2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın kızlar..o kadar uykusuzumki işe nasıl geldim bilmiyorum..kızım dün gece 12den başlamak üzere her saat başı uyandı, sanırım burnu tıkanmış uyuyamadı ve benide uyutmadı :(( bugünlerde salgın olduğundan herkesde başladı bu burun tıkanıklığı..Rabbim şifa versin bebişlerimize..

Kızlar yaaa kahvaltı bana işkence gibi geliyor, kızım yemiyor, bende işe geç kalıyorum diye acele ediyorum, ne yacağımı şaşırdım..o bulamaçların hiçbirini yemedi yaaa :( ayrı ayrı yedirsem 1 saat sürüyor, bakıcıya desem hergün taşımak işkence gibi..1.5 saatlik süt iznimi bu sefer sabahları alacam sırf bu nedenle..

slm kızlar mirayda hasta oldu burn akıyo kuzumun gözler kıpkırmızı burnu tıkalı ateş yok ama çok keyifsiz geçen sefer dr kongest vermişti şimdi yine ondan kullanıyorum daha önce peditus kullandım hiç etkisi olmamıştı kongest verdi dr bu daha iyi geldi inşallah kolay atlatırız
kızlar mirayda normalde etmiyor kahvaltı aptamilin kahvaltısından kullanıyorum içine yarım labne yarım yumurta sarısı koyuyorum severek yiyiyor bi deneyin bakalım

Geçmiş olsun , bence doktoruna danışş.... Bizede peditus vermiştii..

Valla canım biz ilk aşıyı zor atlattık sabaha kadar uyumamıştı..

Geçmiş olsun Canım ne iş yapıyorsun ?? çalışan anne olmak zor benim kızım sürekli öyle iş yerinde sarhoş gibiyim.. Kahvaltı olayına alışana kadar süt iznini sabah kullanman iyi bence hiç olmassa aklın kalmaz..
canım ben ünvde de öğretim görevlisiyim..çok zor valla, sabah 2 saat hazırlanamıyoruz, hep geç kalıyorum, eve geliyorum haşat gibiyim, ela durmuyor, ne temizlik ne yemek bişi yapamıyorum..geçer inşAllah bu günler, yoksa yakında ben bitecem :)

canım benim allah yardımcın olsun,çalışan anne olmak daha zor ya.ben de ayrı ayrı bazen veriyorm bizle sofraya oturursa tattırıyorm ama genelde uyandığı zaman karıştırarak veriyom ,içine milupanın 7 tahıllısı var ondan katıyorm 2 yemek kaşığı ,1 tatlı kaşığı labne,1 tatlı kaşığı pekmez ,1 çay kaşığıda yumurta sarısı atıyorm,suyla karıştırıyorm,severekde yiyo maşallah.çorbalarındada brokoli,kereviz,havuç,kabak,ıspanak haşlayıp az sulyken birazda bazen irmik atıyorm,ocağı kapatmaya yakınkende zeytinyağı atıp eziyorm,çk sert kalırsa fazla ezmeden blendırdan 1-2 çevirip yediriyorm.
bende aldım tahıllı, sütlü peynirli pekmezli ama yok, dediğin gibi katıyorum ama yemiyor, ayrı ayrı versem alıyor ama oda doyana kadar baya zor olur, öyle bir iki verip bırakıpmama yapıp içiriyorum..

slm kızlar mirayda hasta oldu burn akıyo kuzumun gözler kıpkırmızı burnu tıkalı ateş yok ama çok keyifsiz geçen sefer dr kongest vermişti şimdi yine ondan kullanıyorum daha önce peditus kullandım hiç etkisi olmamıştı kongest verdi dr bu daha iyi geldi inşallah kolay atlatırız
kızlar mirayda normalde etmiyor kahvaltı aptamilin kahvaltısından kullanıyorum içine yarım labne yarım yumurta sarısı koyuyorum severek yiyiyor bi deneyin bakalım

bizim bugün çok şükür daha iyi, ben bişey vermedim, tonimer sıkıp aspiratörle aldım..şimdi bi sıkıntı yok gibi ama gece nedense tıkanıyor..gecede gözleri kapalı diye sıkamıyorum, genzine falan gider diye..

slm kızlar hasta olan bebişlere geçmiş olsun dıyorumm oğlumu sağlık ocağına götürdüm kılosunu merak ettımde bu ay yoktu aşı kontrol felan ama yınede bı gıdeyım dedım kılosu 9 boyu 72cm başı 44 bızde son durum bu hala dişimiz yok bide :55::55::55::55: kızlar bu arada oğluma balkabağı çorbası yaptım baya bı yedii sızde deneyın derım çok faydalı bır çorba

Son düzenleme:
:)

ben 15 kilo almıştım
4 kilom kaldı ayın 4 ünde 7 aylık olacağız bakalım :)
ilkinde daha kolay vermiştim ama kilolarımı

çizelgen hatalı mı acaba çünkü ona göre 25 kilo görünüyo, yoksa ekstra 10 kilo mu vericeksin ve nasıl başarıyosun bunu:)))
ekstra 10 kilo vereceğim canım
dikkat ediyorum yediklerime
gidiyo çok şükür temmuz 17 de dikkat etmeye başladım

doğru yavrm ya 11 kilo 300 gr.:emir_bebek:biraz zorluyo ama olsn napalm artık:9:
maşallahhhh
kızlar mama sandalyemizde geldi bugün,anam bi sevindi bizim velet,bi hoşuna gitti.babası diyoki artık sofraya yanımıza alırız yemek yerken.bende hala regli olmadm bu arada sabırla bekliyorm valla bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama gelsin artık valla ya sıkıldm.bende kilomdan muzdaribim açıkcası,57 kilo ile hamile kaldm,69 ile doğuma gittim.aslında öle çk kiloda almadm,neyse doğumdan sonra 57 ye düştm ama sonrasında yine kilo aldm ve şu anda 61 kiloyum.bacaklarm çırpı gibi ama göbek yokmu deli ediyo beni ya.aynaya bakmak gelmiyo valla artk içimden hiç bi kıyafetm yakışmıyo göbek pırt diye pırtlıyo.bide ben 2 ay önce safra kesemi aldırdm ondan sonra aldım bu kiloyu kafayı yicem ,sporda yapamadm ameliyat yüzünden.ocakta allah nasip ederse spor yapıp göbeği eritmek istiyorm bakalım.:32::32:
erir canım tığ gibi oluruz hepimiz dikkat edersek

slm kızlar hasta olan bebişlere geçmiş olsun dıyorumm oğlumu sağlık ocağına götürdüm kılosunu merak ettımde bu ay yoktu aşı kontrol felan ama yınede bı gıdeyım dedım kılosu 9 boyu 72cm başı 44 bızde son durum bu hala dişimiz yok bide :55::55::55::55: kızlar bu arada oğluma balkabağı çorbası yaptım baya bı yedii sızde deneyın derım çok faydalı bır çorba
maşallah
balkabağı çorbası mı
nasıl yapıyosun canım ben hiç yemedeim de

Slm kızlar,

kızım 2 gündür uykudayken ağlıyor, kafasını sağa sola çeviriyor, kulaklarını çekiyor diş sıkıntısımı bu başka bi rahatsızlığı yok öyleyse ne zaman çıkar bu diş ay çıksada kurtulsak, diş etleri hafif kabarık ve beyaz çıkacğı zaman diş eti çok mu şişiyor :26:

bir de bebeklerinize ceviz veriyomusunuz, ve ekmek, benim kız bebe bisküvisi de yemiyo ekmeğide denemedim boğazında kalır diye nasıl veriyosunuz küçük doğrayıp mı

gecmiş olsun canım ıhlamur filan ver canım daha çabuk toparlar inşallah

dünya kadar iş beni bekliyo çamaşır bulaşık ütü sepeti taşmak üzere eve süpürge tutmam lazım ben ne yapıyorum ahsen hanımı pışpışlıyorum ya resmen gözleri aralı yatıyo yanından kalktıgım an uyanıyo valla böyle anlarda keşke sihirli bir degnegim olsa diyorum:10:

bizde milupa gece çayı işe yaramadı dün ben içtim sütümden gecerdiye:1:eşim diyo şimdi sen sızıp kalacan ahsen bana kalacak içme valla bana iyi uyku yaptı resmen ahsene uyandıgım zaman tek gözüm uyuyordu tekinide zorla açıyordum:9::9::9:

aşıdan canım ya,bugün geçer allahın izniyle.kaşık maması muhakkak dene belki faydası olur canım.valla canım benim benim oğlan standrt dışı aslına bakarsan pek kıyaslama benimki 1 kilo almış 11,300 olmuş,3 cm uzamış 74 cm olmuş..benim yeğenim var bizden 1 ay büyük oda geçen ay 100 gr almıştı.dr ek gıda için yedirmeye çalış muahhakkak demiş,o ara ne annesini emiyodu ne ek gıda yiyodu ,biberon maması bile verdi ama zorla ,sonra bi baktık 2 dişi birden patlak verdi.şimdi maşşaallah iştahlı ama çk hareketli ve maşallah sağlıklı çocuk üzülme.belki seninkininde dişi patlak verir birden öle derler bizde.
İnşallah canım dişleri bir an önce çıkar da biz de rahatlarız. Maşallah senin oğlun standartları aşmış gidiyor, senin ve eşinin boyu uzun mu? Ben de milupanın tahıllısını bir deneyim umarım sever

Slm kızlar,

kızım 2 gündür uykudayken ağlıyor, kafasını sağa sola çeviriyor, kulaklarını çekiyor diş sıkıntısımı bu başka bi rahatsızlığı yok öyleyse ne zaman çıkar bu diş ay çıksada kurtulsak, diş etleri hafif kabarık ve beyaz çıkacğı zaman diş eti çok mu şişiyor :26:

bir de bebeklerinize ceviz veriyomusunuz, ve ekmek, benim kız bebe bisküvisi de yemiyo ekmeğide denemedim boğazında kalır diye nasıl veriyosunuz küçük doğrayıp mı
Aynı tepkileri oğlum da veriyor bugünlerde kafayı sağa sola çok fazla çeviriyor kulaklarını tırmalıyor resmen dediğin gibi dişetleri de beyazlamış dün kontrolde doktorda kabarmış dedi. Bir an önce çıksa şu dişler biz de rahatlayacağız canım

kızlar dün akşam sonunda perdelerimi begendim mutfaga salona birde şevvalin odasına aldım ahsene yok o ablasının eski odasını alacak kople perde halı yatagı filan niyetim onada almaktı ama fiyatları duyunca vazgectim :1:biraz kendimizi toparlıyalım onada alcam inşallah yazıgım geliyo hep eski şeyler sanki ona oluyo yenide alıyorum ama atmadıgım şeyler çok yazıgım geliyo yeniden almaya hayırlısıyla bir taşınsak ev dandinide epeyi toparladı eşim ama mutfak yani en zoru duruyor iş çok ama yapan yok :9:

Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatırsınız bu sıralar sırayla anneler bebekler hastalanıyor havalar da birden serinledi

dünya kadar iş beni bekliyo çamaşır bulaşık ütü sepeti taşmak üzere eve süpürge tutmam lazım ben ne yapıyorum ahsen hanımı pışpışlıyorum ya resmen gözleri aralı yatıyo yanından kalktıgım an uyanıyo valla böyle anlarda keşke sihirli bir degnegim olsa diyorum:10:
Diğer kızın böyle miydi canım? Nazlı bebekler böyle annelerini yoruyorlar hiç iş yaptırmıyorlar, özellikle de hastayken ne yapacağımı şaşırdım kucağımda bile ağlıyor huzursuz, arabaya koydum durmuyor, yatakta, anakucağında da huzursuz, yemek yemiyor...Benim de canım sıkıldı kendime yemek yapmak bile içimden gelmiyor bugün

Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatırsınız bu sıralar sırayla anneler bebekler hastalanıyor havalar da birden serinledi

evet canım ya babamız hasta ondan bulaştı sanırım baba hasta oldu hemen mirayda hastalandı havalarda serin dediğin gibi neyse inşallah çabuk atlatırız

Slm kızlar,

Aynı tepkileri oğlum da veriyor bugünlerde kafayı sağa sola çok fazla çeviriyor kulaklarını tırmalıyor resmen dediğin gibi dişetleri de beyazlamış dün kontrolde doktorda kabarmış dedi. Bir an önce çıksa şu dişler biz de rahatlayacağız canım

gecen ayki konturolümüzde doktorumuz bize artık dişleri çıkmaya hazırlanır bu aylarda kulakların çekiştirir kulakları agrıyo diyip vikis filan kulanma dedi ama şimdilik bizde öyle birşey yok dişlerinide konturol ediyorum ama henüz ne kabartı nede beyazlık var sadece salyası çok artı bide parmagıyla kaşıyo sanki demek kaşınıyo ne bulsa zaten agzında en sevdigi şeyde benim telefonum:emir_bebek:

Diğer kızın böyle miydi canım? Nazlı bebekler böyle annelerini yoruyorlar hiç iş yaptırmıyorlar, özellikle de hastayken ne yapacağımı şaşırdım kucağımda bile ağlıyor huzursuz, arabaya koydum durmuyor, yatakta, anakucağında da huzursuz, yemek yemiyor...Benim de canım sıkıldı kendime yemek yapmak bile içimden gelmiyor bugün

evet canım malesef diger kızımda böyleydi 1 yaşına kadar nerdeyse gece hiç uyumazdı 3 yaşına kadarda yemek yemez versemde kusardı çok çektik ondan zaten büyük kızım yüzünden bukadar ara verdik akıllı olsa daha çabuk düşüne bilirdik 2. bebegi eşim dalga geciyo benden fabrika aynı nedem degişik bekliyorsunki buda aynısı olacak diyordu vede oldu :9:

Eminim çok şirin görünüyordur, çınarda elleriyle yakalayıp sıkıyor, biberon gibi ağzına yerleştiriyor tabi gülerek çığlık atarak

Ada sıktığında suratımız, her yerimiz süt oluyor. :9:

Canım kaşık maması kullanıyor musun? Çınar da geceleri çok uyanıyor acıkıyor doktor geceleri ver dedi hangi markayı hangi çeşidini alacam bilemiyorum

Canım kaşık maması alırken üzerini oku öyle al. İçerisinde kanola yağı olmasın. Aynı markanın hem kanola yağı içeren hem de içermeyen ürünü var. Dikkat et tavsiyem, ben okuyarak alıyorum.

Ada sıktığında suratımız, her yerimiz süt oluyor. :9:

Canım kaşık maması alırken üzerini oku öyle al. İçerisinde kanola yağı olmasın. Aynı markanın hem kanola yağı içeren hem de içermeyen ürünü var. Dikkat et tavsiyem, ben okuyarak alıyorum.
Sağol canım bilgilendirdiğin için, yalnız mümkünse bana kanola yağı içermeyenin adını çeşidini verebilir misin çünkü kendim dışarı çıkamayacağım için komşuma rica edecem alması için, o da pek küçük yazıları okuyamıyor

ekstra 10 kilo vereceğim canım
dikkat ediyorum yediklerime
gidiyo çok şükür temmuz 17 de dikkat etmeye başladım

maşallahhhh

erir canım tığ gibi oluruz hepimiz dikkat edersek

maşallah
balkabağı çorbası mı
nasıl yapıyosun canım ben hiç yemedeim de

cnm çizelgene baktım gözlerıme ınanmadım tebrık ederım senı banada yrdımcı olsana nasıl kılo verdınn buyuk derdım olduu hamıleyken sadece 9 kılo aldım ama mevcut kılom vardıı malum pkolu olduğumdan çok hormon ılacı kullandım onlarda şişirdi benı normalde obur bırı değilimdir ama kılo vermek çok zor pkoluyken neyse çorbama geleyım bu çorbayı bızde yapıp yemıyoruz yanı buyuklerın seveceği bir çorba değil en azından bız yemeğiz bebekler için balkabağı çokfaydalı çorbayı şu şekılde yaptım 4 kup balkabağı ufak ufak kuplar bır öğünlük işte bunları kanattım yarım saat yumuşadılar kapatmadan içine bır yemek kaşığı irmik attım oda hemen pilav gıbı butun suyu çektı koyu kıvamlı bır öğün oldu pek çorba denemez ama bi ismi olması lazım çokta güzel yedı bırde kvdem ayva kompostosu yapmış biberonuna ondan doldurdum onunla bırlıkte yedırdım baştan öğürdü ama oyun yaparak gayet güzel yedı

Back
X