2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
her zaman yazmasamda okuyorum malum vakit olmuyor.menzil çok sevındım canım rahat ol inş bebeyın bır sure daha beklıyecek tır oyoe bır durum olsa zaten dr soylerdı rahat ol canım.
kızlar sizlerde benım gibimisiniz artık calısmıyorum bugunden ıtıbaren evdeyim ve pazartesi temizliyi yapayım diyordum ama hiç eskisi gıbı deyılım hıc bır sey yapamadım ne koltuk ceke bıldım ne halı kjaldıra bıldım sadece dolap sildim oda mutfagın bir bolumu çorba çamasır ama suan cok kotu durum dayım berlım agrıyor bırde ev süpürdüm ya kızlar yardımcı şart bundan sonra sanırım sizde benım gıbı mıısnız yoksa ben tembelleştimmi

evet bence de biliyorlardır.... geçen diyo zaten sen şimdi duygusalsın lahusalık halini düşünemiyorum kendime korunaklı bi yer bulmam lazım diye :1::1::1: acıdım adama yaa nedir benden çektiği :52:
evet cnm benimde bugünlerde 3 lafımdan ikisi lohusalık dönemi..
hep diorum hamilelik dönemim çok huzrlu çok mutlu geçti çok şükür ama lohusalıkta nolur bilemem..kendini hazırla şimdiden :27::27::27:
yooooh ben akıllandım bacım asla ve kat'a onları aynı ortamda tutmam sağlığım açısından ilk önce annem gelecek o gidecek kayınvalide gelecek. plan bu. bi kere yaptım o hatayı daha da yapmam. ama benimle çatışacaktır kadın ona bi çözüm bulmam lazım.. uykum kaçıyor aklıma gelince nasıl olacak bi kaç hafta aynı evde diye... o kadar sabırlı mıyım... eminim bi sürü şey söyler de ben kendimi tutup cevap vermesem bari...:ssz::ssz::ssz:

yaa benim annem k. validemi çok sevio.
geçenlerde hani k. validem gelided içine şeytan kaçmış gibiydi dedim ya..
anneme bi anlatim dedim annem sus solmaz didi bana:((
k. validen çok ii kadın, kolay değil babanne oluo, yaşlanıo artık anlaman egrekir bu durumu, bi daha bişi dediğini duymim didi ya..
dedikodusunu bilem yaptırmadı :14::14::14:

Kızlar kızlaar kızzllarrr biz geldikk..
drumuz ultrason muayenesine başlamadan önce inşallah sana biraz dolaş gez derimde bi nefes alırsın dediii
ultrason muaynesine başladık vee Zeynep coktaaan dogum pozisyonunu almış
kafası dogum pozisyonunda ve cok cok asagıda duruyo
maalesef yatmaya devam dedi, olsun dedim aman aman bi kaç ay daha gelmesinde
çok şen şakrak bi muayene olduu
sol tarafımda taş gibi kesilen top gibi bi sertlik oluyodu o anda da oldu bu kasılma mı dedim
megerse o Zeynep'in poposuymuşş :)
ilaçlarım cok agırmıs cok iyi tolere ettin dedi tansiyonum hep 8-4tü içim geciyodu resmen
şimdi ilaçlarımı değiştirdi erken dogumu engelleyici yeni ilaçlar verdi ama o daha da agırmıss
rahimdeki 24 mm olan kısalma 30 mm cıkmıss bu iyi bişeymiş ama bebegin kafası cok asagıda oldugu için
dinlenmeye devam..
34 haftadan sonra normal dogum yapabilirmişim bu habere de sevindim
bu arada kızım 1324 gr olmus ve 35 cm dr her ne kadar cok cok iyi dediyse de bana dusuk geldi kilosu
3 defa sordum hayır cok iyi bakmış beslemişsin cok iyi dedi 3 defa :) (bez-dir-dim)
kilomada NORMAL dedi 83 kiloyum :) hem sana yat deyip hemde kilo almışsın demek ayıp olur cok normal dedi
demekki yatmasaydın bu kadar almayacaktın..
şimdi 2 tane iğne verdi Zeynep'in cigerleri hızlıca gelişsin diye birini bu akşam birini de sabah olucaz biticek
yani erken dogum riski hala devam ediyo inşallah kzıım dönerde 1 ay daha sabredebilirz
bundan sonra 10 gunde bir muayeneye gidicez bu bana cok iyi gelecek..
dinlenmenle haftadan kazandık ve bebekten dedi şimdi bile dogum olsa bebeğin cok saglıklı biraz yogun
bakım sartlarında durunca toparlar dedi hiç korkmana gerek yok artık dedi
kızlaarr benim içime sular serpildi cok mutluyum..
Allah benim durumumda olan tum hamilelerin ve fatma arkadasımızında yuregine sular serpsin en kısa zamanda..

Gözün Aydın canım ...maasallah ikinizede..rahim boyunda güzelmiş.iğneleri olunca tuzsuz yemeye dikkat et.kortizon olduğu için..ilaç olarak ne verdi erken dogum için ...benim kızın kafası 6haftadir aşağıda bı sorun yaratmadı.Allah yardımcımız olsun

yooooh ben akıllandım bacım asla ve kat'a onları aynı ortamda tutmam sağlığım açısından ilk önce annem gelecek o gidecek kayınvalide gelecek. plan bu. bi kere yaptım o hatayı daha da yapmam. ama benimle çatışacaktır kadın ona bi çözüm bulmam lazım.. uykum kaçıyor aklıma gelince nasıl olacak bi kaç hafta aynı evde diye... o kadar sabırlı mıyım... eminim bi sürü şey söyler de ben kendimi tutup cevap vermesem bari...:ssz::ssz::ssz:

bende bana karışacağından eminim
bunu düşünüp evrene kötü mesaj göndermek istemiyorum ama
şimdiiden kavga edeceğimizi hissediyorum

yehuuuu
çok iyi haberle geldin kuzucum.. ama o kadar uzun yazmışsın ki her satırda kalbim yerimden çıkacak gibi okudum..
heyecanlandım.. ohh maşallah bi şeyciği yokmuş zeynep kızın..
içini ferah tut.. eminim yatmak sıkıcıdır ama çalışmak hem sıkıcı hem yorucu..
hıı bi de bi de göğüs için 1 ay öncesinden zeytinyağı ile nemlendirmek gerektiği söyleniyor ama malum ben egeliyim..
bizim oralarda kabız olsan zeytinyağı kullanılır.. yani ota .oka zeytinyağı derler.. bu da onlardan biri mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum.. gerçi işe yaramadığı şey yok zeytinyağının..
ve fakat asitsiz zeytinyağı kullanılması gerekiyormuş tabe.. doğal olacak.. kaliteli olacak..

aaaa bak iyi hatırlattın bana gogus ucu bakımına basla dedii
lansinoh önerdii tum gebeler bu haftada baslamalıymışş.. bilginize....

kıslar bişey sorcam
diğer kızımda bi göğüs pedi markası kullanmıştım.çokçokçok memnun kalmıştım ama markasını unuttum.:50:
orkid ped gibi idi,göğüse gelen kısmı çok pamuk parçalı değildi , sütyene gelen kısmının yapışkan yeride çok güzel genişdi.sağlamdı yapışkanı.
ped alan arkadaşlar bu hangi marka olabilir.

kıslar bişey sorcam
diğer kızımda bi göğüs pedi markası kullanmıştım.çokçokçok memnun kalmıştım ama markasını unuttum.:50:
orkid ped gibi idi,göğüse gelen kısmı çok pamuk parçalı değildi , sütyene gelen kısmının yapışkan yeride çok güzel genişdi.sağlamdı yapışkanı.

canım ben lansinoh marka aldım gögüs pedini..orkid gibi silikonlu bişi ama sütyene gelen kısmı yapışıomu hiç bakmadım...akşam incelim bi yrn haber veririm sana:))

Çok sevindim canım :46:
Bebeğinin kilosunu da kafaya takma gayet iyi bence. Önemli olan organları ve 30u deviriyorsun maşallah. Doktorunun dediği gibi erken doğum olsa bile kolay toparlanabilir. Bak benim yeğenim 31 haftalık doğdu biliyosun şimdi 3 kiloyu buldu kuzucuk ve gayet sağlıklı Allah'a şükür.
Senin ve bebeğin için en hayırlı zamanda doğum gerçekleşsin inşallah...

sağol canım amiinn.. yegenin ne kadar doğmuştu??

Gözün Aydın canım ...maasallah ikinizede..rahim boyunda güzelmiş.iğneleri olunca tuzsuz yemeye dikkat et.kortizon olduğu için..ilaç olarak ne verdi erken dogum için ...benim kızın kafası 6haftadir aşağıda bı sorun yaratmadı.Allah yardımcımız olsun

bana niye demedi tansiyon problemim var zehir gbi tuzlu ayran içiyorum ancak toparlıyoo..
tuz ne yaparmış??
ila ekstradan Nidilat verdii ellerinde titreme yuzunde kızarıklık bulantı falan yapacak dediii gunde 3
iyi tolere edebilirsen bu durumları 4e cıkarıcam dedi

bebişinin kafası ne kadar asagıda?? benimki tuylenmenin oldugu yerde tam asagıda yanii? :31:

kızlar yaa 2011 nisan annelerini okuyordum da şöle bi sonuca varmışlar çocuk olduktan sonra ailede kavgalar artıyormuş... deneyimli annelere soruyorum özellikle... anlattıklarından korktum valla... el kadar bebekle öle çatışıyorlarmış... :18: Allah korusun ya...

Özellikle ilk 2-3 ay anne baba birbirinden nefret eder duruma gelebiliyor. Etrafımda 4 çiftde gördüm hatta biri boşanmaya bile karar verip zar zor barıştılar. 2 taraf için de ayrı bir depresyon dönemi oluyor aslında ve bunu en iyi şekilde atlatabilmek için bu durumun geçici olduğunun farkında olabilip alttan alabilmek.
Ben eşimle şimdiden konuştum o dönemde saçmalasam da beni alttan al lütfen bana sesini yükseltme ve birbirimizi idare etmeye çalışalım diye anlaştık. Umarım başarabiliriz.
Bir de evde annelerin olması sürekli her kafadan bir ses çıkması da ilişkiyi o dönemde yıpratıyor. Eşlerinizle şimdiden bunu konuşun bence çünkü bebeğin doğduğu ilk aylarda alttan almayınca o kavgalar büyüyüp ilerleyen zamanlarda düzeltilemeyecek etkiler bırakabiliyor.

her zaman yazmasamda okuyorum malum vakit olmuyor.menzil çok sevındım canım rahat ol inş bebeyın bır sure daha beklıyecek tır oyoe bır durum olsa zaten dr soylerdı rahat ol canım.
kızlar sizlerde benım gibimisiniz artık calısmıyorum bugunden ıtıbaren evdeyim ve pazartesi temizliyi yapayım diyordum ama hiç eskisi gıbı deyılım hıc bır sey yapamadım ne koltuk ceke bıldım ne halı kjaldıra bıldım sadece dolap sildim oda mutfagın bir bolumu çorba çamasır ama suan cok kotu durum dayım berlım agrıyor bırde ev süpürdüm ya kızlar yardımcı şart bundan sonra sanırım sizde benım gıbı mıısnız yoksa ben tembelleştimmi

koltuk çekmek ve halı kaldırmak:50: canım sen hamile olduğunu unutuyosun galiba,tamam artık düşük tehlikemiz yok belki ama bebek kordon bağından kurtulabiliyomuş, yani dikkat etmek lazım ya eşine yaptır, yada sana yardım edebilecek birine:50:

yaa benim annem k. validemi çok sevio.
geçenlerde hani k. validem gelided içine şeytan kaçmış gibiydi dedim ya..
anneme bi anlatim dedim annem sus solmaz didi bana:((
k. validen çok ii kadın, kolay değil babanne oluo, yaşlanıo artık anlaman egrekir bu durumu, bi daha bişi dediğini duymim didi ya..
dedikodusunu bilem yaptırmadı :14::14::14:

oo ben anneme çoğu şeyi anlatmam bile yazık sinirinden bunalır kadın... ikisi de sevmezler birbirlerini... ama çok farklılar sahiden anlaşmaları zaten zor olurdu... :ssz::ssz:

bende bana karışacağından eminim
bunu düşünüp evrene kötü mesaj göndermek istemiyorum ama
şimdiiden kavga edeceğimizi hissediyorum

bana da evren mesaj gönderiyo sanki sabırlı ol diye... ecelden kaçış yok der gibi :1::1:

kıslar bişey sorcam

ben,m aldıgım tarifinle birebir uyumluu
tek tek de paketlemişler orkid gibi
markası bebedor??
işte bu
Bebedor Jelli Göğüs Pedi 60'lı 656 - Göğüs Pedleri - BEBEDOR - BEBEKZ

kızlar merabalar uzun süredir takip edemiyordum sizleri nasılsın güzel anne adayları
bi şey soracaktım sizlere ben 29. haftamdayım bugün iki üç kez adet sancısı gibi sancı girdi belime aranızda böyle bi durum yaşayıp da nedenini bilen var mı
bi de magnezyum kullanan var mı ne işe yarıyor doktorum calsiyumu bırakıp bi süre bunu kullan dedi

tsma gitti sanırım arkadaşlar başka coraspin yada clexane kullannan yok mu aranızdaaaaaaaaaaaaa :53::53::53:

Özellikle ilk 2-3 ay anne baba birbirinden nefret eder duruma gelebiliyor. Etrafımda 4 çiftde gördüm hatta biri boşanmaya bile karar verip zar zor barıştılar. 2 taraf için de ayrı bir depresyon dönemi oluyor aslında ve bunu en iyi şekilde atlatabilmek için bu durumun geçici olduğunun farkında olabilip alttan alabilmek.
Ben eşimle şimdiden konuştum o dönemde saçmalasam da beni alttan al lütfen bana sesini yükseltme ve birbirimizi idare etmeye çalışalım diye anlaştık. Umarım başarabiliriz.
Bir de evde annelerin olması sürekli her kafadan bir ses çıkması da ilişkiyi o dönemde yıpratıyor. Eşlerinizle şimdiden bunu konuşun bence çünkü bebeğin doğduğu ilk aylarda alttan almayınca o kavgalar büyüyüp ilerleyen zamanlarda düzeltilemeyecek etkiler bırakabiliyor.

deme yauv... :18::18::18: desene nçtık... Allah korusun ya... ooof oof...

sağol canım amiinn.. yegenin ne kadar doğmuştu??

bana niye demedi tansiyon problemim var zehir gbi tuzlu ayran içiyorum ancak toparlıyoo..
tuz ne yaparmış??
ila ekstradan Nidilat verdii ellerinde titreme yuzunde kızarıklık bulantı falan yapacak dediii gunde 3
iyi tolere edebilirsen bu durumları 4e cıkarıcam dedi

bebişinin kafası ne kadar asagıda?? benimki tuylenmenin oldugu yerde tam asagıda yanii? :31:

31. haftada 1750 gr doğdu. Doğumdan 1 gün önce doktor ultrasonda 1600 gr demişti 150 gr yanılma payı oldu.
Doğumdan 1 hafta sonra kilosu 1600 grdı biz baya paniklemiştik 1 hafta geçti kilo almadı aksine verdi diye ama sonra öğrendikki öyle oluyormuş 15 günden sonra kilo almaya başlıyormuş ki öyle de oldu. Boşuna paniklemişiz.

tsma gitti sanırım arkadaşlar başka coraspin yada clexane kullannan yok mu aranızdaaaaaaaaaaaaa :53::53::53:

canım ben asipirini bıraktım fakat iğne kullanıyorum
10.haftarda kanamam oldu birkaç kez bırakıp tekrar kullandırdı doktorum aspirini sonra sende kanamaya neden oluyo galiba diye hapı bıraktım ama iğne kullanıyorum

koltuk çekmek ve halı kaldırmak:50: canım sen hamile olduğunu unutuyosun galiba,tamam artık düşük tehlikemiz yok belki ama bebek kordon bağından kurtulabiliyomuş, yani dikkat etmek lazım ya eşine yaptır, yada sana yardım edebilecek birine:50:

doğru soyluyorsun.çantanızı hazırladınızmı.ben okuldan dolayı hıc bır sey yapmadım hazırlık hıc yok sız ne alemdesınız çantanızı hazırladınızmı.

$375327_125727784209404_125042860944563_122425_2057660241_n.webp
anne yüreği

doğru soyluyorsun.çantanızı hazırladınızmı.ben okuldan dolayı hıc bır sey yapmadım hazırlık hıc yok sız ne alemdesınız çantanızı hazırladınızmı.

canım öncelikle tesekurler..
ben bebege ayrı kendime ayrı canta hazırladımm
nevresimlerinide yıkadık hersey hazıırr ama kızım duymasınn gelmeye kalkar falan
:9::9::9:

Back
X