2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Geçmiş olsun canım üzüntü stres uykusuzluk bizi de hasta ediyor inşallah elif bir daha hastalanmaz eeg sonucunuz çıktı mı. Elifle çınar mayıs bebekleri olduğundan mı tembel çıktılat aynen dediğin gibi konuşmak için hiç kendini yormuyor elimden tutuyor ne istiyorsa götürüyor gösteriyor kaç defa nesneleri söylüyorum ne olduklarını biliyor ama söylemiyor valla tüm gün ağzından bir anne bir de bitti kelimesini duyuyorum babasına bile anne diyor
Yürümesi de geç oldu konuşması da öyle olacak normal ve sağlıklı olsunlar da elbet konuşacaklar benim kuzenimin kızı 4 yaşında konuşmuştu şimdi de bir zeki bir sosyal çocuk ki anlatamam

Geçmiş olsun canım Allah evlatlarına bağışlasın. zor bir dönem geçirecek ama ne mutluki sevdikleri destek ona. En çok ihtiyacı olan şey .

Canım gece beslenmesini nasıl kestiğini benimlede paylaşırmısın belki bizdede işe yarar

Cevap yazdiginiz icin cok tesekkur ederim.bende sizin gibi dusunuyorum ama nasil ve nereden baslayacagimi bilmiyorum. Sizin bu sureci nasil atlattiginizi merak ediyorm ki eminim bana yol gosterici olacaktir.bu uyku sureci beni cok korkutuyor.mesajinizi bekiyorum

canım miray oturmak bile istemiyor lazımlığı görünce kaçıyor altına yapınca altıma diyor yaza kadar söylesin istiyorum çünkü yaza bandırmada oluyoruz orda hiç öğrenemez napçaz bilmem
ben çok kararlı davranmadım mesela bezini çıkartmadım sadece kakasını söylese benim için rahat olur artık midem kaldırmıyor bazen ama yok hiç niyeti yok
kayınvalidemde ahsen çabuk söyler çok dilli diyor ama bence konuşmayla alakası yok bende farkediyorum kakasını yaparken hadi koş tuvalete diyorum yok hayır diye kaçıyor bencede zamanı var

inşallah hiçbir sorun olmaz elifte
sanada gecmiş olsun canım hem bedenen hemde ruhen o hastane ortaı insanı mahvediyor rabbim birdaha göstermesin canım

emzik bizimkide azaltmaya çalıştıkca iyice düşkünleşiyor bugün kayın validem kızdı daha küçük yazık kesme diye zaten bende göze alamıyorum nasıl uyuyacak gece kalkınca geri nasıl uykuya dalacak kesmeyi göze alamıyorum :18::18:

çok geçmiş olsun,rabbim şifasını versin inşallah

merhaba kızlar geçmişe şöyle bir göz attım,uzun süredir giremiyordum,bunun sebebi de oğlumun peşinde koşmam doğal olarak :))

tuvalet eğitimi konuşulmuş sanırım,bence aceleye gerek yok,oğlumdan büyük çevremdeki çoğu çocuk daha söylemiyor,bana da daha küçük senin oğlun zorlama diyorlar,oturak aldık bi tane,büyük bi civcivi var oyuncak bi de kangurusu ,onları oturtup çişş diyo ama sen otur deyince duymazdan geliyor,çiş yaptığını biliyor bana pipiyi tutup çişş diyor yapınca ama sanırım söylemek için erken henüz,ben yaz tatiline bıraktım,nasılsa söyleyecekler,arkadaşım diyo bu daha iyi günlerin,bir de bezi bırakınca oraya buraya işeyecekler bir de onları silcen diyo

bizim azılar çıkmaya başladı,biri bayaaa çıkmış,diğerleri kabarmış,diş dönemi daha sık uyanıyordu oğlum,bu aralar diş patlayınca düzeldi,2 kere falan kalkıyor,ille memeyi ağzına alıcak bazen 2 dk da yine uyuyo ama bazen de ayağımda sallamak zorunda kalıyorum,bu sallanma olayını nasıl bırakıcaz hiç bilmiyorum,gece emzirmeyi artık keseyim diyorum ama o da nasıl olcak bilmiyorum hiç

yemek olayı özellikle kahvaltı sıkıntı bizde bu sene,peynir ve yumurta yemiyor,bir kaç günde bir süte karıştırarak yediriyorum onun dışında zorlamıyorum,çorba veriyorum,köfte,makarna falan seviyor ama yemeklerden canı isterse yiyo ,istemezse mümkün değil,Tv yi bi şeyler yedirirken açıyorum ben de çoğunlukla,çünkü bi yerden sonra bütün taktiklerim tükeniyor,en azından reklam ya da çizgi film izlerken bir iki lokma yiyor,meyve yemeyi de pek istemiyo bu aralar,ağzında çiğneyip çıkartıyor,ben de her gün 1 elma ve 1 portakalın suyunu sıkıp içiriyorum (tercihim kendisini yemesi ama hiç yoktan iyidir diye),sanırım azılar kabardığı için çiğneyemiyor,seneye yiyebileceğini düşünüyorum

arkadaş edinmeleri çok önemli ama maalesef çevrede sürekli görüşülebilecek bir arkadaşı yok,yaşıtı bir arkadaşım var ama onlar da çalışıyorlar anca haftasonları görüşebiliyoruz,ama arkadaşla oynamak çok daha farklı bir deneyim oluyor onlar için

ve tabii ki evde sürekli bi yerleri karıştırıyor,bıçakları kaşıklık alıp tezgahın üzerine çıkardım çünkü boyu uzadı ,parmak uçlarına kalkıp her yere yetiyor arkadaşımın oğlu sandalyeye çıkıp tezgaha çıkıyo,oğlum da bunu başaracak diye ödüm kopuyor,mutfaktaki son kalem tezgahın üstü çünkü,oraya da çıkarsa bu sefer üst dolaplar vs açacak,umarım başaramaz diyorum

ben uzun süre önce oturma odasındaki halımın üstünü polar battaniye ile kaplamıştım,onu yıkamak daha kolay oluyor,meyve falan yerken de kanepenin üstüne çarşaf seriyorum ama kanepeye de polar alsam mı diye düşünüyorum çünkü halılarım tertemiz ama kanepem lekeli ,yine silmem gerekecek köfte makarna gibi yiyecekler için önüne küçük tabak ve küçük çatal koyuyorum kendi yemeyi seviyor,küçük bardağa içecek bi şey koyuyorum az az, kendi içiyor mama sandalyesinde ama çorba gibi sulu şeyleri ben yediriyorum ,kaşığı tutmayı çok beceremiyor daha ama çatalla yemede başarılı sayılır,bardakla da içiyor,ama miktar çok olunca hepsini birden kafaya dikiyor o yüzden az az koyuyorum,şimdilik bu kadar kızlar

Migi oğlun maşallah tam çınara göre bir arkadaş ikisi bir arada olsa karıştırmadık yer bırakmazlar evde her yere güvenlik kildi taktım sadece zararsız olan birkaç yer oynaması için açıkta yemek konusunda biz de öyleyiz birkaç kaşık sonra yemek istemez ya tv ile oyalıyorum ya da bir kaseye su dolduruyorum içine oyuncak atıyor ya da ekmek atıp hamur yapı oynarken yediriyorum mama sandalyesinde bu şekilde tutuyorum zaten başka yere gittiğimizde 2 lokma sonrasında yemek yediremiyorum aklı fikri etraf kurcalamakta bu sıralar gece uykuya dalmakta zorlanıyor dün 5 saatte uyuttum sinirlerim yıprandı esnemekten bir hal oldu çocuk dalamıyor bu arada ben 5 gündür gece meme vermiyorum bizimki emmekte azıtmıştı artık şimdi de uyuyamama sorunu çıktı ortaya Allahım bir düzene girse şu uykularımız umrumda değil etrafa mı işer heryeri mi karıştırır ama dediğin gibi artık evde sıkılıyorlar gibi arkadaşa ihtiyacı var aslında bizim sitede çocuk çok ama kimse birbirini tanımıyor yakında aşağı bir not asacağım 18-24 aylık oğluma oyun arkadaşı arıyorum isterseniz buyrun bize diye zaten çocuk dışarı çıkmayı sevmiyor arabasına da oturmuyor ben de yürüyerek onu bir yere götüremiyorum hep koşuyor yerlerde emekliyor açık bir alan görse kendini yere atıyor kardeşimin düğününde nasıl sinir oldum o pis yerlerde yuvarlandı elleri pis pis birşeyler yedi ne yapalım artık mikroplara da alışacak biraz sakinleşse artık çok heyecanlı ama konuşmak da çok geri kaldık anne ve bitti başka kelime yok gün içinde

günaydın kızlar
mirayı dr a götürcem birazdan eşimsiz zor oluyo ama mecbuurrr
parmağında tırnak kenarında bişey çıkmıştı biz onu götürdük bikaç farklı doktora hiçbiri bilemedi zararsız kendiliğinden geçer evham yapmayın dediler en son geçenlerde dr umuzu değiştirdik ona gösterdim o da bu siğil dedi gerçektende siğilmiş şimdi sıçradı aynı parmağın tırnak bitim noktasındada çıktı cildiyeye gösterin dedi randevu aldım götürcem bakalım inşallah bişey çıkmaz altından malatyadada devlet hastanesi değişti özele götürcektim ne güzel randevusuz çalışıyolarmış gidip orda sıra beklicekmişim oldu hayatta durmaz sekretere dedim bebek getircem ben bişey yapamam dedi mecburen devlete götürcem artık insanın uzakta olması ne zor ya eşimde her zaman izin alamıyo yalnız gitmek zorunda kalıyorum

gecmişolsun canım bizim şevvalinde ayagında çıkmıştı bizde cildiyeye götürdük soguk bişey sıkmışlardı sonrada kendiliginden düşmüştü
tek doktora bende hiç götürmedim ama artık büyüdüler inşallah bir sorun çıkartmaz küçük hanım :18:

Geçmiş olsun canım... Ahhhh ahhhhh duru 2 yaşında ve ne kadar sık hastalandığını biliyorsun eşimiin benle dr a geldiği taş çatlasın 3 defadır kendisi gözünden ameliyet oldu yarım gün izin verdiler düşün birde ben çalışıyorum duruyual dr a ordan eve ordan tekrar işe eziyet anlicağın sana kolay gelsin....

Günaydın canım nasılsınız sen çocuklar?

Bebeğin cinsiyetini sormuştun cuma günü dr a gittim sordum bi şansımızı deniyelim dedi baktı erkeğe benziyor dedi biraz daha muayene ettikten sonra bizimki bacaklarını bir açtı anamm ne göreyim küçücük bir pipi dr bak gördünmü dedi tabiki önce sağlık diledim ama allah biliyorki oğlum olmasını çok istiyordum biz kızım bir oğlum olsun diye çok dua ettim çünkü kordonlarımı bağlatacam 3. yü kesinlikle düşünmüyorum allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin...

Günaydın canım
senin adına çok sevindim benimde içimden nedense sen hamileyim diyince oglun olacak gibi gelmişti
rabbim gönlüne göre vermiş çok şükür saglıklı sihatli kucagına almayı nasip etsin allah

kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini

Aynı sorun bizde de var malesef, Beşir de bize özenince fircalamak istiyor ama benim fircalamama izin vermiyor, dr.umuz macunsuz fircalayin demisti, ben de gerekli oldugunu düsünmüyorum...

Amin canım çok sevindim bir kız bir erkek olması çok güzel, vallahi kızım olacağını bilsem bir yıl sonra ben de düşünürdüm ama ben şanssız bir insanım o da hareketli uykusuz bir oğlan olurdu herhalde çınarı zor büyütüyorum

Amin canım sağol...

Evet duru nunda dişleri sararmış ama elletmiyor ama beni izlemekten çok keyif alıyor. Ben netten okumuştum macunsuz temizleyin diyordu ahsen yutmuyorsa bence sakıncası yok canım. Ahsen in kaç dişi oldu bizimkiler ağır çıkarıyor sanki bizimkiler dediğim nisan bebişleri duru nun 12 tane var ama bu sıralar bastırıyor sanki eli sürekli ağzında..

Sağol canım bende yatıp kalkıp akıllı bir bebek olması için dua ediyorum biliyorsun duru da çok çektirdi bize ama sizinki daha uzun sürdü allah yardımcın olsun canım hamile olduğumu duyan herkes umarız duru gibi olmaz diyorlar allah sağlık versin ama anamızı ağlattılar.. Sizin dr randevunuz ne zaman ne dicek çok merak ediyorum...

[QUOTEAhsenim;33603596]kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini[/QUOTE]
Bende bu konuyu soracaktım sizlere benim kızında sararmış dişleri. Demekki normal.Genelde Macunsuz fırçalamayı öneriyorlar.

Allah gönlüne göre vermiş ne güzel kucağına almayıda nasip eder inşallah ve inşallah çok akıllı annesini uzmeyen bir bebek olur

merhaba arkadaşlar bende nisan 2012 de doğum yaptım sizler gibi. şimdiye kadar buraya girmek kısmet olmamıştı. şimdilerde oğlumun uyku terörünü araştırıyorum ve size denk geldim aranızda uyku sorunları yaşayan varmı.

Bende bu konuyu soracaktım sizlere benim kızında sararmış dişleri. Demekki normal.Genelde Macunsuz fırçalamayı öneriyorlar.

Allah gönlüne göre vermiş ne güzel kucağına almayıda nasip eder inşallah ve inşallah çok akıllı annesini uzmeyen bir bebek olur[/QUOTE]

AAAAAAAAAAMMMMMMMMMİİİİİİİİNN canım amin inşallahh, güzel dileklerin için teşekkür ederim kızım bizi çook zorladı umarım bu akıllı olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…