2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım sezeryanda da az da olsa karnında iz kalmıcakmı...hem ben de 20 yaşımda doğum yaptım normaldi ve hiç dikişim yoktu.zamanla topladım kendimi orası için bence hiç kaygılanma:ssz:

hıı normal mi pırtlat yani diosun. bebek tehlikeye girebilir derse napiim sence o kadar karıştım ki böyle olucamı tahmin etmemeiştim hazır deilmişim sanırım doğuma :(

töbe töbeee. zorla bozcaklar azımı haa. aman boşver takma kafana birazda vurdumduymaz olmayı dene cnm bnm yoksa belliki ezilceksin sankiş kayınvalide de sultan mubarek ya ne saçma kendi kaynanasından gördüğü şeyin intikamını mnı senden alıor. düşünüorum da ben olsam napardım dişe insan kıyabilir mi ya. evladın nasıla o da aynı evlat anasına babasına. alla alla. ama düşünceliymişsin ben sanırım kıllanıp yapmazdım bi çok şeyi. sen evinden inme yine de:) artık bebeişin de gelio bahane bulursun bi çok konuda.:47::47:

yok canım,zaten ben onun hayalindeki gelin değilim..2 yıldır evinin temizliğine yardım etmişliğim yok..ama bakarsan ondan önceki 3 yıl da yerinden kaldırmadım onu herşeyini yaptım..sonunda bana ne yaptın diyince,mademm makbule geçmiyor yapmam daha iyi dedim ve bitirdim...bakma böle arada bi iyliğim tutuyo onda da hemmen suistimal ediliyorum:19:

iki bulaşık koydum makineye yoruldum yaaaaa

:23::23::23:

aynen bende öyleyim..10:30 da oğlumla kahvaltı yapıp oturduk daha da kalkamıozz:ssz:

hıı normal mi pırtlat yani diosun. bebek tehlikeye girebilir derse napiim sence o kadar karıştım ki böyle olucamı tahmin etmemeiştim hazır deilmişim sanırım doğuma :(

bak sen bi normali dene,zaten bebeğin başına bişi gelirse hemn sezeryna alır doktor canım..ben olsam yerinde öyle denerdim çünkü normal doğum bi mucize bence bebek kendi yolunu buluyor dışardan müdahele olmadan..mecburi sezercik olursa neysede herkes hayatında bi kere normal doğumu tatmalı diye düşünüyorum:29:

yaff kızlar aile hekimliğinden çağırdılar beni gelin bebeğin kalp atışlarına bakaım die...gitsemmi sizce hem yürüyüş yaparım azcık hemde bebeğimin kalp atışlarını duymuş olurum ne diosunuz..hiç kalkasım yok ama offffff:ssz:

hmm dimi doğru diosun ne bileyim korkuorum bi yandan bi yandan da diorum öbür türlü daha mı iyi hem sancı hem dikişler delik deişik olcak yaşlı kadınların bıdışına dönecek hemde bebeğin sıkışma tehlikesi o daha ağır basıo bu durumda sezeryan daha mantıklı görünüo bu gidişimde herşey belli olur sanırım artık. Konuşucam zaten bu durumları o halde sezeryan olsun dicem ki gün versin de alayım paşamı b an önce kucuşuma ama ikinvci çocuk ihtimali çok zayıfkllafdı bu durumda dedim eşime alıştırsın şimdiden kendini o iiki tane istiodu ama iki kez aynnı yerden kesilmek korkutuo beni:(

bencede düşünme 2. Yi şimdi, zaman geçince hepimiz unutacağız.
Dr diyorsa vardır birşey ama ben hiç duymadım 4 kilo çocuk doğuranlardan çok kötü bi hal aldı diye o bi şekilde toparlıyodur kendini
benim anladığım kadarıyla sen sezeryanı onaylanmışsın dert etme bu kadar sezeryan olan çok insan var
rahatlat biraz kendini kısmetinde sezeryan varsa yapacak bişey yok
bende normal diyorum ama o an kimbilir nolur bilinmez

bak sen bi normali dene,zaten bebeğin başına bişi gelirse hemn sezeryna alır doktor canım..ben olsam yerinde öyle denerdim çünkü normal doğum bi mucize bence bebek kendi yolunu buluyor dışardan müdahele olmadan..mecburi sezercik olursa neysede herkes hayatında bi kere normal doğumu tatmalı diye düşünüyorum:29:

bencede düşünme 2. Yi şimdi, zaman geçince hepimiz unutacağız.
Dr diyorsa vardır birşey ama ben hiç duymadım 4 kilo çocuk doğuranlardan çok kötü bi hal aldı diye o bi şekilde toparlıyodur kendini
benim anladığım kadarıyla sen sezeryanı onaylanmışsın dert etme bu kadar sezeryan olan çok insan var
rahatlat biraz kendini kısmetinde sezeryan varsa yapacak bişey yok
bende normal diyorum ama o an kimbilir nolur bilinmez

sağolun kızlar bilmiyorum ne olacak muammalardayım valla doğuma kaldı maksimum 3
hafta ne olcak hiç bilmiyorum ilk olunca herşey korkutuor beni

yaff kızlar aile hekimliğinden çağırdılar beni gelin bebeğin kalp atışlarına bakaım die...gitsemmi sizce hem yürüyüş yaparım azcık hemde bebeğimin kalp atışlarını duymuş olurum ne diosunuz..hiç kalkasım yok ama offffff:ssz:

hava güzelse yavaş yavaş git canım temiz hava alırsın bi değişiklik olur hemde:21::21::21:

Biz geldik kizlarrrr...yegenimle parkta guneslendik 3-4 saat kadar:)))
Dogurmadim hala, hicde niyeti yok benm yavrunun dogmaya..beklioz bakem.
yani gıcıklarr yaaa..
biz de küsüz kaynanamla
annem bana geldi temizlik yaptı diye trip yapıyor
annem kimmişte bana gelip temizlik yapıyomuş
sahipsizmiymişim ben ...

:47::47:
Zeyneppppp höstttttt dieilirmiyim....
selamm
doktordan geldim kıslar
bebeğim 2300 gr. 42 cm. gelişimi iyiymiş.doğum günüde 12 nisan olacak.
bide hastane bezi,bebek bezi.. getireyimmi dedim onları hastane karşılıyormuş.
1 haftadır altta çok baskı vardı.oda bebeğin kafası aşağıda olduğundan kaynaklıymış
alttan ultrasonla baktı doktor rahim ağzı 3,5 cm. normal dedi.
yanlız bebek kafası rahim ağzını inceltmesin diye protesg.. ilacını verdi.günde mutlaka 10 bardak su iç dedi ve çok dinlenmen gerek dedi
en az 2 hafta daha beklese iyi olurmuş bebişim için
mangezyumuda günde 2 içmek rahmide rahatlatırmış.
Masallah cnm....herseyin yolunda olmasida cok gzl
selamlar kızlar geçmişi okuyacağım şimdi kaç gündür giremedim iş güç yoğunlaştı bende iyice ağırlaşınca daha bi fena oluyor artık sandalyede oturup da kalkmaya vallahi yarın 37. haftamız doktor 34.0 da gelio bebek demişti ama 37 olduk vallahi ama olsun iyi de oldu iyice kilosunu aldı prematüğrelik şeyi de kalktı şimdi size bişi sorucam akıl danışmam lazım yani fenalardayım çünkü. kilomuz ileriydi hep en son gittiğimde normale dönmüştü bu cmartesi yine fenalaştım ben hastanede aldık soluğu meğerse benim tosun almış yine kiloları 9 günde baya bi dedim doğuma kadar kaç olur bu gidişle 4 kilo olur üstüde olabilir dedi peki doğum şekli dedim 3800 üstü kafa çıkıo ama çatı ne kadar geniş olursa olsun omuz takılması oluo ben normale alamıorum öyle sezeryan dio bebeği tehlikeye atamam diyor önümüzdeki salı kontrole gideceğim 37.6 olacağız sezeyanda 10gün önce alınıo ya ayın 18 inde alıcaklar büyük ihtimal konusucam ama gerçi öyle görünüor yani önümüzdeki pazar. şimdi doğuma kadarda bekleyip o sancıları çekerek yine üstüne sezeryandansa anlaşarak gün alarak sezeyan mı dersiniz? sizce? normal diye tuttursam bu defada fazla epizyotomi dikişi olabilir daha genç yaşta yaşıcak çok şeyimde var die düşünüorum yaşlı şeyine dönsün istemem 22 yaşında valla. değil mi ? sizce ne yapayım :nazar::nazar::nazar::43::43::43::49::49:

Dr una birak terihi cnm bence...
Bide dr un sezeryan diosa aten bi sekilde alir sezeryana...cektigin sanciyla kalirsn yani

Bide dr un sezeryan diosa aten bi sekilde alir sezeryana...cektigin sanciyla kalirsn yani

diebilirsin guzummmmm

hoşgeldinnnnnn:36::36::36::36::36:
petuş naptın bu kadar saat parkta,çocuk iyice yorulsunda erkenden uyusun diyemi yaptın,öyle yaparlar ya :1::1::1::1:

hoşgeldinnnnnn:36::36::36::36::36:
petuş naptın bu kadar saat parkta,çocuk iyice yorulsunda erkenden uyusun diyemi yaptın,öyle yaparlar ya :1::1::1::1:

Ha haaa dusunmedim degil...bi ara dedim zaten miss gibi guneslendik mayistik iice gidince bide uyuruz dimi dedim..
Yemedi yok ben uyumam dedi walla:))) neyse gnduz uyumazsa aksam erken yatio o tarafindan bakiom..
Ablam koltuklari siliodu evde kalabalik etmeyelim die bayagi uzun kaldik

ayy istediğini desinler cnm..umrum değil.koca göbeğimle k.pederimin yanında ayağa kalkmaya utanıyorum.söyledim zatende.ama eltim yokken yada sadece bayanlar varken kalkıp yapıyorum her işlerini.zaten gittiğimizde bir çaylarını içeriz anca onuda versin hanımefendi.

:1:öyle tabi:1:

sağolun kızlar bilmiyorum ne olacak muammalardayım valla doğuma kaldı maksimum 3
hafta ne olcak hiç bilmiyorum ilk olunca herşey korkutuor beni

akışına bırak datlum,normal olacağı varsa olur zaten sezeryanda öyle:24:

hava güzelse yavaş yavaş git canım temiz hava alırsın bi değişiklik olur hemde:21::21::21:

hava çok güzelde de bende o enerji yok ama toparlanmam lasım dimi,çocuqlarım için:15::1:

slm kızçeler.biz geldik..
gece bayağa bi kasılmam oldu dedim bu gece doğuruyorum kanımca ama olmadı:27:

merhaba güzel anneler benim bebeğimin kordonuu boynuna ikikere dolanmış bir durumda 33 hafta iken gittiğimde 2 buçuk kiloydu şimdi gittim yine iki buçuk doktorum geçen sefer geniş ölçmüşümdür dedi ama ben yine tedirgin oldum acaba kordon dan dolayı bebeğe besin gitmiyormu
canım sen kaç haftalıksın?
birde kordonda düğümlenme var mı?
kordon bebeğin gelişimine engel olmaz düğüm olursa bi nebze demişti dr.
bence sıkıntı yapma bi sorun yok
kızlar geçenlerde k.validemin doğum günü için pasta almış eşim..neyse k.v eltiside onlardaydı..yemeği yedik kaldırdım sonra eve çıktım eşim pastayı hazırlamış fln çağırdık eve herkesi..mumları yaktım k.pederim yanımdaydı mutfakta..al baba sen götür karının pastasını dedim..üfledi mumları neyse işte bi bekar kaynım var onunla aynı yaştayız o ve yengeleride bizde...
pastayı kestim,sehpaları koydum,tabakları mutfakta hazırladığım iin 4-5 sefer git-gel yaptım..sonra kolaları getirdim ama koyduğum yerden doğrulurken zorlandığım için karnımdan dizim tepsiye çarptı ve bardakların 2'si komple yere ve sehpaya boşaldı...heryer kola oldu ve 1 kişi kalkıp bi bez getirip bana yardım etmedi.:19:bi mutfak bezi getir sil git durula tekrar getir,yer bezini de aynı şekilde derken herkes ölleeee öküzün trene baktığı gibi bana baktı temizlerken...
o kadar gücüme gittiki anlatamam...k.validemin 2 oğlu var 2'sininde bi b.k yapacağı yok doğum günü için hatırlamıyolar bile ama ben eşime dedimki annenin d.günü git bi hediye yada bi pasta al...neysee temisledim ortalığı verdim kolaları sonra kaynım demezm çay koydunmu yenge ben içerim die:53::53: böleee kalmışım walla o an:53:
yooo dedim kola içeriss dedi abin,çay koydurtmadı ama içcekseniz koyyım dedim yengesi orda die,k.validem anladı tabi bakışımdan tavrımdan yokkk biz aşağıda içeriz dedi,pastaları yedikleri gibi aşağı indiler...amaaaaaaa bir daha d.günlerini kutlarmıyım aslaaaaaaa:19:

ohhhh anlattım rahatladım:27::27::27:
ayyy çok sinirlendim:47::47:
karılara bak az yiyin de kendinize hizmetçi tutun:19:
kimseye iyilik yapmıcan ya:20:
yani gıcıklarr yaaa..
biz de küsüz kaynanamla
annem bana geldi temizlik yaptı diye trip yapıyor
annem kimmişte bana gelip temizlik yapıyomuş
sahipsizmiymişim ben ...

:47::47:

annen kimmiymiş:53:
allahım böyle insanların saçlarını çintip çintip sokağa salmak istiyorum:47::47::47:

canım sen kaç haftalıksın?
birde kordonda düğümlenme var mı?
kordon bebeğin gelişimine engel olmaz düğüm olursa bi nebze demişti dr.
bence sıkıntı yapma bi sorun yok

annen kimmiymiş:53:
allahım böyle insanların saçlarını çintip çintip sokağa salmak istiyorum:47::47::47:

aynen canım
yada bana sabır taşı muamelesi yapıyor bu hayat :)))

Ha haaa dusunmedim degil...bi ara dedim zaten miss gibi guneslendik mayistik iice gidince bide uyuruz dimi dedim..
Yemedi yok ben uyumam dedi walla:))) neyse gnduz uyumazsa aksam erken yatio o tarafindan bakiom..
Ablam koltuklari siliodu evde kalabalik etmeyelim die bayagi uzun kaldik

benim oğlumda erken uyur ama gün içinde yatmaz...
onuda götürsem parka evde çok sıkıldı ama ben sitede oturmuyorum burda da düzgün bi park yok:ssz:
senin kont. yarındı dmi

ahhh bebem ahhh...şu duruma sinir olduğumu sadece size söylüyorum burda anlatınca terapi oluyo içimi boşaltıorm..rahatlıyorum biraz..yoksa anneme bile anlatmam problemlerimi üzülmesin,kafası aklı bende kalmasın die:ssz:çünkü genelde bişeylerin üstesinden tek başıma gelmeye alışığım tıpkı kola faciasında olduğu gibi..onlar kalkmadı bende kalkın demedim hiç birine:19:

ben gidip biraz tamiz hava alayım hemde s.ocağına uğrarım kızlar ...grşrz byby:3:

benim oğlumda erken uyur ama gün içinde yatmaz...
onuda götürsem parka evde çok sıkıldı ama ben sitede oturmuyorum burda da düzgün bi park yok:ssz:
senin kont. yarındı dmi

ahhh bebem ahhh...şu duruma sinir olduğumu sadece size söylüyorum burda anlatınca terapi oluyo içimi boşaltıorm..rahatlıyorum biraz..yoksa anneme bile anlatmam problemlerimi üzülmesin,kafası aklı bende kalmasın die:ssz:çünkü genelde bişeylerin üstesinden tek başıma gelmeye alışığım tıpkı kola faciasında olduğu gibi..onlar kalkmadı bende kalkın demedim hiç birine:19:

anlatma zaten canım..
bende bi sıkıntım olduğunda hiç anlatmıyorum bidaha kurar kafasında sürekli üzülür durur..
eşinde kabahat hadi anası düşünmüyo eşin niye kalkıp bi bez alıvermiyo:47:
bidahada bulurlar pasta filan düşüncesiz olcan herkese laf sokcan öyle kıymet bilion bu devirde iyilik yapmıcan:31:

anlatma zaten canım..
bende bi sıkıntım olduğunda hiç anlatmıyorum bidaha kurar kafasında sürekli üzülür durur..
eşinde kabahat hadi anası düşünmüyo eşin niye kalkıp bi bez alıvermiyo:47:
bidahada bulurlar pasta filan düşüncesiz olcan herkese laf sokcan öyle kıymet bilion bu devirde iyilik yapmıcan:31:

anlaşılan öyle olmak gerekiyormuş..insanı zorla vicdansız yapıyolar işte,ufff çok sıkıldım zaten üstüste oturmaktan..imkanım olsa gidicem buralardan:ssz:

Back
X