Geçmiş olsun canım üzüntü stres uykusuzluk bizi de hasta ediyor inşallah elif bir daha hastalanmaz eeg sonucunuz çıktı mı. Elifle çınar mayıs bebekleri olduğundan mı tembel çıktılat aynen dediğin gibi konuşmak için hiç kendini yormuyor elimden tutuyor ne istiyorsa götürüyor gösteriyor kaç defa nesneleri söylüyorum ne olduklarını biliyor ama söylemiyor valla tüm gün ağzından bir anne bir de bitti kelimesini duyuyorum babasına bile anne diyorcanım elif çok şükür iyi.tabi o küçücük beyninde neler oluyor onu bilemiyorum dr.u ilacının yetersiz geldiği için ilacını değiştirmişti bakalım neler göstericek zaman...
benimde ücudum dirençsiz düştü diye heralde bu sefer ben grip oldum ve mecburen bakıma ( dinlenmeye) ihtiyacım olduğu için anneme geldim nerdeyse bir haftadır burdayım kısmetse geçicem bu hafta sonu evcezime :)
Canım Rabbim ablana şifa versin inş çocuklarına ve size bağışlasın inşallah.. bu 2014 hep hastalıkmı getirecek ya
valla elif hastanede emziğe daha bi bağlandı elinden almasam bütün gün ağzında gezecek dediin gibi nasıl bırakıcaz bilmem cnm
birde tabi tuvalet eğitimi var ama onun için elifin biraz konuşması gerek malesef sizinkiler gibi değil henüz konuşamıyor açık ve net anne baba vs. demiyor hala işaretle göstermek ve bizim elimizle göstermek daha kolay geliyor sanırım
Merhaba, aslı ek uyumayı bıraktırmak daha kolay çünkü zaman geçtikçe bebek daha çok alışıyor emerek uyumaya ve 1 yaşından sonra da alışkanlıklardan vazgeçirmek daha zor oluyor mesela sizin bebeğiniz 3-7 gün arası alışabilirken 1 yaş üzeri bir bebekte 2 haftadan uzun sürebiliyor. Zaten emerek uyuduğu için gece uyanmalarında da emmek istiyordur yani açlıktan çok alışkanlıktan dolayı uyanıyordur 8 aylık bir bebeğin gece beslenmesine de ihtiyacı yoktur. Benim fikrimi sorarsanız en kısa zamanda kendinizi hazırlayıp bebeğinizi emmeden uyumaya alıştırmanız iyi olur ben çok pişman oldum geçen sene bu gece emzirmelerini kesmediğime, hem uykumdan oldum hem bel boyun ağrıları çekiyorum ve bir süre sonra zaten bebeğinizin uykuları daha da bozulabiliyor mesela benim oğlum emse bile uyuyamaz hale gelmişti yani aşırı yorgunluktan uyku bozukluğuna dönüşüyor. Şu an bebeğiniz 8 aylık sanırım ayağa kalkamıyordur benim oğlum 10 aylıkken kalkmıştı ayağa kalkıp yürümeye başlayınca daha zor olur sizin için, bir süre sonra tırmanıp yataktan çıkmaya çalışır bence çok hareketlenmeden alıştırmanız yerinde olur. Bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrendiğinde ve gece beslenmesini kesince deliksiz uyuyacaktır, benim oğlum gece beslenmesini bıraktı çok şükür hala kalkıp beni deniyor ama kararlı olmak lazım. Eminim şu an uyuduğunuz uykudan birşey anlamıyorsunuzdur şöyle en fazla bir hafta uykusuz kalıp sabırla uğraşırsanız hem bebeğiniz hem kendiniz için ne kadar iyi bir şey yaptığınızı anlayacaksınızdır. Eğer benim nasıl bıraktırdığımı öğrenmek isterseniz size özelden ayrıntılı anlatabilirim. Ben biraz daha yumuşak davranmak istedim öyle bir gece de kesmedim, emzirmeyi aşamalı bir şekilde azalttım zaten onların vücudu da bir süre sonra daha az kalori almaya alışıyor ve siz karalı davrandıkça bebeğiniz de buna alışacaktır
Merhaba, aslında sizin için emerek uyumayı bıraktırmak daha kolay çünkü zaman geçtikçe bebek daha çok alışıyor emerek uyumaya ve 1 yaşından sonra da alışkanlıklardan vazgeçirmek daha zor oluyor mesela sizin bebeğiniz 3-7 gün arası alışabilirken 1 yaş üzeri bir bebekte 2 haftadan uzun sürebiliyor. Zaten emerek uyuduğu için gece uyanmalarında da emmek istiyordur yani açlıktan çok alışkanlıktan dolayı uyanıyordur 8 aylık bir bebeğin gece beslenmesine de ihtiyacı yoktur. Benim fikrimi sorarsanız en kısa zamanda kendinizi hazırlayıp bebeğinizi emmeden uyumaya alıştırmanız iyi olur ben çok pişman oldum geçen sene bu gece emzirmelerini kesmediğime, hem uykumdan oldum hem bel boyun ağrıları çekiyorum ve bir süre sonra zaten bebeğinizin uykuları daha da bozulabiliyor mesela benim oğlum emse bile uyuyamaz hale gelmişti yani aşırı yorgunluktan uyku bozukluğuna dönüşüyor. Şu an bebeğiniz 8 aylık sanırım ayağa kalkamıyordur benim oğlum 10 aylıkken kalkmıştı ayağa kalkıp yürümeye başlayınca daha zor olur sizin için, bir süre sonra tırmanıp yataktan çıkmaya çalışır bence çok hareketlenmeden alıştırmanız yerinde olur. Bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrendiğinde ve gece beslenmesini kesince deliksiz uyuyacaktır, benim oğlum gece beslenmesini bıraktı çok şükür hala kalkıp beni deniyor ama kararlı olmak lazım. Eminim şu an uyuduğunuz uykudan birşey anlamıyorsunuzdur şöyle en fazla bir hafta uykusuz kalıp sabırla uğraşırsanız hem bebeğiniz hem kendiniz için ne kadar iyi bir şey yaptığınızı anlayacaksınızdır. Eğer benim nasıl bıraktırdığımı öğrenmek isterseniz size özelden ayrıntılı anlatabilirim. Ben biraz daha yumuşak davranmak istedim öyle bir gece de kesmedim, emzirmeyi aşamalı bir şekilde azalttım zaten onların vücudu da bir süre sonra daha az kalori almaya alışıyor ve siz karalı davrandıkça bebeğiniz de buna alışacaktır
ben çok kararlı davranmadım mesela bezini çıkartmadım sadece kakasını söylese benim için rahat olur artık midem kaldırmıyor bazencanım miray oturmak bile istemiyor lazımlığı görünce kaçıyoraltına yapınca altıma diyor yaza kadar söylesin istiyorum çünkü yaza bandırmada oluyoruz orda hiç öğrenemez napçaz bilmem
kayınvalidemde ahsen çabuk söyler çok dilli diyor ama bence konuşmayla alakası yok bende farkediyorum kakasını yaparken hadi koş tuvalete diyorum yok hayır diye kaçıyor bencede zamanı varDemek ki ben daha çok beklerim aslında yaparken belli ediyor bir köşeye kaçıyor ıkınıyor kızarıyor sonra da eliyle bezini tutuyor ama söyleyemiyor doğal olarak şu sıralar herşeye anne deyip duruyor bu gün ilk defa baba dedi ama o da bilinçli değil geç konuşacak o yüzden bizim tuvalet eğitimi 3 yaşını bulacak sanırım neyse önemli değil yeter ki altını bezlerken kaçmasın aylardır geçmedi gitti bu huyu bir ara babası kollarından tutuyordu ancak öyle bezliyordum bir de dediğin gibi canım her çocuğun tuvalet alışkanlığı farklı zamanda oluşabiliyor mesela benim arkadaşım akışına bırakmış birkaç denemiş hazır değil 3,5 yaşına geldi hala bez kullanıyorlar kimilerinden de duyuyorum 1 yaşında bezi bırakanlar var
canım elif çok şükür iyi.tabi o küçücük beyninde neler oluyor onu bilemiyorum dr.u ilacının yetersiz geldiği için ilacını değiştirmişti bakalım neler göstericek zaman...
benimde ücudum dirençsiz düştü diye heralde bu sefer ben grip oldum ve mecburen bakıma ( dinlenmeye) ihtiyacım olduğu için anneme geldim nerdeyse bir haftadır burdayım kısmetse geçicem bu hafta sonu evcezime :)
Canım Rabbim ablana şifa versin inş çocuklarına ve size bağışlasın inşallah.. bu 2014 hep hastalıkmı getirecek ya
valla elif hastanede emziğe daha bi bağlandı elinden almasam bütün gün ağzında gezecek dediin gibi nasıl bırakıcaz bilmem cnm
birde tabi tuvalet eğitimi var ama onun için elifin biraz konuşması gerek malesef sizinkiler gibi değil henüz konuşamıyor açık ve net anne baba vs. demiyor hala işaretle göstermek ve bizim elimizle göstermek daha kolay geliyor sanırım
Migi oğlun maşallah tam çınara göre bir arkadaş ikisi bir arada olsa karıştırmadık yer bırakmazlar evde her yere güvenlik kildi taktım sadece zararsız olan birkaç yer oynaması için açıkta yemek konusunda biz de öyleyiz birkaç kaşık sonra yemek istemez ya tv ile oyalıyorum ya da bir kaseye su dolduruyorum içine oyuncak atıyor ya da ekmek atıp hamur yapı oynarken yediriyorum mama sandalyesinde bu şekilde tutuyorum zaten başka yere gittiğimizde 2 lokma sonrasında yemek yediremiyorum aklı fikri etraf kurcalamakta bu sıralar gece uykuya dalmakta zorlanıyor dün 5 saatte uyuttum sinirlerim yıprandı esnemekten bir hal oldu çocuk dalamıyor bu arada ben 5 gündür gece meme vermiyorum bizimki emmekte azıtmıştı artık şimdi de uyuyamama sorunu çıktı ortaya Allahım bir düzene girse şu uykularımız umrumda değil etrafa mı işer heryeri mi karıştırırmerhaba kızlar geçmişe şöyle bir göz attım,uzun süredir giremiyordum,bunun sebebi de oğlumun peşinde koşmam doğal olarak :))
tuvalet eğitimi konuşulmuş sanırım,bence aceleye gerek yok,oğlumdan büyük çevremdeki çoğu çocuk daha söylemiyor,bana da daha küçük senin oğlun zorlama diyorlar,oturak aldık bi tane,büyük bi civcivi var oyuncak bi de kangurusu ,onları oturtup çişş diyo ama sen otur deyince duymazdan geliyor,çiş yaptığını biliyor bana pipiyi tutup çişş diyor yapınca ama sanırım söylemek için erken henüz,ben yaz tatiline bıraktım,nasılsa söyleyecekler,arkadaşım diyo bu daha iyi günlerin,bir de bezi bırakınca oraya buraya işeyecekler bir de onları silcen diyo
bizim azılar çıkmaya başladı,biri bayaaa çıkmış,diğerleri kabarmış,diş dönemi daha sık uyanıyordu oğlum,bu aralar diş patlayınca düzeldi,2 kere falan kalkıyor,ille memeyi ağzına alıcak bazen 2 dk da yine uyuyo ama bazen de ayağımda sallamak zorunda kalıyorum,bu sallanma olayını nasıl bırakıcaz hiç bilmiyorum,gece emzirmeyi artık keseyim diyorum ama o da nasıl olcak bilmiyorum hiç
yemek olayı özellikle kahvaltı sıkıntı bizde bu sene,peynir ve yumurta yemiyor,bir kaç günde bir süte karıştırarak yediriyorum onun dışında zorlamıyorum,çorba veriyorum,köfte,makarna falan seviyor ama yemeklerden canı isterse yiyo ,istemezse mümkün değil,Tv yi bi şeyler yedirirken açıyorum ben de çoğunlukla,çünkü bi yerden sonra bütün taktiklerim tükeniyor,en azından reklam ya da çizgi film izlerken bir iki lokma yiyor,meyve yemeyi de pek istemiyo bu aralar,ağzında çiğneyip çıkartıyor,ben de her gün 1 elma ve 1 portakalın suyunu sıkıp içiriyorum (tercihim kendisini yemesi ama hiç yoktan iyidir diye),sanırım azılar kabardığı için çiğneyemiyor,seneye yiyebileceğini düşünüyorum
arkadaş edinmeleri çok önemli ama maalesef çevrede sürekli görüşülebilecek bir arkadaşı yok,yaşıtı bir arkadaşım var ama onlar da çalışıyorlar anca haftasonları görüşebiliyoruz,ama arkadaşla oynamak çok daha farklı bir deneyim oluyor onlar için
ve tabii ki evde sürekli bi yerleri karıştırıyor,bıçakları kaşıklık alıp tezgahın üzerine çıkardım çünkü boyu uzadı ,parmak uçlarına kalkıp her yere yetiyorarkadaşımın oğlu sandalyeye çıkıp tezgaha çıkıyo,oğlum da bunu başaracak diye ödüm kopuyor,mutfaktaki son kalem tezgahın üstü çünkü,oraya da çıkarsa bu sefer üst dolaplar vs açacak,umarım başaramaz diyorum
ben uzun süre önce oturma odasındaki halımın üstünü polar battaniye ile kaplamıştım,onu yıkamak daha kolay oluyor,meyve falan yerken de kanepenin üstüne çarşaf seriyorum ama kanepeye de polar alsam mı diye düşünüyorum çünkü halılarım tertemiz ama kanepem lekeli ,yine silmem gerekecekköfte makarna gibi yiyecekler için önüne küçük tabak ve küçük çatal koyuyorum kendi yemeyi seviyor,küçük bardağa içecek bi şey koyuyorum az az, kendi içiyor mama sandalyesinde ama çorba gibi sulu şeyleri ben yediriyorum ,kaşığı tutmayı çok beceremiyor daha ama çatalla yemede başarılı sayılır,bardakla da içiyor,ama miktar çok olunca hepsini birden kafaya dikiyor o yüzden az az koyuyorum,şimdilik bu kadar kızlar
günaydın kızlar
mirayı dr a götürcem birazdan eşimsiz zor oluyo ama mecbuurrr
parmağında tırnak kenarında bişey çıkmıştı biz onu götürdük bikaç farklı doktora hiçbiri bilemedi zararsız kendiliğinden geçer evham yapmayın dediler en son geçenlerde dr umuzu değiştirdik ona gösterdim o da bu siğil dedi gerçektende siğilmiş şimdi sıçradı aynı parmağın tırnak bitim noktasındada çıktı cildiyeye gösterin dedi randevu aldım götürcem bakalım inşallah bişey çıkmaz altındanmalatyadada devlet hastanesi değişti özele götürcektim ne güzel randevusuz çalışıyolarmış gidip orda sıra beklicekmişim oldu hayatta durmaz sekretere dedim bebek getircem ben bişey yapamam dedi mecburen devlete götürcem artık insanın uzakta olması ne zor ya eşimde her zaman izin alamıyo yalnız gitmek zorunda kalıyorum
günaydın kızlar
mirayı dr a götürcem birazdan eşimsiz zor oluyo ama mecbuurrr
parmağında tırnak kenarında bişey çıkmıştı biz onu götürdük bikaç farklı doktora hiçbiri bilemedi zararsız kendiliğinden geçer evham yapmayın dediler en son geçenlerde dr umuzu değiştirdik ona gösterdim o da bu siğil dedi gerçektende siğilmiş şimdi sıçradı aynı parmağın tırnak bitim noktasındada çıktı cildiyeye gösterin dedi randevu aldım götürcem bakalım inşallah bişey çıkmaz altındanmalatyadada devlet hastanesi değişti özele götürcektim ne güzel randevusuz çalışıyolarmış gidip orda sıra beklicekmişim oldu hayatta durmaz sekretere dedim bebek getircem ben bişey yapamam dedi mecburen devlete götürcem artık insanın uzakta olması ne zor ya eşimde her zaman izin alamıyo yalnız gitmek zorunda kalıyorum
Günaydın canım nasılsınız sen çocuklar?
Bebeğin cinsiyetini sormuştun cuma günü dr a gittim sordum bi şansımızı deniyelim dedi baktı erkeğe benziyor dedi biraz daha muayene ettikten sonra bizimki bacaklarını bir açtı anamm ne göreyim küçücük bir pipidr bak gördünmü dedi tabiki önce sağlık diledim ama allah biliyorki oğlum olmasını çok istiyordum biz kızım bir oğlum olsun diye çok dua ettim çünkü kordonlarımı bağlatacam 3. yü kesinlikle düşünmüyorum allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin...
kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini
Bebeğin cinsiyetini sormuştun cuma günü dr a gittim sordum bi şansımızı deniyelim dedi baktı erkeğe benziyor dedi biraz daha muayene ettikten sonra bizimki bacaklarını bir açtı anamm ne göreyim küçücük bir pipidr bak gördünmü dedi tabiki önce sağlık diledim ama allah biliyorki oğlum olmasını çok istiyordum biz kızım bir oğlum olsun diye çok dua ettim çünkü kordonlarımı bağlatacam 3. yü kesinlikle düşünmüyorum allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin...
Günaydın canım
senin adına çok sevindim benimde içimden nedense sen hamileyim diyince oglun olacak gibi gelmişti
rabbim gönlüne göre vermiş çok şükür saglıklı sihatli kucagına almayı nasip etsin allah
kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini
Amin canım çok sevindim bir kız bir erkek olması çok güzel, vallahi kızım olacağını bilsem bir yıl sonra ben de düşünürdüm ama ben şanssız bir insanım o da hareketli uykusuz bir oğlan olurdu herhalde çınarı zor büyütüyorum
Bende bu konuyu soracaktım sizlere benim kızında sararmış dişleri. Demekki normal.Genelde Macunsuz fırçalamayı öneriyorlar.[QUOTEAhsenim;33603596]kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?