zeytinli ekmek cnm poğaça türünde bişey düşündümki yanınada patats topları yapayım dışını havuçla bulayayım
bi calpol vereyimmi bilemedim baktım ağzına üstte bi tane patlatmış ama azı değil azının yanındakini diğer taraftada baya kabarmış oda gelcek hala ateşi var ama neden derece göstermiyo onu anlamadım
hım zeytinli çörek gercekten güzel oluyor gecen komşum yapmıştı bayıldım
sen şimdi makarna salatası diyince yogurtlu bişey olmaz dedim ben patates toplarını yogurtlu yapıyorum havuca bulama fikride güzel
canım çok degildir ateşi belki ondan ölçmüyordur yada ateş ölcerin bozulmuş ola bilir dikatli ol
makarna salatasından vazgeçtim cnm arkadaşım yapmıştı şehriyeli yoğurtlu yapmıştı içinde salatalık vardı birazda mayonez ondan yapıcam o patates topunu yapıcam bide bunların hepsini ilk defa yapıcam :) geçen de senin kumpiri yapmıştım çok güzel olmuştu ilk bakalım bunlar basit ama bunlarda tutsa bari :)
ama dokununca çok sıcak olduğu belli oluyor bi kulaktan var onla denedim bide normali var onlada denedim aynı gibiler ikiside bozulma ihtimali varmı acaba :44:
inşallah güzel olur şalgamlı pilavda çok güzel oluyor yada pirinç
salatası ikisinede bayılıyorum
ikisi birden bozulmaz heralde birde ben ateşini elimle degil öperek bakıyorum çünkü insanın eli soguk oluyor sıcak geliyor bende oyüzden öpüp bakıyorum
canım senden şalgamlı pilavında pirinç salatasınında tarifini istiyorummm :)
bende öyle yapıyorum cnm dediğin giibi benim genelde elim hep soğuk olur çünkü dr.a gitmedim ama inş bişi olmaz neşesi yerindde gibi az çok ama gözünün feri sönük yavrumun
canım ikiside aynı birini şalgam suyuyla pişiriyorsu digerini suyla
ama şalgamla olanı hem lezzet hemde rengi çok güzel oluyor
normal pirinç pilavı pişirir gibi pirinçleri kavur sonra mesela ben 1 kase pirince 2 buçuk kase su koyarım bunun 1 buçugunu şalgam 1 inide su olarak koyup pişiriyorum soguduktan sonra
içine kornişon turşu
mısır
dere otu
maydanoz
yeşil sogan
dograyıp limon sıkyorum tuzunuda ayarla gerçekten çok lezetli oluor
netten bir bak görüntüsü harika ben kaseye basıp ters çeviriyorum tabaga masayada salata kasesinde servis edebilirsin ölçüyü misafirine göre ayarla 1 kase az misafir için olur benim kalabalık misafirim olunca 3 kase pirinçle yapıyorum
ben de senin gibi paniklemiştim, hatta aldırmayı düşünmüştüm canım ama her şeyde bir hayır vardır diye düşündüm zira korunduğumu zannederken hamile kalmıştım. kendimi hem çok kötü hem de çok iyi hissetmiştim, çok karışıktım. bir süre kimseye söyleyemedik ama şimdi yaklaşık 6 aylık hamileyim. bir yandan da yoğun bir şelkilde haftanın 5 günü çalışıyorum, iş sonrası hem kendime, hem eşime hem de kızıma vakit ayırıyorum. 2.çocuktan sonra ne yapacağım hiç bilmiyorum evet zorlanacağım ama ben tek çocuktum zorluğunu yalnızlığını iyi bilirim. şartlarımız da öyle mükemmel değil ama elimizden geleni yapacağız. aileme de ağlayarak söyledim sanki evlilik dışıymış gibi utanarak. ilk başta çok şaşırdılar ama şu anda herkes dört gözle ikinci torunu bekliyor. her şey yoluna girecektir, her şeyin bir nedeni var hayatta. :13:
Ayy demosum cok sevindim zorama bence guzel bisey..benim su tarla islerim olmasa bende isterdim inan.ela beni mahvetti ama yinede istiyorum ben.tabi bizim oyle ha deyince de olmuyor.ela tuptu:)) o nedenle benim yasim gecmeden yine tedaviylede olsa bi tane daha istiyorum rabbim verirse..suan korunuyoruz olmaz ama yinede korun tasi gibi ya tutarsa diye korkuyoz:)) ama tarla bittigi gibi denemelere baslariz olmazsa bikac ay sonra tedaviye baslarim..
demoş hayırlı olsun canım rabbim sag salim kucagına almayı nasip eder inşallah ay okurken şaşırdım valla içimden çıglık atmak geldi daha uykuları bile düzene girmedi
demoşcum aslını istersen hamileyim diyen kişileri duyunca seeviniyorum neden bilmem ama yanlış anlama ama ne bilim mutlu oluyorum kendim olsam mutlu olurmuyum o ayrı konuama emin ol üstesinden gelirsin duru gibi olmaz bu sefer benim kuzenimin ilki çok fenaydı bu daha ılımlı geçiyor düşünme öyle hem belki duru 2. olunca arsızlığı gider belki herşey yoluna girer bi tanıdığımın bebeği 6 aylıkken hamile olduğunu öğrenmişti büyüdüler bile iyi düşün iyi olsun 9 ay sonra duru ohooo ne kadar çok dğişir haberin varmı hayırlısı olsun cnm bir an önce boşlama dr.a git bencede
amanıınnnn inanmıyoruumm demoş hayırlı olsuuunnnneden bilmem çok sevindim içim kpır kıpır oldu kendime olsa sevinirmiyim bilmem canım annen destek oluyor sana tek değilsin hiç sıkma canını bundada vardır bi hayır
benim eşimde bu ara olsa bulvarda yalınayak koşturur heraldekeşke olsa ne güzel diye ağzımı yokluyo oldu kafayı bozayım malatyada tek başıma
ikinci hamileliklerin daha rahat geçtiği söyleniyor canım inşallah sıkıntısız atlatacaksın:26::26:
çok sevindiiiimmmmmm. bence hiç boşlama hemen doktora git. bir çocuğun muhakkak kardeşi olmalı bence.. yalnız büyümesinler. Benim de eşim istese ki hiç istemiyor ben de kesin yapardım. ama benim çocuğum bakıcı ellerinde büyyor. sabah 7 akşam 7:30 çalışyorum ben. Evde de oturabilsem kesin 2. çocuğu yapardım. ve şunu bil ki çocukların ikisi de azgın olmaz. bak gör ikincisi seni hiç üzmeyecek. derler ya ikincisi öylesine kenarda büyüdü farketmedik bile diye. aynen öyle olacak gönlünü ferah tut
Hayırlısı olsun canım ama sen kısa zamanda doktora görün hem kendi hem bebeğin sağlığı için. Haklısın bizimkiler daha çok küçük ama madem olmuş hayırlısıyla doğar inşallah[/QUOT,
Amin canım sağol allah sağlıklısını nasip etsinn..
Kızlar çınarı uyku sorunu yüzünden doktora götürecektim ama dün tv de gördüğümden sonra vazgeçtim çok ünlü bir profun tedavi ettiği çocuk eeg çekildikten sonra ölmüş sanırım çocuğa verilen ilaç fazla gelmiş çünkü tam 3 defa ilaç verilmiş sonra çocuk anne babasının kucağında eve giderken kusarak mosmor olarak ölmüş nasıl üzüldüm etkilendim vunlar hep bana ders oluyor bazen çok bunalıuorum yoruluyorum sinirleniyorum keşke hiç doğurmasaydım dediğim bile oldu çok üzgünüm ama Allah korusun çınara birşey olsa yaşayamam onu çok seviyorum hatta kimseyle paylaşamıyorum umarım ilerde manyak bir kaynana olmam sadece bu uykusuzluk benş mahvetti yoksa çocuktur dağıtacak koşacak kirletecsj ama 18 aylık çocukta gece 10 dk da bir yatakta ağkayaraj ayağa dikilip savaha kadar 10 defadan fazla kalkınca ve bir yıldan fazla her gece hiç bir düzelme olmayınca bazen sabrım taşıyor. EYİDAS aklıma sen geldin canım aman dikkat et elif eeg çekilirken şimdi artık doktorlara da güvenim kalmadı
İlaçsız uyuması daha iyi canım ama bazı çocuklar her ortamda uyuyamıyorlar üstelik hareketli ve hiperaktifler hiç uyumazlar mesela bizim çınar başka bir evde ortamda hatta kendi yatağının dışında hiç uyumaz geçen hafta öğle uykusu saatinde dışarıdaydık halbuki arabada gezerken çocuklar uyumayı severler üstelik emzirmeme rağmen uyumadı ve o gün 12 saat uyanık kaldı ama bir aksiydi yemiyor içmiyor huysuz dışarıda rezil etti bizi ağlamaktan ben de bundan sonra öğle uykularında hep evde olacam o huzursuz olmasında zaten evde bile zor uyur ama uyumaması daha kötü. Alıştırmakla alakalı olduğunu sanmıyorum biraz da çocukların yapısından kaynaklanıyor 6-7 aylığa kadar puset veya otomobilde uyurdu şimdi imkansız bazı arkadaşların çocukları 3-4 yaşında ve gündüzleri 2 saate yakın uyurken biz 1,5 yaşında zor uyutuyoruz bir de hassas çocuk ortam değişikliği iyi gelmiyor herhaldeserenycım bende duydum o eeg muhabbetini ama anlamadığm şey elifi uyutmak için biz ilaç almıyoruz yani bizimki ilaçlı değilçok şükür kendimiz uyutuyoruz öyle giriyoruz eeg ye ama demekki ilaçlı eeg de var çok merak ettim dr.a gittiğimde sorucam. benim gittiğim dr. fakültenin prof larından ztn bursada kaç tane dr.a gittiysem o bnim hocamdı diyor tdavi ettiği hastada çok. ama cnm sen yinede git bence ilaç olayı olursa istemiyorum dersin yoksa zor gerçekten durumun. yatak konusunda benim hiç bilgim yok onun için bişey diyemicem cnm
Canbım ben aldırmeyı hiç düşünmedim çünkü ilk çocuğum tedaviyle oldu. Bende çalışıyorum sanırım işi bırakmam gerekecekk...
Canım allahın işi belli olmaz bizimde tedaviyle oldu duru benim 1 yıl boyunca 1 tane yumurtam olmadı ama işte kurban olduğum allah verecek olduktan sonra bunlar bahane allah gönlüne göre versin canım...
Amin canım amin senmii benmii çığlık atsam bütün mahalle duyardı sanırım oturdum ağladım şok oldumm şokk..
Canım insan kendi başına gelmeynce başkasına sevinir çünkü bende böyleydim. Hayırlısı olsun bakalım allah yardımcım olsun..
Sağol canım annem nere ye kadar destek olacak zaten yaşlı mümkün değil bakamaz eltim de hasta sanırım işi bırakmak zorunda kalacam hemde şuu sıkıntı da...
Teşekkür ederim canım. Tabiki kardeşi olmalı ama şu anda kötü oldu bende çalışıyorum ama 2. ciden sonra zor sanırım annem mümkün değil bakamaz bakıcı da tutamam çalıştığımı ona veririm anlamsız olur..
Hayırlısı olsun canım ama sen kısa zamanda doktora görün hem kendi hem bebeğin sağlığı için. Haklısın bizimkiler daha çok küçük ama madem olmuş hayırlısıyla doğar inşallah[/QUOT,
Amin canım sağol allah sağlıklısını nasip etsinn..
ben de işi bırakacağım canım. iki tane küçük çocukla annem başa çıkamaz bakıcı tutacaksam da neden çalışayım? öyle çok ahım şahım bir işim yok yönetici değilim yani
İlaçsız uyuması daha iyi canım ama bazı çocuklar her ortamda uyuyamıyorlar üstelik hareketli ve hiperaktifler hiç uyumazlar mesela bizim çınar başka bir evde ortamda hatta kendi yatağının dışında hiç uyumaz geçen hafta öğle uykusu saatinde dışarıdaydık halbuki arabada gezerken çocuklar uyumayı severler üstelik emzirmeme rağmen uyumadı ve o gün 12 saat uyanık kaldı ama bir aksiydi yemiyor içmiyor huysuz dışarıda rezil etti bizi ağlamaktan ben de bundan sonra öğle uykularında hep evde olacam o huzursuz olmasında zaten evde bile zor uyur ama uyumaması daha kötü. Alıştırmakla alakalı olduğunu sanmıyorum biraz da çocukların yapısından kaynaklanıyor 6-7 aylığa kadar puset veya otomobilde uyurdu şimdi imkansız bazı arkadaşların çocukları 3-4 yaşında ve gündüzleri 2 saate yakın uyurken biz 1,5 yaşında zor uyutuyoruz bir de hassas çocuk ortam değişikliği iyi gelmiyor herhalde
yaaa kızlar elif grip oldu o kadar sölediniz şunu bunu yapın diye neler yapıyoduk unuttum ya elif çok hapşuruyor bazen nerdeyse dakka başı öksürüğüde dolu dolu . ıhlamur limon falan yapıyorum balın içine limon koyuyorum daha napayım bilemedim cold mix damlatıyorum başka neler yapayım?
kıyamam demoşum gel yapayım çok kolay ve lezetli oluyor sen adanalısın şalgamın memleketi siz yapmıyormusunuzAyy ahsenim sankii canım çekti öyle anlatmışsınkiii. Nedir bu ilk defa duyuyorum..
Kızlar sizin deneyim ve fikirlerinize ihtiyacım var artık çınarın odasını ayırmam lazım dolap ve yatak alacam biz şimdi park yatak kullanıyoruz alırken düşünmemişim en kısasını almışım çok rahat edemiyor ve kenarları diğerlerine göre kısa aşağı sarkıyor çınar uyku sorunu yüzünden bize zahmetli olacak ama herşeyden önce onun güvenliğini düşünmeliyim herhalde 3 yaşıba kadar deliksiz uyumayı öğrenir o zamana kadar da ben onu bağımsız yatakta yatıramam kenarsız olunca aşağılara düşer deli gibi yatıyor ve en azından uykuları biraz düzelene kadar kendi başına çıkamayacağı bir yatak olmalı çocuk hiçbir zaman düz bir yerde ve yatakta uyuyamıyor hemen yere inecek ya da yuvarlanacak onu doğduğundan beri çoğunlukta park yatakta yatıdım sadece ilk zamanlar koltukts ve arabada uyudu şimdi yatak dışında uyuması mümkün değil. İmreniyorum o kanepelerde veya yerde uyuyakalan çocuklara babasının uykusu çok derin uykuyu çok sever ben eşim kadar olmasa da yine günde 8-9 saat bıraksan uyurum şimdi ise gece 2 saatle idare ediyorum. Kime çekmiş anlamadım.Sizlerden fikir almak istiyorum bu kadar zor ve hareketli yatan bir çocuğa büyüyen karyola mı yoka normal bebek karyolası mı alayım iki model arasında kararsız kaldım ama brnim şöyle 5-6 yaşını düşünecek halim yok özellikle şu 2-3 yaş arası rahat ve güvenli yatmasını istiyorum çilekte 2 model gördüm softy model karyolanın boyu 130 cm kenarlıklar şu an için uzun yani derinlik iyi bir de aynı modelin büyüyen karyolası var onun şu an kenarlıklı boyu 114 cm büyüyünce 160 cm oluyor ama ben 3 yaşına kadar kenarlıkla kullanmalıyım çınar düzgün ve deliksiz uyumayı öğrenene kadar sizce hangisini alnak mantıklı büyüyen olan 114 cm le 3 yaşına kullanabilir miyim ki biraz kısa geldi bir de büyüyenlerin eni 75 cm ileride yine rahat yatamaz gibi ona ileride yere yakın bir genç odası alırım karyolada kardeşi olursa ona kalır ya da bir yakınıma veririm sizce hangisini alayım
yaaa kızlar elif grip oldu o kadar sölediniz şunu bunu yapın diye neler yapıyoduk unuttum ya elif çok hapşuruyor bazen nerdeyse dakka başı öksürüğüde dolu dolu . ıhlamur limon falan yapıyorum balın içine limon koyuyorum daha napayım bilemedim cold mix damlatıyorum başka neler yapayım?
kıyamam demoşum gel yapayım çok kolay ve lezetli oluyor sen adanalısın şalgamın memleketi siz yapmıyormusunuz
canım ne kadarda uzun vadeli düşünmüyorum desende bir bakıyoruz kocaman olmuşlar bak ben ahseni büyük yataga gecirince daha uzun sürelü uyumaya başladı bence sende rahat büyük bir yatak ala meltemin ürünlerine bak ben şevvalle yatak odası bakarken gezmiştim bebek yatakları hem kocaman hemde çok rahat duruyorlardı bizim şevvalin bebeklik yatagıda büyüyünce tek kişilik karyola haline geliyordu 8 yaşına kadar kullandık ahsen olunca ona verdik dahada kullana bilirdi 1 kere alınıyor kardeşten önce çınarı düşün çileğin bebek karyolaları çok küçük geldi bana genede sen bilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?