2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba hoşgeldin benim oğlumun sürekli uyku sorunu oluyor bu sıralar çok fena uykuya dalmakta çok zorlanıyor gece uyandı mı uyuyamıyor
Size de geçmiş olsun uyku terörü uyanık olmadan ağlama şeklinde mi oluyor doktora danıştınız mı

hoşbuldum, doktoruna danıştım uyku tererü gibi görünüyor dedi ama zaten ona danışmadan ben tehşisi koymuştum. bikaç günümü bunu araştırmaya verdimde. evet uyanıyor çığlık ve bağırmalarla sakinleştirmek mümkün olmuyor, tekmeler atıyor tepiniyor kontrolsüzce hareketleri oluyor.

sağolun kızlar
dün gittik allahtan artık arka koltukta tek başına ağlamıyor hiç ağlamadı bende rahatla götürdüm
siğilmiş parmağındaki ve yayılır dedi dr normalde yakıyolarmış ama çok küçük yakamam dedi bi solüsyon verdi bakalım
elini ağzına sokmasın sıçrar diyo dedim nasıl engel olucam eldiven tak diyo hayatta tutmaz canım sıkıldı öyle yayılır filan deyince
canım allah kucağına almayı nasip etsin bir kız bir oğlan ne güzel

canım mirayda çok hevesli diş doktoruna sorduk bebekler için olan macunlar var florürsüz onlardan alın çok az sürün belli belirsiz dedi onlardan aldık yutsada zarar vermiyomuş diğer macunları sürmeyin dedi bize

Nasılsınız güzel hatunlar?

Kızlarrrrrrr allaha şükür mama olayını hallettik sayılır geçen perşembe karar verdim akşam mama istedi kızım çorba var ondan ye dedim yemeycemm yememm diye başladı ağlamaya ama nasıl ağlama boğazı yırtılırcasına 1 saatten fazla ağladı gel mutfağa gidelim dedim gittik çormayı görünce bastı çığlığı ama kendini nasıl yerden yere atıyor anlatamam neyse fazla uzatmayım yaklaşık 2 saati buldu ağlaması bardakta getirdim 15 dk kadar bardağa baktı kızım biberon pis olmuş dedim kediler götürmüş neyseki geldi iki yudum içti men bunu içmeycem dedi kızım çorba getiryimmi dedim getir dedi ve yedi yaklaşık 5 gün oldu arada istiyor bardakta veriyorum ama gece dün hariç hiç uyanmadı dün sabaha karşı ağladı mama diye kızım kalmamış sabah içersin dedim ayağımda salladım ağladı biraz ama uyudu sizce aç olsa uyurmu benim bildiğim duru kesinlikle uyumaz rahatladım ya gece bazen 3 defa istiyordu bence tamamen alışkanlık açlığından değil...... Neyseki bunuda atlatmak üzereyiz

Ama tuvalet eğitimi var daha....

Maşallah maşallah nazar değmesin canım. Tuvalet eğitimi, okulu , okuması , yazması .... Annelik ömür adamak bitmez dahalar. Biz büyüdük annelerimizin işi bittimi

Geçmiş olsun canım. Ufacıklar daha eldiven mi tutar elinde. Inşallah yayilmaz.

Perşembe günü randevumuz çok yoruldum canım, hem psikolojim bozuldu hem fiziksel olarak yoruldum dün gece de aynı 2 saatte uyudu 1 de kalktı 6 da geri yattı uyuyamadığı gibi kendini sallıyor gülüyor sinirim bozuldu kalktım bağırdım neredeyse vuracaktım öfkem ona değil aslında, onun suçu değil uyuyamaması, içinde bulunduğum çaresizlik ve tek başıma bununla mücadele ediyorum nerde hata yaptım çoğu kişi emziriyor bebeğini böyle birşey yaşamıyor nedeni çözümü bulamıyorum çok sıkıldım annemlerde bile böyle değildi çınar buraya gelince böyle oldu anlamadım ki herşeyi sorgular oldum

çok sevindim kız Allah gönlüne göre vermiş..sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah..duruya mamayı bıraktırdım dedin ya..biberonla süt vermiyormusun..eğer yeterince peynir ve yoğurt yiyorsa süt içmese de olur..ama değilse bi şekilde süte alıştırmalısın..hafif şekerli pekmezli sade gibi..

canım sen cemreye sipraktin şurubu verdin mi verdiysen gece uyanmasına etkisi oldu mu

canım sen cemreye sipraktin şurubu verdin mi verdiysen gece uyanmasına etkisi oldu mu

mrb sende uyku sorunları yaşayan birisin seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı sorunların katlanmış halini yaşıyorum uyku eğitimi verdinmi daha önce bebeğine yoksa herşi olurunamı bıraktın? naçizane bi önerim olabilir, seride samurkaş diye bi bayan var belki duymuşsundur, o da çocuğunda uyku sorunları yaşamış sonra bu konuda yurt dışında eğitim almış şimdi danışmanlık yapıyor sitesinin linki şu http://www.uykumelegi.com/ incele istersen ilaçlara başvurma fikri bana pek hoş gelmiyor.

Teşekkür ederim zaten nette o kadar araştırdım ki seride hanımdan danışmanlıl alıyorum ama o da oğlumun durumuna şaşırdı hatta bugün bilgilerimizi amerikadan eğitim aldığı
Kim weste anlatacak birkaç uygulama sonrası yine yatamazsa uyku uzmanına yönlendirecek ben de ilaçsız çözümlenmesini istiyorum ama bir sorunuolmazsa uyuyabilirdi herhalde. Sen seride hanımdan destek almışmıydın

ben tam almaya başlıyacaktım uyku terörü çıktı, önce onu halletmem lazım diye düşünüyorum. sen ne kadar bi zaman bu tedaviyi uyguladın

neden işe yaramadığı konusunda bişey dedimi
Kendisi de şaşırdı bu kadar geç uykuya dalmasını normal bulmadı 1-2 güne odasına kendi yatağında yatırarak uyutmaya çalışacam eğer onda da başarılı olamazsak uyku uzmanına gönderecek bir de perşembe günü hem çocuk doktoruna hem psikatriste götürecem yani o kadar çok bu sorunu çözmeye çalışıyorum ki umarım bir sorun alırım bir arkadaşın çocuğu da böyle gece uyuyamıyormuş doğal karşılayıp ilgilenmemişler kız şimdi okula başladı hiçbir şey öğrenemiyor anlamıyor dikkatini toplayamıyormuş

çok ilginç gerçekten, her çocuk farklı oluyor işte. ben çözmüştüm aslında benim oğlum 1,5 yaşında kendisi odasında uyuyan ve sabaha kadar uyanmayan bi çocuktu ama ne olduysa değişti 3 aydır gecede 4 5 defa kalkar ve her defasında sallanmayı talep eder oldu ve 10 gündürde uyku terörü çok çaresiz hissediyorum bazen. ama onuda anlıyorum evde bazı değişiklikler oldu etkilendi sanırım

geçen hafta 1 hafta boyunca cemre gece 10 sabah 9 a kadar uyudu öğlen 1-3 arası uyudu düzeldiğini düşünürken 3 gündür gece 3-6 arası uyanık..gündüz de sadece 1 saat uyuyor..ben artık çok yoruldum ve oluruna bıraktım...uyutmaya çalışmıyorum..zaten park yataktan aşağı çok rahat iniyor..benim kızımın uykuya dalamama gibi sorunu yok hemen uyuyor ama kısa sürüyor..uyumak istemiyor..çok uykusu olsa bile göz kapaklarını zorla eliyle açıyor..saçını çekiyor uykusunu açıyor sonra sabaha kadar geziyor..ve 3 gündür uyanınca yanıma gelmiyor herhalde uyutmayayım diye..sessizce inip salona gidiyor oyuncaklarını döküp oynuyor bu sabah 6 da uyandım yoktu salonda oynuyordu yine..gece uyuduğu zamanlarda da sabaha kadar 10 kere ağlar emzik veririm..bu da uyku terörüymüş herhalde..uyusa terör, uyumasa terör farketmiyor..

ilaca gelince bu cuma tatile gidiyorum izmire 15 günlüğüne orada denemeyeceğim çünkü kalabalığız ve farklı bir ortam..dönüşte 3 gün içirmeyi düşünüyorum..içirince mutlaka söylerim..sen de uzmanların yönlendirmesini bizimle paylaş canım..

Allah yardımcınız olsun bayanlar, uyku sorunu cok zor bi durum... Benim oğlum da bazen çığlık çığlığa ağlayarak uyanir, nedenini bilemiyorum ama bi şekilde geriye uyutuyorum o yüzden cok araştirmadim. Ama bizim bebeklikten beri var bu sorun, geceleri ayagimda uyudugunu cok bilirim, aherkes hayret eder, neyse eskisi kadar degil, hasretle bekliyorum düzene girmesini... Bu aralar kakasini haber veriyor, bu konuya,egilmeyi düsünüyorum. Emmeye düskünlügü de azaldi, insallah kendiliiginden birakir zamani gelince... Öyle böyle büyüyorlar galiba... Arkadasa katiliyorum, annelik bir ömür boyu...

çocukların düzeni herşeyden etkileniyor gerçekten bazen oluruna bırakmak en iyisi. benim 10 gündür uyku terörü yaşıyor çok kötü bişey ama o dediğin gibi emzikle falan susacağı bi durum olmuyor malesef kendinden geçercesine bağırıp ağlıyor tepinip ellerini kollarını kontrolsüzce hareket ettiriyo bizi tanımıyor ve ter içinde çığlıklar atıyor. çok kötü bişey inşallah yaşamazsınız

Canım kendinde hata aramaktan vazgeç bence seninle ilgili bir durum değil umarım dr dan iyi haberler alırsın probleminize biran önce çözüm bulur..

Sağol canım aminnn inşallah, bende sevindim :)).. Canım ben problemimizi geç anladım duru biberon derdine gece de 2 3 defa mama yiyordu ev yemeği yemez oldu kafayı sıyıracaktım resmen kriz geçiriyordu biberon piss, kediler götürmüş deyince biraz ikna oldu gibi şimdi sabahları 1 çay bardağı akşamlarıda 1 su bardağına yakın içiyor gün içindede bazen istiyormuş , peynir ve yoğur du pek sevdiği söylenemez ama mecbur kesmek zorunda kaldım canım 2 yaşını dolduracak ağzına mama haricinde bişey almıyordu çok şükür 1 haftaya yakındır yemek yemeye başladı...

Haklısın canım ama o kadar ilerisini düşünüp şimdiden strese girmek istemiyorum :)) ben 29 yaşındayım annemin sefa sürmesi gerekirken benim çocuğuma bakıyor 62 yaşında yani annelik ölene kadar çocuğunla ilgilenmek demek..

kızlar diş fırçlama olayını oğlum beceremiyor daha,eline fırça veriyorum ama ağzını içimne sokup çıkarıyo bANA DA fırçalatmıyor,ya da benim dişimi fırçalamak istiyo,tülbentle siliyorum ama bence sararmayı temizlemiyor,ben de farkettim,özellikle diş etine yakın kıısmlrda sararma var biraz,fırçalansa düzelecek,fırçalamayı nasıl öğrettiniz kızlar?

Benim oğlumun da dişinde sararma var tabi salçalı yemekler yapıyordur bir ara çikolata yiyordu memlekete gidince herkes eline çikolata veriyordu ben de acaba ondan mı şimdiden çürüyecek mi diye düşünüyordum fırçalama olayına geçemedik fırçayla ancak oynar fırlatır yani ben öğretemedim canım zaten iyi olan hiçbir şeyi ya ben öğretemiyorum ya kendi öğrenmek istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…