2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bune boyle ya artik doktorlarada guvenemicez galiba..... eger kendi doktoruna gozukmesen tekrar bebeginden olacakmissin gecmis olsun sana ... allah bebislerimize saglik versin...

ay sağol hayatım sorma siz siz olun sakın tanımadığınız bilmediğiniz doktora güvenmeyin hep aynı doktora gidin olumsuz birşey olursa da 2-3 doktora daha görünmeden birşey yapmayın bekleyin

AMIN cnm amınnn doktoruna soyle acil durumlarda sıze ulaaşabilecegim lutfen bir numara verin bana alternatif dıe...cunku ilerleyen aylarda ozell,kle son ayarda cok gorusmemiz gerekecek..telefonu kapalıysa bıle msj at mutlaka

AMIN cnm amınnn doktoruna soyle acil durumlarda sıze ulaaşabilecegim lutfen bir numara verin bana alternatif dıe...cunku ilerleyen aylarda ozell,kle son ayarda cok gorusmemiz gerekecek..telefonu kapalıysa bıle msj at mutlaka

cep numarasını da asistanının numarasını da aldım canım artık öyle olmaz inşallah

alışveriş merkezlerindeki geçince öten makineye(adını unuttum :) ) dikkat ediyormusunuz. ben geçen unutup geçtim:18:
sanırım geçmememiz gerekiyor dimi

alışveriş merkezlerindeki geçince öten makineye(adını unuttum :) ) dikkat ediyormusunuz. ben geçen unutup geçtim:18:
sanırım geçmememiz gerekiyor dimi

geçen gün alışverişmerkezine gittiğimde geçmedim ben HAMİLEYİM dedim nasıl bir gurur nasıl bı kabarma bi havalar bi havalar çok hoşuma gitti

geçen gün alışverişmerkezine gittiğimde geçmedim ben HAMİLEYİM dedim nasıl bir gurur nasıl bı kabarma bi havalar bi havalar çok hoşuma gitti

o gururuu bende yaşamak istiyoruummmmm.. tabisi unutmassam
ay böyle bişi unutulurmu yaaaaa ama kafam yerinde değil bu aralarrr

öğlen ne yiyeceksiniz kızlarrr

benim gibi çalışan arkadaşlarım ne yemeyi düşünüyorsunuz mideniz kabul ederse tabii:97:

şuan gurul gurul karnımm

bebişim acıkmış

öğlen ne yiyeceksiniz kızlarrr

benim gibi çalışan arkadaşlarım ne yemeyi düşünüyorsunuz mideniz kabul ederse tabii:97:

şuan gurul gurul karnımm

bebişim acıkmış

bizim şirkette yemekhane var çok güzel yemekleri. menude ne olduğunu söylemeyeyim şimdi belki birilerinin canı çeker..

canım kendini öyle aç bırakma bu saate kadar bişiler atıştır enazından

az önce bi sitede denk geldim. doğru acaba ben içiyorum folic asit hep, içmemek mi lazım. aşağıya yapıştırdım

8. GEBELİK HAFTASI
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.

bizim şirkette yemekhane var çok güzel yemekleri. menude ne olduğunu söylemeyeyim şimdi belki birilerinin canı çeker..

canım kendini öyle aç bırakma bu saate kadar bişiler atıştır enazından

ne güzel öye düzenli yemek olması sağlıklıda olur

biz dışardan söylüyoruz mecbur
oda çok sağlıksız....

bişeyler atıştırayım haklısın zorlada olsaa yemem lazım

ilk 3 ay içilmeli diyorlardı ama benimde aklım karıştı :44:
cumartesi günü kontrole gideceğim bunu sorayım bi

Merhaba bayanlar,
Yarın araştırma hastanesinde randevum var şimdiden strese girdim. Her hamile bayan bebeğine zarar gelmesinden korkar ve zarar verecek durumlardan kaçınır. Hatta bu bazen takıntı boyutuna bile gelebiliyor, çok basit şeylerden bile endişe duyabiliyoruz. Çok korkuyorum ve bu yüzden kendimi suçluyorum. Keşke ihtimalleri göz önünde bulundurup öyle hareket etseydim. Ama henüz hiçbir hamilelik belirtisi yoktu. Yarın doktorlar nasıl yorum yapacaklar? Kullandığım 5-6 çeşit ilaç vardı ve çoğunluğu C üstü. Sonra boyun ve ense röntgeni...
Hadi bebeğim şimdi ultrasyonlarda sağlıklı gibi kalbi atmaya başlamış ama doğduktan sonra ya zekasında ya da bedensel gelişiminde bir problem olur mu diye çok korkuyorum. Allah'ım hepimiz için hayırlısını versin. Ne zaman özürlü bir çocuk görsem vicdanım daha kötü oluyor. Allah korusun.

mrb ilkah belirtilerin olmaması normal.herkesin hamileliği farklıdır.endişelenme büyük bir ihtimalle 2 hafta sonra bebişini görürsün.benimde 6+4 iken bebek görünmedi farklı iki dr gittim ikiside boş gebelikten şüphelenmişti;ama 8+3 te bebişimi gördük.acele etme rabbim nasip etmişse yavrunu kucağına alacaksın.

” BEBEK : Allahım dünyaya gideceğim ama orada ne yapacağımı bilmiyorum.
ALLAH: senin için bir melek yarattım o seninle ilgilenecektir
BEBEK: Allahım onların dilini bilmiyorum nasıl anlaşacağım.
ALLAH:senin için yarattığım melek sana onların dilini öğretecektir.
BEBEK: Allahım dünyada çok kötülük varmış nasıl başa çıkacağım ?
…ALLAH: meleğin seni canı pahasına koruyacak sakın korkma ”
Derken melekler gelir dünyaya gelme zamanı geldiğini söylerler,bebek Allahın huzurunda götürülürken tekrar sorar?
BEBEK: Allahım benim için yarattığın meleğin adı ne?ALLAH: adının hiç önemi yok ona ANNE de yeter…

Çok duygulandım ya ...

canım geçmiş olsun.ama bu endişeleri kafandan at.çünkü birçok anne adayı haberi olmadan bunları yapabiliyor.zaten bir sürü testler var önümüzde bişey olsa çıkar.bence sen kendini üzme şimdiden hayırlısyla alırsın bebişini kucağına.

Soda ve kola'nın içindekilere bakarsak hangisinin daha zararlı olduğunu görebiliriz...
Doktorlar günde 1-2 şişe doğal maden suyuna izin verebiliyorlar..
Ama şu ana kadar kolaya izin veren bir doktor (gebeliğin ilk 3 ayında bile olsa) görmedim..
Ama doktorların mide bulantısı için ilaç verdiklerini biliyorum..
Sodadan kastettiğim doğal maden suyu.. Ben soda zararsız demedim.. Ama koladan daha az zararlı olduğu aşikar..,
Gazoz da aynı şekilde.. Koladan daha az zararlı olduğunu düşünüyorum..
Kolayı kolayı yapan özü daha bilemiyoruz.. Yapılan araştırmalarda gelişme çağındaki çocuklarda beyin gelişimini engellediği açıkça görülüyor..
Durum böyle iken kola mide bulantısını geçiriyor diye, ilk 3 ay bebek anneden besleniyor diye, kola içmenin bence bir manası yok..
Kola içme, soda veya gazoz iç dememin sebebi, en azından bunların kola kadar zararlı olmadığını düşünmemdendir..

Ama tercih gene sizin..
Ben naçizane, kahve, çay, kola, kutu meyve suyu, gazoz vb meşrubatları tüketmiyorum..
İlk hamileliğimde de aynı metodu uyguladım, süt verirken de..
İçtiğim su, ayran ve bazen de çok içim yanarsa doğal maden suyu... Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum..

Ama dediğim gibi bunlar tercih meselesi..
Herkes seçiminde serbest..

Canım folik asiti yalnız başına almayı bırakıyorsun..
Ama folik asiti bıraktığın zaman doktor sana elevit, megadyn benzeri hamilelikte kullanılan multivitaminlerden veriyor..
İşte sen bu multivitaminleri almaya devam ederken aslında folik asite de devam etmiş oluyorsun..

Kızlar hamile kıyafeti giymeye başlayan var mı? Varsa ne zaman hangi haftada başladınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…