2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
vallahi kızlar doguma bişi kalmadı bu listeler cok önceden cıkmalıydı gec kaldık bıraz sanki :1:bn 12 kilo aldım hadi 2 kilo daha alırım die düsünüyom en fazla saldım gitti vala 12 veren 14 15 de verr die ki bn 5 kilo kalsdın istiyom bn cok zayıftım

vallaa caım bence yediklerinde bişey yok ama ekmeği çok fazla tüketiyorsun bu liseteye göre kepekli ekmek olmasına rağmen bence fazla geldi ..ayrıca bence kepekli ekmek yeme bir kaç gün çavdar birkaç gün tam tahıllı buğday ekmeği v.s değiştirerek yemelisin bence ve günde 3 dilimden fazla yeme oda sabah kahvaltısında ..ayrıca akşam sütünü gündüz ara öğüne çek akşam işçilen süt kilo yapar gündüz iç ki bebğede yarasın...kahvaltını begendim ama bence akşam balık .tavuk v.s gibi protein alsan salatayla filan daha iyi olur ..
evet sanırım ekmek çok yiyorum haklısın canım gunduz kahvaltıdan sonra demır ilacı alıyorum diye sutu aksama cekmıstım bundan bole sütü gunduze alayım sagol cnm :43:
bende sabah hemen hemen aynı öglen akşamdan ne kalmışsa bişeybulamazsam yogurt makarna meyva kivi ve muz sadece aralarda akşamda genelde sebze yemegi yada bakliyat et tavuk ama akşam ve öglen daha ekmek yemiyorum sütte hiç içemiyorum oyüzden kahvaltıda kaşar yemeye çalışıyorum buda benim menüm

anladım hayatım ben ekmegi kesecem tamamen ya olmucak bole dun sekerimi olcurturdum ecznede yarım ekmek sandvic yedikten 2 saat sonra oşcturdum tokluk yani 153 cıktı gene yuksek belkıde sekerdenmı cok hızlı kılo alıyorum zaten seker cıkmıstı daha once bende off cok yoruldum kıloyla ugrasmaktan artık yaaa :43::43:

bn bu 3.5 kiloyu anlamıyorum bunlar o zamn kilo veriyo hamilelkte bi kere bebek 2.5 bunun suyu kesesi fln drken en az 5 kilo alması lazım bu kaduın sadece bebegi nasıl besliyo bi formülü vardır elbet ama 2500 da az cnm kilo almıycam dwerkende bebişi o kadar zayıpf bırakmakda iyi degil

yok canım gecen ay bi programa cıkmıştı 7 kilo filan aldım demişti yani oda almış üzülmeyin:52:

gülşahcımm bak örnek tablo bu ben uymuyorum ama sen yediklerini ona göre kıyasla
Doğum / Beslenme ve kilo kontrolü /
Hamileler için örnek menü
Etiketler:
,

SABAH:

• 1 bardak süt,

• 1 yumurta,

• 1 dilim peynir,

• 1 dilim ekmek,

• 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:

• 1 meyve,

• 1 bardak ayran,

• 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:

• 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği

• 1 porsiyon pilav veya makarna

• 1 bardak ayran

• 1 porsiyon salata,

• 1 orta dilim ekmek,

• 1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:

• 1 dilim ekmek,

• 1 dilim peynir,

• domates ve salatalık,

• 1meyve

AKŞAM:

• 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)

• 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği

• 1 bardak ayran,

• 1 porsiyon salata,1orta dilim ekmek

GECE:

• 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı

• 1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde, 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt da olabilir.

sagol cnm paylasım icin bunuda degerlendiririm

evet sanırım ekmek çok yiyorum haklısın canım gunduz kahvaltıdan sonra demır ilacı alıyorum diye sutu aksama cekmıstım bundan bole sütü gunduze alayım sagol cnm :43:

anladım hayatım ben ekmegi kesecem tamamen ya olmucak bole dun sekerimi olcurturdum ecznede yarım ekmek sandvic yedikten 2 saat sonra oşcturdum tokluk yani 153 cıktı gene yuksek belkıde sekerdenmı cok hızlı kılo alıyorum zaten seker cıkmıstı daha once bende off cok yoruldum kıloyla ugrasmaktan artık yaaa :43::43:

kaç kilo aldınki bukadar üzülüyorsun takma kafana emzirince gidiyo ama benim ilk dogumda yaptıgım hatayı yapmazsan dogumdan çıktım çogu gitmişti sütüm olsun diye 5 kilo pekmezi içince 9ayda aldıgımdan bile daha fazlasını almıştım :1:

valla kilo hepimizin derdi canım ama bari biz kilo alırken bebişlerede yarasın ..demir ilacını ben yatmadan önce içiyorum artık iyi oluyor o şekilde hem kalsiyumla ilaç arasında 2 saat ara olması yeterli...

vallahi kızlar doguma bişi kalmadı bu listeler cok önceden cıkmalıydı gec kaldık bıraz sanki :1:bn 12 kilo aldım hadi 2 kilo daha alırım die düsünüyom en fazla saldım gitti vala 12 veren 14 15 de verr die ki bn 5 kilo kalsdın istiyom bn cok zayıftım

bu listeyi ben daha önce defalarca verdim cnmmm ha kendim uymadım o ayrı ama uymaya çalıştığım bi dönemde de cidden kilo almadım kendim

kaç kilo aldınki bukadar üzülüyorsun takma kafana emzirince gidiyo ama benim ilk dogumda yaptıgım hatayı yapmazsan dogumdan çıktım çogu gitmişti sütüm olsun diye 5 kilo pekmezi içince 9ayda aldıgımdan bile daha fazlasını almıştım :1:

ayyy bunun bi de emzirme dönemiii varrr yengem hamilelikte 8 kilo aldı doğurduğu gibi gitti yani
ama emzirme döneminde 8-9 kilo aldıı aynen duruyo hem de öyle çirkin aldı ki kolları fln genişledi fln orantılı alsaydı bari ama öyle oldu artıkın

53-54 le hamile kaldım bu sabah tartıda 76 cıktım 21-22 kilo :43::43::43: insan 1-2 gunde kilo alırmı ya daha 2 gun once 74.3 cıkıyordum..
valla kilo hepimizin derdi canım ama bari biz kilo alırken bebişlerede yarasın ..demir ilacını ben yatmadan önce içiyorum artık iyi oluyor o şekilde hem kalsiyumla ilaç arasında 2 saat ara olması yeterli...

tmm cnm sagol ole yapıcam

53-54 le hamile kaldım bu sabah tartıda 76 cıktım 21-22 kilo :43::43::43: insan 1-2 gunde kilo alırmı ya daha 2 gun once 74.3 cıkıyordum..

tmm cnm sagol ole yapıcam

doktorun ne diyo canım diyet filan vermedimi şekerinde varmış ondanda kilo alımın artmıştır bence ekmegi hemen kes

cnm şeker yüksekse ondan da alıyo olabilirsin fazla şeker vücutta su tutar şeker ve tansiyon ölçümü yaptır sık sık
bi ara benim çok hızlı ilerlemişti o zaman tansiyona baktır demişlerdi

canım burda oturmuş sana ekmegi kes filan diyorumda kandime güldüm elimdede kaymaklı bisküvi bi paketti bitirdim insanında canı çekiyo aman boşver saglık problemin yoksa dert etme dogumdan sonra verirriz inşallah :18:

selam kızlarrr
nasılsınızzzz
4 günlük aradan sonra geldikkk
malum temizlik işlerimiz vardı
çoğu bitti çok şükür
bir tek koltuklarım kaldı silincek
3 tane kapı kaldı onlarda silinecek
bir de halılarımı vericem

sonrasındada tamammmmm :1::1::1::1:

hadi gözün aydın canım senin işler bitti,darısı başımıza....

Kızlar herkesten yorum bekliyorum kendimi test etmem açısından cvplarsanız sevinirim...

sabah : aç karnına 3 tane gun kurusu buyuk bir bardak ılık su yarım saat sonra kahvaltıda ; 1 koca fincan çay içine 4-5 tane kesme şeker ile, 4-5 dilim kepekli ekmek , 1 tane haslanmıs yumurta, 5 tane zeytin, büyük bir kalıp beyaz peynır .....
Ara: 1 elma veya herhangi bir meyve
Oglen : 1 tabak yayla corbası ( veya evde ne yemek varsa ondan yiyorum yanında bazen 2 dilim gene kepek ekmek )
Ara Yarım ekmeğe sandvic.... içinde( sucuk kaşar yağ)
aksam : 1 dilim kızarmıs ekmek ustune yag ile 2 buyuk bardak sut 1 kase leblebi ve meyve ekleyebiliyorum ( gene akşamları bzen sütlü mısır gevreği.. bazen de dışarıdan yiyoruz ))

şimdi size soruyorum ki ben çokmu yiyorum ? tabi bu verdigim liste sabah kahvaltı dısında diger ogunlerde degisiklikler oluyor dun bunları yedim ondan pylastım :31:

canım ben ekmeği sadece kahvaltıda tüketiyorum,sabah öğle arası,bir avuç fındık yada badem,öğlen,sebze yada fasülye,nohut her neyse 1 tabak,öğle akşam arası meyve,bazen de çayın yanında bi kaç bisküvi falan,akşam 1 tabak yemek salata veya yoğurt,sonra meyve yatarken süt,böyle besleniyorum ama bazen akşamları burger,yada pizza,yada daha ağır yemekler yediğim oluyo,geçen ay 2 kilo almıştım bu aya 2 haftadır hiç almadım,toplamda 13 kilo aldım.............

doktorun ne diyo canım diyet filan vermedimi şekerinde varmış ondanda kilo alımın artmıştır bence ekmegi hemen kes

doktorum zaten ilk aylardan cok hızlı kılo almamdan suphelenip hemen seker testi istediki gercekten ilk 1 saatlik seker yuklenmesinde oldukca yuksek cıkmıstı 175 kadar sonra diyet verdi bana en başında yasakladı ekmegi bi ara uydum sonra gene bozdum cunku kılo alımım da bi degisiklik olmadı iyice moralim bozuluyordu dikkat etmeme ragmen alıyorum diye artık bende ne yapacagımı sasırdım tamamen kesicem ekmegi gene umarım yararı olur en buyuk korkum dogumdan sonra bu kıloları veremeyecek olmam bu eşeker yuzunden umarım ustume yapısıp kalmaz

doktorum zaten ilk aylardan cok hızlı kılo almamdan suphelenip hemen seker testi istediki gercekten ilk 1 saatlik seker yuklenmesinde oldukca yuksek cıkmıstı 175 kadar sonra diyet verdi bana en başında yasakladı ekmegi bi ara uydum sonra gene bozdum cunku kılo alımım da bi degisiklik olmadı iyice moralim bozuluyordu dikkat etmeme ragmen alıyorum diye artık bende ne yapacagımı sasırdım tamamen kesicem ekmegi gene umarım yararı olur en buyuk korkum dogumdan sonra bu kıloları veremeyecek olmam bu eşeker yuzunden umarım ustume yapısıp kalmaz

korkma canım şeker sadece gebelik şekeride oluyomuş sonra düşüyomuş

hadi gözün aydın canım senin işler bitti,darısı başımıza....

canım ben ekmeği sadece kahvaltıda tüketiyorum,sabah öğle arası,bir avuç fındık yada badem,öğlen,sebze yada fasülye,nohut her neyse 1 tabak,öğle akşam arası meyve,bazen de çayın yanında bi kaç bisküvi falan,akşam 1 tabak yemek salata veya yoğurt,sonra meyve yatarken süt,böyle besleniyorum ama bazen akşamları burger,yada pizza,yada daha ağır yemekler yediğim oluyo,geçen ay 2 kilo almıştım bu aya 2 haftadır hiç almadım,toplamda 13 kilo aldım.............

canım şükür et valla çok sanslı buluyorum 12-13 hatta 15 kıloya kadar alanları bu topikte en cok kilo alan benim sanırım zaten herkes takma diyor ama ole olmuyor işte insanın basına gelince anlıyor.. Artık çok moralim bozuluyor bu duruma :43:

bu listeyi ben daha önce defalarca verdim cnmmm ha kendim uymadım o ayrı ama uymaya çalıştığım bi dönemde de cidden kilo almadım kendim

ayyy bunun bi de emzirme dönemiii varrr yengem hamilelikte 8 kilo aldı doğurduğu gibi gitti yani
ama emzirme döneminde 8-9 kilo aldıı aynen duruyo hem de öyle çirkin aldı ki kolları fln genişledi fln orantılı alsaydı bari ama öyle oldu artıkın

canım şükür et valla çok sanslı buluyorum 12-13 hatta 15 kıloya kadar alanları bu topikte en cok kilo alan benim sanırım zaten herkes takma diyor ama ole olmuyor işte insanın basına gelince anlıyor.. Artık çok moralim bozuluyor bu duruma :43:

Ben de yiyorum aslında ama hareket de ediyorum eğitimlerimi hiç aksatmadım mesela, yürümeyi seviyorum, ah hamileyim diye de hiç yan gelip yatmadım ne yalan söyleyeyim böylece hem zinde oldum hem de dengeli kilo aldım. Hamur işinden uzak duruyorum mesela canım tatlı çekerse de sütlü tatlıları tercih ediyorum ya da çikolata şu anda toplamda 7 kilo aldım 35+1 deyim maksimum 1-2 kilo alsam bu 3 haftada benim için tamamdır. Süt için de doğumdan sonra bol bol sıvı tüketeceğim, sebze, süt, su... Benim de bir arkadaşım doğumdan sonra 9 kilo aldı emziremedi de bebeği iyice kaldı kilosu. Dikkat edip de fazla kilo alanları çözemedim ama sanırım metabolizmalarından kaynaklı olabilir. en önemlisi bebeğin gelişimi ve kilosu o kadar az kilo almama rağmen çok şükür bebeğimin kilosu haftasıyla gayet uyumlu:nazar::nazar::nazar: sağlıklı beslenmekte fayda var :24:

ayy kıyamammm üzülme ya bu kadar emzirince takır takır gider inşallah yaaa
bi de sigaraya başlayınca zaten insanın iştahı çok kpanıyo ee al sana koskoca iki nedenn

Back
X