canım ozaman hiç yorma kendini onlar 3 çeşit yapmışlarsacanım eklicektimde onlarda yemeğe aldı 3 çeşit yaptılar yenmiyo zaten yemek bende masaya ortaya meze tarzı bişile koyayım dedim ama ne yapsam bilemedim:44:
kızlar oğluma semizotundan yemek yaptım,çok sevdi,size de vereyim tarifi,belki sevip yerler bebişler,ben orta boy çelik sahan miktarında yaptım,çok yapmadım,bugüne de biraz kaldı,uyuyo şidi,uyanınca yediricem kalanını,miktarını kendinize göre ayarlarsınız
yarım soğan ve 1 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında az soteledim,içine azcık kıyma attım onu da kavurdum güzelce,sonra 1 orta boy domatesi kabuğunu alıp küp küp doğradım ve bi miktar semizotunu da küçük küçük doğradım ATTIm içine,üzerine su ekledim,biraz pişmeye başlayınca az da bulgur ekledim,az tuz attım,bulgurlar iyice pişince kapattım altını,haffi sulu kaLSIN yemek ,pilav gibi olmasın,bulgur su çekiyo,olmadı arada su ekleyin, ben yedirirken de yoğurtla karıştırdım,çok lezzetli oldu,kendimize de yapmayı planlıyorum,ıspanak sevdiyse oğlunuz,yazın bunu da yapabilirsiniz,semizotu çok faydalı biliosunuz
günaydın kızlar nasılsınız
bende misafir ağırladım bu ara bol bol resmen pert oldum
bi eşimin arkadaşları kaldı ama çok yoruldum bu hafta değil
ahsende 1 haftadır koltuğa çıkıyor
ağzındakini yutunmu dediğimde ııı ıı yada yutmuşsa hıhı diyor
birde bugün şevvali kursa gönderirken elini sallayıp görüşürüz dedi ben tabi şok oldum
birde kaza geçirdik tabi bukadar diili olunca nazar değiyor kuzuma
bu aralar kabız olmuş baktım zorlanıyor kulozete oturtayım rahat yapsın dedim ıslak mendil almaya arkamı dönmemle ağzının üstüne yere düştü dudağı şişti bu gecede kaşımış heralde sürekli ağladı hafif dişide kabarmış gibi gecede başı sıçak geldi emzirirken ama ölçtüm çok da yüksek değildi diş ateşidir umarım hastalanmasım misafirler gelince hertaraf aççılıyor ceyranda kalıyor inşallah hastalanmaz
bugün ve yarın yemeğe davetliyim rahatım 2 gün yemek derdim yok
kızlar ahsen hiç kilo almıyor 9 kiloda kaldı kuzenleri var ahsenle yaşıt hem boy olarak hemde kilo olarak ahsene göre çok çok iyiler biraz üzüldüm doğrusu ahsenin yedigininde 2 katını yiyorlar dikkat etimde ahsen yarım kase çorbayı zorla yerken onlar hem sofradaki yemeklerden yiyip üzerinede 1 kase çorba yiyorlar çokta zorlamak istemiyorum kafaya takmıyayım diyorum ama aradaki farkıda görünce çok üzüldüm
gene çenem düştü kaçgündür yazmadımya birikmiş
ahsencim eğer kilo almasını istiyorsan süt ve ete ağırlık vermelisin..günde en az 600 ml süt ve 1 köfte kadar et yemeli, biraz da sebze ve meyve yese yeter 2 öğün çorba yerine 1 öğün etli çorba veya etli sebze yemeği, diğer öğünler yoğurt ağırlıklı olmalı seni mi emiyor yoksa normal süt mü içiyor bilmiyorum ama gece de uyurken bi,beronla süt verebilirsin..
bizim kızın menüsünü yazayım
sabah yumurta yoğurt ceviz bal karışımı..
öğlen peynirli tarhana çorbası, yoğurt çorbası ya da başka çorba ama mutlaka içine yoğurt suyu eklerim..
ikindi meyveli yoğurt yada ballı yoğurt..
akşam etli sebze yemeği..
yatarken 1 biberon süt gecede 2 kere daha süt..
bu menüyle iyi gelişiyor..mesela ben hiç ekmek ya da bebe bisküvisi vermiyorum dolaşırken eline kraker ya a ekmek veriyorum evi rezil ediyor ama oyalanıyor..
canım çorbasına bende muhakkak 1 köfte büyüklüğünde et atıyorum yağsız kıymayı eşim ikikere çektiriyor bende 1 er köfte büyüklüğünde ayırıp poşetledim çıkarıp atıyorum ama 2 seferde yiyor 1 yaptığım çorbayı
süt içmiyor emziriyorum ama çok az gün içinde 2 3kez en uzun 5 dakika hiç istekli değil biberon yeni tuttu ama su içiyor süt koyduğumda içmedi vişne suyu yapmıştım kendim gecen koydum biberona onuda içti 1 çaybardagı kadar süttü sevmedi
birde kusacak diye bazen korkuyorum vermeye annemlerde vermek istese bile izin vermiyorum hiç değilse yediği yarım kase kalsın diyorum belki hata yapıyorum ama korkuyorum kusacak diye
gecen patates kızartmıştım 2 çubuk patates yedi valla sevinçten ağlıyacak tım kendi kendine uzandı aldı
evt iştahlı çocuk çok güzel de bu menüde yanlışlar var biraz çocukların eline hazır gıda vermek çok yanlış çünkü içlerindeki soya lesitini aşırı zararlı ekmek de hiç faydalı değil bunların yerine eline hurma incir kayısı verebilirsinahsencim eğer kilo almasını istiyorsan süt ve ete ağırlık vermelisin..günde en az 600 ml süt ve 1 köfte kadar et yemeli, biraz da sebze ve meyve yese yeter 2 öğün çorba yerine 1 öğün etli çorba veya etli sebze yemeği, diğer öğünler yoğurt ağırlıklı olmalı seni mi emiyor yoksa normal süt mü içiyor bilmiyorum ama gece de uyurken bi,beronla süt verebilirsin..
bizim kızın menüsünü yazayım
sabah yumurta yoğurt ceviz bal karışımı..
öğlen peynirli tarhana çorbası, yoğurt çorbası ya da başka çorba ama mutlaka içine yoğurt suyu eklerim..
ikindi meyveli yoğurt yada ballı yoğurt..
akşam etli sebze yemeği..
yatarken 1 biberon süt gecede 2 kere daha süt..
bu menüyle iyi gelişiyor..mesela ben hiç ekmek ya da bebe bisküvisi vermiyorum dolaşırken eline kraker ya a ekmek veriyorum evi rezil ediyor ama oyalanıyor..
iştahsız çocuk çok yakinen tanıyorumcanım çorbasına bende muhakkak 1 köfte büyüklüğünde et atıyorum yağsız kıymayı eşim ikikere çektiriyor bende 1 er köfte büyüklüğünde ayırıp poşetledim çıkarıp atıyorum ama 2 seferde yiyor 1 yaptığım çorbayı
süt içmiyor emziriyorum ama çok az gün içinde 2 3kez en uzun 5 dakika hiç istekli değil biberon yeni tuttu ama su içiyor süt koyduğumda içmedi vişne suyu yapmıştım kendim gecen koydum biberona onuda içti 1 çaybardagı kadar süttü sevmedi
birde kusacak diye bazen korkuyorum vermeye annemlerde vermek istese bile izin vermiyorum hiç değilse yediği yarım kase kalsın diyorum belki hata yapıyorum ama korkuyorum kusacak diye
gecen patates kızartmıştım 2 çubuk patates yedi valla sevinçten ağlıyacak tım kendi kendine uzandı aldı
canım mirayda hiçbir iş yaptırmıyor yemeği bile zor yapıyorum o uyuyuncada dinleneyim diyorum ama yapmam gerekenler oluyor dinlenemiyorum bile
o ıslak mendili boşaltma bizdede var saklıyoum artık ıslak mendili.
banyoyu kapatıyorum ben klozetin kapağını açıyor klozet temizleme fırçasını almaya kalkıyor kavga dövüş çıkıyoruz dışarıbir büyüdüklerini görseydik
kızlar oğlum ilk defa dümn gece kanepeye yardımsız çıkmayı başardı,daha önce popodan hafif destek veriyodum ama ara sıra izin veriyodum çıkmasına,dün gece azmetti çıktı tek başuına,ama çıkınca bi sevindi bi sevindi,dansetti kanepenin üstündebiz çayı ve meyve tabaklarını falan kanepein tepesine koyuyoduk yetişemiyor diye,son kale de yıkıldı sanırım
evt iştahlı çocuk çok güzel de bu menüde yanlışlar var biraz çocukların eline hazır gıda vermek çok yanlış çünkü içlerindeki soya lesitini aşırı zararlı ekmek de hiç faydalı değil bunların yerine eline hurma incir kayısı verebilirsin
gece beslenmesini de çoktan bitirmeliydin geceleri anne sütü almıyosa sadece su verilecek yoksa dişleri için çok zararlı
doktorlara sorabilirsin
ben ona sürekli banyonun ne kdr tehlikeli bi yer olduğunu söylüyorum banyonun kapısı açık iş yapıp konuşuyorum onunla
Allah korusun dolu kova fln olur ya da temizlik malzemesi
ekmek tabiki hepimiz yediyoruz ki bize doktorumuz mutlaka ver dedi ekmek verme kraker verme onu verme bunu verme bu kadarının abartı olduğunu düşünüyorum.hazır gıda olarak sadece çubuk kraker ve içeriği buğday unu tuz kabartıcı bu kadar..ekmek zannediyorum ki çoğu insan yediriyordur.. ben artı olarak ekmeğimi kendim yapıyorum tam buğday unundan sadece maya kullanıyorum..çokça yapıp derin dondurucuyta atıyorum..
menümde başka hazır gıda göremedim...ee madem konu açıldı..
ek gıdaya geçtiğinden beri hiç market yumurtası yemedi..sütünü m life organik migros sütü içiyor..asla hazır salçalı gıda yemedi..yoğurt için sütü komşumun ineğinden alıyorum..asla dana eti yemedi..kuzu eti alıyordum ama onada tam güvenemediğim için dün komşumdan kuzu alıp kestirdim sabaha kadar hepsini küçük küçük parçaladım derin dondurucuya attırdım..asla hazır tavuk yedirmedim..yine komşuya tavuk kestirip parçaladım dolapta..diğer aklına gelen tüm meyve sebze ve bakliyatlarını ipek hanımın çiftliğinden alıyorum nazillide üretim yapıyor..bulaşık makinesinde sadece limon tuzu kullanıyorum deterjan olarak..çamaşır makinesinde organik deterjan yer silmede sadece sirke kullanıyorum..geçtiğimiz yıl geçirdiği griplerin hiçbirinde ilaç vermedim buradakiler bilir..bu zaman kadar sadece 3 kez calpol içti..daha da saymakla bitmez eşim deli olduğumu düşünüyor..belki de öyleyimdir :))
süt konusunda ise doktorumuz gündüz içmediği için gece içirmeye devam et dedi..diş konusundan daha önemliymiş.. bizden haberler böyle..
Kızlar bugün ben de misafir aldim ama zor oluyor iftarda mutfagim kücük ve de kadin erkek ayri sofra kuruyoruz servis zor oldu biraz üstelik oğlum da babannesindeydi kac saat, çok özledim onu...
Benim menümde de mercimek çorbasi, orman kebabi, pirinc pilavi, visne komposto, salata, havuc yogurtlama, hashasli tatli ve yaprak sarma onu annem yapti gönderdi sadece...
Kızım iki gecedir saatte bir uyanıp ağlıyor. 2 gün önce ateşi vardi Calpolle düşürdük. Sonra bir daha çıkmadı. Kesintisiz uyuyan bir çocukken bu sık uyanmalar nereden çıktı bilmiyorum, bir eli sürekli ağzında. Diştir diye düşünmek istiyorum. Geçen hafta rutin doktor kontrolüne gitti, her şey normaldi. Yatağına yatırınca ağlıyor, babasının kucağında ya da yerde yastıkların üzerinde yatıyor. :26:
mirayda 2-3 gündü böyle çığlık çığlığa ağlıyo sürekli baktık arkadan azı dişi patlıyor canım diş çıkaıyordur bence çok zorluyor bebişleimizi:26:
canım elif genelde bir kaseyi yemesine rağmen 9 kilolarda geziniyor hareketten olsa diye düşünüyorumgünaydın kızlar nasılsınız
bende misafir ağırladım bu ara bol bol resmen pert oldum
bi eşimin arkadaşları kaldı ama çok yoruldum bu hafta değil
ahsende 1 haftadır koltuğa çıkıyor
ağzındakini yutunmu dediğimde ııı ıı yada yutmuşsa hıhı diyor
birde bugün şevvali kursa gönderirken elini sallayıp görüşürüz dedi ben tabi şok oldum
birde kaza geçirdik tabi bukadar diili olunca nazar değiyor kuzuma
bu aralar kabız olmuş baktım zorlanıyor kulozete oturtayım rahat yapsın dedim ıslak mendil almaya arkamı dönmemle ağzının üstüne yere düştü dudağı şişti bu gecede kaşımış heralde sürekli ağladı hafif dişide kabarmış gibi gecede başı sıçak geldi emzirirken ama ölçtüm çok da yüksek değildi diş ateşidir umarım hastalanmasım misafirler gelince hertaraf aççılıyor ceyranda kalıyor inşallah hastalanmaz
bugün ve yarın yemeğe davetliyim rahatım 2 gün yemek derdim yok
kızlar ahsen hiç kilo almıyor 9 kiloda kaldı kuzenleri var ahsenle yaşıt hem boy olarak hemde kilo olarak ahsene göre çok çok iyiler biraz üzüldüm doğrusu ahsenin yedigininde 2 katını yiyorlar dikkat etimde ahsen yarım kase çorbayı zorla yerken onlar hem sofradaki yemeklerden yiyip üzerinede 1 kase çorba yiyorlar çokta zorlamak istemiyorum kafaya takmıyayım diyorum ama aradaki farkıda görünce çok üzüldüm
gene çenem düştü kaçgündür yazmadımya birikmiş
canım çorbasına bende muhakkak 1 köfte büyüklüğünde et atıyorum yağsız kıymayı eşim ikikere çektiriyor bende 1 er köfte büyüklüğünde ayırıp poşetledim çıkarıp atıyorum ama 2 seferde yiyor 1 yaptığım çorbayı
ekmek tabiki hepimiz yediyoruz ki bize doktorumuz mutlaka ver dedi ekmek verme kraker verme onu verme bunu verme bu kadarının abartı olduğunu düşünüyorum.
beloved sanada bravo valla saygıyla eğiliyorum
sütü sütçümüzden alıyorum yoğudu kendim yapıyorum ama geri kalanını hazır kullanıyorum maalesef memleketten çok uzaktayız köy tavuğu bile bulamadık burda köy yumurtası almak için aah ah memlekette olsak dedesi keçi besler sütünü içiirdi ama napalım imkanlar böyle:26:
canım elif genelde bir kaseyi yemesine rağmen 9 kilolarda geziniyor hareketten olsa diye düşünüyorum
belovedin dediği gibi süte bişiler mi katsan acaba ben cici bebe ekliyorum öyle içiyor sade içmeyi sevmiyor cnm
bu arada kızlar mamaları bıraktınızmı?
bence de bıraktırma,kim ne derse desin yaşını geçtikten sonra emzirmek daha bi keyifli,onunla konuşuyosun emerken,hı hı diye sana laf yetiştiriyor,bi taraftan cok cok emiyo,gözlerine bakıyo,şarkı söylüyorum ben bazen,bazen bi şeyler anatıyorum,anladığını biliyosun,memeyi ağzında çıkarıp bi şeyler söylüyor sonra yine kaldığı yerden evam ediyo emmeyeben de 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum,inşallah .yalnız oğlum benim emziği kendi bıraktı,ben verince bile ağzından çıkarıyodu,sonra 1 ay kadar ortalarda durdu emzik,hiç kendi gidip almadı,ben de vermedim,sonra emziği de kaldırdım ortadan,bıraktık kendiliğinden,o nedenle gece bir kaç kez uyanınca 5 dk da olsa emzirip yatırıyorum,uykuları dönemsel değişiyor oğlumun,mesela 1 ay önce 4-5 saat hatta daha fazla kesintisiz uyur,uyanırsa da hafif beşiğini sallardım uyurdu,şimdi çığlık atıp uyanıyo,gözler kapalı ama ağlıyo gibi sesler çıkarıyo ve ille beni hissedip emerse tekrar uykuya dalıyo,bi süre sonra bunun da geçeceğini düşünüyorum,belki diş belki de gelişimsel bi dönem,belki rüya görüyolar da korkuyolar bilmiyorum artık,ama bence de en kuvvetli bağ emzirmek ve zaten onun dışında gel kucağıma otur deyince oturmuyolar ki
Oğlun kaç aylıktı canım, maşallah anlayışı baya iyiymiş, gerçi nisan annesiyim demiştin ... Benim oğlum geceleri sadece ağlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?