2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım eklicektimde onlarda yemeğe aldı 3 çeşit yaptılar yenmiyo zaten yemek bende masaya ortaya meze tarzı bişile koyayım dedim ama ne yapsam bilemedim:44:
canım ozaman hiç yorma kendini onlar 3 çeşit yapmışlarsa
ne uğraşıyorsun yeter kaç çeşit yapmışsın
pazartesi misafirim vardı menümü sayayım
yoğurtlu soğuk çorba
kavurma
pirinç pilavı
patates biber patlıcan kızarttım üzarine domates sos
dolma
puf böreği
salata
vişne kompostosu
ama çok yoruldum dün akşama kadar kafam kalkmadı birde o yorgunlukla sahurada kalkamamışım resmen bayılacaktım

afiyet olsun kuzuya
ben kendimize yapıyorum ama kıyma koymadan ahsene denedim pek beğenmedi

ahsencim eğer kilo almasını istiyorsan süt ve ete ağırlık vermelisin..günde en az 600 ml süt ve 1 köfte kadar et yemeli, biraz da sebze ve meyve yese yeter 2 öğün çorba yerine 1 öğün etli çorba veya etli sebze yemeği, diğer öğünler yoğurt ağırlıklı olmalı seni mi emiyor yoksa normal süt mü içiyor bilmiyorum ama gece de uyurken bi,beronla süt verebilirsin..

bizim kızın menüsünü yazayım

sabah yumurta yoğurt ceviz bal karışımı..

öğlen peynirli tarhana çorbası, yoğurt çorbası ya da başka çorba ama mutlaka içine yoğurt suyu eklerim..

ikindi meyveli yoğurt yada ballı yoğurt..

akşam etli sebze yemeği..

yatarken 1 biberon süt gecede 2 kere daha süt..

bu menüyle iyi gelişiyor..mesela ben hiç ekmek ya da bebe bisküvisi vermiyorum dolaşırken eline kraker ya a ekmek veriyorum evi rezil ediyor ama oyalanıyor..

canım çorbasına bende muhakkak 1 köfte büyüklüğünde et atıyorum yağsız kıymayı eşim ikikere çektiriyor bende 1 er köfte büyüklüğünde ayırıp poşetledim çıkarıp atıyorum ama 2 seferde yiyor 1 yaptığım çorbayı
süt içmiyor emziriyorum ama çok az gün içinde 2 3kez en uzun 5 dakika hiç istekli değil biberon yeni tuttu ama su içiyor süt koyduğumda içmedi vişne suyu yapmıştım kendim gecen koydum biberona onuda içti 1 çaybardagı kadar süttü sevmedi
birde kusacak diye bazen korkuyorum vermeye annemlerde vermek istese bile izin vermiyorum hiç değilse yediği yarım kase kalsın diyorum belki hata yapıyorum ama korkuyorum kusacak diye
gecen patates kızartmıştım 2 çubuk patates yedi valla sevinçten ağlıyacak tım kendi kendine uzandı aldı

yemeyen çocuk zor..kusmasın tabi zorlama, sadece nekadar çok süt yoğurt yerse okadar iyi, sen ona bir şekilde biberonda sütü içirme yoluna bak, ballı,pekmezli, soğuk ılık, gece uykusunun içinde, dene bakalım...benim kız da asla gündüz süt içmez sadece gece içer ben de gündüz hep yoğurt veriyorum..zaten amacımız kilolu olmaları değil..sağlıklı olsunlar..ama gereken kadar yemeliler..

cemrenin yemek problemi hiç yok artık..1 yaşına kadar zorlandım ama ben kazandım :) acıkınca mamaaaa diye ortalığı yıkıyor, hangi yemeği yapsam yiyor o konuda rahatım ama gel gör ki uykuyları beni öldürecek..sabaha kadar ağlıyor, azıları çıkıyor ondan mı bilmiyorum hepsinin ayrı bir zorluğu var işte..

evt iştahlı çocuk çok güzel de bu menüde yanlışlar var biraz çocukların eline hazır gıda vermek çok yanlış çünkü içlerindeki soya lesitini aşırı zararlı ekmek de hiç faydalı değil bunların yerine eline hurma incir kayısı verebilirsin
gece beslenmesini de çoktan bitirmeliydin geceleri anne sütü almıyosa sadece su verilecek yoksa dişleri için çok zararlı
doktorlara sorabilirsin

iştahsız çocuk çok yakinen tanıyorum
hülyamın en çok yediği miktar bir çerez kasesidir
sabah 120 ml devam sütü 1 kaşık labne ve 1 yumurta pekmez rondodan geçiriyorum her zaman bitirmiyo ama onu içiyo
öğlen yarım kase çorba ve yoğurt akşam da 1 kase muhallebi ve meyve işte maksimum yediği budur ama bence bunca iştahsızlığa kilosu ve boyu yine çok iyi
boyu 82 yi geçmiştir sanırım kilo da 10-10.5 arası

ben ona sürekli banyonun ne kdr tehlikeli bi yer olduğunu söylüyorum banyonun kapısı açık iş yapıp konuşuyorum onunla
Allah korusun dolu kova fln olur ya da temizlik malzemesi

onu hülyam aylardır yapıyo aynen kurtarıcı kanepe tepesiydi o da kalmadı sabahları o uykuya yatana kadar aç beklişyorum artık

Kızlar bugün ben de misafir aldim ama zor oluyor iftarda mutfagim kücük ve de kadin erkek ayri sofra kuruyoruz servis zor oldu biraz üstelik oğlum da babannesindeydi kac saat, çok özledim onu...
Benim menümde de mercimek çorbasi, orman kebabi, pirinc pilavi, visne komposto, salata, havuc yogurtlama, hashasli tatli ve yaprak sarma onu annem yapti gönderdi sadece...

hazır gıda olarak sadece çubuk kraker ve içeriği buğday unu tuz kabartıcı bu kadar..ekmek zannediyorum ki çoğu insan yediriyordur.. ben artı olarak ekmeğimi kendim yapıyorum tam buğday unundan sadece maya kullanıyorum..çokça yapıp derin dondurucuyta atıyorum..
menümde başka hazır gıda göremedim...ee madem konu açıldı..

ek gıdaya geçtiğinden beri hiç market yumurtası yemedi..sütünü m life organik migros sütü içiyor..asla hazır salçalı gıda yemedi..yoğurt için sütü komşumun ineğinden alıyorum..asla dana eti yemedi..kuzu eti alıyordum ama onada tam güvenemediğim için dün komşumdan kuzu alıp kestirdim sabaha kadar hepsini küçük küçük parçaladım derin dondurucuya attırdım..asla hazır tavuk yedirmedim..yine komşuya tavuk kestirip parçaladım dolapta..diğer aklına gelen tüm meyve sebze ve bakliyatlarını ipek hanımın çiftliğinden alıyorum nazillide üretim yapıyor..bulaşık makinesinde sadece limon tuzu kullanıyorum deterjan olarak..çamaşır makinesinde organik deterjan yer silmede sadece sirke kullanıyorum..geçtiğimiz yıl geçirdiği griplerin hiçbirinde ilaç vermedim buradakiler bilir..bu zaman kadar sadece 3 kez calpol içti..daha da saymakla bitmez eşim deli olduğumu düşünüyor..belki de öyleyimdir :))

süt konusunda ise doktorumuz gündüz içmediği için gece içirmeye devam et dedi..diş konusundan daha önemliymiş.. bizden haberler böyle..

Son düzenleme:
ben ona sürekli banyonun ne kdr tehlikeli bi yer olduğunu söylüyorum banyonun kapısı açık iş yapıp konuşuyorum onunla
Allah korusun dolu kova fln olur ya da temizlik malzemesi

her çocuk aynı olmuyor maalesef bizde defalarca anlattık tehlikeli olduğunu tabiki ama benim kızım gözümüzün içine baka baka yapıyor zararlı olduğunu bildiği halde ve miray çok hareketli doktoru hiperaktif olabilir takip etmemiz gerek dedi bu yüzden yetişemiyorum hızına açık bırakıp çocuğumu tehlikeye atamam maalesef

ekmek tabiki hepimiz yediyoruz ki bize doktorumuz mutlaka ver dedi ekmek verme kraker verme onu verme bunu verme bu kadarının abartı olduğunu düşünüyorum.
beloved sanada bravo valla saygıyla eğiliyorum
sütü sütçümüzden alıyorum yoğudu kendim yapıyorum ama geri kalanını hazır kullanıyorum maalesef memleketten çok uzaktayız köy tavuğu bile bulamadık burda köy yumurtası almak için aah ah memlekette olsak dedesi keçi besler sütünü içiirdi ama napalım imkanlar böyle:26:

Kızım iki gecedir saatte bir uyanıp ağlıyor. 2 gün önce ateşi vardi Calpolle düşürdük. Sonra bir daha çıkmadı. Kesintisiz uyuyan bir çocukken bu sık uyanmalar nereden çıktı bilmiyorum, bir eli sürekli ağzında. Diştir diye düşünmek istiyorum. Geçen hafta rutin doktor kontrolüne gitti, her şey normaldi. Yatağına yatırınca ağlıyor, babasının kucağında ya da yerde yastıkların üzerinde yatıyor. :26:

canım evet misafir ağırlamak bişi değilde çocukla zor oluyo benim bırakçak kimsemde yok burda
artık bugünden hazılıcam yarın fırına sürücem yoksa yetiştiremem:18:
senin menünde güzelmiş canım bende mercimek çorba, karnıyarık, pirinç pilavı, havuç yoğurtlama, salata,cacık,kemalpaşa tatlısı yapıcam.çocukla yeter valla napiim bide rus salatası yaparım belki onda kararsızım:44:

mirayda 2-3 gündü böyle çığlık çığlığa ağlıyo sürekli baktık arkadan azı dişi patlıyor canım diş çıkaıyordur bence çok zorluyor bebişleimizi:26:

canım elif genelde bir kaseyi yemesine rağmen 9 kilolarda geziniyor hareketten olsa diye düşünüyorum

belovedin dediği gibi süte bişiler mi katsan acaba ben cici bebe ekliyorum öyle içiyor sade içmeyi sevmiyor cnm

bu arada kızlar mamaları bıraktınızmı?

onlar bizim gözbebklerimiz hepimiz elimizden geldiğince en iyi şekilde bakıyoruz..şehir yaşamında soluduğumuz hava bile sağlıklı değilken doğal şeyler bulmak zor tabiki..onu verme bunu verme olayına ben de karşıyım.

sürekli annelere zehir veriyormuşçasına davranmak gerçekten anneleri üzüyor..özellikle anne sütü yetmeyenlere de bu muamele çok yapılıyor forumlarda..ayyy hayatta mama vermem yok obez yapıyor yok bağışıklık gelişmiyor, anne sütü aldığı için çok zeki..gibi söylemleri çok saçma buluyorum, mama içen çocuklar da çok zeki ve çok sağlıklı..

ben 11 aylıkken bıraktım sevmediği için..eğer normal besleniyorsa mamaya gerek yok bence süt verebilirsin..

ahhh işte o emerken hareketleri tripleri bayılıyorum ya. seviyorum onu emzirmeyiiii. emziğe benim oğlumda hiç çok düşkün olmadı. gündüz ben hiç vermiyorum ama bakıcısı vermeye çalışıyo sık sık. ben işte olunca bütün idare bakıcısında olduğundan ben ne desemde dediğimle kalıyorum. ama yinede düşkün değil. ben hafta sonu vermiyorum hiç ver demiyor.
ama geceleri özellikle meme istemesin diye vermeye çalışıyorum ama çok zor kabul ediyor.
yavrularımız sadece bizim kokumuzla bizim dokunuşumuzla meme emerek kendilerini güvende hissediyorlar. etrafımda çok kızan var ama ben hala oğlumla koyun koyuna uyuyorum. bütün gün yanında değilim oğlumun akşam sadece 2 saat gece bari benim kokumla uyusun istiyorum. bilmiyorumki yanlış mı yapıyorum. ama ikimizde birlikte uyumaktan çok mutluyuz

Oğlun kaç aylıktı canım, maşallah anlayışı baya iyiymiş, gerçi nisan annesiyim demiştin ... Benim oğlum geceleri sadece ağlar

8 nisan doğumlu canım benim oğlum. dün gece yine çok fenaydık. 2 de kalkıp 5 e kadar ağladı. çok zor tuttum kendimi emzirmemek için emzirsem biliyorum hiç vazgeçmeyecek. hep anlattım bişeyler. anladım dedi ama yine biraz sonra ver dedi vermeyince ağladı.
maşallah algısı anlayışı çok iyi ama çok afacan. hiç yerinde duramıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…