Merhaba hoşgeldin benim oğlumun sürekli uyku sorunu oluyor bu sıralar çok fena uykuya dalmakta çok zorlanıyor gece uyandı mı uyuyamıyormerhaba arkadaşlar bende nisan 2012 de doğum yaptım sizler gibi. şimdiye kadar buraya girmek kısmet olmamıştı. şimdilerde oğlumun uyku terörünü araştırıyorum ve size denk geldim aranızda uyku sorunları yaşayan varmı.
Merhaba hoşgeldin benim oğlumun sürekli uyku sorunu oluyor bu sıralar çok fena uykuya dalmakta çok zorlanıyor gece uyandı mı uyuyamıyor
Size de geçmiş olsun uyku terörü uyanık olmadan ağlama şeklinde mi oluyor doktora danıştınız mı
Geçmiş olsun canım... Ahhhh ahhhhh duru 2 yaşında ve ne kadar sık hastalandığını biliyorsun eşimiin benle dr a geldiği taş çatlasın 3 defadır kendisi gözünden ameliyet oldu yarım gün izin verdiler düşün birde ben çalışıyorum duruyual dr a ordan eve ordan tekrar işe eziyet anlicağın sana kolay gelsin....
sağolun kızlargecmişolsun canım bizim şevvalinde ayagında çıkmıştı bizde cildiyeye götürdük soguk bişey sıkmışlardı sonrada kendiliginden düşmüştü
tek doktora bende hiç götürmedim ama artık büyüdüler inşallah bir sorun çıkartmaz küçük hanım :18:
canım allah kucağına almayı nasip etsin bir kız bir oğlan ne güzelGünaydın canım nasılsınız sen çocuklar?
Bebeğin cinsiyetini sormuştun cuma günü dr a gittim sordum bi şansımızı deniyelim dedi baktı erkeğe benziyor dedi biraz daha muayene ettikten sonra bizimki bacaklarını bir açtı anamm ne göreyim küçücük bir pipidr bak gördünmü dedi tabiki önce sağlık diledim ama allah biliyorki oğlum olmasını çok istiyordum biz kızım bir oğlum olsun diye çok dua ettim çünkü kordonlarımı bağlatacam 3. yü kesinlikle düşünmüyorum allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin...
kızlar bu sabah ahsenin diişlerine bakıyordum sarardıgını gördüm sizler fırçalıyormusunuz bebişlerin dişlerini ben biz dişlerimizi fırçalarken hevesleniyor diye almıştım oda fırçalıyordu ama bugün ilk kez ben fırçaladım bem beyaz oldu şevvalin macununuda sadece ucuna degdirdim sizler macun kulanıyormsunuz yada nasıl temizliyorsunuz çocukların dişlerini
Nasılsınız güzel hatunlar?
Kızlarrrrrrr allaha şükür mama olayını hallettik sayılır.gecen perşembe karar verdim akşam mama istedi kızım çorba var ondan ye dedim yemeycemm yememm diye başladı ağlamaya ama nasıl ağlama boğazı yırtılırcasına 1 saatten fazla ağladı gel mutfağa gidelim dedim gittik çormayı görünce bastı çığlığı ama kendini nasıl yerden yere atıyor anlatamam neyse fazla uzatmayım yaklaşık 2 saati buldu ağlaması bardakta getirdim 15 dk kadar bardağa baktı kızım biberon pis olmuş dedim kediler götürmüş neyseki geldi iki yudum içti men bunu içmeycem dedi kızım çorba getiryimmi dedim getir dedi ve yedi yaklaşık 5 gün oldu arada istiyor bardakta veriyorum ama gece dün hariç hiç uyanmadı dün sabaha karşı ağladı mama diye kızım kalmamış sabah içersin dedim ayağımda salladım ağladı biraz ama uyudu sizce aç olsa uyurmu benim bildiğim duru kesinlikle uyumaz rahatladım ya gece bazen 3 defa istiyordu bence tamamen alışkanlık açlığından değil...... Neyseki bunuda atlatmak üzereyiz
Ama tuvalet eğitimi var daha....
sağolun kızlar
dün gittik allahtan artık arka koltukta tek başına ağlamıyor hiç ağlamadı bende rahatla götürdüm
siğilmiş parmağındaki ve yayılır dedi dr normalde yakıyolarmış ama çok küçük yakamam dedi bi solüsyon verdi bakalım
elini ağzına sokmasın sıçrar diyo dedim nasıl engel olucam eldiven tak diyo hayatta tutmaz canım sıkıldı öyle yayılır filan deyince
canım allah kucağına almayı nasip etsin bir kız bir oğlan ne güzel
canım mirayda çok hevesli diş doktoruna sorduk bebekler için olan macunlar var florürsüz onlardan alın çok az sürün belli belirsiz dedi onlardan aldık yutsada zarar vermiyomuş diğer macunları sürmeyin dedi bize
Perşembe günü randevumuz çok yoruldum canım, hem psikolojim bozuldu hem fiziksel olarak yoruldum dün gece de aynı 2 saatte uyudu 1 de kalktı 6 da geri yattı uyuyamadığı gibi kendini sallıyor gülüyor sinirim bozuldu kalktım bağırdım neredeyse vuracaktım öfkem ona değil aslında, onun suçu değil uyuyamaması, içinde bulunduğum çaresizlik ve tek başıma bununla mücadele ediyorum nerde hata yaptım çoğu kişi emziriyor bebeğini böyle birşey yaşamıyor nedeni çözümü bulamıyorum çok sıkıldım annemlerde bile böyle değildi çınar buraya gelince böyle oldu anlamadım ki herşeyi sorgular oldumAmin canım sağol...
Evet duru nunda dişleri sararmış ama elletmiyor ama beni izlemekten çok keyif alıyor. Ben netten okumuştum macunsuz temizleyin diyordu ahsen yutmuyorsa bence sakıncası yok canım. Ahsen in kaç dişi oldu bizimkiler ağır çıkarıyor sanki bizimkiler dediğim nisan bebişleri duru nun 12 tane var ama bu sıralar bastırıyor sanki eli sürekli ağzında..
Sağol canım bende yatıp kalkıp akıllı bir bebek olması için dua ediyorum biliyorsun duru da çok çektirdi bize ama sizinki daha uzun sürdü allah yardımcın olsun canım hamile olduğumu duyan herkes umarız duru gibi olmaz diyorlar allah sağlık versin ama anamızı ağlattılar.. Sizin dr randevunuz ne zaman ne dicek çok merak ediyorum...
çok sevindim kız Allah gönlüne göre vermiş..sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah..duruya mamayı bıraktırdım dedin ya..biberonla süt vermiyormusun..eğer yeterince peynir ve yoğurt yiyorsa süt içmese de olur..ama değilse bi şekilde süte alıştırmalısın..hafif şekerli pekmezli sade gibi..
canım sen cemreye sipraktin şurubu verdin mi verdiysen gece uyanmasına etkisi oldu mu
Teşekkür ederim zaten nette o kadar araştırdım ki seride hanımdan danışmanlıl alıyorum ama o da oğlumun durumuna şaşırdı hatta bugün bilgilerimizi amerikadan eğitim aldığımrb sende uyku sorunları yaşayan birisin seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı sorunların katlanmış halini yaşıyorumuyku eğitimi verdinmi daha önce bebeğine yoksa herşi olurunamı bıraktın? naçizane bi önerim olabilir, seride samurkaş diye bi bayan var belki duymuşsundur, o da çocuğunda uyku sorunları yaşamış sonra bu konuda yurt dışında eğitim almış şimdi danışmanlık yapıyor sitesinin linki şu http://www.uykumelegi.com/ incele istersen ilaçlara başvurma fikri bana pek hoş gelmiyor.
Teşekkür ederim zaten nette o kadar araştırdım ki seride hanımdan danışmanlıl alıyorum ama o da oğlumun durumuna şaşırdı hatta bugün bilgilerimizi amerikadan eğitim aldığı
Kim weste anlatacak birkaç uygulama sonrası yine yatamazsa uyku uzmanına yönlendirecek ben de ilaçsız çözümlenmesini istiyorum ama bir sorunuolmazsa uyuyabilirdi herhalde. Sen seride hanımdan destek almışmıydın
Kendisi de şaşırdı bu kadar geç uykuya dalmasını normal bulmadı 1-2 güne odasına kendi yatağında yatırarak uyutmaya çalışacam eğer onda da başarılı olamazsak uyku uzmanına gönderecek bir de perşembe günü hem çocuk doktoruna hem psikatriste götürecem yani o kadar çok bu sorunu çözmeye çalışıyorum ki umarım bir sorun alırım bir arkadaşın çocuğu da böyle gece uyuyamıyormuş doğal karşılayıp ilgilenmemişler kız şimdi okula başladı hiçbir şey öğrenemiyor anlamıyor dikkatini toplayamıyormuşneden işe yaramadığı konusunda bişey dedimi
Kendisi de şaşırdı bu kadar geç uykuya dalmasını normal bulmadı 1-2 güne odasına kendi yatağında yatırarak uyutmaya çalışacam eğer onda da başarılı olamazsak uyku uzmanına gönderecek bir de perşembe günü hem çocuk doktoruna hem psikatriste götürecem yani o kadar çok bu sorunu çözmeye çalışıyorum ki umarım bir sorun alırım bir arkadaşın çocuğu da böyle gece uyuyamıyormuş doğal karşılayıp ilgilenmemişler kız şimdi okula başladı hiçbir şey öğrenemiyor anlamıyor dikkatini toplayamıyormuş
canım sen cemreye sipraktin şurubu verdin mi verdiysen gece uyanmasına etkisi oldu mu
geçen hafta 1 hafta boyunca cemre gece 10 sabah 9 a kadar uyudu öğlen 1-3 arası uyudu düzeldiğini düşünürken 3 gündür gece 3-6 arası uyanık..gündüz de sadece 1 saat uyuyor..ben artık çok yoruldum ve oluruna bıraktım...uyutmaya çalışmıyorum..zaten park yataktan aşağı çok rahat iniyor..benim kızımın uykuya dalamama gibi sorunu yok hemen uyuyor ama kısa sürüyor..uyumak istemiyor..çok uykusu olsa bile göz kapaklarını zorla eliyle açıyor..saçını çekiyor uykusunu açıyor sonra sabaha kadar geziyor..ve 3 gündür uyanınca yanıma gelmiyor herhalde uyutmayayım diye..sessizce inip salona gidiyor oyuncaklarını döküp oynuyor bu sabah 6 da uyandım yoktu salonda oynuyordu yine..gece uyuduğu zamanlarda da sabaha kadar 10 kere ağlar emzik veririm..bu da uyku terörüymüş herhalde..uyusa terör, uyumasa terör farketmiyor..
ilaca gelince bu cuma tatile gidiyorum izmire 15 günlüğüne orada denemeyeceğim çünkü kalabalığız ve farklı bir ortam..dönüşte 3 gün içirmeyi düşünüyorum..içirince mutlaka söylerim..sen de uzmanların yönlendirmesini bizimle paylaş canım..
Perşembe günü randevumuz çok yoruldum canım, hem psikolojim bozuldu hem fiziksel olarak yoruldum dün gece de aynı 2 saatte uyudu 1 de kalktı 6 da geri yattı uyuyamadığı gibi kendini sallıyor gülüyor sinirim bozuldu kalktım bağırdım neredeyse vuracaktım öfkem ona değil aslında, onun suçu değil uyuyamaması, içinde bulunduğum çaresizlik ve tek başıma bununla mücadele ediyorum nerde hata yaptım çoğu kişi emziriyor bebeğini böyle birşey yaşamıyor nedeni çözümü bulamıyorum çok sıkıldım annemlerde bile böyle değildi çınar buraya gelince böyle oldu anlamadım ki herşeyi sorgular oldum
çok sevindim kız Allah gönlüne göre vermiş..sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah..duruya mamayı bıraktırdım dedin ya..biberonla süt vermiyormusun..eğer yeterince peynir ve yoğurt yiyorsa süt içmese de olur..ama değilse bi şekilde süte alıştırmalısın..hafif şekerli pekmezli sade gibi..
Maşallah maşallah nazar değmesin canım. Tuvalet eğitimi, okulu , okuması , yazması .... Annelik ömür adamak bitmez dahalar. Biz büyüdük annelerimizin işi bittimi
Haklısın canım ama o kadar ilerisini düşünüp şimdiden strese girmek istemiyorum :)) ben 29 yaşındayım annemin sefa sürmesi gerekirken benim çocuğuma bakıyor 62 yaşında yani annelik ölene kadar çocuğunla ilgilenmek demek..
Geçmiş olsun canım. Ufacıklar daha eldiven mi tutar elinde. Inşallah yayilmaz.
kızlar diş fırçlama olayını oğlum beceremiyor daha,eline fırça veriyorum ama ağzını içimne sokup çıkarıyobANA DA fırçalatmıyor,ya da benim dişimi fırçalamak istiyo,tülbentle siliyorum ama bence sararmayı temizlemiyor,ben de farkettim,özellikle diş etine yakın kıısmlrda sararma var biraz,fırçalansa düzelecek,fırçalamayı nasıl öğrettiniz kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?