2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kesinlikle katılıyorum bi komşumda ve kuzenimde şahit oldum.. hele komşumun.. allahım kızı tanıyamadım 1 ayda ne hale gelmişti.. burnu bi garipti, yüzünde ne sivilcesi lekeler çiller.. saçlar dökülmüş.. herkes kız beklerken hayatımda gördüğüm en güzel erkek çocuğunu doğurdu.. sapsarı saç mavi göz peynir gibi ten.. şimdi 3 yaşında ve kesinlikle çook yakışıklı bi bebek..
petuşa duyrulur.. güzelleştim şehzade doğuracam demesin boşuna:27: alllah gönlüne göre versin tabe..

şehzade doğurcam bennnn:1::1: şaka bi yana tabi canım allah hepimize inş. sağlıklı sıhhatli bi gebelik doğum nasip etsinde hepsi razıyız allahın izniyle:)
ama yinede ben şehzade doğurcammmmm:36::36::36::36:

bide hamileliğin sonuna doğru şişio ya dudak burun, ben ablam hamileyken ilk kez 7. ayında görmüştüm gördüğüm gibide ağlamaya başlamıştım..yüzü nasıl şişmişti..bide ablamda resmen bıyık gibi hamilelik lekesi olmuştu dudaklarının üstünde..uzaktan bakınca resmen bıyık:))) doğumoldu, süt verdi sonra bi laç kullandı geçti allahdan ama yani her türlü şey oluo kızlar hazırlıklı olalım::27:

Kızlar hamileliğin başından beri geçmeyen tam boynumla yüzümün arasında sivilcemsi şeyler var.Ayrıca göbeğimin etrafındaki tüyler sanki koyulaşmaya başladı.Sizde de var mı bu tür şeyler ?

benimde çene kısmım sivilcelendi iğrenç hissediyorum kendimi yanalara küstüm o derece yani aynaya bakasım gelmiyor.:63:
göbeğimdede tüylenme oldu arttı hatta tüyler eskiden bu kadar deeldi:30:

birde ben yarın ağdaya gitmeyi düşünüyorum ama ne yapsamki sanırım çoğu arkadaş ağda işini bırakmış sakıncalımıymış hamilelik döneminde:26:

:kkk:
günaydın kızlarr

biz dün 2li testin sonuçlarını aldık normalmiş herşey dr iyi dedi.

tekrar ultrasonda baktı %80 kız dedi ama kesin değil alışveriş için daha erken 4.aya kadar beklicez dedi.

Sağlık ocağına kayıt yaptırmyaa gittik çok ilgilendiler şaşırdım. 20.haftada tetenoz aşı yapılyormuş en son lisede olmuşuz o yüzden bebek te bağışıklık kazansın die 20. hafta da yapılacakmış hiçbir zararı yokmuş nedensiz bebek ölümlerinin birçoğu bu sebepten oluyormuş.

Doğumdan 3ay önce ve sonrasında süt vereceklermiş.

Hemşire telefonun verdi bi sorun olduğunda arayabilirsiniz diye sanki özel gibi 2li testin sonuçları kötü çıktığında üniversite hastanesinden randevu alıp bizi oraya yönlendiriyorlarmış ayrrıntılı ultroson için vs vs ...

En azından eve çok yakın olduğu için iyiki gitmişiz tavsiye ederim .

gözün aydın cnm darısı başımıza inş..bende sağlık ocağına kayıt olmak istiom ama çalışırken nasıl gidcem bilmom...en kötü doğum iznine çıkınca kaydolurum artık beni değilde bebği takip ederler.herkes çok ii şeyler yazıo çünkü

günaydın kızlarr

tekrar ultrasonda baktı %80 kız dedi ama kesin değil alışveriş için daha erken 4.aya kadar beklicez dedi.

Sağlık ocağına kayıt yaptırmyaa gittik çok ilgilendiler şaşırdım. 20.haftada tetenoz aşı yapılyormuş en son lisede olmuşuz o yüzden bebek te bağışıklık kazansın die 20. hafta da yapılacakmış hiçbir zararı yokmuş nedensiz bebek ölümlerinin birçoğu bu sebepten oluyormuş.

Hemşire telefonun verdi bi sorun olduğunda arayabilirsiniz diye sanki özel gibi 2li testin sonuçları kötü çıktığında üniversite hastanesinden randevu alıp bizi oraya yönlendiriyorlarmış ayrrıntılı ultroson için vs vs ...

canım tebrik ederim.. ve çok sevindim güzel haberlere.. o sağlık ocağı nerdeymiş öyle ya.. özel hastaneler bile o kadar ilgili olmayabiliyor.. ben de gittim kayıt yaptırmaya ama fiyaskoydu resmen.. süt meselesini de hiç söylemediler.. tel numarası zaten beklemiyorum.. ve dahası tetenaz aşısı ellerinde yokmuş ama sağlık bakanlığı 2 aya kadar gönderirmiş ben büyük ihtimalle faydalanırmışım:50: olmadı kendim alırmışım eczaneden ama onlar ÜCRETSİZ yapabilirlermiş.. yaaa.. istanbuldayım ben..ondan bu kadar laçka galiba.. sen nerdesin..

kızlar herkese günaydın bugün kan hapı ve evit e başladım siz neler yapıyorsunuz keyifler nasıl hepinizi öpüyorum :54::54::54:

gözün aydın cnm darısı başımıza inş..bende sağlık ocağına kayıt olmak istiom ama çalışırken nasıl gidcem bilmom...en kötü doğum iznine çıkınca kaydolurum artık beni değilde bebği takip ederler.herkes çok ii şeyler yazıo çünkü

gebelikte olman gereken aşıların var onları ihmal etme ama tokturuna sor mutlaka datlum

benimde çene kısmım sivilcelendi iğrenç hissediyorum kendimi yanalara küstüm o derece yani aynaya bakasım gelmiyor.:63:

birde ben yarın ağdaya gitmeyi düşünüyorum ama ne yapsamki sanırım çoğu arkadaş ağda işini bırakmış sakıncalımıymış hamilelik döneminde:26:

Nasıl sakıncalıymış ki anlamadım canım ya. Gerçi daha hassas oluyor insan ama. Zor geliyor artık bana.:59::59:

canım ilk 3 ayda gitmek gerekiyormuş hatta aile hekiminin seni arayıp gel gari demesi gerekiyormuş.. hamileliğini gebelik takip diye sistem varmış oradan görüyormuş zati ama ona da görünmen gerekiyormuş..eğer ki görünmezsen yani aile hekimin seni görmezse ilgilenmedi diye sağlık bakanlığı 300 lira kesiyormuş maaşından.. doktorun sorunu tabi de.. bi de bi de 5. aydaki tetanoz aşısı için ilk 3 ay gitmek gerek diye duydum ben.. o nedenle hemen gidip kaydımı yaptırdım..

ya bendede şu hamilelik çizgisimi ne diolar ya o var..ablam demişti çok erken belirginleşio die..ilk başlarda bakıodum varmı yokmu aa sanki bişi var falan die, ama şimdi bariz bi .izgi var kasıktan göbeğe doğru ve sanki her geçen gün göbek deliğime yaklaşıo bu çizgi??:44:

canım o çizgi genelde 15 16.haftalarda çıkarmış ama bende 5. Haftaan beri var ve gün geçtikçe koyulaşıyor:49:

canımya ben kızımdada bu bebişimdede hep ağda yaptırdım.hatta tüm arkadaşlarımda yaptırdı.bişey olmadı.hatta daha geçen cuma gittim

Nasıl sakıncalıymış ki anlamadım canım ya. Gerçi daha hassas oluyor insan ama. Zor geliyor artık bana.:59::59:
CNM GEÇENLERDE Bİ ARKADAŞ YAZMIŞTI, KASIKTAKİ KASLAR GEVŞİOMUŞ O NEDENLE ERKEN DOĞUM RİSKİ ARTIOMUŞ DİE, AMA Bİ BİLGİM VE Bİ FİKRİM YOK AÇIKCASI BENİM..

canım o çizgi genelde 15 16.haftalarda çıkarmış ama bende 5. Haftaan beri var ve gün geçtikçe koyulaşıyor:49:
evet evet bendede 5. haftada aa varmı yokmu die bakıodum şimdi resmen göbek dliğime gelmesine çok az kaldı ve koyulaştı..

canım ilk 3 ayda gitmek gerekiyormuş hatta aile hekiminin seni arayıp gel gari demesi gerekiyormuş.. hamileliğini gebelik takip diye sistem varmış oradan görüyormuş zati ama ona da görünmen gerekiyormuş..eğer ki görünmezsen yani aile hekimin seni görmezse ilgilenmedi diye sağlık bakanlığı 300 lira kesiyormuş maaşından.. doktorun sorunu tabi de.. bi de bi de 5. aydaki tetanoz aşısı için ilk 3 ay gitmek gerek diye duydum ben.. o nedenle hemen gidip kaydımı yaptırdım..

hııı...neyse bu aralar iş yerinden okula kaydolmak için 2-3 saat izin isticem ollmazsa o gün sağlık ocağınada kaçim:)):52::52:

Günaydın herkese.. bugun biraz geç kadım foruma ama telafi edicem:)))))))))
sabah ilk yazılanlardan başlayayım dedim ben bir sayfa okuyup eksilttikçe yeni sayfalar oluşuyoo hiç sonuna gelemeyeceğim sandım :))))))))))

12. Haftaya kadar birşey olmazmış korkmaa.Zaten 12 den sonra bulantıların azalır. Ben de çay içiyorum ondan canım sıkılıyor. açık içiyoruum ama olsun. İşyerinde getiriyorlar ben de hayır diyemiyorum. Ama artık içmemeliyim. Sizler içiyormusunz. Onun haricinde süttü yoğurttu herşeyi rahat rahat yeyip içiyorum. Kilo almaya başladım bile benim pek bulantım olmadığı için.:66::66:
:))) ya çaydan bende tiksinmiştim hiç içmiodum 1-2haftadır tırtıklamaya başladım, 2 çay bardağınıiçiyorum bide yemekden en az 1-2 saat sonra içmeye çalışıyorum, allahdan öncedende kahvaltıda çay içmiyodum ben..ama çalışırken gerçekten çaysız çok zor..
bende içiyom valla çayy ama faydalı bişiler yedimse arkasından içmiyorum 1-2 saat sonra içiyorum yoksa işyerinde akşam olmuyo valla....

günaydın güzel hatunlar.. çalışanlara allah sabır ve kolaylık versin:1:

günaydıınn evett hamileyken çalışmak cidden ayrı bir zor gelior insana.. cidden biz çalışan gebişlere allah kolaylık versiinn:1:
günaydın.. amin canım amin..

hemen sizlerle bir bilgi paylaşmak istiyorum kızlar annem aradı şimdi ben unuturm sen not et ni yere didi:1: tvde izlemiş esra erol demiş kendi bebeğinede yapıyomuş
bebeğin gazını kolay çıkarabilmesi için
-1 çay kaşığı kimyon
-1 fincan suda kaynatılacak ama saatlerce değil hafif fokurdamaya başladığında altı kapatılıp soğumaya bırakılacak
soğuduktan sonra 1 çay kaşığı bebeğe içirilecek
içirdikten hemen sonran pıt pıt gazı çıkarmaya başlıyomuş:60:
kalanıda isteğe göre anne içebilirmiş
eğer çok gaz sorunu olan bi bebekse bu uygulamayı sabah akşam yapabilirmişsiniz

bilginize kıslarr:28:
bak bugunde bişiler öğrenmeye başladık merciiiii canım mujuxx

valla canımcım ne yalan söyliyim ben uyumayı özledimm.. :25:
ben her akşam tv izlerken sızıp kalıyorum. hemde erkenden sabbahhhhlara kadar... sabahhlarr olmasııınn :)))
bende yaaaaaa:84:
hele şimdi havalar soğuyunca o sıccacık yatağı nasıl bırakıp gelecezz of yhaa:95:
şimdiden sıcacık yataktan kalkmak zor geliyor ki bana... bide saat 6 buçukta düşün yanii... alacakaranlık....
evet cnm, bizde çalışyoz ama sanki daha çok yazışyoz..hem yeni işe başla 5 ay sonra hamile kal, adamlar acısın atmasın hemde hala işi gücü bırak yazış:19:

bende... bende öle.... hem ben işe gireli daha 3 ay oldu :))))))))))))
ama eski iş yerim evlenmeden önce uzun yıllar çalışmıştım biraz onun rahatlığı var ama belli olmaz henuz söylemedim söylediğimde belki evden yazarım size :)

Kızlar hamileliğin başından beri geçmeyen tam boynumla yüzümün arasında sivilcemsi şeyler var.Ayrıca göbeğimin etrafındaki tüyler sanki koyulaşmaya başladı.Sizde de var mı bu tür şeyler ?
benimde göbeğimdeki kıllar böle bi koyulaştımı uzadımı bişiler oldu yaa...

Merhaba.. ben de 11+5 im.. ilk kez yazıyorum bu topiğe..
Sağlık ocağına ben de kaydolmadım.. ama hiç aramadılar da..
Hamilelik süresince hangi aşılar oluyor? Bunları doktorumuz da hatırlatmaz mı bize?

günaydın kızlar.
Beni de dün evlenmeden önceki bağlı olduğum sağlık ocağından aradılar. kayıtlarda gebe olduğunuzu gördük bizim de takip etmemiz gerekiyor felan diye. çok da ilgili konuşuyorlardı.bende dedim ben artık orada oturmuyorum aile hekimimide şimdi oturduğum yerdeki aile hekimi olsun diye ihamet ve dilekçe verdim dedim. ama hala burada görünüyorsunuz biran evvel tekkrar gidip görüşün kaydınızı düzenlesinler gebeliğinizin sağlıkocağında da takip edilmesi gerekiyor dedi. özel hastaneye gittiğim halde kayıtları onlara ulaşmasına şaşırdım.
bu sabah gittim yakınımdaki hekime.anlattım durumu. bazen evraklar kayboluyor siz numaranızı verin ben araştırayım sizi ararım. bulmazsam tekrar gelir dilekçe verirsin dedi yaa. sinir oldum. ben çalışıyorum o zaman şimdi vereyim tekrar dilekçe dedim. ben bi araştırayım belki evrağı bulurum dedi yaa:50::50: kaydınızı halledelim bizde takip edelim dedi. iyi tamam dedim çıktım. birtek kaçıncı haftadasın dedi. 12 başladı bugün dedim tamam kaydını halledelim bakarız dedi :53: gıcık ben sürekliişten izin mi alıcam

günaydın kızlarr

Senin adına çok sevindim.Ben de kısmetse haftaya gidicem ikili test için,ne kadar kötü düşünmek istemesem de içimde huzursuzluk var.
Allah'ım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

merhaba arkadaşlar

bende nisan annesiyim inşallah. sağlık ocağına kaydımı yaptırmamıştım bende yeni evlendiğim için ama beni aradılar ve hamileymişsiniz gelin kaydınızı yapalım dediler. çok şaşırdım nasıl öğrendilerse. acayip biri ilgi bundan sonra hep görüşelim falan filan. benim eşimin bilgilerini aldılar telefonumu.

dr umun bana verdiği listede yazıyor tetenoz aşısı. şimdi kaçıncı ayda hatırlamıyorum ama hatırlatırım yine dedi. onun dışında hamilelik boyunca hiçbir aşı yok kızlar.

Back
X