2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

benim oğlum da emdiği için ve sık emdiği için ayrıca biberon vs vermiyorum ama sabah kahvaltısında küçük bi fincan sütü kaşıkla içiriyorum,kahvaltısını ayrı ayrı yiyo gnelde,ben de lokmaları yutmayı kolaylaştırsın diye tatlı kaşığyla her lokmadan sonra 1-2 kaşık süt veriyorum,mesela bi lokma peynir arkasından süt,bi lokma yumurta arkasından süt gibi,çünkü emmeyi, bıraktığı zaman süt içmesi gerekecek ve tadına alışmazsa içmiyolar,sen de kaşıkla ya da küçük bardakla içirmeyi deneyebilirsin,genelde öyle seviyolar bi şeyler içmeyi,pipet de olabilir,ya da şeker kullanmadan sütlü atlılar yapabilirsin kuru incir,hurma vs kullanarak,çünkü zorla yediremezsin,ille de bi yolunu bulmak gerekiyo

bende arada pipetle deniyorum ama oyun oynuyor yutmak yerine
2 gündür beloved diyince meyvasına 2 kaşık yoğurt kattım pek farketmedi yani tekde zorla veriyordum onuda zorla yedi hiç degilse 2 kaşıkta yogurt yemiş oldu bu sabah birde içine badem le kuru üzüm attım 2 şer tane yumurta hergün verince anlında çenesinde küçük isilikler oluyor yada bana öyle geliyor agır oluyor heralde sıcaktan diyip gün aşırı veriyorum sizler hergün veriyormusunuz yumurtayı

kahvaltıdada 1 rafadan yumurta 1 hüçük paket labne nasıl yedirdigimi görseniz zehir versem okadar aglaya bilir
önceden karışım yapıyordum sürekli onu kusuyordu hiç degilse 1 yumurta yemiş olsun diyorum ve tek onu veriyorum eger keyfi yerindeyse 1 pakette labne veriyorum oda 1 yemek kaşıgı tepeli anca olur

ben de ya bi gün verip bi gün vermiyorum ya da yarım yumurta veriyorum bu aralar havalar sıcak diye

Selam kizlar valla yine yiyeceklerden konusulmus. .ben elaya hep hazir veriyorum cunku yetisemiyorum calistigim icin..beloved seni okuyunca garip oldum ve ben nasil anneyim dedim..sanada masallah yani..
Ben cicibebede ekmekde danonede hazir yogurtta hersey veriyorum..ve ela hala mama iciyor arada sutte veriyorum ama mamayi birakmiyor denedim yapamadim..anne sutu almadi mamayla buyudu ve masallahh cokda zeki..sut olmayinca ne yapalim..ben istermiydim mama vermeyi yada emzirmemeyi..
Elada cok huysuz bugun sabah 7de uyudu 4te tamamen uyandi..4e kadar yatiriyom salliyom uyuyo 10dk geciyo tekrar uyaniyo ciglikla..inliyor vs..hala dis yok ama..iki tane altta var...pazartesi tekrar doktora goturmeyi dusunuyorum bu uyku sorunu yuzunden..

hah ohh iyi olmuş yesin yoğurt çorbaya falan karıştır sütten daha yararlı..ben haftanın 6 günü yumurta mutlaka veririm vermediğim gün yumurta bitmiştir :) bizim doktor hergün ver dedi ama yaşındaydı ozaman şimdi değiştimi bilmem 15 aylıkken getir dedi ama götürmedim bir araştırayım ben yazarım

valla aynı şeyi ben de düşünüyorum "ben nasıl anneyim" mutfaktan hiç çıkamıyorum sürekli bişeyler yap ev temizle inan kızımla hiç vakit geçiremiyorum sürekli paçama yapışıyor ilgi istiyor halbuki onun en çok istediği şey benimle vakit geçirmek ama evde de bir sürü iş oluyor..eylülde çalışmaya başlıyorum ben de... çalışırken kolaymı canım tabiki kolaya kaçıcaz mecbur..cemre de her gece 2 de uyanıyor 5 e kadar ağlıyor komşular da söylemeye başladı ne yapayım azgın susmuyor..inan hiç çalışmak istemiyorum seneye böyle uyumazsa okulda ne yaparım ben akşama kadar çocuk sesi (1. sınıf olcak) sabaha kadar çocuk sesi..cidi manada masum bir antidepresan istiyorum..ben bu yıl sadece cemreye bakarken kafayı yeme noktasına geldim..seneye feciiii oooffff

Inan benim psikolojim bozulmustu gecenlerde, hatta elaya zarar bile vermeye baslamistim.annnemler esim doktora git artik diyorlardi..cunku aksam elayi aliyoruz yatana kadar agliyor mizmizlik yapiyor.gece zaten hep uyanik..bugun yine uyandi 4te ve 6da uyudu..aliskanlik haline mi getirdi yoksa biryerimi agriyor bilmiyorum. .ama hep calisip hem cocuk buyutmek bana cok zor geldi..birde benim doktora tezim basladi hep tarladayim dusun..ramazanda bile bazen ezan okunuyo biz geliyoruz dusun. .birde ustune ela mizmiz olunca bana geliyolar..cok sukur yinede
Rabbim kimseyi evlatsiz birakmasin acisini gostermesin ins..

ne yaptın canım bugün misafirin vardı
hazırlıklar bittimi
allah yardımcın olsun
benim son misafirim kaldı ama hiç almak istemiyorum son gurup misafirimden sonra gözüm korktu
oruçken misafir agırlamak zaten zor birde çocukla
ahsende diş çıkartıyor heralde sonunda iyice huzursuzlandı sürekli aglamaklı
kendimden çok onu düşünüyorum koştururken onu ihmal edince iyice huysuzlanıyor
bu seferde işler aksayınca sinirleniyorum

kızlar sanırım bebişlerin azılar ağrı yapıyo,benim oğlum uyku seven bi bebek olmasına rağmen 2 saatte bir uyanıyo bu aralar,ağlayıp uyanıyo,gündüzleri ellerini kulaklarına götürüyo,kafasına vuruyo elleriyle yavrum,kendince ağrıyan yere dokunmaya çalışıyo,ellerini neredeyse yumruk yapıp sokacaktı ağzına akşam,bi yandan oynamaya çalışıo bi yandan el ağızda diplerde,azı dişler henüz ortada yok bizde de ama sanırım içerden sürüyolar yukarı doğru ,o ağrı yapıyo,ucu görünse zaten bu kadar ağrımaz heralde,iyice huysuzlaşıyolar

canım bişi sorcam,ben de bulaşık makinasında parlatıcı yerine sirke kullanıyorum,içim daha rahat en azından bulaşıklarda parlatıcı kalıntısı olmuyo,bi de çok memnun kaldım,pırıl pırıl yapıyo sirke hem dezenfekte etmiş oluyo,hiçkoku falan da olmadı,evde elma sirkesi vardı elma sirkesi koydum ben,deterjanı da çok az koyuyorum,tabletse kırıyorum jelse az döküyorum,zaten aslolan sıcak suymuş makinada,bir de son çıkan makinalar suyu daha az kullandığı için deterjanı çok koymamak gerekiyomuş kalıntı olmasın diye,10 sene önceki makine diyelim 20 lt suyla yıkıyosa şu anda 12 lt suyla yıkıyo aynı bulaşığı,ben limon tuzunu merak ettim,şu turşulara falan (kaya tuzu değil tabi) atılan hani çocukken merak edip yerdik,küçük yarı saydam beyaz renkli ekşi bi tadı var,onu öylece mi deterjan gözüne koyuyosun suda falan mı çözdürüyosun anlatsana bi?makina tuzu da mı kullanmıyosun?

evet maalesef deterjanla yıkadığımız sildiğimiz herşeyin temizlenmesi için en az 3 ton su ile yıkamamız gerekliymiş, yıllardır deterjan yiyoruz yani...ben de bi blogta okudum tuz haznesine tamamen bildiğin turşuluk limon tuzunu dolduruyorlar..deterjan gözünede dolana kadar limon tuzu koyuyorlar..parlatıcı gözünde de zaten sirke..makineye göre değişiyor memnun olanlarda var bardaklarını beğenmeyenlerde var..deterjan gözüne sirke ve karbonat koyanlarda var..

bana gelince..benim makinede şu an tuz yok..hem limon tuzuyla hem karbonat sirkeyle denedim 60 dakika 65 derecede..limon tuzunu çok beğendim evde yeteri kadar olmadığı için tuz hasnesine koyamadım onada koyarsam çok iyi olacağını düşünüyorum..
bazı bayanlar limon tuzunun bardakları çizdiğini söylemişler o yüzden robotta bolca çekip kullanıyolarmış ben direkt koydum bir şey olmadı..sen yine deneyeceğinde ezip koyabilirsin..bir de bulaşıkları koymadan akıtırken fırça aldım onu kullanıyorum..

çocuklarımıza bikaç koruyucu madde içeren gıdaları verirken bile tereddüt ediyoruz ama sürekli olarak direkt vücutta biriken ve kanserojen olan deterjanları yediriyoruz..

bulaşık makine tuzunun zararı neymiş ki acaba?Ben içeriğine baktım bi çeşit tuz,başka bi madde yok içinde,sadece yemek tuzu değil,merak ettim bak şimdi,ama deterjan için limon tuzunu deneyeyim bakalım,dediğin gibi neyi nasıl yapsak ille de kimyasallar :44:

Son düzenleme:

cesaret edemem ya ya makinam bozulursa zaten borç dağları aşmış deneyenlerde bozulan oldu mu ki

kimyasal bir tuz direkt yenildiği zaman zehirliyor..ben deterjanlar konusunda artık daha hassasım ve bence bütün anneler öyle olmalı..deterjan kalıntılarının yüzde yetmişini deri emiyor..halı kıyafet yerler..hep kimyasal..ne gerek var..dünyada en çok çamaşır suyu kullanımı türkiyedeymiş..ve temizlik bol deterjan değildir..bize hep yanlış öğretildi..benim planım şu:

bulaşık makinesinde sadece limon tuzu sirke.. haa arada sararır ayda bir çamaşır suyuna yatır 2 kere durulama yap yeter..

çamaşır makinesinde organik deterjan ve az miktarda..

tuvalet banyo. organik deterjan.. ben karbonat sirkeyle denedim çok başarılıydı ikiside kireç sökücü zaten..

laminantlar..sirkeli su..

halılar için yıkamacıyla görüşcem uygunsa arap sabunu beyaz sabun..uygun değilse büyük halılar hariç balkonda yıkanacak..

eller için kalıp sabun..

kıza da şampuan organik olsun...

baktığınız zaman hiç de zor değil...kimyasalları tamamen hayatımızdan çıkaramasak da azaltabiliriz..

Son düzenleme:
cesaret edemem ya ya makinam bozulursa zaten borç dağları aşmış deneyenlerde bozulan oldu mu ki

kullanan kadın 5 yıldır kullanıyormuş..herhangi bir sorun yaşamamış..ben şahsen bozulmasına razıyım bozulan parça değişir..ama sağlımızdan önemli değil..bozulana kadar borçlarımızda biter zaten :)

vaww seni tebrik etmek lazım o zmn ben bu kdr dikkat edemiyorum etsem de zaten arasam da bulunmaz böyle ürünler eti güvendiğim bi avm var ordan alıyorum araştırılmış bi yer bakliyat fln da bimden alırım ama kız zaten o denli iştahsız ki hiç onlara geçemedik
sebze meyve de nerden denk gelirse tavukları da hazır
ekmeğe gerek olmuyo bizde yemek yemediği için ekstra bi doyurucu madde gerekmiyo zaten ziyadesiyle her daim tok :)
ben de çok ilaç taraftarı değilim kendim 10. seney giricem sürekli ilaç kullanırım bu aralar hatta günde 10 tane :)
ama kışın baya ağır gripler geçirdi bakızıdan fln geçti bi de sabah yatağından kaldırıp götürünce hastalanıyo tabii
bravo ama aklıma gelmeyen şeylere dahi dikkat etmişsin ama imkanların var tabii o da ayrı

annemlerin üst komşusunun makinası tuz yerine koyduğum yanlışlıkla başka bi şeyden hemen bozuldu ve yapılamadı ben de korktum açıkcası sen baya dikkatliymişsin ya ben bunların çoğunu aklaıma bile getirmedim
sen hassaaanne.com a baksana senin gibi düşünüyo

uzuunn yıllardır ev kredisi ödüyoruz daha da ödeyeceğiz..inan çok fazla para gitmiyo sadece çevre müsait tavuğu 25 liraya kesti adam 3 ay oluyo daha bitmedi haftada bir yediriyorum..yumurta 50 kuruş..çiftlik ürünleri pahalı ama sadece kıza aldığım için ayda bir 150 liralık alışveriş yetiyo 1 kavanoz mercimeği 6 ayda anca yiyor..sebzeleri derin dondurucuya atıyorum...çevreyi iyi gözlemlemek gerekiyo bir de burası şehir ama yamaç kısımlarında yaşıyoruz tarım hayvancılık var..bu arada sen benim eşimle aynı liseen mezunsun galiba..

seni anlayabiliyorum canım benim kız akşama kadar yanında olmama rağmen böyle çalıştığım zaman iki kat fazla yapacak..ela da bence bu şekilde senden intikam alıyor..maalesef çalışan annelerin çocukları genelde böyle davranıyor..bırakıldıkları için anneye eziyet ediyorlar..ben geçen ay cemreyi ilk defa 6 saat kadar kardeşime bıraktım eve geldiğimde yüzüme bile bakmadı seslaniyorum çağırıyorum kafasını çeviriyor resmen trip attı..bende artık gideyim kızım bana gelmiyor bay bay dedim koşarak geldi bir sarıldı yavrum yaa offff acaba bebekken bıraksaydık daha mı iyiydi

sirkeyi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum,çok memnunum,ilk k.validem kullandı parlatıcı yerine,onda da sorun olmadı,az önce eşimi aradım,gelirken limon tuzu alacak,bakalım deterjan gözüne koyup denicem,yazarım buradan sonucu,bi de nette biraz araştırma yaptım,mantıken makinanın bozulmaması gerek çünkü bulaşık makinasının çalışma prensibine göre olay makinanın içinde olup bitiyo,deterjan da limon tuzu da koysan borulardan gidene kadar erimiş oluyo,ayrıca zaten makineye bi çeşit tuz koyuyosun,yani o da bi çeşit sodyum aslında,bi göz at istersen aşağıdaki linklere,ben hiç calgon da kullanmam mesela ama çamaşır makinam eşimin bekarlık dönemindeki makine 8 yıllık falan,taş gibi,ne koysam yıkıyo,yani sektörel her söylenene kanmamak gerek,zaten calgonsuz bi çamaşır makinası 10 yıl dayanıyosa kullanım ömrü bir makinanın calgon da kullansan 10 yıl olur ortalama bence,servisler bu tür kullanımlara doğal olarak karşılar,onlara sorsan asla diyolar ama kimyasal bi madde labaratuvarda üretildikten sonra ona ticari bir pazar bulunmak zorunda ve maalesef biz her şeyi deterjanlara endeksledik,ananem 10 yıl önce 92 yaşında vefat etti,o çocukken çamaşırlarda çamaşır kili ,banyoda da SAÇ KİLİ diye bişey kullanırlarmış,bi çeşt toprak mı ne öyle bi şey,yani şampuan,deterjan falan son yüzyılın temizlik alışkanlığı aslında ,ben yaklaşık 2 yıldır yumuşatıcı kullanmıyorum çamaşırlarda,hiç de sorun olmadı mesela ama bize öyle aşılanmış ki,sanki yumuşatıcı omazsa çamaşırlar temiz olmayacak gibi geliyor,ille de koksun istiyoruz ama o koku da astıma kadar bi çok şeye sebep oluyo
,bi kaç yıl önce öksürdüğüm için doktora gitmiştim,nefesim tıkanıyo gibi geliyodu,astım mı oldum diye korkmuştum,prof. bi kadına gitmiştim,sprey şeklindeki, temizlik maddelerini (cill it bang ya da spreyli cifler gibi) asla kullanma,yumuşatıcı kullanma bunlardaki kimyasal koku molekülleri akciğerlere yapışır soluk alınca demişti,alerjik astıma sebep olma oranı yüksekmiş,kendi de evde asla temizliğe gelen bayana kullandırmıyomuş,illa deterjan kullanmak zorunda kalıyorum,tam bırakamadım beloved gibi maalesef ama ciddi oranda azalttım,mesela habire çamaşır suyu kullanmıyorum artık,eskiden çok sık kullanırdım,geçen gün bi prof TV de söyledi ,aslında hijyen kavramı,yani mikroplara karşı savaş kimya endüstrisinin aşıladığı bi kavrammış,mikroplar insanlar için olmazsa olmaz varlıklarmış ve her yeri dezenfekte etmek yarardan çok zarar getiriyomuş,biraz uzun yazdım ama linklere bi bak,blogladaki değişik konu başlıklarını oku derim

Fili tuttuğum yerden bir de ben tarif edeyim...: Bulaşık Makinesinde Kimyasal Deterjan Yerine Ne Kullanılabilir?

Doğal Anneyim: Bulaşıklar, çamaşırlar ve yerler için doğal deterjanlar

ben de zaten o bloglardan okuyup başladım yalnız limon tuzum bitti..tekrar başlayacağım. sonucu yaz ben de merak ettim hatta kurumuş olmayan ıslak kalıntılı tabak kaşık bırak bakalım ne olacak ben denemiştim temizlemişti..

gerçekten solunum yolları hastalıklarının en büyük sebebi deterjan..ikincisi boğaz enfeksiyonu..deterjanın ç.ok kullanıldığı evlerde bademcik iltihabı daha fazla görülüyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…