2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
merak etmeyin ben de bu kervandayım
bi kere hissettim
ama bi kerecik olunca anlamadım
hissetmemiş de olabilirim

Ben de hissetmediğim halde psikolojik olarak hissettim yanılsamasına düşmekten korkuyorum :) insan kendini dinleyince,bişi hissettim sanıyor ya da bana öyle geliyor ne bileyim Şöyle okkalı bir tekme yemeden hissettiğimi anlamıycam ben galiba

tamam ya oldu bu iş. Bir Türkçe öğretmeni olarak ben onay veriyorum :)) ama abartma bak sonra anlar fena olur :)

Merhaba canım senin bu satırLarını okuyunca kursiyerim geLdi akLıma.. Bir yıLLIk evLi, 7 ayLIk hamiLe. Ancak eşinden şiddet gördüğü için evden ayrıLmış Çocuk geLişimi ve bakımı üzerine eğitim veriyorum ama onun üzgün haLLerini gördükçe baLLandıra baLLandıra anLatamıyorum bebek bekLeyiş sürecini, eşLerin birbirine yakLaşımLarını.. Şükür haLimize yine, biz mutU mesut geçiriyoruz bu dönemLeri, nazLI nazLI..

ruh halimi anlatıyor

Bavulları hep toplu durmalı insanın...
Bir gün telefonların hiç çalmayabileceği hesaplanmalı...
Tül perde arkasından misafir yolu gözlemekten vazgeçmeli...
İhanetlere, terkedilmelere, bir başına bırakılmalara hazırlıklı olmalı...
Yalnızlığa alışmalı...
... ...
Sokaklar dolusu ıssızlıkla başbaşa yaşamayı
göze almalı insan...
Güvendiği dağlardaki karlara bakıp ders çıkarmalı...
Hüzünlü bir şarkıyla paylaşılan gecelerde başım dayayacak bir omuz arama huylarından vazgeçmeli...
Sofrada tek tabağa, tabakta az yemeğe alışmalı...
Romanlardan yalnızlığı yücelten paragraflar asmalı evin en görünür duvarlarına...
"Yalnızlık paylaşılmaz/ Paylaşılırsa yalnızlık olmaz"
dizeleriyle başlamalı güne...

Telesekretere "şu anda size cevap verebilecek kimse yok" denmeli, "belki de hiçbir zaman olmayacak..."
Cevapsızlığa, sessizliğe ısınmalı...

Oysa sessizlik haksızlığa alkıştır...
Haklılığın onuru yaşatır insanı... Susmanın utancı öldürür....
O yüzden en sessiz gecelerde ''doğruydu, yaptım"la
teselli bulmalı insan...
Feryada komşuların yetişmemesine,
soğuk duvar diplerinde sessizce ağlaşmaya alışmalı...

Kendiyle hesaplaşmaya çalışmalı...
Gece yastıkla ağlaşmaya, sabah aynayla gülüşmeye, kendiyle hüzünlenip, kendiyle keyiflenmeye hazır olmalı...
Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalıp savaşacakmış kadar
gözüpek olabilmeli...
Sessizliği, sese dönüştürebilmeli...

Ve sırt çantasını her daim hazır tutmalı insan...
Yollarla barışmalı...
Yalnızlığa alışmalı...

CAnım 18+1 şu anda. Doktora gittiğimizde değerLer 16+1, bacak boyu(FL) 14+5 di 10 araLIkta kontroLüm var. Ondan sonra mı gitsem,karar veremedim. Çerkeş'teyim ben, yakın mıyız acaba birbirimize :?

CAnım bayansu, FL boyu diye nette yazınca çıkıyor, bu forumda da böyLLe probLemLe karşıLaşan anneLerimiz var, çoğu rahimde pek yer oLmadığı için, bebekLerinin sürekLi oynadığını, öLçümLerin yanıLtıcı oLduğunu beLirtmişLer. AnneLik içgüdüsü işte, takıyor kafaya. Bebeğimin sağLığı öneMLi ama ben 44 kiLo idim, hamiLeLiğin başında GErçi dört ayda 8 kiLo aLdım o ayrı :) Bundan ötürü bebeğin iyi oLması için sürekLi bir baskı var üzerimde, cıLIz oLUr, güçsüz oLur gibi. Uf, ondan takıyorum. Bazen hınç oLuyor, size inat tosuncan doğuracağım diyorum :)(

CAnım çok sağoL, rahatLadım biraz. Burada payLaştıktan sonra baccak boyu(FL) oLarak biraz araştırdım, yanıLtıcı öLçümLer oLabiLiyormuş, sonradan yetişebiLiyormuş. Ben birazcık zayıf oLduğum için, onu besLeyemiyorum endişesi taşıdığım için tedirgin oLdum. Yoksam çocuk geLişimi Uzmanı oLarak ders veriyorum, artı okuL öncesi öğretmeniyim. Nice gebeLerimi sakinLeştirirken kendime merhem oLamıyorum

kızlar şuan bir mucize gerçekleşiyor oğlum karnımda hareket ediyor ve ben bunu dışardan görebiliyorum karnım 2,3 cm oynuyor şişiyor iniyor oynadıkça bunuda gördümya çok ilginç :))

kızlar çocuğun eşi aşağıda olabilirmiş bu gayet normal bir durum hamilelik ilerledikçe oda yukarı çıkıyormuş lütfen böyle şeyler için uykunuz kaçmasın banada doktor cocuğun gelişimi geride diyor ama hiiç ilgilenmiyorum moralimide zerre kadar etkilemedi 1,2 haftalık oynamalar normal kürtajdan hemen sonra hamile kaldığım için net bir tarih yok son adet tarihim diye birşey olmadığı için kafama takmıyorum Allahın izniyle sağlıklı şekilde kucağımıza alırız inş.

kızlar şuan bir mucize gerçekleşiyor oğlum karnımda hareket ediyor ve ben bunu dışardan görebiliyorum karnım 2,3 cm oynuyor şişiyor iniyor oynadıkça bunuda gördümya çok ilginç :))

Amaniiiinnn, ne güzeL bir duygudur o :) Dışarıdaki sesLeri de duyuyor ya acaba ona göre de hareket eder mi? BekLiyoruz bu anLarın ayrıntıLarını, benim oğLUş nazLI, 18+1deyiz. Ve bende çeşitLi bağırsak hareketleriyLe karıştırmayım diye sabırLa bekLiyorum :)

Canım özellikle ilk gebelikte dogum 16 saat sonra gercekleşiyo. öyle pıt dşye dogurulmuyo. yani senin evde sancın tutunca 5 katlı apartmanının merdivenlerinde dogur(A)mayacaksın merak etme!! bence sen bu konuyu bi oku. benim kuzenimin gece 3te suyu patladı hastaneye gitti suni sancıyıda verdiler garibime ertesi gun aksam uzeri 5te dogurdu. o yuzden şimdiden aklında olsun sancıları takip edip hastane yakınlıgına göre 10 dkda bire duusunce gitmek lazımki suni sancıyı yemeyelim orda da cok kalmayalım..

merhaba kızlar canım çok sıkkın sizinle paylaşmak istedim dün dr a gittik eşim ilk defa benimle gelebildi güzel haberler bekliyorduk ama öyle olmadı..yaz tatiline annemin yanına gittik hamile olduğumu öğrenmemle düşük tehlikesi başladı sürekli kanamam vardı.neyse yattım durdum 1 hafta hastane 1 hafta ev öyle 4 ay doldu.eşim yalnız döndü ben ailemin yanında kaldım 4 ay yola izin yoktu.bayramda eşim geldiğinde bende evime dönmek istedim dr yavaş yavaş dinlenerek gidebilirsin dedi.kanamam da azalmıştı.gelir gelmez dr um dan randevu aldım 6 yıldır aynı çok sevdiğim ve güvendiğim bir dr a gidiyorum..dün gittiğimizde bebek doğum yoluna girmiş rahimde açılma var dedi kanama görünüyor içerde kanama olduğu sürece bebek orada beslenemezmiş 19. haftadayım ayaklarını kaldır yat bol sıvı al dedi ikili testim normal çıkmıştı dün üçlü test için kan verdim yatıyorum ailem yanıma gelemez eşim okula gidiyor çok zor oluyor4 yaşında oğlum var onu da 2 gündür anaokuluna götürüyor eşim.çok bunalıyorum dualarınızı bekliyorum inş herşey yoluna girer..:

maşallah bebişlerinize ve göbüşlerinize. benim eşim izin vermiyor ya göbeğimin resmini çekip eklememi
bende anı kalsın istiyorum ama çekmiyor hiç foto

ooffff benden de o kadar. göbişimi çeksene diyorum hemen dikiyo kulakları naspcaksın kulube koycaksın dimiiiii nasıl kzııyorum ne var sanki kim görucek hangi erkek sapık giripte senin gadınının göbegine bakcak poofffffff... cok kıskanc bide bana kıskancsın der!!!!!!!!!!!!!!!!!!
şimdide basımda durmus yazdıgımı okuyup pispis guluyo ama koyucam o inatsa ben daha inadım bide oglumun inadını eklersek gecicez onu hıh!!!!

canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun.. içini ferah tut inşallah bebegini saglıklı hayırlı bi şekilde dogurur kucagına alırsın. saglık diliyorum..

Canım Allah yardımcın olsun çok zor günler geçirmişsin, geçiriyorsun. İnş herşey yoluna girer bi an önce kendine çok dikkat et ve dinlen. Güzel düşün herşey güzel olsun inşş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…