2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

hım zeytinli çörek gercekten güzel oluyor gecen komşum yapmıştı bayıldım
sen şimdi makarna salatası diyince yogurtlu bişey olmaz dedim ben patates toplarını yogurtlu yapıyorum havuca bulama fikride güzel

canım çok degildir ateşi belki ondan ölçmüyordur yada ateş ölcerin bozulmuş ola bilir dikatli ol

makarna salatasından vazgeçtim cnm arkadaşım yapmıştı şehriyeli yoğurtlu yapmıştı içinde salatalık vardı birazda mayonez ondan yapıcam o patates topunu yapıcam bide bunların hepsini ilk defa yapıcam :) geçen de senin kumpiri yapmıştım çok güzel olmuştu ilk bakalım bunlar basit ama bunlarda tutsa bari :)

ama dokununca çok sıcak olduğu belli oluyor bi kulaktan var onla denedim bide normali var onlada denedim aynı gibiler ikiside bozulma ihtimali varmı acaba :44:

inşallah güzel olur şalgamlı pilavda çok güzel oluyor yada pirinç
salatası ikisinede bayılıyorum

ikisi birden bozulmaz heralde birde ben ateşini elimle degil öperek bakıyorum çünkü insanın eli soguk oluyor sıcak geliyor bende oyüzden öpüp bakıyorum

canım senden şalgamlı pilavında pirinç salatasınında tarifini istiyorummm :)

bende öyle yapıyorum cnm dediğin giibi benim genelde elim hep soğuk olur çünkü dr.a gitmedim ama inş bişi olmaz neşesi yerindde gibi az çok ama gözünün feri sönük yavrumun

canım ikiside aynı birini şalgam suyuyla pişiriyorsu digerini suyla
ama şalgamla olanı hem lezzet hemde rengi çok güzel oluyor
normal pirinç pilavı pişirir gibi pirinçleri kavur sonra mesela ben 1 kase pirince 2 buçuk kase su koyarım bunun 1 buçugunu şalgam 1 inide su olarak koyup pişiriyorum soguduktan sonra
içine kornişon turşu
mısır
dere otu
maydanoz
yeşil sogan
dograyıp limon sıkyorum tuzunuda ayarla gerçekten çok lezetli oluor
netten bir bak görüntüsü harika ben kaseye basıp ters çeviriyorum tabaga masayada salata kasesinde servis edebilirsin ölçüyü misafirine göre ayarla 1 kase az misafir için olur benim kalabalık misafirim olunca 3 kase pirinçle yapıyorum

Ayy ahsenim sankii canım çekti öyle anlatmışsınkiii. Nedir bu ilk defa duyuyorum..

Canbım ben aldırmeyı hiç düşünmedim çünkü ilk çocuğum tedaviyle oldu. Bende çalışıyorum sanırım işi bırakmam gerekecekk...

Canım allahın işi belli olmaz bizimde tedaviyle oldu duru benim 1 yıl boyunca 1 tane yumurtam olmadı ama işte kurban olduğum allah verecek olduktan sonra bunlar bahane allah gönlüne göre versin canım...

demoş hayırlı olsun canım rabbim sag salim kucagına almayı nasip eder inşallah ay okurken şaşırdım valla içimden çıglık atmak geldi daha uykuları bile düzene girmedi

Amin canım amin senmii benmii çığlık atsam bütün mahalle duyardı sanırım oturdum ağladım şok oldumm şokk..

Canım insan kendi başına gelmeynce başkasına sevinir çünkü bende böyleydim. Hayırlısı olsun bakalım allah yardımcım olsun..

Sağol canım annem nere ye kadar destek olacak zaten yaşlı mümkün değil bakamaz eltim de hasta sanırım işi bırakmak zorunda kalacam hemde şuu sıkıntı da...

Teşekkür ederim canım. Tabiki kardeşi olmalı ama şu anda kötü oldu bende çalışıyorum ama 2. ciden sonra zor sanırım annem mümkün değil bakamaz bakıcı da tutamam çalıştığımı ona veririm anlamsız olur..

Kızlar sizin deneyim ve fikirlerinize ihtiyacım var artık çınarın odasını ayırmam lazım dolap ve yatak alacam biz şimdi park yatak kullanıyoruz alırken düşünmemişim en kısasını almışım çok rahat edemiyor ve kenarları diğerlerine göre kısa aşağı sarkıyor çınar uyku sorunu yüzünden bize zahmetli olacak ama herşeyden önce onun güvenliğini düşünmeliyim herhalde 3 yaşıba kadar deliksiz uyumayı öğrenir o zamana kadar da ben onu bağımsız yatakta yatıramam kenarsız olunca aşağılara düşer deli gibi yatıyor ve en azından uykuları biraz düzelene kadar kendi başına çıkamayacağı bir yatak olmalı çocuk hiçbir zaman düz bir yerde ve yatakta uyuyamıyor hemen yere inecek ya da yuvarlanacak onu doğduğundan beri çoğunlukta park yatakta yatıdım sadece ilk zamanlar koltukts ve arabada uyudu şimdi yatak dışında uyuması mümkün değil. İmreniyorum o kanepelerde veya yerde uyuyakalan çocuklara babasının uykusu çok derin uykuyu çok sever ben eşim kadar olmasa da yine günde 8-9 saat bıraksan uyurum şimdi ise gece 2 saatle idare ediyorum. Kime çekmiş anlamadım.Sizlerden fikir almak istiyorum bu kadar zor ve hareketli yatan bir çocuğa büyüyen karyola mı yoka normal bebek karyolası mı alayım iki model arasında kararsız kaldım ama brnim şöyle 5-6 yaşını düşünecek halim yok özellikle şu 2-3 yaş arası rahat ve güvenli yatmasını istiyorum çilekte 2 model gördüm softy model karyolanın boyu 130 cm kenarlıklar şu an için uzun yani derinlik iyi bir de aynı modelin büyüyen karyolası var onun şu an kenarlıklı boyu 114 cm büyüyünce 160 cm oluyor ama ben 3 yaşına kadar kenarlıkla kullanmalıyım çınar düzgün ve deliksiz uyumayı öğrenene kadar sizce hangisini alnak mantıklı büyüyen olan 114 cm le 3 yaşına kullanabilir miyim ki biraz kısa geldi bir de büyüyenlerin eni 75 cm ileride yine rahat yatamaz gibi ona ileride yere yakın bir genç odası alırım karyolada kardeşi olursa ona kalır ya da bir yakınıma veririm sizce hangisini alayım

Kızlar çınarı uyku sorunu yüzünden doktora götürecektim ama dün tv de gördüğümden sonra vazgeçtim çok ünlü bir profun tedavi ettiği çocuk eeg çekildikten sonra ölmüş sanırım çocuğa verilen ilaç fazla gelmiş çünkü tam 3 defa ilaç verilmiş sonra çocuk anne babasının kucağında eve giderken kusarak mosmor olarak ölmüş nasıl üzüldüm etkilendim vunlar hep bana ders oluyor bazen çok bunalıuorum yoruluyorum sinirleniyorum keşke hiç doğurmasaydım dediğim bile oldu çok üzgünüm ama Allah korusun çınara birşey olsa yaşayamam onu çok seviyorum hatta kimseyle paylaşamıyorum umarım ilerde manyak bir kaynana olmam sadece bu uykusuzluk benş mahvetti yoksa çocuktur dağıtacak koşacak kirletecsj ama 18 aylık çocukta gece 10 dk da bir yatakta ağkayaraj ayağa dikilip savaha kadar 10 defadan fazla kalkınca ve bir yıldan fazla her gece hiç bir düzelme olmayınca bazen sabrım taşıyor. EYİDAS aklıma sen geldin canım aman dikkat et elif eeg çekilirken şimdi artık doktorlara da güvenim kalmadı

serenycım bende duydum o eeg muhabbetini ama anlamadığm şey elifi uyutmak için biz ilaç almıyoruz yani bizimki ilaçlı değilçok şükür kendimiz uyutuyoruz öyle giriyoruz eeg ye ama demekki ilaçlı eeg de var çok merak ettim dr.a gittiğimde sorucam. benim gittiğim dr. fakültenin prof larından ztn bursada kaç tane dr.a gittiysem o bnim hocamdı diyor tdavi ettiği hastada çok. ama cnm sen yinede git bence ilaç olayı olursa istemiyorum dersin yoksa zor gerçekten durumun. yatak konusunda benim hiç bilgim yok onun için bişey diyemicem cnm

İlaçsız uyuması daha iyi canım ama bazı çocuklar her ortamda uyuyamıyorlar üstelik hareketli ve hiperaktifler hiç uyumazlar mesela bizim çınar başka bir evde ortamda hatta kendi yatağının dışında hiç uyumaz geçen hafta öğle uykusu saatinde dışarıdaydık halbuki arabada gezerken çocuklar uyumayı severler üstelik emzirmeme rağmen uyumadı ve o gün 12 saat uyanık kaldı ama bir aksiydi yemiyor içmiyor huysuz dışarıda rezil etti bizi ağlamaktan ben de bundan sonra öğle uykularında hep evde olacam o huzursuz olmasında zaten evde bile zor uyur ama uyumaması daha kötü. Alıştırmakla alakalı olduğunu sanmıyorum biraz da çocukların yapısından kaynaklanıyor 6-7 aylığa kadar puset veya otomobilde uyurdu şimdi imkansız bazı arkadaşların çocukları 3-4 yaşında ve gündüzleri 2 saate yakın uyurken biz 1,5 yaşında zor uyutuyoruz bir de hassas çocuk ortam değişikliği iyi gelmiyor herhalde

canım bebiş hayırlı olsun,sağıkla kucağına alırsın inşallah

bu zmna kadar zar zor uyuttuk bakalım bndan sonrada uyutabiliriz cnm inşallah. dediğin gibi belli olmuyor elifte bazen çınar gibi uyumayabiliyor o kadar saat ayakta olmasına ve uykusu gelmesine rağmen geçende bi arkadaşa gittim uyku saatiydi evde olsa uyuyacaktı hadi dedim orda yatak odasında uyuturum uykusuda gelmişti yatak odasına gidiyoz uyku kalmıyo içeri geri geliyruz yine uykusu var nasıl bişeyse anlamadım gitti :) ama dediğin gibi uyku saatlerinde evde olmak ii olacak sanırım

yaaa kızlar elif grip oldu o kadar sölediniz şunu bunu yapın diye neler yapıyoduk unuttum ya elif çok hapşuruyor bazen nerdeyse dakka başı öksürüğüde dolu dolu . ıhlamur limon falan yapıyorum balın içine limon koyuyorum daha napayım bilemedim cold mix damlatıyorum başka neler yapayım?

gecmişolsun canım yapılacak herşeyi yapmış gibisin inşallah doktora lüzüm kalmadan atlatırsınız

Ayy ahsenim sankii canım çekti öyle anlatmışsınkiii. Nedir bu ilk defa duyuyorum..
kıyamam demoşum gel yapayım çok kolay ve lezetli oluyor sen adanalısın şalgamın memleketi siz yapmıyormusunuz

canım ne kadarda uzun vadeli düşünmüyorum desende bir bakıyoruz kocaman olmuşlar bak ben ahseni büyük yataga gecirince daha uzun sürelü uyumaya başladı bence sende rahat büyük bir yatak ala meltemin ürünlerine bak ben şevvalle yatak odası bakarken gezmiştim bebek yatakları hem kocaman hemde çok rahat duruyorlardı bizim şevvalin bebeklik yatagıda büyüyünce tek kişilik karyola haline geliyordu 8 yaşına kadar kullandık ahsen olunca ona verdik dahada kullana bilirdi 1 kere alınıyor kardeşten önce çınarı düşün çileğin bebek karyolaları çok küçük geldi bana genede sen bilirsin

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım duru yeni yeni atlatıyor gerçi duru ya buhar kullandık çocuk resmen tıkandı...

Hayır canım ilk defa senden duydum..

Nasılsınız siz ve bebişler..

Cumartesi günü dr a gittik bebiş 4,5 haftalıkmış genel durum iyiymiş. Henüz kimseye söylemedim nasıl söylicem onuda bilmiyorum......

Duru ya dedikki kardeş gelecek bak burda bebek var sevecekmisin başını kaldırıpp ddok doookkkkk ( yok ) dedi allahım sanki kızıma ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi :(.. Daha çok küçük...

kızlar ne yapıyorsunuz herkes okuyup kaçıyormu

bugün ahsen huzursuz gibi sürekli evdeyiz havalar serinledi arabada olsa kapalı ortamlara çok girmeyelim diyorum
inşallah hasta olmadan bir kışı atlatırız kızlar bizim evlilik yıldönümümğze az kaldı 10. yılımızı kutluyıcaz allah nasip ederse
degişik özel olsun diyorum 10 dile kolaytatil çok istiyordum ama hem havalar serin şevvalin okulu eşimin iş of elimiz kolumuz baglı eşime hediye bakıyorum degişik önerilerinize açıgım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…