2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

mantı da yapabilirsin hem doyurucu da oluyor..
geceden yap buzluğa at:)

ben de hemen alıştırmayı düşünmüyorum ama haber vermesi de hoşuma gidiyor

bence kalabalık misafir için kısır çok bereketli oluyor,3-4 su bardağı bulgur ıslatsan dünya kısır çıkar,patates salatası türü salatalar daha çok uğraştırıyor,önce pişir,ez vs,kısırı bol yap,doya doya yesinler

Ahsen canim kumpiri nasil yapiyordun yazarmisin.canim cekti

patatesi haşlıyorum rendeleyip içine az tereyağı 1 su bardağı kadar kaşar
tuz yoguruyorum çok soğumadan onlarda erisin diye
içine 1 paket garnitür salatalık turşusu doğruyorum
mısır karıştıryorum seviyorsan sosis ben sevmiyorum
hepsini karıştırıp yağlanmış tepsiye seriyorum
üzerine gene rende kaşar fırına atıyorum kaşarlar pembeleşince sıcak servis ediyorum
burda daha önce yazmıştım deniyen oldumu

iyi akşamlar kızlar nasılsınız? geçen yazmıştım oğlumun huzursuz olduğunu dişten mi acaba darken ateşi çıktı o akşam, ertesi gün dr.a gittik, meğer bademcikleri şişmiş, başka hiç bi belirti de yoktu anlayamadım.... antibiyotik kullanıyoruz mecburen...

Saol canim yarin aksam deneyecem hemen yaziyorum..

Gecmis olsun canim tez zamanda iyilessin yavrun..bizim kizda cok huysuz disde cikarmadi..

ben de denicem ilk fırsatta

Canım geçmiş olsun duru iki defa boğaz enfeksyonu geçirdi çok kötü ateşi 39,5 kadar çıktı bizde antibyotik kullandık. Ben yutkunmasından anlıyorum yutkunurken yüzünü buuşturuyor birde dilini damağına yapıştırıyor..

kızlar sizin çocuklarınız oyun oynuyor mu? yani bizimkinin çok konsantresi yok gibi geliyor bana. bir oyuncakla 10 saniyeden fazla ilgilenmiyor. küpler alıyorum elime, lego çıkartıyorum ama hiç ilgilenmiyor. Ben oyun oynamak istiyorum ama ne yazık ki başaramıyoruz. hiç yerinde durmuyor. oyunla 10 saniye bile ayakta oynuyor devamlı ayakta. Konstantresini sağlamak oyuna kanalize etmek için neler yapabilirim? veya siz hangi oyunları oynuyorsunuz?

KIzlar topik çpk durgun şu sıralar...
tünaydın canım evet çok sesiz bakıyorum hergün ama kimse olmayınca yazmakta gelmiyor ama iyikide var burası aynı sorunları yaşıyan kişler olunca insanın içi rahatlıyor tek değilmişim diye

canım bizimde oyunlarımız kısa ama 10 saniye değil en fazla 5 dakika diyeyim
babasıyla kule yapmak tabi yapmaktan çok kuleyi oley diye devirmek daha eğlenceli geliyor ahsene
bebegini çok seviyor özellikle bir bebeği var diğerlerine pek yüz vermiyor
onu sallıyor biberonuyla su veriyor kaşık denk gelirse aç aç diyip mama yediriyor
birde çocuğun erkekse erkek çocuklar daha hareketli oluyor çevremde gördüğüme göre

denemeye ne hacet..tahmin edebiliyorum tadını..ben de ilk misafire yapacağım kolay da.. misafirlere makarna salatası da yapabilirsin, yoğurt az mayonez kornişon turşu maydanoz biraz da garnitür güzelhemde doyurucu kaselere koyuyorum ben..

2 ay öncesine kadar oğlumla yere oturup o Legoları kendince birbirine takar,ben alkış yapardım,şu üçgenli kareli içine atılan oyuncak var ya onu defalarca doldurup boşaltır oynardık ama sonra birden oyuncak oynamayı bıraktı (bu yürümesinin hızlanıp,1 hafta tatile gittiğimiz ve oradaki fiziksel ortamın kalabalık ve büyülüğü sayesinde sosyalleşip kendine güveninin bayaaa bi geldiği döneme denk geliyor).Yaklaşık 1-1.5 ay oyuncak sepetine dönüp bakmadı,evde sürekli bir yerden bi yere bi şeyler taşıdı,yürümeden önce erişemediği yerleri karıştırdı falan,şu son bi kaç haftadır 10 parçalı ahşap bi puzzle ı var,hayvanların kafa kısımları çıkıyo ,gövdelerine göre kafaları yerleştiriyosun,ona taktı,gidip gidip onu yapıyo,parçaları tek tek çıkarıyo sonra (tabi henüz bütün hayvanları bilmediğinden eşleştirme yapamıyor)rastgele onları yerine koyuyor.ama en fazla 5 bilemedin 10 dk dır süre.Diğer oyuncaklara hala pas atmıyo pek,bi de babayla top oynayıp gol yapıyolar,o da 5 dk falan.Çok uzun oyun süresi bekleme zaten,dikkatleri çabuk dağılıyor,senin bebişin de geçiş döneminde olabilir,bırak kendi haline,o ne istiyosa onu beraber yapın,benim oğlum da ayakta daha çok duruyo,hatta uyumak haricinde sabit doğru dürüst oturmuyor bile,bir de ARTIK kanepe ve koltuğa tırmandığı için oturmak istemiyo,sürekli evde koşturuyor,saklanıp birbirimizi yakalamaca oynamaya bayılıyo,koridorda koşturuyoz,sen de hareketli oyunlar seç,ben 2 yaştan sonra oyun kurabilirler diye düşünüyorum

merhaba kızlar ben gene annemin yanına gittim geldim bayramın 1. gunu gittim pazar aksamı dondum nerdeyse 10 gun kalmıs oldum gene. ablam da geldi istanbuldan yegenlerimle filan epey kalabalık olduk. kızımda bende kalabalık aile ortamını sevyoruz hele yegenlerim cerene yaradı cunku onların pesinden gitmeye calısırken yurumeyi cozdu sonunda yani 4-5 metrelik mesafeleri katedebiliyo, artık yuruyo sayılır. emeklemeyi nerdeyse tamamen braktı, uzun mesafeleri gozu kesmeyince buldugu yerlerde tutunup dinleniyo :) ama benim bu dort gozle bekledigim yurume evresi de sanırım zor olcak cunku tam dengesini kuramıyo ve dusuyo olsun artık kac aydır gozunun icine bakıyoduk yurusun diye ya sukur yurudu sonunda su 10-15 gundur algısı daha bifarklı oldu soyleneni daha iyi anlar oldu. bi de laf dinliyo zilli, ablam cocukların dislerini fırcalamadıgından dertleniyodu ceren de yanımızdaydı bi baktık bizimki eliyle dislerini fırcalama hareketi yapıyo sonra da tuttu beni elimden ceke ceke banyoya goturdu dis fırcalarını gosteriyo sok olduk, o bizi dinliyomus megerse :) annem annane demeyi de ogretti anneme gidip gidip enneneee diyo cici yapıyo sonrada sap diye opuyo neresi denk gelirse :) bana bu kadar sevgi gosterisinde bulunmadı bu kız ama annemle ask yasadılar resmen:) neyse iste bayramı da bitirdik boylece. he bu arada gecmis bayramınız da kutlu olsun diyeyim :) gecmisi de soyle hızlıdan okudum bi kac alıntı yaptım. soyle ki;

benim saclarım zaten hamile kalmadan oncede cok dokuluyodu ama hamileyken azaldı epey. dogumdan sonra da bi kac ay cok dokuldu sonra durdu ve saclarım kendine geldi sanki parladı hacim kazandı bende seviniyodum artık dokulmicek herhalde diye ama bir iki aydır gene eskiye dondu aynen dokulmeye basladı heryerden sac topluyorum. ama ben bu sefer kendimi cozdum cunku vucudumda bi takım farklılıklarla birlikte dokulme basladı. vucudum da saclarım da daha cok yaglanır oldu omuzlarımve sırtım sivilcelenmeye basladı ve bu ay adetim 15 gun kadar gecikti aynı eskisi gibi yani. zannediyorum bende hormonel bi sıkıntı var. buyuk hastanelerde sırf hormonel olayları inceleyen bi bolum varmıs adını unuttum oraya gitmeliyim de nerede ne zaman? he bu arada kan tahlili demissin ben gecmiste gitmistim bu dokulme icin cildiyeye kan tahlili yapmıstı ve demir eksikligi cıkmıstı ignede vuruldum ilac da kullandım ama bi faydası olmamıstı. ama tabi sen gene de git belki sana faydalı olur..

cemrenin girdigi yere bak sen, epey ugrasmıstır onun icine girmek icin, cok tatlı olmus masallah :) bu arada beloved sizde kopek filan mı var? eger oyleyse sana sorcaklarım var da, bi cevap şeyettirirsen sevinirim :)

Merhaba arkadaşlar pazartesi günü kızımın kolu dirsekten çıktı yavrum çok yıprandı başımıza geldi aman dikkat edin sizin başınıza gelmesin. Elinden tutmuştum düğünden dönüyorduk eşimle birlikte bizim firlama ansızın kendini ters yöne çekti artık ne gördüde gitmek istedi bilmiyorum çıt diye bi ses ağlamaya başladı kolunu saldı aşağı meğer dirsekten çıkmış . Of çok zor insanın evladının acısını dindirememesi doktor röntgen koşturduk. Gece kolunu tutarak uyuması mahvetti beni ağla ağla gözlerım şişti. Kaç gün oldu hala o kolunun üstüne yüklenemiyor ıh ıh diye kolunu tutuyor aciyor demek canı. Düğünde oynadı zilli nazar değdi kuzucuuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…