2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar cok uzgunum canım ablama 1 hafta icinde kanser teshisi konuldu o kdr kotuyum ki ( ablam gogsunde bi sertlik hissedip doktora gitti gecen hafta salı gunu, doktor saibeli konusmus biliyosunuz annemle babam bendeydi kurstan dolayı babam ertesi gunu hemen gitti zaten istanbula ablamın yanına, annemin doktoruna gittiler hemen, cok iyi bi cerrah benim annemde de meme kanseri var ama atlattı cok sukur ona teshisi koyan ameliyatını yapan guvendigimiz bi dr, o da hemen ertesi gunu parca alıp patalojiye yolladı, dun cıktı sonuc ve maalesef temiz degil icim kan aglıyo resmen ya inanamıyorum( dr hic vakit kaybetmeden ameliyat hazırlıklarını baslattı dun kan tahlili falan verdiler bugun MR,EKG falan cektircekler hatta suanda hastanedelerdir muhtemelen. salı gunu de ameliyatı var, dr daha cok ameliyat esnasında gorucez durumu diyo kacıncı asamada oldugu ne kdr yayıldıgı filan (( kanım cekliyo bunları yazarken kızlr sanki kotu b ruya goruyorum o kdr hızlı olduki hersey inanamıyorum ablam daha 41 yasında 10 ve 6 yaslarında 2 oglu var Allahım onlara bagıslasın sıkıntı cektirmesin daha cok genc insallah durum cok vahim degildir tedaviye cevap verir diye umut etmekten baska bisey yapamıyoruz. simdi annem bende ama pazar gunu o da gidicek o gidince ne yapıcam bilmiyorm bende gidiyim desem cerenle hasta insanın yanında destek olayım derken kostek olurum soyle 2 gun bırakabilcegim bi insan olsa hic durmam ama yok iste( buyuk ablam cocuk bakıyodu yarın devam edemeyecegni soylicek cunku bu tedavi surecinde 7/24 yanında bi insana ihtiyac olucak, cocuklrıyla ilgilenicek vs... Allahtan aynı sitede oturuyolar. ah bende yakında olaydım uzak olmak hic bu kadar koymamıstı evlendigimden beri inanın ( ne yazsam ne desem bos takdir-i ilahi diyebiliyorum sadece ve dua ediyorum ablam icin siz de esirgemeyin lutfen (((

Canımm allah acil şifalar versin allahım onu size ve çocuklarına bağışlasın bak annen atlatmış umarım ablanda atlatır seninde küçük çocuğun var kendini çok yıpratma bol bol dua et umarım hayırlı haberler alırsın canım sözün bittiği yer ne desem bilemedim...

Canım duru mamayı yemek niyetine yiyor yani çok yiyor sütü bu kadar fazla versem kansızlık yapar diye korkuyorum vala şaşırdım...

Canım ne kadar incesin hepimizi tek tek sormuşsun.. Henüz dr a gitmedim şu sıralar gitsem söyler cinsiyetini ayy inşallah ahsenim bende çok istiyorum oğlum olmasını çünkü kordonlarımı bağlatacam allah ikisine sağlık versin yeter 3. yü kesinlikle düşünmüyorum 1 kızım var allaha şükür birde oğlum olsun tabiki öncelikle sağlıklı olsun.....

Ayy nazar değmesin maşallah diyelim.. Dillerini seveyim onun .. Duru da kendinden büyüklerle daha iyi anlaşıyor canım..

Canim ya cok uzuldum rabbim sabir versin inş oda atlatir.rabbim cocuklari icin ins sifa verir..allah yardimciniz olsun.mutlaka dua edicem..
Demos canim sende ne kadar iciyorsa birini sut birini mama ver.ela gunde iki kez ictigi icin ben bi sabah bide yatarken sut veriyom toplamda 500 ml yapiyor.oda yeterlidir sanirim.gun icindede corba kahvalti..aksam bizle yemiyor.iki ogun bide sutler iste..

merhaba ben 2013 nisan annesiyim sizin gruba da göz atmak için girdim ve emziği bıraktırdığını yazmışsın nasış bıraktırdın benim kızım da şu anda 9 aylık bende nasıl olacak diye düşünüyorum sadece uyurken emzik emiyor devmlı kullanan bir çocuk değil ayrıca çalışan bir anneyim işten eve gidince emziriyorum sanırım işim daha zor biberon kullanmaz görmeye tahammül edemiyor devam sütünü bile zorla içie bisküvi ezerek veriyor annem

çok geçmiş olsun rabbim şifa versin

Canım bende çalışıyorum diğer anneler memeyi bıraktırırken eziyet çekiyor bende emziği bıraktırırkan çektim benim kızımda gün içinde emziği pek aramazdı ama uyicağı zaman mutlaka isterdi ve uykusundan sırf emzik için uyanırdı 2 arkadaşım var çocukları 3 4 yaşlarında birtürlü bıraktıramıyorlardı bende o yüzden korkup bıraktırdım.

Nasıl bıraktırdığıma gelince istediğinde vermedim geceleri sürekli uyanıp istedi ama inat edip vermedim saatlerce ayağımda salladım annem eziyet çektiriyorsun çocuğa deyip bana kızardı ama ilk önce senin karalı olman lazım benim kızım çok cazgır inan bana 1 saate yakın ağlayıp susmazdı bende o ağladıkça ayağımda salladım zorluk çektik ama 10 gün falan sürdü çok şükür kurtuldum bence sende bıraktır aklı erdikçe daha zor oluyor şimdi mamayı bıraktıramıyorum.. Allah yardımcın olsun..

sağol teşekkür ederim benim kız ayakta sallanmaya da alışkın değil kucakta ninni söyleyerek uyur bende hafta sonu başlayayım denemeye dediğin gibi büyüdükçe daha zor illa ki alışması lazım doğduğunda zorla tutturduk şimdi de zorla becburen bıraktıracağız geceleri habire uyanıyor çok hareketli döne döne yatıyor popoyu diker sırt üstü yatar kafayı kaldırır sonra yatağın korkuluğuna dayar yatar çok deli yatıyor çok artık bir hal çare bulacağız teşekkür ederim

Geçmiş olsun canım, ablana acil şifalar dilerim inşallah herşey yolunda gider ve hastalığını atlatır Allah onu size ve sevdiklerine bağışlasın, zor bir durum ben de babamı böbreğindeki tümörden dolayı kaybettim ilk duyduğum andaki üzüntüyü anımsadım birden babamın hastalığı çok geç tespit edilmişti malesef diğer böbreğine da sıçramıştı yaşı ve diğer rahatsızlıklarından dolayı doktor ameliyat bile yapmak istememişti ve çaresizce onun ölümünü beklemek çektiği acılara tanık olmak beni çok yıpratmış ve üzmüştü. Evlenip başka şehre yerleşmem bile aslında çektiğim acıdan dolayı verdiğim ani bir karar olmuştu.Allah ablanı gençliğine ve çocuklarına bağışlasın

canım ben de yorgunluktan dolayı giremiyordum çınarın durumu gittikçe kötüleşiyor haftaya bugün çocuk psikiyatriden randevumuz var inşallah bize yardımcı olabilir olmazsa da artık çınarı uyku bozukluğu merkezine götürecem gece uykuya dalması 2 saati buluyor nasıl esniyor nasıl uğraşıyor dalamıyor uyuduktan sonra 2-3 saat sonra bir uyanıyor saat 2 gibi sabah 5-6 ya kadar uyumaya çalışıp uyuyamıyor o da ben de çok uykusuz kaldık bu arada gece beslenmesini de azaltarak kestim ama çözüm olmadı aşırı bir yorgunluğu var ondan mı dalamıyor nasıl çözeceğime şaşırdım Annemlerde geçen ay ne kolay dalıyordu hatta uyuyabilsin diye tekrar meme versemmi diye düşündüm ama zaten daha 2-3 gündür vermiyorum tekrar başa döneriz bu kadar sıkıntı çektim gece meme vermeyeceğim uyumasa bile çünkü gece uyandığında meme vermezsem çıldırıp ağlar 6-7 defa hatta daha fazla kalkardı acaba vermediğim için mi uykuya dönemiyor bir de köpek dişi yeni çıkmış üstteki kabarmış bir azı yeni uç göstermiş üstteki çok şiş

canımm çok geçmiş olsun çok üzüldüm
meme kanseri diğrelerine nazaran daha tehlikesiz halamdada var göğsünü aldılar hemen ben ortaokuldaydım teşhis koyulmuştu hala iyi ok şükür sürekli kontrole gidiyor istanbula iyi düşün iyi olsun inşallah düzelecek canım:26::26::26:

canım çok geçmiş olsun..Allah şifasını versin..çocuklarına bağışlasın..ama ben inanıyorum yaşı genç ve birçok kanser tedavi oluyor artık..özellikle meme kanserinde tedavi daha başarılı..doktorlar her zaman en kötü senaryoyu söyler..bi ameliyat olsun ondan sonra içiniz rahatlayacak inşallah..

canım çok üzüldüm.. rabbim şifa versin
evlatlarına bagışlasın daha çok gençmiş daha çabuk tedaviye yanıt verir hiç üzülmeyin

canım memeyi kesmişsin inşallah doktora gitmeden düzelir çınarın uyku sorunu
valla bizim memeye çok düşkün degil ama emzigi nasıl kesicem kara kara düşünüyorum hiç göze alamıyorum uykusuz geceleri :18:

inşallah düzelir canım, gece emzirmelerini kestim çok zorlu bir süreç hala da sıkıntılarını yaşıyorum 1 yaşını geçmeden kesmeliydim büyüdükçe alışkanlık ve bağımlılık artıyor işte yazın annemlerde 4 ay kalınca hiçbir şey yapamadım çünkü bu süreçte mutlaka ağlayacak annemler çocuğu niye ağlatıyorsun diye bana tepki gösteriyordu tabi uykusuz kalan ben bütün gece emzirmekten beli boynu fıtıkla dolan bendim bir de 3-5 aylık bebek değil ki gece beslenmesi gerekmiyor ay maşallah kocaman oldular her gece o derin park yataktan onu 7-8 defa çıkar emzir koy çok yoruldum valla ikiz çocuğa bakmak gibi çınara bakmak, bir de milletin yanında bir sevimlidir ki güler oynar ama bana kapris ve inat

Cok gecmis olsun, ablan insallah yener hastalığını, Rabbim acil sifa versin, gercekten bu hastaligi yenen cok kadin var biri de benim arkadasimin annesi... Tabiki hastalik zor Allah yardımcısı olsun...

canım sağol iyiyiz çok şükür mirayla geçiyor günler
bende emziği nasıl bıraktırıcam diye düşünüyorum işin kötüsü vermedim elini emmeye başladı
bi tuvalet olayı bide emziği halletsek rahatlıcam valla

of canım bende en çok elini emmesinden korkuyorum bizimki elini emiyor diye başladık zaten emzige
tuvalette bizim için daha erken heralde hiç yapmayı bile denemiyor hemen biti diyor her çocuk için aynı olmuyormuş biz yaza erteledik şimdilik sabah gene oturtum yok bitti kaybolmuş diyor

canım miray oturmak bile istemiyor lazımlığı görünce kaçıyor altına yapınca altıma diyor yaza kadar söylesin istiyorum çünkü yaza bandırmada oluyoruz orda hiç öğrenemez napçaz bilmem

Demek ki ben daha çok beklerim aslında yaparken belli ediyor bir köşeye kaçıyor ıkınıyor kızarıyor sonra da eliyle bezini tutuyor ama söyleyemiyor doğal olarak şu sıralar herşeye anne deyip duruyor bu gün ilk defa baba dedi ama o da bilinçli değil geç konuşacak o yüzden bizim tuvalet eğitimi 3 yaşını bulacak sanırım neyse önemli değil yeter ki altını bezlerken kaçmasın aylardır geçmedi gitti bu huyu bir ara babası kollarından tutuyordu ancak öyle bezliyordum bir de dediğin gibi canım her çocuğun tuvalet alışkanlığı farklı zamanda oluşabiliyor mesela benim arkadaşım akışına bırakmış birkaç denemiş hazır değil 3,5 yaşına geldi hala bez kullanıyorlar kimilerinden de duyuyorum 1 yaşında bezi bırakanlar var

Merhaba.ben 2013 mayis annesiyim.bebegim 8 aylik ve emerek uyuyor. Sizin yazdiklarinizi gorunce size danismak istedim. Biz sadece emerek uyuyoruz ve gece cok sık uyaniyoruz.gece kac defa kalktigimi sayamiyorum bile.bende emerek uyumasini biraktirmak istiyorum ama dogru zaman ne zamndir ve nasil yaparim bilmiyorum.ayni zamanda emmeyi birakmasinida istemiyorm.benzer sorunlari yasayan biri olarak tavsiyeleriniz nelerdir?simdiden tesekkur ederim

Merhaba, aslında sizin için emerek uyumayı bıraktırmak daha kolay çünkü zaman geçtikçe bebek daha çok alışıyor emerek uyumaya ve 1 yaşından sonra da alışkanlıklardan vazgeçirmek daha zor oluyor mesela sizin bebeğiniz 3-7 gün arası alışabilirken 1 yaş üzeri bir bebekte 2 haftadan uzun sürebiliyor. Zaten emerek uyuduğu için gece uyanmalarında da emmek istiyordur yani açlıktan çok alışkanlıktan dolayı uyanıyordur 8 aylık bir bebeğin gece beslenmesine de ihtiyacı yoktur. Benim fikrimi sorarsanız en kısa zamanda kendinizi hazırlayıp bebeğinizi emmeden uyumaya alıştırmanız iyi olur ben çok pişman oldum geçen sene bu gece emzirmelerini kesmediğime, hem uykumdan oldum hem bel boyun ağrıları çekiyorum ve bir süre sonra zaten bebeğinizin uykuları daha da bozulabiliyor mesela benim oğlum emse bile uyuyamaz hale gelmişti yani aşırı yorgunluktan uyku bozukluğuna dönüşüyor. Şu an bebeğiniz 8 aylık sanırım ayağa kalkamıyordur benim oğlum 10 aylıkken kalkmıştı ayağa kalkıp yürümeye başlayınca daha zor olur sizin için, bir süre sonra tırmanıp yataktan çıkmaya çalışır bence çok hareketlenmeden alıştırmanız yerinde olur. Bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrendiğinde ve gece beslenmesini kesince deliksiz uyuyacaktır, benim oğlum gece beslenmesini bıraktı çok şükür hala kalkıp beni deniyor ama kararlı olmak lazım. Eminim şu an uyuduğunuz uykudan birşey anlamıyorsunuzdur şöyle en fazla bir hafta uykusuz kalıp sabırla uğraşırsanız hem bebeğiniz hem kendiniz için ne kadar iyi bir şey yaptığınızı anlayacaksınızdır. Eğer benim nasıl bıraktırdığımı öğrenmek isterseniz size özelden ayrıntılı anlatabilirim. Ben biraz daha yumuşak davranmak istedim öyle bir gece de kesmedim, emzirmeyi aşamalı bir şekilde azalttım zaten onların vücudu da bir süre sonra daha az kalori almaya alışıyor ve siz karalı davrandıkça bebeğiniz de buna alışacaktır

canım elif çok şükür iyi.tabi o küçücük beyninde neler oluyor onu bilemiyorum dr.u ilacının yetersiz geldiği için ilacını değiştirmişti bakalım neler göstericek zaman...
benimde ücudum dirençsiz düştü diye heralde bu sefer ben grip oldum ve mecburen bakıma ( dinlenmeye) ihtiyacım olduğu için anneme geldim nerdeyse bir haftadır burdayım kısmetse geçicem bu hafta sonu evcezime :)
Canım Rabbim ablana şifa versin inş çocuklarına ve size bağışlasın inşallah.. bu 2014 hep hastalıkmı getirecek ya

valla elif hastanede emziğe daha bi bağlandı elinden almasam bütün gün ağzında gezecek dediin gibi nasıl bırakıcaz bilmem cnm
birde tabi tuvalet eğitimi var ama onun için elifin biraz konuşması gerek malesef sizinkiler gibi değil henüz konuşamıyor açık ve net anne baba vs. demiyor hala işaretle göstermek ve bizim elimizle göstermek daha kolay geliyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…