hoşbulduk canım, duru için hiç şaşırmadım yakında klozete de oturur, hayata karşı acelesi var cadının :)
benim bildiğim çocuk kendini hazır hissettiği zaman bez bırakılır, bu çocuktan çocuğa değişir, duru kaka demeye başladıysa demekki hazırlanıyor.. şu anda kaka yaptığını haber veriyor temizlemen için.. tuvalete yapmak istemediyse sakın zorlama canım, tuvalet döneminde zorlanan çocuklar altına yapma, cimri olma takıntılı olma gibi durumlar sergileyyebiliyor.. sen biraz zaman geçtikten sonra gene götür tuvalete yapmak isterse yapsın..yapmazsa zorlama..
mrb demoş ben bölee konu gelirse 1 -2 şey yazıp bidaha yazmayanlardanım.belki görmüşsünüzdür eskilerde.ben kızıma 8-9, ayında koltukta oturmaya başladığından beri sadece kaka geldiği zaman oturağa oturtuyodum.belli oluo zaten yapmaya başaladıkları zaman ıkınıolar falan beze yarım yapmış bile olsa kalanını oturağa yapıodu.maksadım kakasını söyletmek değildi hiç bizaman.sadece büyüdükleri zaman oturağa falan oturmaya korkuolarya kendini bilmezken oturak die bişeye oturulduğunu görsün zamanı gelince korkmasın istedim.oturakta otururken eee eee eee diodum sadece.2 aydır daha kakası gelidiği gibi kendi sölüo.hatta osurukla karıştırıo o yüzden 5 kez oturağa oturduğumuz oluo boş kalkıorz.bezine yaptığı zaman oluo tabi dışarıda.kasmıyoruz yani.şuandada çiş eğitimi erken daha kaslarını tutamaz ama en azından oturak tuvalet korkusu olmadan o da hallalur gibime gelio.bana da oturmaya başladığı zaman babannem söledi oturt oturağa die sora bende başladım.dediğim gibi sende niyetin eğitim olmadan sadece sandalyeye oturulduğu gibi oraya oturuluo falan bilsin die başlayabilirsin.yoksa büyüyünce çok çocukta gördüm bilinçli bilinçli ben beze yapçam die inat ediolar.dayı kızımın çocuk 3,5 yaşında hala bez diye inat edio..hepinize iii günler konu denk gelirse yine görüşürüz
hehe tatil sepeti gibi kızsın valla :)) büyük ihtimalle erdeğe gidicez canım, yarım veya tam pansiyon bi otel bulcaz, anladığım kadarıyla sahil boyu otellr var ve denize sıfır birini seçiçez, resimlerden çok güzel bir yere benziyor..şile bize daha yakın ama soğuk oluyormuş o yüzden istemiyorum.
Kolay gelsin canım ben de oğlumun yatağını ayırmaya çalışıyorum aslında bi ara uykusu daha düzenliydi ama yine bozuldu yatağı benim odamda, gece ilk uyanmalarında uyutup yatağına koyuyorum ama uykum ağırlaşınca yine beraber uyuyoruz ne yapcam bilmiyorum hiç... ben de ramazanda uğraşırım diyodum, sahura kadar uyumam oğlumu yatağına yatırırım diyordum ama bakalım nasıl olacak dayanabilecek miyim...
Bir de sen anlatınca benim de içimden anlatmak geldi, biz de eşimle çocuk yüzünden sürekli tartışıyoruz, galiba,erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor, eşim oğluma baktığı zamanlarda çok sabırsız oluyor ben de dayanamayıp müdahale ediyorum bakalım ne zaman ortak tavır geliştireceğiz...
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim arabada bozuk parada varmış kızlar oynamış yere atmış yani duru nun o arabadan sağ çıkması gerçekten mucize normalde herşeyi ağzına alıyor belkide almıştır boğazına kaçsaydı kesinlikle duru bugün burda olmazdı her an her saniye allahıma şükürler ediyorum annemde etkisinden kurtulmuş değil 4 gün geçmesine rağman kadın ağlayıp duruyor onada kıyamam kadıncağız gözünden sakınıyor işte bir anlık çok şükür birşey oladı..
Duru 2 aydır düzelmişti ama 3 haftadır anamızı ağlattı ilk günlerdeki gibi ağlayıp duruyor hemde ne ağlama gece 3 lerde dışarıdayız uykusuzluktan ölecem keşke sadece uyumasa ama uyanık olduğu sürece ağlıyor hep arabasını istiyor annem de bana dediki sen bu kızı bir yere getirip götürdün böyle oldu uyuyorken çığlık çığlığa uyanıyor ve gerçekten aklıma geldi kadının biri duru için freni patlak araba gibi hiç yerinde durmuyor dedi bilmiyorum benim aklıma gelmez böyle şeyler herkes bi hocaya götür okusun diyor...
Duru 2 3 haftadır kaka yapmadan önce kakka kakkaa deyip duruyor yapması biraz uzun sürüyor ama yapıyor 1 2 kez tuvalete götürdüm korktu bugün saat 6,30 da ennee enneee diye uyandırdı benii kakaaa kakaa dedi baktım yapmış nasıl , nerden başlasam bilemiyorum fikri olan varmı yazarsanız sevinirim...
Evet canım adanadayım burda günler yoğun geçiyor gelen giden fazla ve çınarın uykuları kötü sanırım eve alışmadı ama kalabalığı sevdi maşallah mutlu eşime mesafeli davranıyorum belki yalnızken daha sağlıklı düşünür ama iş bulamazsa dönmem çünkü evdeyken tartışma ortamı oluşuyor
canım bugün 3 gecemizdi çok şükür daha iyiydik çekyatta yatmaya devam sabah karşı odama gitim ama anne diye seslendi çekyatta uzandım hıh diyor rezil yanında olmamı istiyor bakalım yavaş yavaş alışır yatağına alıştıya bunada şükürKolay gelsin canım ben de oğlumun yatağını ayırmaya çalışıyorum aslında bi ara uykusu daha düzenliydi ama yine bozuldu yatağı benim odamda, gece ilk uyanmalarında uyutup yatağına koyuyorum ama uykum ağırlaşınca yine beraber uyuyoruz ne yapcam bilmiyorum hiç... ben de ramazanda uğraşırım diyodum, sahura kadar uyumam oğlumu yatağına yatırırım diyordum ama bakalım nasıl olacak dayanabilecek miyim...
Bir de sen anlatınca benim de içimden anlatmak geldi, biz de eşimle çocuk yüzünden sürekli tartışıyoruz, galiba,erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor, eşim oğluma baktığı zamanlarda çok sabırsız oluyor ben de dayanamayıp müdahale ediyorum bakalım ne zaman ortak tavır geliştireceğiz...
Duru 2 3 haftadır kaka yapmadan önce kakka kakkaa deyip duruyor yapması biraz uzun sürüyor ama yapıyor 1 2 kez tuvalete götürdüm korktu bugün saat 6,30 da ennee enneee diye uyandırdı benii kakaaa kakaa dedi baktım yapmış nasıl , nerden başlasam bilemiyorum fikri olan varmı yazarsanız sevinirim...
hoşgeldin cnm :)teşekkürler canım bakayım.. benim derdim cemreyi denize sokmak kulaktan burundan deniz suyu alınca kışın gripler hafif geçermiş doktor söyledi geçen, kafasını zorla sokcam gerekirse :) kışın mahvetti hastalık..
inş canım herşey yoluna girer adanada eşinlede çınarladaEvet canım adanadayım burda günler yoğun geçiyor gelen giden fazla ve çınarın uykuları kötü sanırım eve alışmadı ama kalabalığı sevdi maşallah mutlu eşime mesafeli davranıyorum belki yalnızken daha sağlıklı düşünür ama iş bulamazsa dönmem çünkü evdeyken tartışma ortamı oluşuyor
okut tabi cnm zarar gelmez yoksa çocuk bu kadar neden ağlasın her geceGeçmiş olsun dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim arabada bozuk parada varmış kızlar oynamış yere atmış yani duru nun o arabadan sağ çıkması gerçekten mucize normalde herşeyi ağzına alıyor belkide almıştır boğazına kaçsaydı kesinlikle duru bugün burda olmazdı her an her saniye allahıma şükürler ediyorum annemde etkisinden kurtulmuş değil 4 gün geçmesine rağman kadın ağlayıp duruyor onada kıyamam kadıncağız gözünden sakınıyor işte bir anlık çok şükür birşey oladı..
Duru 2 aydır düzelmişti ama 3 haftadır anamızı ağlattı ilk günlerdeki gibi ağlayıp duruyor hemde ne ağlama gece 3 lerde dışarıdayız uykusuzluktan ölecem keşke sadece uyumasa ama uyanık olduğu sürece ağlıyor hep arabasını istiyor annem de bana dediki sen bu kızı bir yere getirip götürdün böyle oldu uyuyorken çığlık çığlığa uyanıyor ve gerçekten aklıma geldi kadının biri duru için freni patlak araba gibi hiç yerinde durmuyor dedi bilmiyorum benim aklıma gelmez böyle şeyler herkes bi hocaya götür okusun diyor...
Zorlama gibi bir niyetim yok canım ama söylediği için bir yerden başlıyabilirmiyim diye düşündüm arkadaşımın ve kuzenimin çocukları bayağı bir zorlandılar 2,5 3 yaş o yüzden endişelendim....
Evet duru gaz yapacağı zamanda kaka diyor ama benim kızım çooooooooook hareketli oturağa otururmu bilemiyorum. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim..
mrh bayanlar.daha öncede yazmıştım oğlum katı gıda yemiyor diye.geçen haftalarda boğaz enfeksiyonu geçirdi şimdi pütürlü gıda da yemiyor.pilav makarna benm için hayal.12 tane diş var ilk dışi 4 aylkken çıktı iştah bir gitti gidiş o gidiş.emizik düşkünü acaba oyuzden mi yemiyor dedim bıraktırmayı denedim o kadar ağladıkı dayanamadım.bide çok sınırli ısırma huyu var.herkesi ısırıyor.çocuklar kaçıyor ondan.sinirlenince bize vuruyor ısırıyor ağzında emizik varsa eliyle sıkıyıor.konuştuğu kelimeler:anne(herkese anne diyor),dede,emme(emizik),aç;baba(fazla demiyor) 3-4 aydır yürüyor ama yere tam sağlam basmıyor ara ara düşüyor.
oğlumun gelişimi böyle.tavsiyelere ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.
günaydın
nerelerdesiniz kızlar sıcaktan herkes uykuya verdi kendini heralde
bugün çok kötü başım ağrıyor sabaha kadar yat kalk sersemim gene gecede gec uyuyudum misafir vardı
of of uyuyasım var
mrh bayanlar.daha öncede yazmıştım oğlum katı gıda yemiyor diye.geçen haftalarda boğaz enfeksiyonu geçirdi şimdi pütürlü gıda da yemiyor.pilav makarna benm için hayal.12 tane diş var ilk dışi 4 aylkken çıktı iştah bir gitti gidiş o gidiş.emizik düşkünü acaba oyuzden mi yemiyor dedim bıraktırmayı denedim o kadar ağladıkı dayanamadım.bide çok sınırli ısırma huyu var.herkesi ısırıyor.çocuklar kaçıyor ondan.sinirlenince bize vuruyor ısırıyor ağzında emizik varsa eliyle sıkıyıor.konuştuğu kelimeler:anne(herkese anne diyor),dede,emme(emizik),aç;baba(fazla demiyor) 3-4 aydır yürüyor ama yere tam sağlam basmıyor ara ara düşüyor.
oğlumun gelişimi böyle.tavsiyelere ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.
çok güzel görününüyorlar canım hadi bakalım yeni işin hayırlı olsungünaydın kızlar
elifin ilaçtan heralde uyuyo uyanıyo yine uykusu var uyumuyo o ayrı ama heeppppp uykusu olurmu hiç ilaçtan diye düşünüyorum artık
bu arada bir face sayfası açtım bakın bakalım şekerlerimi beğenecekmisiniz eklerseniz yaptırıcak olanlara iletirseniz paylaşırsanız sevinirim :)
https://www.facebook.com/elifin.sekerleri.1?fref=tck
ahsenimm sen gecen bi mesajda kan damlasını kestigini yazmıstın. doktora goturup tekrar tahlil mi yaptırdınız, ahsenin kansızlıgı duzeldimi? bizede dr yaklasık 3 ay once biraz kansızlık gormustu o zamandan beri kan damlası kullanıyoruz. bende artık kessemmi diyorum. dr gitsem kan tahlili vericek gene. gecen sefer cok aglamıstı. gerzek hemsire de igneyi birden cekince bende tutamamıstım ustumuz basımız heryerimiz kan olmustunaapsam ki?
ahsenimm sen gecen bi mesajda kan damlasını kestigini yazmıstın. doktora goturup tekrar tahlil mi yaptırdınız, ahsenin kansızlıgı duzeldimi? bizede dr yaklasık 3 ay once biraz kansızlık gormustu o zamandan beri kan damlası kullanıyoruz. bende artık kessemmi diyorum. dr gitsem kan tahlili vericek gene. gecen sefer cok aglamıstı. gerzek hemsire de igneyi birden cekince bende tutamamıstım ustumuz basımız heryerimiz kan olmustunaapsam ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?