2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
maşallah canım darısı bize olur inşAllah..Kızlar ben o kadar bunaldımki anlatamam, insan evladından bunalırmı ama ben sanki öyle olmaya başladım, resmen psikolojim bozuldu ve artık biran önce işe başlamak istiyorum..kızım hiç durmuyor, 5 dk dahi kendi kendine oynamıyor, yere yatırdığım anda bir resmen yeri kırılmış gibi bas bas ağlıyor, sırtı asla yere gelmicek, buda beni çok yoruyor, birde uyumuyor gündüzleri ve o uyanıkken hep kucakta, artık takatim kalmadı, ne ev işi ne kendi işlerime bakabiliyorum, resmen ağlıyorum artık..uyku düzeni zaten gitti, gece kalkar uyumaz ağlar, uykusuzluktanda çok sinirli oldum, resmen çocuğa kızıyorum sonrada pişman oluyorum, ne yapayım kucağı unutturmak için, nolur akıl verin yoksa aklım gidecek benim :(

allah yardımcımız olsun canım genelde aynıyız çözüm bulmak zor yani ben halen bulamadım:1:birazdaha sabredecez kendi kendine oturup oyuncaklarla bi oynasalar 5 10 dakika oyalanır diye umut ediyorum uyku sorunu bizdede var ne yaptıysam olmuyo bide bizde emmek içinde uyutmak zorundayım yani ben daha vahim durumdayım :37:aynen bu durumdayım ev dandinide zaten yemekte eşim geldikten sonra yapıyorum 1 gün yapıp 2 gün yiyiyoruz eskiden ısıtılmış yemek yemeyen eşim yemek bulduguna şükreder oldu bide yarın okullar acılıyo üff üff asıl o zaman bende maraton başlıyo kahvaltısı beslenmesi :50:

kızlar bebişinde kabızlık sorunu yaşayan varm.geçenlerde büyük insan kakası gibi kaka yaptı azıcık çok sertti.zeytinyağı falan verdim biraz yumuşadı.öyle 2-3 gün yapmadığı olmadı ama sertleşio hemen.ek gıdaya geçtim acaba o yüzdenmi diyorum.ama okadarda sert olurmu.1 gün yapmazsa ertesi güm zeytinyağı yada kayısı hoşafı falan veriyorum.onlar biraz yumuşatıyor.birtürlü normal kaka düzenine geçemedik:((

kızlar bebişinde kabızlık sorunu yaşayan varm.geçenlerde büyük insan kakası gibi kaka yaptı azıcık çok sertti.zeytinyağı falan verdim biraz yumuşadı.öyle 2-3 gün yapmadığı olmadı ama sertleşio hemen.ek gıdaya geçtim acaba o yüzdenmi diyorum.ama okadarda sert olurmu.1 gün yapmazsa ertesi güm zeytinyağı yada kayısı hoşafı falan veriyorum.onlar biraz yumuşatıyor.birtürlü normal kaka düzenine geçemedik:((

canım dikkat et bence yeterli beslenmiyo yada susuz kalmış olabilir doktorunuza danış derim ek gıda olarak ne veriyorsunki 5 6 gün yapmayan bebekler var arkadaşların ama sert degil yaptıklarında benim kızda kıvamı degişti ama okadaar degil

canım dikkat et bence yeterli beslenmiyo yada susuz kalmış olabilir doktorunuza danış derim ek gıda olarak ne veriyorsunki 5 6 gün yapmayan bebekler var arkadaşların ama sert degil yaptıklarında benim kızda kıvamı degişti ama okadaar degil

valla bilmiyorum canım ogün doktora gitmiştik zeytin yağı fln ver dedi ama ogüne kdar okadar katı yapmamıştı.doktordan çıktık 3-4 saat sonra sert bir tanecik kaka bırakıvermiş beze:)tekrarlarsa arayacam doktorumuzu.daha önce bizimde olurdu 3 gün yapamadığı ama kıvamlı yapardı sonrasında.ilk defa böyle oldu hayret ettim.

kızlar hem bebek bakıp hemde ev işi nasıl yetiştiryorsunuz ben dayanamıyom artık ev perişan ben perişan uykusuzluk tavan yapmış bbeği kucağıma alacak halim kalmamaış ...nasıl yetiştiriyonuz bi akıl verin :43:

kızlar birde bezde 4.numaraya gectınızmi.hangı marka kullanıyosunuz.3 gundur 3 saate kalmaz çiş cıkarıyor molfix kullanıyorum ben.galiba beze sıgmıyoz artık.9-18 e gecelim diyorum[/QUObenTE]

ben hala 3 numara kullanıyom ama benim kızm zayıf 5 buçuk aylık ama 6 kilo beni emmiyo ek gıda reddediyo napıcamı şaşrdm

kızlar birde bezde 4.numaraya gectınızmi.hangı marka kullanıyosunuz.3 gundur 3 saate kalmaz çiş cıkarıyor molfix kullanıyorum ben.galiba beze sıgmıyoz artık.9-18 e gecelim diyorum

Canim ben 4numaraya gectim cok rahat oldu sirt kismini iyice yukardan bagliyorum
Oglum sagolsun olur olmaz heryerde sirtina kadar yapiyor molfixten memnunum hem turk markasi

kızlar hem bebek bakıp hemde ev işi nasıl yetiştiryorsunuz ben dayanamıyom artık ev perişan ben perişan uykusuzluk tavan yapmış bbeği kucağıma alacak halim kalmamaış ...nasıl yetiştiriyonuz bi akıl verin :43:
Soyle ki 2haftada 1 derin temizlik icin kadin cagiriyorum haftada 1kendim silip supuruyorum oglan uyudugunda
Onun disinda yemek yapacaksam onu da yanima aliop hizlica yapiyorum
Salata ve corba esim gelince
Cok bunalirsam koyveriyorum napim
Yerde vakit gecirdiginden yerleri supuruyorum bazen sadece
Ama gundelikci cagirmak iyi oluyor her hafta alacagim ise baslayinca

maşallah canım darısı bize olur inşAllah..Kızlar ben o kadar bunaldımki anlatamam, insan evladından bunalırmı ama ben sanki öyle olmaya başladım, resmen psikolojim bozuldu ve artık biran önce işe başlamak istiyorum..kızım hiç durmuyor, 5 dk dahi kendi kendine oynamıyor, yere yatırdığım anda bir resmen yeri kırılmış gibi bas bas ağlıyor, sırtı asla yere gelmicek, buda beni çok yoruyor, birde uyumuyor gündüzleri ve o uyanıkken hep kucakta, artık takatim kalmadı, ne ev işi ne kendi işlerime bakabiliyorum, resmen ağlıyorum artık..uyku düzeni zaten gitti, gece kalkar uyumaz ağlar, uykusuzluktanda çok sinirli oldum, resmen çocuğa kızıyorum sonrada pişman oluyorum, ne yapayım kucağı unutturmak için, nolur akıl verin yoksa aklım gidecek benim :(

ah canim ah... Ben de annem gelsin de baksin diye gozunu gozledim ilk zamanlar. Cok yazasim var ama oglum agliyor donunce yazayim

Bu arada ben omerin kaka lekelerini cikarmakta cok zorlaniyorum soz nasil cikariyorsunuz iyice bunaldim
Canım benim oğlum da kıyafetlerine kadar bulaştırır, önce dalin sıvı çamaşır detarjanını o lekelerin üzerine direk döküyorum 1 saate kadar bekletiyorum sonra makinaya atıyorum tabi yine dalini kullanıyorum leke kalmıyor hiç kendim elimle yıkamadan geçiyor

yalnız çok zor ev işleri ya birde ben 16 saat uzağa geldim memleketimden ev taşıdık tek başıma yerleşmeye çalışıyorum halinize şükredin:25::25:

valla bilmiyorum canım ogün doktora gitmiştik zeytin yağı fln ver dedi ama ogüne kdar okadar katı yapmamıştı.doktordan çıktık 3-4 saat sonra sert bir tanecik kaka bırakıvermiş beze:)tekrarlarsa arayacam doktorumuzu.daha önce bizimde olurdu 3 gün yapamadığı ama kıvamlı yapardı sonrasında.ilk defa böyle oldu hayret ettim.

kan damlası genelde kabızlık ve kuru kaka yapmasına neden oluyor.bız ek gıdalara basladıgımız ıcın bebegıme yedırdıgım corbalara en son cıgden bır tatlı kasıgı zeytınyag dokuyorum ve sabah kahvaltılarındada fındık buyuklugunde tereyagı koyuyorum ayrıca yogurduna gunkuru kayısı koymamı soylemıstı doktorumuz.ıse yarıyor ...

saolun kızlar destekleriniz için, sabahtan beri yine öldüm ve çok şükür uyuduki azcık dinlenicem :) ek gıdaya başlayan arkadaşlar bebeklerinize ne kadar veriyorsunuz? ben çorba falan küçük bir kaseye koyuyorum ama ancak 10 kaşık içiyor çay kaşığı ile, muhallebi veriyorum oda aynı, meyve veriyorum, yoğurdu alerji yapar yine diye vermiyorum..bu arada o özel mamada fayda etmedi, kızımın hala burnu tıkalı ve hırıltılı nefesi var, öksürüğü devam ediyor..böyle ne zamana kadar devam edicek bilmiyorum, ankaraya gidersem orda göstericem inşAllah..

kan damlası genelde kabızlık ve kuru kaka yapmasına neden oluyor.bız ek gıdalara basladıgımız ıcın bebegıme yedırdıgım corbalara en son cıgden bır tatlı kasıgı zeytınyag dokuyorum ve sabah kahvaltılarındada fındık buyuklugunde tereyagı koyuyorum ayrıca yogurduna gunkuru kayısı koymamı soylemıstı doktorumuz.ıse yarıyor ...

yapıyorum onları ANCAK DEVAMLI YAPMAK İSTEMİYORUM BİR MÜDDEET SONRA ONLARADA ALIŞIR DİYE.DİŞ ÇIKARIYOR ACABA ONDANMI DİYORUM.BİTANE ÇIKARDI 2.SİDE YOKDA SANIRIM BUGÜN SANKİ BİRAZ ÇIKARMIŞ.UMARIM DİŞTENDİR .BUGÜN YİNE SERT BİTANECİK KAKA BIRAKIVERMİŞ OĞLUŞUM.UMARIM ÇATLAK PATLAK OLMADAN ATLATIRIZ.

ev işimi resmen hayal oldu banyo bile lüks oldu ahsenden sonra şimdi yanımda cıngar çıkarıyo resmen 5 dakika yanlız durmuyo kucagında gezdir istiyo ama buda can yorgunluktan bitap düşüyorum bugün okulda acıldı bide şevvalin dersleri neyapacaz bilmiyorum:31:

kızlar birde bezde 4.numaraya gectınızmi.hangı marka kullanıyosunuz.3 gundur 3 saate kalmaz çiş cıkarıyor molfix kullanıyorum ben.galiba beze sıgmıyoz artık.9-18 e gecelim diyorum[/QUObenTE]

ben hala 3 numara kullanıyom ama benim kızm zayıf 5 buçuk aylık ama 6 kilo beni emmiyo ek gıda reddediyo napıcamı şaşrdm

allah yardımcın olsun canım benim kızda aynı seninki gibi ayagımda uytup öyle meme veriyorum oda uyanmazsa kucagıma alırken bide sen dene istersen günde birkaç kere bile tutsa kardır ne yapalım gerisini ek gıdayla takviye ederiz bende halen 4 9 kulanıyorum benimkide zayıf gecen ay benimkide 6 kiloydu şimdi mekadar oldu bilmiyorum

ıcıcm bı hos oldu ben de bu foruma gırıp sızlerle yazısmıstım nısan annesıyım sorunlu hamılelık gecırdım ama yavruma kavustum bırden hamılelklerımı yazıp sımdı bebeklerımızı yazınca ıcım bı hos oldu

dün oğlumu aylık kontrolu için götürdüm başı.43 olmuş kılosu 7.600 boyu 68 gayet normal dedi çok şükür yoğurt verıyodum ben koyulmaması gerektını bılıyorum azcık şeker atıyodum doktora dedım şeker koyuyorum dıye koyma pekmez koy dedı aldım pekmez koydum hiç tatlanmadı zaten rengıde bı acayıp oldu çoukta içmedi zaten ben hiç içmesini beklemıyodum ben bıle sevmedım tadını yaa şeker yemesın dıye yığurt yıyemıcek çocuk sızler nasıl veıryosunuz ben ilk yoğurt verdığımde hiç bişi koymadan saede yoğurdu bıraz sulandırıp yapmıştım gene içmemeişti şekerli olunca hemen bıtırıyodu :26::26::26::26::26:

şeker bır yasına kadar verılmemesı gerekıyormus canım.benım kızımda kahvaltısını pek sevmemeıstı muzu cok sevdıgı ıcın ıcıne bır parca muz koyuyorum hemen yıyıyor.yogurduda sade sevmıyor bebe bıskuvısı ve seftalı armut yada muzla tatlandırıyorum.o zaman daha severek yıyıyor.ayrıca pekmaz yogurda koyulmaz.pekmez kan yapıcı oldugu ıcın yogurtla bırlesınce ozellıgını tamamen yıtırıyor.bence bunu soyleyen dr tam bır gerızekalıymıs.hemen doktorunu degıstır.pekmezı meyvesıne karıstırarak ver.kan ılacıda mesela annesutunden yada mamadan yada yogurttan hemen once yada hemen sonra verılmez.en az bır saat gecmelı.

yapıyorum onları ANCAK DEVAMLI YAPMAK İSTEMİYORUM BİR MÜDDEET SONRA ONLARADA ALIŞIR DİYE.DİŞ ÇIKARIYOR ACABA ONDANMI DİYORUM.BİTANE ÇIKARDI 2.SİDE YOKDA SANIRIM BUGÜN SANKİ BİRAZ ÇIKARMIŞ.UMARIM DİŞTENDİR .BUGÜN YİNE SERT BİTANECİK KAKA BIRAKIVERMİŞ OĞLUŞUM.UMARIM ÇATLAK PATLAK OLMADAN ATLATIRIZ.

kıyamam ya bende en cok dısten korkuyorum :( devamlı yapsanda sorun olmaz bence ben hergun yapıyorum.bu yavrular zaten normal beslenmeye donuncede yag almaya devam edecekler yemeklerde.hem zeytınyagı ve tereyagı ınanılmaz faydalı.e kayısıda oyle.ınsallah cabuk atlatırsınız.

Back
X