2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
yaaa kıslar göbek bağını napacaksınızz. annem benimkini evde saklamış yıllarca.ve halada saklıyo
kimisi diyo bi üniversitenin bahçesine göm kimisi şuraya göm falan.
bende evde saklamayı düşünüyom evine bağlı olsun kısçem anası gibi

kızlar ben ayrıtılıma gidiyorum hazırlanayım , yavrum şuanda kıpır kıpır ozman yıne uyursa işimiz var vallaha
erken gelebılırsem buraya yazarımm gelemssem facebooka artıkın hepınızı saygıyla selamlıyorum

evet,benim ilkinde acemiliğime geldi ıslak mendil ve bez almamıştım
hastanede ebeler isteyince bizimkiler canbebe bez ve ıslak mendil almışlar öylede büyüdü bebemm 2 yaşına kadar

k.validem yeni doğduğunda lift sürdürmedi,bak şu büyük süngerler satılıyor ya hani ondan aldırıp ikiye bölüp onunla yıkıyordu..ben zaten sadece suyunu döküyordum

ben oğlumunkini mücevher kutusuna koydum evde saklıyorum
pipisini verseler onuda saklıcaktımda ameliyatta naptılar bilmiom onu

haaaydii görüşürüss..iyi haberlerle gel inşallah

20 gunluk olduktan sonra kendım yıkadım hep :)
akşama getırıyosam eşimde yardım edıyodu ama nasıl cesaret etmişim nasıl yıkamışım şaşıryorum bazen hanı kulagına su kaçar felan dmemeişim:

benimkini annem kesin kediye köpeğe atmıştır sanırım...hiç sormadım, oda bişi demdi hiç
ama yeğeniminkini ben gerçekten marmara da okudum, okurken bahçesine gömdüm:))
hadi hayırlı haberlerini bekloz cnm..

evet cnm zaten şimdi bebe lifi die hep sünger satıolar..ilk başlar için o süngerlerden alırım

walla hee teprik ediyorum qanka

(3) DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI MAZERET İZNİ VE SÜT İZNİ:

2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 56 ncı maddesinin 4 üncü fıkrası hâkim ve savcıların; mazeret, hastalık ve aylıksız izinleri hakkında Devlet Memurları Kanunundaki hükümlerin uygulanacağını düzenlemiştir.

Devlet memurlarına doğum sebebiyle verilen mazeret izni ve aylıksız izne ilişkin olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) bendinde: "Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır." hükmüne,

Aynı Kanunun 108 inci maddesinin 3 üncü fıkrası ile de "Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir." hükmüne

yer verilmiştir.

Bu itibarla;

1) Normal doğumun 40 ıncı haftada olduğu düşünüldüğünde, ilgilinin doğum öncesi iznine ancak 32 nci (çoğul gebelik halinde 30 uncu) haftada ayrılabileceği, bu sürelerden önce erken doğum olması halinde Kanun gereğince doğum öncesi izninden yararlanılamayacağı,

2) İlgilinin, hamileliğin 32 nci haftasında (çoğul gebelik halinde 30 uncu haftasında) mutlaka doktor raporu alması gerektiği, sağlık durumunun uygun olması halinde tabibin onayı ile doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabileceği, bu durumda çalıştığı sürelerin doğum sonrası iznine ekleneceği, tabibin doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışmasına onay vermemesi halinde hamileliğin 32 nci haftasında (çoğul gebelik halinde 30 uncu haftasında) zorunlu olarak doğum öncesi izne ayrılması gerektiği, ilgilinin tabibin onayı olmadan doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışması halinde ise bu sürelerin doğum sonrası iznine eklenmeyeceği,

3) Doktor raporuyla çalışabileceği belirtilen süre içerisinde yıllık izin veya mazeret izni kullanılması durumunda izinli geçirilen sürelerin doğum sonrası mazeret iznine ekleneceği, ancak; anılan süre içerisinde rapor alınmak suretiyle geçirilen sürelerin doğum sonrası mazeret iznine eklenemeyeceği,

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/26731.html..kaynak...
ama tabi 32. haftanın hangi günü alınır..
37. haftada nolur, devlettenmi alınır özeldenmi alınır gibi soruların cevabı yok..bunuda sanırım personel md lerimize sormak gerekecek

ponpon yapmayı biliyosan hem çok basit hemde çok yumuşak bir lif elde edersin,bak şimdi çıktı bu fikir ben yapmayı düşünüyorum

kediye köpeğemi atmıştırr

kazandımı pekisi yeğenin orayı
daha 5 yaşında..bi numarasını görmedik henüz:)))
ponpon yapmayı biliyosan hem çok basit hemde çok yumuşak bir lif elde edersin,bak şimdi çıktı bu fikir ben yapmayı düşünüyorum

mantıklı..
afferin kız afferin sana...
biliom...
ama o bebeği 20 günde yıkar hale gelme durumunu benimde kapmam lazım..
doğumdan sonra anne abla kayınvalide max. 20 gün kalsınlar yanımda istiom.
dedim yıkamayı öğretin bana ben gerisini hallederim, sonra iznim bitene kadar kimseyi istemiom yanımda
dağılınnnnnnnn didim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…