2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
öncelikle merhabalar. pek yazamıyorum ama elimden geldiğince takipte olmaya çalışıyorum. öncelikle tüm bebeişlere allahtan şifa diliyorum. benim kızım da 2 hafta önce ateşlendi dr a götürdüm boğazı hafif kızarık dedi peditus içir günde 3 kere dedi ama mümkün değil içiremedim. neyse sonra kendiliğinden geçti ama bu sürede aşırı iştahsızlık yaşadık ve 11.8 kg iken 10.8kg ya düştü. şimdi hastalığı atlattı ama iştahı hala yok. keyfi yerinde diye fazla takılmamaya çalışıyorum. özellikle kızlarda idrar vermek tam bir eziyet. benim kız da bir kere mantar oldu bir iki kere de dr kontrol için istedi. ilk başlarda biz de kaç tane poşeti ziyan ettik yaz sıcağında o poşetle pişik bile oldu ama idrar vermeyi beceremedik. şimdi şöyle yapıyoruz, idrar poşeti yerine 2 tane normal bizlere verilen bardak şeklindeki kaplardan istiyorum. evde uykudan uyanır uyanmaz çiş pozsyonuna getiriyorum kucağımda, annem de bardağı altına tutuyo, uykudan uyandığı için kolay yapıyo genelde ama yapmamakta ısrar ederse bir leğene su koyup bardakla aktarıyoruz su sesi işimizi kolaylaştırıyor. yapınca da hemen kapağını kapatıp götürüyoruz.

hala adanada mısın? hic sesin cıkmıyo iyisindir ins. cınar nasıl, esinle durumlar nasıl?

Evet canım adanadayım fizik tedavi oldum 1 ay kadar sürdü burada günler çabuk geçiyor annem sağolsun yemek yapıyor çınarla ilgileniyor maşallah çınar burada mutlu ve çok sosyalleşti ama uykular berbat gündüz 1 saat uyur gecede saat başı kalkıyor çok uykusuz kalıyorum istanbulda olmayı düşünemiyorum eşim benden özür diledi ama bem burada olduğumdan mı bilmiyorum ama içimde hiçbir özlem yok hatta hiç dönmek istemiyorum biliyordum adanaya gelirswm dönmek istemeyeceğimi. Orada çok yalnız yorgun ve mutsuzdum

sorma ya valla buraya girip sizden haber almayınca bi eksiklik hissediyorum kendimde, bende cok alıstım ve dedigin gibi epey birbirimizi tanıdık ama bazen diyorum ki keske hepimiz yakınlarda olsaydık da arada gorusebilseydik ne guzel olurdu hem bize hem cocuklarımıza

beden yorgunluguna insan bi yere kadar katlanıyo da bi de kafa yorgunlugu eklenince insan cokuyo gercekten. keske duru gene bi mucize yasatsa ama 2 haftalık degil mumkunse ebedi :)

hmm anladım cnm insan kalabalıga aile ortamına alısınca eve donmek zor olabiliyo gercekten bi de esinle yasadıkların seni cok yıprattı, insallah donunce hersey cok daha guzel olur sizin icin.

kızlar dün dolmuşta,yanımda bir kadın vardı,kucağında da tatlı mı tatlı bir kız bebek,bana bakıyo gülücük atıyo ,elini uzatıyor falan,tepkileri bizim bebişler gibi bilinçli ama kendi küçücük bi şey,neyse sevdim biraz,insan soramıyor da tabi,kadın kendi dedi çok ufak değil mi diye,dedim biraz öyle göründü gözüme,kaç aylık dedim 14 dedi,şok oldum 7 aylık gibi duruyo,6.5 kg mış,gelişim geriliği varmış,belli oturamıyor bile yavrum ,sıkıntı var bebeğin kaslarında,dedim anne karnında mı doğumda mı oldu,ikisi de değil dedi,6 aylıkken farkettim dedi ,doktora götürmüş,doktor MR demiş ama anestezi alması gerekiyomuş, daha doğrusu dediğine göre doktor MR için bayıltırım ama ayılmasını bilmem demiş (nasıl bi doktorsa artık) kadıncağız da korkmuş galiba,eğitimsiz birine benziyodu bilinçli bir tedavi araştırması yapamamış belli,dedim sakın ihmal etme mutlaka iyi bi üniv. hastanesine götür,götürebilirsen Ankara'ya götür,fizik tedaviyle çok iyi duruma gelen bebekler var (KK daki takip ettiğim bi kaç forum var bu konuyla ilgili,oradaki bebeklerden biliyorum).Ama yolum kısaydı,ineceğim yere geldiğim için fazla bi faydam olamadı kadına,maddi sıkıntısı olan biri gibi de duruyodu bilmiyorum,doktora düzenli gidebildi mi,doğumu nerde yaptı kimbilir,anlatamadım nette okuduklarımı kadına, ona içim yanıyor,mesela devletin fizik tedavi merkezlerindeki belli saate kadar olan tedaviyi karşıladığını ama bunun için rapor alması gerektiğini falan söyleyemedim ,MR çektirirse teşhise faydalı olacağını ,belki sadece bebek uyurken de MR çekilebildiğini falan söyleyemedim,içimde kaldı ,bi daha karşılaşır mııym bilmem,mutlaka iyi bir doktora götür geç olmadan dedim ama nasıl içim parçalandı,indim dolmuştan başladım ağlamaya,Allahım şifa versin inşallah,küçük şeyleri dert etmeyin kızlar,varsın dişten uykumuz kaçsın,5 kaşık yerine 2 kaşık yesin,hepsinin çaresi var,insan görünce öyle üzülüyor ki,Allah bebişlerimize sağlık versin

canım sen bize lazımsın takma kafana çok
allah bu günlerimizi aratmasın
geçmiş olsun canım ahsende çok zayıfladı her gören ne olmuş diyıor resmen yüzü küçüldü çıtır kızımın
canım hakında hayırlısını nasip etsin ne yaşadığını anca kendin bilirsin
mutsuzsan arada çocuk var deyip çekme zaten senin mutsuzluğun onada yansıyacak
aynen canım eve gelince ilk işim açıp burayı okumak evdeykende her fırsatta bir göz gezdiriyorum
iyice alıştık

canım zaten çevreden tv den görünce ne kadar şükretsek azdır diyorum ama insan oğluyuz çok çabuk unutuyoruz
rabbim o bebişede açil şifa versin çok küçük şeyleri kafaya takıyoruz

arkadaşlar istanbulda doğum sonraso kolay heyet raporu alabileceği biryer söyleyin ne olur

canım biliyorum o aşıyı ama türkiyede görülen menenjit tipine karşı korumuyormuş onun aşısı yokmuş çünkü..sana verilmek istenen aşının etken maddeleri yaptırdığımız karma aşı içinde de varmış..ben vurdurmayı düşünmüyorum sen de annelik içgüdülerini dinle istiyorsan vurdur..

iyi günler hocam...
oğlum 32 aylık ... sağlık ocağında yapıaln tüm aşılarını yaptırım...
sorum şu ;
arkadaşımın kızına dr yeni çıkan bir aşıyı mutlaka yaptırın demiş.memenjit aşısıymış. sağlık ocaklarında yapılan karma aşılarda varmış bu içerik ama bu daha etkiliymiş. çevrenizdekielere de tavsiye edin demiş çocuk doktoru...arkadaşım bana söyleyince aceba aşısı eksik mi diye düşündüm ve sizin fikrinizi almak istedim....
sizce bu menenjit aşısını yaptırmalımıyız?

cevap...

Yapılan aşı: Menectra. Sanofi Pasteur aşısı olup, sadece, "A,C,Y ve w-135" tipindeki meningokoklara karşı bağışıklık sağlar.
1-Türkiye'de daima ve sadece "B-Tipi" meningokok menenjiti görüldüğü için aşı bizim memleketimizde HİÇBİR İŞE YARAMAZ. Bu hususu bildiği halde ısrarla bu aşıyı Türkiye'ye getiren firmanın nekadar "dürüst" olduğunu varın siz hesap edin.
2- Bu aşı, SADECE: 11-55 yaşlarındakilere yapılır. ÇOCUKLARA YAPILMAZ...
Bu aşıyı yapan doktorların, ne kadar "namuslu", nekadar "bilgili" olduklarını da varın siz hesap edin.
Tamamen "Doktor-Aşı firması " çetesinin yapmakta olduğu bu sahtekarlığa da devletimiz, göz yummaktadır. Bunun karşılığının neler olabileceğinide gene siz hesap edin.
Bu sahtekar doktorlara yaptıkları üçkağıdın hesabını sormadığınız için aylardır Türk milletini kazıklıyorlar . Görüyorsunuz, ne Üniversiteler ne Sağlık bakanlığı bu sahtekarların uygulamalarına en ufak bir itirazda bile bulunmuyorlar. Artik siz gözünüzü açacaksınız ve mücadele vereceksiniz. Şikayet edin, gerekirse de o doktorun suratına yaptığı sahtekarlığı söyleyin..

--------------------------------------------------------------------------------
hoca biraz sinirlidir :)) ama nedense ben ona güveniyorum karar sizin arkadaşlar...

sagol cnm tam nokta atısı yapmıssın aslında ben doktorumuza guveniyorum oyle paragoz bi adam degil butun asıları saglık ocagında vurdurmamı bile basta o tesvik etti bosuna bana para odeme dedi. mesela cereni kontrole goturmustum on gun sonrada hastalandı diye gene goturdum o zaman para bile almadı istese alırdı sonucta mesai harcadı... ne biliyim kafam karıstı simdi. ben bu konu uzerinde biraz dusuneyim sorayım edeyim bakayım sagol tekrar..

Canım yaa bu bahsettiğin dr kadir tuğcu mu ?? ya ben onun sitesine giriyorumda birtürlü güncel yaeni yazılarına erişemedim benmi beceriksizim acep tam olarak hangi siteten takip ediyorsun yazarsan sevinirim...

elifte mr a girdiğinde tam 40 günlüktü ve uyuttular hiç sormadılar bize birşey söylemediler ama mecburdu girmesi ama mr dan çıkınca dr vardı orda anestezi dr.u elifin kulağını sıktı tepki verdi dedi uyuyor sadece anesteziden çıkmış dedi biz hiç düşünmedikki uyanmayacağını
hatırlayınca tekrar o günleri yaşadım gibi geldi
Allah ım kimseye yaşatmasın

Heyy güzel hatunlar nasılsınız...

Çok şükür biraz toparlandık duru 2 gündür biraz daha iyi yarın kontrole götürecem..
Kızlar sonbahar kendini göstermeye başladı bu demek oluyorki kabus gibi günler yakında dr söyledi biraz büyüyene kadar kışlar zor geçeçk diye arkaşlardan bir şurup ismi duydum daha doğrusu önerdiler bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş ondan alacam bakalım hakkımızda hayırlısı..

Hasta olan bebişler umarım düzelmişlerdir.. Allahım daha beterinden korusun..

Canım okurken gözlerim doldu allah yardımcısı olsun heledee maddi sıkıntı varsa çook zor ben sağlık konusu oldumu çokk kötü oluyorum helede çocuk oldumu dahada kötü allah kimseyi çocuğuyla sınamasınn insan ne diyebilirkii allah şifa versinnn...

canımya allah birdaha böyle sıkıntılar göstermesin
ahsenide bebekken iliğinden sıvı alıcaz uyutup
ama uyanmaya bilir demişlerdi bizde kabul etmedik
şimdi aklıma geldikçe halen ağlıyorum rabbim tüm bebekleri de bizim evlatlarımıza da korusun

iyiyiz canım iş ahsen koşturup duruyorum
birde okulların açılmasına da az kaldı iyice benim işler artıcak

hı birde canım bizim şevval çok hasta oluyordu bizde kullandık bağışıklık sistemini güçlendirsin diye hap şeklindeydi

Son düzenleme:
iyiyiz çok şükür canım geçen hafta osmaniyeye şeker yolladım aklıma sen geldin :)
elif te hasta olmasın diye gözüne bakıyorum havalar serinledi ya napıcaz kışa bilmem hiç ama geçe nsene çok soğukmuydu ya ben kışta bile dışarı çıkarıyodum arabasında üstüne yağmurluğunu atıyodum arabanın ama artık olurmu bilmem malum büyüdüler tutmazki işimiz zor komşu gezicz artık napalım
nasıl bi şurupmuş canım adı neymişki iyi bişeymiymiş yan etkileri katkı maddeleri yokmuymuş acaba

amin canım amin inş yaşamayız Rabbim beterinden korusun

seninde dahada artıcak işin dersler olacak bide off Allah yardımcın olsun cnaım

İyi olmanıza sevindim canım bu arada ahsenin kusması kesldimi pek okuyamıyorum ya merak ettimm... Allah kolaylık versin okulların açılması anneleri gerdii...

Ne şekeriymiş bu atsaydın tarsusa doğru ::))))...
Canım allah şifa versin umarım böyle şeylere gerek kalmaz artık. Ayy çok güldürdün beni yine sorularınla haklısın tabi bende ismini şimdi aldım geçen kış kullanmış memnun kalmış iştahıda açıyormuş şimdi netten bakacam bende ..

İMMUZİNC Şurup - Vitamin takviyesi diyorr..

nikah ve kına için şeker canım yapıyomya :) vereydin adreside ataydım
huy işte meraklılık napiiimm :) zaten bu soru sormalarımdan eşim beni bırakıcak

kızlar oğlum bu aralar sokakta dolaşmaya bayılıyo,parkta bir iki sallanıp kayıyoz sonra hoop park sınırları dışına,sokak sokak geziyoz,sizde de var mı böyle bi durum?bugün halama götürdüm,bana yakın oturuyor ama yine de nerden baksan 4-5 sokak ötede,dönüşte hadi biraz yürüsün dedim,eve kadar yürüdü şimdi yorgunluktan serilip kaldı ,uyuyo yorulunca iyi ve uzun uyuyolar,ben de havalar güzelken bol bol dışarda yürütmeye çalışıyorum artık

ceren de bayramda yurumeye basladı ama aynen dedigin gibi cocuk parkının yanında toprak bi mac sahası var cocuklar top oynuyo bizimki parkı bırakıp o tozun topragın icinde dolasmak istiyo bi de tutmasam orda futbol oynayan cocukların topunu alacak ama altlarında ezilcek haberi yok.bazen parktan eve donerken yurusun istiyorum dedigin gibi yuruyunce yoruluyo herhalde aksam daha erken uyuyo, ama dun evin yolunu bulamıcaz zannettim alakasız sokaklara gitmeye calısıyo kapısını acık buldugu her bahceye dalmak istiyo hele su cimleri sulayan aletlerden gorduyse eyvah bıraksam suyun altına gircek. bi de isin kotu tarafı bi yurumesine izin verince pusetine de bidaha asla oturmuyo ya hic kaldırmıcan ya hep yurutuceksin.... iste bizdeki terhane de boyle :)

hadi ya ahsenin ne sıkıntısı vardı ki bebekken ilikten sıvı almak istediler? nasıl uyanmayabilir? iyiki aldırmamıssınız cnm yaa tuylerim diken diken oldu...

he bi de kızlar tek basına kaydıraktan kayabilen bebis var mı? ceren kaymak istiyo ama daha sahip olamaz kendine dimi? gecen hafta bir iki kucagıma alıp kaydırdım ama onu kaydırcam diye kolumu yaraladım... bizde simdilerde oyle melul melul bakıyoruz kaydıraklara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…