de parmaklarını çekmecede kıstırıyor ya da tv ye vurup duruyor fırın kapağından buzdolabına kadar her yerle işgileniyor

AHSEN temizlik yaparken

ahh yerim bunu ben yaa ahsen buyumus gene guzellesmis. cnm cerenin alerjisini sormussun bi kac gundur kızarıklık cıkmadı cok sukur surubundan veriyorum hergun yarım olcek, bi kac gun daha veriyim bırakıcam bakalım nolcak...

Bebeğine yalnız bakan arkadaşlar yemek yaparken temizlik veya banyo yaparken çocuğunuzu nasıl oyalıyorsunuz

ahhh ahhh serenayy yemek yapmak tam bi zulum artık ben yaparken ceren bos dururmu.. butun cekmeceleri asagı indiriyo erzak cekmecemdeki pirincimi bulgurumu ısırıp posetlerini deliyo, dun bi paket irmigin agzında su paket mandallarından vardı onu nasılsa acmıs bi dondum ki koca paket irmigi yere bosaltmıs!!! kabuuss ben temizliyim derken o daha cok dagıtıyo cıldırdım iyice koydum kapının dısına yırttı kendini ben temizleyene kadar. bi on onbes gun kadar once de aksam esim gelmisti bende salata yapmaya masa hazırlamaya calısıyodum oda arkamda oyalanıyodu buzdolabının kapagını tam kapatmamısım o da fırsatı degerlendirmis! sen bi tencere corbayı yukardan asagı dok! buzdolabının iciiii, daha onceki gun yıkamadan gelmisti halımmmm, kendi ustu basıııı yer gok salcalı corba oldu buzdolabını bile cektik aksam aksam yemek burnumdan geldi esimede bi suru kızdım ben yemek hazırlarken bari bak su cocuga diye.. ben nerden bileyim dolabı acıcagnı diyo... ya sabıırr cektim!...yani iste yemek faslımız boyle canım, banyoya gelince onu uyutur uyutmaz hemen banyoya giriyorum 10 dk da cıkıyorum. temizligi de gene o uyurken yapmaya calısıyorum ya da onunla brlikte zar zor supuruyorum sonra uyutunca da siliyorum cunku kovaya elini sokuyo...gunduzleri de bi saat uyuyo o bi saat dinleneyimmi temizlikmi yapayım yemek mi yapayım bilmiyorum bzen cok bunalıyorum gercekten. artık sabahları da 7bucukta uyanıyo, eskiden 9a kadar uyuyodu istanbula gidince huyu degisti. velhasılı sende sorduguna pisman olmussundur amma anlatasım varmıs :) velhasılı yalnız cocuk buyutmek cok zormus arkadasım,daralınca soyle bi saat bırakbilcek kimsem yok bazen cok bunalıyorum...

kızlar ben su yukardaki mesajımı yazarken ceren yerde uyuyakalmısss en son gene tv masasının cekmecesini dokuyodu sonra camın onune gitmisti orda dısarı bakınıyo diye biliyorum ben. amaan bi dondum ki yere laminantın ustune yuzukoyun yatmıs uyumus yavrum oysaki daha 15 dk once uyutmaya goturmustum uyumamıstı uykudan da ölüyodu aslında sırf inat bu cocuk heee..simdi goturdum yatırdım yatagına hic uyanmadı bile ne guzelmis boyle ugrasmadan uyutmak bee ohhh.. ahhh yavrrumm keske hergun boyle yerde uyuyakalsan bebegim yaa

Canım derlerdi de inanmazdım. Büyüsün sen gör gününü gerçekten öyleymiş hareketsiz bebekken nereye koysak duruyorlardı pusetinde uzun zaman kalabiliyordu dışarıda ancak acıkmışsa huzursuzlanırdı normalde sesi çıkmaz uyurdu büyüdükçe azıyorlar. Ellemedik yer kurcalamadık eşya kalmadı oğlum nedense banyoya girmeyi çok istiyor değişik geliyor herhalde. 15 gün sonra anneme gidecem bakalım orda ne yapacak annemin evi de çok eşyalı

Ben daha durduğu yerde uyuduğuna rastlamadım keşke öyle olsa dün öğleden sonra uyumado 1saat uğraştım akşam erken uyutayım dedim inanırmısın saat başı uyandı sinir oldum kucağımda ezirmesem uyumuyor bu huyu ne zaman bitecek ben ıyutmasam hiç kendiliğindem uykusu gelmiyor ceren gündüzleri k saatte bir uyuyor oğlumu bıraksak 7-8 saat duruyor

ceren eskiden daha iyi uyuyodu ama simdi gunduzleri 1 saatten fazla uyumuyo. uyursa ogleden oncede uyutuyorum bi de 3 gibi uyutuyorum ama genelde ogleden once uyuyosa ogleden sonra uyumuyo sanırım artık tek uykuya dusucek. normalde cereninde kendi kendine uyumuslugu yoktu hic, o yuzden mucize gibi geldi. ablam istanbulda cocuk bakıyo entel bi aile diye anlatıyo baktıgı kız 3 yasında ve evde cok ciddi kurallar var diyo mesela katiyyen oyle ayakta sallama falan yokmus seslibi oyuncagı varmıs onunla yatırıyolarmıs, kız onu dinlerken uyuyomus aksam 8 de uyku vaktiymis. asla oyle gezerek ya da tv karsısında yedirmek yokmus yemiyosa yemiyomus cocuk. bu martta 2. kardes dogdu kadın dogru duzgun kucagna almıomus alısmasın diye, gogsunden emzirmiyomus sutunu makineyle sagıp biberonla veriyomus! falan filan yani bana gore bu kadar kural cok abartı ama su uyku olayı super ya hic ugrasmıyosun diyo ablam yatırıyosun yataga cocuk kendi uyuyo diyo hatta bana da alıstırmamı soyluyo ama ben yapamam oyle cocugu saatlerce aglatmaya kıyamam belki bebekken alıstırmalıydı bilemiyorum yapan nası yapıyo onu da bilmiyorum...

canım bu jenerasyonun hepsi böyle şımarık :) bizimkide ağlatarak yaptırtma yolunda ilerliyor ama bi çare bulmalı yoksa böyle olmazzz
senin işinde zor cnm ya nasıl bari herşey yolunda gidiyormu
aman iyi olmuşunuz çok şükür cnm bu hastalıklar zor cnm
cnm elifte aynı dediğin gibi bende hep peşindeyim mecburrr :)
Bebeğine yalnız bakan arkadaşlar yemek yaparken temizlik veya banyo yaparken çocuğunuzu nasıl oyalıyorsunuz
ah cnm hiç sorma yemek dersen elif hanımın durumuna göre yapıyorum yaada babamız gelince pratik şeyler
temizlik eliflee ççoooookkkkkkk zor bişi o yüzden annem,ablam gleiyor yada eşim evdeyken
banyo geceleri yine eşim evdeyken
amanııınnnnnn ayyyy ne fena olmuşsundur be olsam bi ton babasına kaynar dururdum bi akşamdan akşama bakmış çokmu yanii
bide halın yeni gelmiş epey sinir bozucu bişey olmuş
elifte bi ara mama sanalyesinde uyurdu çorbasını yerken ay nasıl güzeldi ama şimdi nerdeee çok güzel çokkkk :)

nasıl bir kuralcılıktır öyle çocuğu kucağına alacaksınki çocuk anneyi hissedecek bence çok cahilce bir davranış yaptıkları tamam belki bizimde hatalarımız var ama elifi kucağa alırdık ama alışmadı çok şükür öyle
canım öyle uyutmaya alıştırana kadar kimbilir çocuk neler çektii bimiyorum ya bana zor geliyor tamam güzel bişey ama bakalım bizimkiler nasıl alışacak

benim oğlum da tombik canım ve ne versen yiyen cinsten yaşındayken 10 kg dı şimdi 11 kesin olmuştur,bizim doktor da obez sınırında değil dedi,ben de ekmek çok az veriyorum,her gün bi çeşit çorbası kesin olur,küçük mama kavanozu kadar yoğurt yer,biizm yemeklerimizden veriyorum,pilav,makarna bazen biz yiyosak bi iki lokma yediririrm ,muhallebi çok nadir veririm,anne sütü alıyor zaten,yürüyüp koşunca daha da zayıflar diyorum

ben şahsen ağlatamam öyle,hem neymiş o bebeği emzirmemek,anne kokusu gibisi var mı?Emzirememek başka onu ayrı tutuyorum ama bi de böyle emzirmeyen güya kendince bilgili cahiller var,Allah akıl versin ne diyim.Yemek kuralı olabilir,çocuk kendi kendine ağlamadan uyuyup kalıyosa o da olabilir ama çocuğu çatlatana kadar ağlatarak bir şey yaptırmak ya da sevgi ve şefkatten,dokunma tatmininden eksik bırakarak güya eğitmek bana asla doğru gelmiyor,yapmam.Zaten şunun şurasında 1 sene kucak ister yürüyünce sanki kucakta mı duruyolar,tadını çıkar işte,anneliğin zaman zaman yorucu da olsa en güzel yanlarından biri bence,babanın kucağında bile durmayan bebek annesinde duruyor,böyle keyifli bi şey var mı başka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…