2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Zorlama gibi bir niyetim yok canım ama söylediği için bir yerden başlıyabilirmiyim diye düşündüm arkadaşımın ve kuzenimin çocukları bayağı bir zorlandılar 2,5 3 yaş o yüzden endişelendim....

Evet duru gaz yapacağı zamanda kaka diyor ama benim kızım çooooooooook hareketli oturağa otururmu bilemiyorum. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim..

erdek guzel yer guney kadar eglenceli degil ama cocukla tatil yapmak icin ideal bence, yakın oldugu icin biz yazları cok gidiyoruz. hatta gecen hafta sonu esim bi apt.da esyalı kiralık ilanı gordu tutturdu arayalım ben yaz sonuna kadar burdan ise gider gelirim aksamları denizime girerim, sende cerenle her gun denize inersin dedi ama cerenle tadı olmaz esyalı diyo ama esyalar kimbilir nasıl, ceren biraz daha buyuk olsa olurdu belki ama bu sene bizi bozar, belki seneye dedik. ama tatil icin iyi olur cıvıl cıvıl. gelirken haber ver...

bu konuda ahsenimin soylediginie harfiyen katılıyorum eger erkek, cocuk konusunda yardıma gonullu degilse sen zorlayarak ne isini hafifletiyosun ne de mutlu oluyosun. fazla beklentiye girince insan daha mutsuz oluyo bu bi gercek.

canım bence okut. duanın gucune cok inanırım ben... belki de nazar degmistir, ki deger de duruya masallah herseyi onde gidiyo.

ohh masallah yaa topigimizde butun ilkler durudan, zilli kakasını soyluyo he uzmanlar 3 yas diyo tuvalet egitimi konusunda ama duru erken soylicek herhalde bencede zorlamadan bi dene bakalım tuvalete goturmeye, eger erkenden ogrenirse senin isin kolaylasır. hos bizim ceren de pırt yapınca aa diyip eliyle agzını kapatıyodu onu da ben ogretmistim, hatta bi tek kendine degil, gaz cıkaran herkes icin yapıyo bu hareketi, yani bi ortamda bi kaza olursa anında ele veriyo kızım sagolsun :) ama simdilerde bazen kaka yapınca da aynı hareketi yapar oldu, iyi oluyo kaka yaptıgını anlayıp hemen temizliyorum bende..

canım bugün 3 gecemizdi çok şükür daha iyiydik çekyatta yatmaya devam sabah karşı odama gitim ama anne diye seslendi çekyatta uzandım hıh diyor rezil yanında olmamı istiyor bakalım yavaş yavaş alışır yatağına alıştıya bunada şükür

canım evliğin ilk yılları zaten alışma dönemi birde buna bebek eklenince sorunlar daha çok artıp göze batmaya başlıyor
hepimizdede var aynı sorunlar eşimde bebekken uyuturdu ama şimdi ahsen istemiyor zaten eşim geç geliyor 1 saat anca görüyor oda oyunla geçiyor

hadi bakalım durunun herşeyi gibi bezide çabuk olacak
bence erken ama söylüyorsada götür bir ara ahsen kabızdı zorlandığını görünce götürüp tuvalete tutuyordum klozete oturmuyordu korkuyordu ama kan ilacını kesince kabızlıgıda bitti şimdi farketmiyorum oda halinden menün yapıp geziyor pis boklu

hoşgeldin cnm :)
umarım kafasını sokunca korkmaz, elif banyoda bile ağlıyor ıslanınca kafası çünkü umarım cemre de bayılır suya :)
inş canım herşey yoluna girer adanada eşinlede çınarlada
okut tabi cnm zarar gelmez yoksa çocuk bu kadar neden ağlasın her gece

canım benim eşim 9 aylıkken nasıl oluyosa bilmem k.v. öle diyo kakasını sölermiş bez bile bağlamadım ben der
müzikli oturaklar var eğlenceli olur sever belki korkmaz cnm

günaydın
nerelerdesiniz kızlar sıcaktan herkes uykuya verdi kendini heralde
bugün çok kötü başım ağrıyor sabaha kadar yat kalk sersemim gene gecede gec uyuyudum misafir vardı
of of uyuyasım var

slm arkadaşlar uykuyu kim kaybetmiş de biz buluyoz nerdee
ben geçmişi okuyorum ne zamandır hatta bi türlü bırakamıyorum dün gece 12 yi geçiyodu burayı bıraktığım
eskiye dair ne kadar güzel anılar var burda
benim kızım çok sıkılıyo evde artık günde 2 kez dışarı çıkarıyorum
yoksa bana sarıyo sürekli emzik gibi kullanıyo oyuncakların yüzüne bile bakmıyo
burda yalnız kaldık sayılır onun için ben de sıkılıyorum
haftaya annemlere gidicez orda rahatlarım da dönüşümüz nasıl olur bilmyorum
ahsen rüyan hayra çıksın hayır dile hayır olsun

günaydın kızlar
elifin ilaçtan heralde uyuyo uyanıyo yine uykusu var uyumuyo o ayrı ama heeppppp uykusu olurmu hiç ilaçtan diye düşünüyorum artık

bu arada bir face sayfası açtım bakın bakalım şekerlerimi beğenecekmisiniz eklerseniz yaptırıcak olanlara iletirseniz paylaşırsanız sevinirim :)

https://www.facebook.com/elifin.sekerleri.1?fref=tck

mrh bayanlar.daha öncede yazmıştım oğlum katı gıda yemiyor diye.geçen haftalarda boğaz enfeksiyonu geçirdi şimdi pütürlü gıda da yemiyor.pilav makarna benm için hayal.12 tane diş var ilk dışi 4 aylkken çıktı iştah bir gitti gidiş o gidiş.emizik düşkünü acaba oyuzden mi yemiyor dedim bıraktırmayı denedim o kadar ağladıkı dayanamadım.bide çok sınırli ısırma huyu var.herkesi ısırıyor.çocuklar kaçıyor ondan.sinirlenince bize vuruyor ısırıyor ağzında emizik varsa eliyle sıkıyıor.konuştuğu kelimeler:anne(herkese anne diyor),dede,emme(emizik),aç;baba(fazla demiyor) 3-4 aydır yürüyor ama yere tam sağlam basmıyor ara ara düşüyor.
oğlumun gelişimi böyle.tavsiyelere ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.

hastalık ve diş çıkarma dönemlerinde çok normal zaten acı çekiyor iştahı kapalı yememesi normal bizim doktorumuz hastalık zamanlarında sıvı besle diyor..zamanla normale dönecektir..normalde de pütürlü sorunu yaşıyorsan tavsiyem eline kemirebileceği gıdalar ver mesela ekmek kökü, salatalık, bisküvi gibi ya da sevdiği şeylerden....sizinle sofraya otursun ufacık ver ağzına tükürsün önemli değil alışacak.. ısırıp tükürse de çiğneme hareketlerini yaptığını göreceksin..benim kızım tam 1 yaşına kadar her şeyi blendırla yedi ama şimi artık kullanmıyorum aşamalı olarak bıraktık örneğin kıymayı yutamıyorsa, pişirmeden önce kıymayı tencerenin içinde suyla yoğur un ufak oluyo sonra yemeği yap çatalla ez, bunu yemeye başlayınca kıymayı da direk koyup çatalla ezersin ama zaman gerekiyor..pilavı yemek sularıyla ıslatıyorsundur bir kase yemesini bekleme benim kız en fazla 3 tatlı kaşığı falan yer yeter oda..

benim kızımda herkesi ısırıyor vuruyor saç çekiyor hem de sürekli.. bu ayın davranışlarıymış üzerinde fazla durma bağırma dikkatini başka yöne çek, habersiz ısırınca çığlığı basıyorum ben de :) bu ay da 4 kelime söylemesi yeterli canım benim kız sadece anne, mama, bu (su) , ay diyor..konuşmaya takılma gayet normal..benimki 1 aydır yürüyor sık sık düşüyor, denge nerkezi tam gelişmediği için bu da normal.. d vitaminini kullanmanı tavsiye ediyorum . yakınlarda doktor görmüştür sorun olsa söylerdi canım..

günaydın
nerelerdesiniz kızlar sıcaktan herkes uykuya verdi kendini heralde
bugün çok kötü başım ağrıyor sabaha kadar yat kalk sersemim gene gecede gec uyuyudum misafir vardı
of of uyuyasım var

nerdeee uyucaz 5 te uyandık bu sabah
benimde uykusuzluktan başım ağrıyor dün o kadar ağrıdı ki midem bulandı artık baş ağrısından yemek bile yapamadım
senin işin daha zor canım gelen giden olur şimdi sürekli misafir ağırlamak bişey değil çocukla zor

mirayda yemiyor canım pilav makarna zorla bi kaşık dolma içi soktum ağzına kahvaltısınıda kustu
artık zorlamıyorum halı silmekten bıktım
zamanı gelince yesin napiim ne kadar uğraşsam da yemiyor bende yıpranıyorum bu sefer
mirayda çok sinirli kafasını yere duvara vuruyor bizi ısırmaya çalışıyor doktor kanına filan baktı kansız bebek sinirli olurmuş normal çıktı herşeyi yapısı böyle doğduğundan beri
konuşmamız bayağa iyi papağan gibi ne desek tekrarlıyor eşime bişi dedim duydum dedi eşim mirayda dudum dudum gezdi bi ara şimdi anne, baba, yamma(yapma),mama, ama ,ggoooll hadiii, dede, ananiii(anane), tedii( kedi) birde babası işe gidince dittiii diyor

merhaba kızlar dun hic acamadım bilgisayarı. dun cerene bikac parca bisey bakıyım dedim koydum arabasına carsıya indik, yuruyerek gittim geldim ama eve girdigimde bitmis vaziyetteydim bi de o halde cerenin karnını doyur bize yemek hazırla toparla derken aksam oldu.lcw da cok guzel seyler var yine bebislere. cerene ince kottan sortlu bi tulum aldım cok hosuma gitti. bi kot sort aldım bi de bez bi ayakkabı buldum rengearenk kelebekli fiyatıda uygundu cesit olsun diye aldım. zaten artık carsıda kendime bisey bakmayı unuttum varsa yoksa ceren hanıma... bugun de pazar kuruluyo barbunya alıp deepfreze e koymayı dusunuyorum ama bakalım.. zaten cereni artık evde zor zaptediyorum. hanımefendi yurumeye hala korkuyo ama koltukların tepesinden inmez oldu gozumu ayıramıyorum. biraz oturayım desem hemen taciz etmeye baslıyo ya geliyo ısırıyo ya yakalarıma yapısıyo emmek icin. boyle olunca bende cıkarıyorum dısarıya, evde strese girmektense dısarda yurumeyi tercih ediyorum napiim. hem boylelikle kilo da tutmuyorum :)
katı gıdalardan konusulmus. ceren istahlı doneminde sebze corbasını catalla ezince yiyodu ama suanda yani 1 aydır filan blenderdan geciriyorum. putur olmayınca biraz daha iyi yiyo yoksa iki kasık yiyip tukurmeye baslıyo kasıga vuruyo ben de artık cinnet gecircek gibi oluyorum her ogun aynı terane ruhum daralıyo artık. bugun biraz bagırdım, peceteyle agzını silerken biraz hoyrat davrandım simdi de vicdanım eziliyo, ama artık bu stahszlıgı sabrımı tuketti onlugu bile taktırmak istemiyo gercekten napıcagmı bilemiyorum yani iste dolayısıyla ben de blendera sarılıyorum acıkcası bu konuda da gonlum rahat degil hata mı ediyorum acaba? amma da yazmısım he!

ahsenimm sen gecen bi mesajda kan damlasını kestigini yazmıstın. doktora goturup tekrar tahlil mi yaptırdınız, ahsenin kansızlıgı duzeldimi? bizede dr yaklasık 3 ay once biraz kansızlık gormustu o zamandan beri kan damlası kullanıyoruz. bende artık kessemmi diyorum. dr gitsem kan tahlili vericek gene. gecen sefer cok aglamıstı. gerzek hemsire de igneyi birden cekince bende tutamamıstım ustumuz basımız heryerimiz kan olmustu naapsam ki?

mrehaba nisan anneleri. uzun zamandır yazamadım ve pek de okuyamadım. hasta olan bebişler varsa acil şifalar dilerim. biz bugün 15 aylık olduk ve dr kontrolüne gittik. boy:80cm kilo:1800gr. kan tahlili de yapılacaktı ama iki kolunu da delmelerine rağmen kan gelmeyince başka zaman gelin dediler. boşuna delindiğimizle kaldık kızım yaşına girmeden adım atmaya başlamıştı ancak 15 gündür yürümeye başldı. geçmişi okuduğum kadarıyla nisan bebekleri yürümeye pek hevesli değil ama gevezeler. bizimki de öyle. Duru çok sosyal bir çocuk kucaktan kucağa gezsin,herkese laf atsın,el sallasın,öpücük atsın... bariz bir şekilde söylediği kelimeler: anne, baba, dede, gel, gitti, bitti, attım, havhav, orda, uçak, kaka, korktu, alo, mama, su, al, aç, bebe, abi, cici,aydede... ilk anda aklıma gelenler bunlar... tabii telafuzu bozuk oluyo biraz ama anlaşılır şekilde söylüyor. kural koymanın bir yolunu bulamadım. yapma diye yüksek sesle ve ciddi bir ifadeyle söyleyip işaret parmağımı sallıyorum o da beni taklit edip yapmaya devam ediyor :) odasını henüz ayırmadım bizim odamızda park yatağında yatıyor.

balık yağı kullanan var mı? dr um tavsiye etmedi, zayıflara veriyoruz sizin ihtiyacınız yok dedi. ben d vit ve demir de vermiyorum zaten..

ne zmaandır bende yazamadım takıp edıyorum sıksık..14 bucuk aylık olduk bızde..bakımı daha kolaylastı emirhanın kendı oynuyor her derdını anlatıyor sorularıma evet dıye yada ıı dıye cevap verıyor..abla ve abısı bıraz bıktı dıyebılırız cunku dısarda bısıkletıyle gezdırmek onlara düşüyor öğlenleri.ben işlerimi yaparken..14 tane dişi var emirin..uykuları buaralar daha uzamaya baslladı..diş cıkarmadönemimiz bıraz hafifledı sanırım.yaşından beri her hafta 1 diş cıkardı dıyebılırım..vurma ısırma durumu bızdede var fakat sadeece ev halkına özel..dısarda sadece kendı yasıtlarıyla saldırarak ıletişim kurmaya calışıyor.cok hırcın olacak önüne pek gecemıyoruz..oyuncak araba dısında oynamayı sevdıgı pek bısey yok.varsa yoksa ablasının cekmecelerını boşaltmak..dışarıyı yürümeyi cok sevıyor..yeme içme problemimiz yok cok şükürr..herseyı sorunsuz yiyorr.yeterkı aç olsun..buaralar boy kilo izlemi için dr a gıtmeyı dusunuyorum..yaşındakı aşısında ölçümünde 12 bucuk kılo 82 cm di boyu.bıraz kılo aldı sanırım..bizden haberler boyle sizleri ve bebeklerınızı öpüyorum ara ara gırıp yazmaya calıosacam tekrar..alllaha emanet olun ..........

çok güzel görününüyorlar canım hadi bakalım yeni işin hayırlı olsun

canım ben kesmiştim ama 15 günden fazladır gene başladık şevvali doktora götürdüğümde doktor kızdı rengi çok solgun dedi ve kaşık şeklinde başka bir ilaca başladık kusma olur diye pek düzenli vermesemde arada veriyorum hata yapıyorum ama kusması beni mahvediyor

cemrede 6 aylıkken kan değeri düşük çıkmıştı o zaman çok kolay almıştı hemşire hiç anlamadı bile, doktor kan damlasını 1 yaşına kadar aksatma dedi hem de 18 damla kullan dedi ama ben sadece 2 ay kullanabilim çok feci kabız yaptı, 1 yaş kontrolünde doktora kullanmadığımızı söyledim muayene etti canını yakmayalım kan durumu iyi dedi, eğer doktorunuz insaflıysa muayene de anlar bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…