2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
çok sağolun kızlar miray iyi çok şükür sadece elmacık kemiği biraz mor doktor müdahale etmeyelim yeniler kendini hemen o dedi atlattık çok şükür.
artık bende miraya kendimize yaptığım çorbalardan veriyorum diğerlerini hiç yemiyor zaten
dilekcan mirayın yürüteci ahseninkinin aynısı miray çok hareketli doktoruda öyle demişti ayına göre çok hareketli diye yere eğilmeye çalışıyo yürütecin ayakları havaya kalkıyo bu sefer düşüyo:25:sabah oturduğu yerin arkasını ağzına sokmaya çalışıyodu tek ayak kayıyobu sefer diğer tarafa öyle oluncada içine düşüyo aynı yürütece yeğenimde bindi hiç böyle olmadı sorun mirayda sanırım:44:
ne yapsam bilemedim babası ayakları havaya kalkmasın yürütecin diye ağırlık bağliim bari diyo:27:
evet canım anlıyorum cook hareketlendıler..benımkıde yurutecın arkasını agzına sokuyor.allah korusun yavrularımızı.emırhanda ılk kez bugun düştü.düştüde denmez ama yataktan inmiş oturuyor:53: yatakta oyle bır yuksekkı anlatamam resmen melekler tutmuş cunku hıc bı yerınde kızarıklık yoktu yanına geldıgımde guluyodu:26:.artık dedımkı senın yerın beşik.artık besıgıne yatıracam öğlenlerı..
memnun kalmazsn seve seve yollarım.kızlar annem amieliyat oldu safra kesesini aldırdı bugün onun yanına gidiyorm kalmaya,bi kaç gün yokum analayacanız.bu arada burda kar var buz gibi hava,evden izlemesi güzel ama allah dışarda kalanların yardımcısı olsun çk zor.:50::50:
canım allah annene acıl şifalar versın gecmız olsun...

kızlar günaydın nasılsınız
size bi sorum olacak dün ikizlerimi sağlık ocağına götürdüm kızımın bılgıldağı kapanmak üzereymiş oğlumunki de çok açıkmış size sağılk ocağından bi şey söyledirler mi bi de kızımın sağ gözümde kayma var sanki dedi ama ben fark edemiyorum çok üzgünüm korktum

bıngıldakla ilgili bi şey diyemicem ama rutin göz muayenesini yaptırmakta fayda,bize de oğlumun sağ gözü hafif içe kayıyo gibi geliyodu,acaba mı diyoduk,normal gibi de geliyordu sonunda bi muayene ettirelim dedik, doktor kayma olmadığını burun kemiği şu anda geniş olduğu için sağ tarafına doğru baktığında göz bebeği daha içe giriyor ,kayıyor gibi bir görüüntü oluşuyor ama büyüdükçe burun kemiği de gerçek şeklini alacak dedi,yani o ayrımı doktor yapıyor,bir de bebekken farkedilen kaymalar çok çabuk tedavi edilebiliyor

pancem geçmiş olsun canım,sinua anne de acil şifalar,inşallah çabuk toparlanır

Hayırlı olsun canım.. Biz 2. yi aldık AAAAA durunun yürüteçiyle aynıı bizimki lila vakvakaaa vak vak diye ses çıkartıyor :1: :1: dimi ya köpek seside var ama o herzaman çıkmıyor anlamadım tek tek denedik ama ara da çıkıyor .. Canım kaça aldın ya merak etimm..[/QUOTE]

Bizim yurutec de aynisi ama zeynep hurdaya cevirdi bile:-)vakvaki soktu koltugunda bikac yerini indirdi..yaaa o kopek sesini biz de bulamiyoruz.bazen kendiliginden cikiyo.zeynep de o sese bayiliyo

10 da uyansa şükredecem en geç 8 de uyanır bugün sabah 8 den öğleden sonra 2,5 a kadar uyumadı sonra 1 saat uyudu uyandı aslında 1 yaşına kadar günde 2-3 saat uyumalılar ama işte uyumuyorlar

Bizimki de 7 gibi uyaniyor bir de okadar enerji dolu oluyoki ben sersem gibi oluuyorum.belki sana saat konusunda yardimci olur canim.ben zeynebi gozlemleyerek bu saatleri buldum.7 gibi uyaniyor sonra 10 bucukta tekrar uyutuyorum.1saat uyuyor nadiren 1bucuk saat.sonra 2bucukla 3arasi tekrar uyutuyorum yine 1 saat ya da 1 bucuk sast uyuyor.bu kadar uyunak az mi bilmiyorum ama daha fazla uyumuuor

Bizimki de 7 gibi uyaniyor bir de okadar enerji dolu oluyoki ben sersem gibi oluuyorum.belki sana saat konusunda yardimci olur canim.ben zeynebi gozlemleyerek bu saatleri buldum.7 gibi uyaniyor sonra 10 bucukta tekrar uyutuyorum.1saat uyuyor nadiren 1bucuk saat.sonra 2bucukla 3arasi tekrar uyutuyorum yine 1 saat ya da 1 bucuk sast uyuyor.bu kadar uyunak az mi bilmiyorum ama daha fazla uyumuuor
Sağol canım, sanırım ben de uyku saatlerini kaçırıyorum sonra uykusu kaçınca uyuması zorlaşıyor normalde 15. aydan sonra bazı bebekler günde bir defa 2 saat uyurlar ama şimdi bizimkilerin ayına göre 2 defa uyumalılar. Sen yaklaşık 3-3,5 saat sonra uyutuyorsun yarın bu saat aralığında uyutmaya çalışayım. Akşam kaçta yatırıyorsun kızını, benim oğlumu yatırmak bir sorun öyle sallamakla filan uyumuyor, sen nasıl yatırıyorsun canım, şu uyku problemini bir çözsem bundan önce de hiçbirşey yemiyordu az biraz yemeye başladı bu sefer uyku problemi arttı.

Pancem geçmiş olsun canım, umarım iyidir şuanda bebişin. :(
Melisela size de geçmiş olsun canım ya çok haklısın. Plastik tabak, kaşık kullanmak lazım aslında. Camlardan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Ben de normal tabaklarla yediriyorum ama plastik kaşık kullanmaya çalışıyorum. Normal kaşıksa cam, porselen türü şeylerin yanında bırakmamaya dikkat ediyorum.
Ada bu aralar baya düşmeye başladı hem de sert sert ama ilgilenmiyor gibi görünüp, paniğe sokmadığımdan ağlamıyor. Tabi sonrasında şoku atlatınca alıyorum kucağıma. O anda alırsam ağlıyor çoğunlukla.
Bugün eşimin annesindeydik, annemler geliyoruz diyince eve dönmek zorunda kaldık. Başakşehir komple kar, yollar berbat. Araç bulamadık, taksi vs. Yürüyerek gelmek zorunda kaldık, yarım saatlik yol neredeyse yürüyerek. Gelene kadar ağladı Ada. Eve bir girdik yanakları kıpkırmızı buz tutmuş. Üstü kalındı ama suratını kapattırmıyordu, öyle olunca da üşüdü tabi. 20:30da eve geldik. 22:30 civarı uykuya daldı. Hala uyuyor. Sabaha kadar gider umarım böyle. Çok yoruldu çok.
Bu arada saçlarımı boyattım bu pazartesi günü, sarı diye gittim röfleli çıktım. Kayınvalidemle gittik, o Ada'yı tuttu. Uslu durdu kızım, 11'den 2'ye kadar falan kaldık orada. 2 saat de git gel yol sürdü. :)

kızlar günaydın nasılsınız
size bi sorum olacak dün ikizlerimi sağlık ocağına götürdüm kızımın bılgıldağı kapanmak üzereymiş oğlumunki de çok açıkmış size sağılk ocağından bi şey söyledirler mi bi de kızımın sağ gözümde kayma var sanki dedi ama ben fark edemiyorum çok üzgünüm korktum

Bende de kayma varmış bebekken. Annem fark edememiş. 2 buçuk yaşında da ameliyat olmuşum canım. Sonrası ameliyatta enfeksiyon ve şuanda kayma olan gözümde görmeyi bırak karanlık dahi yok. Bence iyi bir doktora göster ve müdahale edilecekse bile karar vermeden önce iyice araştır.

Eki Görüntüle 582067 sonunda bizde ahsene yürüteç aldık ama mirayı duyunca keşke almasaydık dedim:50:

cnm ahmet efenın yürütercinin aynısı oğlum uyurken bile vak vak seslerii kulağımdan gıtmıyorrbırden yanına koşup ben uyutmamışmıydımmm yürüteçindemi diye telaş yapıyorum yanı oderece beynıme işlemiş güle güle kullansın rengı bıle aynıı

Son düzenleme:
çok kötü bir gün geçirdik allah bir daha yaşatmasın:14:
sabah kahvaltı etmek için mutfaktayım mirayıda yanıma aldım yürütece koydum çocuk yere kapaklandı yürüteçle beraber hemde kafasını taşa vurdu yanağı o dakika morardı zaten:14::14:
nasıl ağladı yavrum hiçbir yere takılmadı dümdüz giderken düştü resmen çocuk:43::43:
hemen eşimi aradım geldi acile götürdük beyin cerrahı görsün dediler o hastanede yokmuş hadi başka hastaneye hemen röntgen çektiler bişey çıkmadı allahtan ama bu geceye dikkat edin dediler:5::5:
allah korudu yavrumu inşallah sorunsuz atlatırız bu geceyi:26:

çok geçmiş olsunn ben anca okuyabıldımm allaha emanetler geçen kanepeden düştü biizimkide gece bile rüyama gırdıı insan çok üzülüyoo suçlu hıssedıyo kendısınıı

Kızlar bu bebişlerin uyku sorunu ne olacak ya uykusuzluktan ölecemmm.. Gece 1 den önce uyumuyor oyun istiyor.....

çok geçmiş olsunn ben anca okuyabıldımm allaha emanetler geçen kanepeden düştü biizimkide gece bile rüyama gırdıı insan çok üzülüyoo suçlu hıssedıyo kendısınıı

Pancem geçmiş olsun canım, umarım iyidir şuanda bebişin. :(
Melisela size de geçmiş olsun canım ya çok haklısın. Plastik tabak, kaşık kullanmak lazım aslında. Camlardan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Ben de normal tabaklarla yediriyorum ama plastik kaşık kullanmaya çalışıyorum. Normal kaşıksa cam, porselen türü şeylerin yanında bırakmamaya dikkat ediyorum.
Ada bu aralar baya düşmeye başladı hem de sert sert ama ilgilenmiyor gibi görünüp, paniğe sokmadığımdan ağlamıyor. Tabi sonrasında şoku atlatınca alıyorum kucağıma. O anda alırsam ağlıyor çoğunlukla.
Bugün eşimin annesindeydik, annemler geliyoruz diyince eve dönmek zorunda kaldık. Başakşehir komple kar, yollar berbat. Araç bulamadık, taksi vs. Yürüyerek gelmek zorunda kaldık, yarım saatlik yol neredeyse yürüyerek. Gelene kadar ağladı Ada. Eve bir girdik yanakları kıpkırmızı buz tutmuş. Üstü kalındı ama suratını kapattırmıyordu, öyle olunca da üşüdü tabi. 20:30da eve geldik. 22:30 civarı uykuya daldı. Hala uyuyor. Sabaha kadar gider umarım böyle. Çok yoruldu çok.
Bu arada saçlarımı boyattım bu pazartesi günü, sarı diye gittim röfleli çıktım. Kayınvalidemle gittik, o Ada'yı tuttu. Uslu durdu kızım, 11'den 2'ye kadar falan kaldık orada. 2 saat de git gel yol sürdü. :)

pancem geçmiş olsun canım,sinua anne de acil şifalar,inşallah çabuk toparlanır
sağolun kızlar miray iyi çok şükür yüzündeki morlukda bayağa kayboldu şimdi yürütece koymayada korkuyorum:25:

Sağol canım, önceden hiç yemiyor sayılırdı şimdi biraz yemeye başladı az mı veriyorum bilmiyorum doktor gelişimi iyi dedi ayına göre, mama versem mi dedim gerek yok diyor ama geceleri 3 aya yakın çok kalkıyor hani dişten olsa bu kadar sürer mi. Sevdiği hiçbirşey yoktu çok az yoğurt yemesine rağmen bu ay biraz kilo almış şimdi yavaş yavaş herşeyden tattırmaya çalışıyorum öyle tatsız tuzsuzları hiç sevmiyor zaten. Şu son günlerde uyumak istemiyor hani gündüz uyusa diyecem ki uykusu yok ama neden birden böyle oldu yatakta sakinleştiremiyorum. Ahsen gündüz kaç defa kaç saat yatar, geceleri hala kalkıyor mu? Büyüdükçe düzene gireceğine daha da bozuluyor düzen

sabah uyandıktan sonra tekrar uykuya yatma saati 3 saati geçmesin canım vakti geçince hem zor uyuyorlar hem de hemen uyanıyorlar, mesela sabah 8 de kalkıyorsa 10 da uykuya yatır, yarım saat sonra uyandımı kaldırma tekrar uyutmaya çalış uğraş uyumazsa kaldır, diyelim 11 de uyandı 2 de tekrar yatır, yine 1 saat uykuda kalmasını sağlamaya çalış, son uykusu 6-7 arası olsun 40-45 dakika yeterli gece de 9.30 -10 arası yatır, zamanla aşağı yukarı bu saatlerde uyur, ben kızımda şunu gördüm sabah saat kaç ta uyanıyorsa gece uykusuna 12-13 saat sonra geçiyor, gece sürekli uyanıyor ağlıyor ona yapacak bir şey bulamadım

bir de serenaycım gündüz mutlaka iyi beslemelisin, yeteri kalori almazsa da gece çok uyanır, gece uykudan önce mama vermeyi denedinmi, artık anne sütü onları tok tutmaz, gündüzde bir şey yemiyormuş, hem beslenmesi az hemde uykusu kilo alması çok zor olur

bir de serenaycım gündüz mutlaka iyi beslemelisin, yeteri kalori almazsa da gece çok uyanır, gece uykudan önce mama vermeyi denedinmi, artık anne sütü onları tok tutmaz, gündüzde bir şey yemiyormuş, hem beslenmesi az hemde uykusu kilo alması çok zor olur
Şimdiye kadar hiç mama vermedim canım sadece kaşık mamasını denedim onu da yemiyor acaba devam sütü kullansam içer mi en azından gece uyumadan önce içse, gündüz yeni yeni yoğurt sebze çorbası yemeye başladı çok fazla yemiyor zaten. Anne sütünü de ancak 5-10 dk içer bırakır doğduğundan beri öyle uzun emmesi olmadı

Şimdiye kadar hiç mama vermedim canım sadece kaşık mamasını denedim onu da yemiyor acaba devam sütü kullansam içer mi en azından gece uyumadan önce içse, gündüz yeni yeni yoğurt sebze çorbası yemeye başladı çok fazla yemiyor zaten. Anne sütünü de ancak 5-10 dk içer bırakır doğduğundan beri öyle uzun emmesi olmadı

anne sütünden sonra mamayı sevmiyorlar ama her gün yapıp verirsen bir zaman sonra içer, benim kızım da öğürüyordu ilk zamanlar az yapıyordum bir de çok uykusu geldiği zaman gece kucağımda verdim içti ve uyudu hala gece uykusuna biberonu içerken uyur, mama verme konusunda tereddüt etme sonuçta anne sütü hala alıyor, mamayı ek gıda olarak düşün,

sabah uyandıktan sonra tekrar uykuya yatma saati 3 saati geçmesin canım vakti geçince hem zor uyuyorlar hem de hemen uyanıyorlar, mesela sabah 8 de kalkıyorsa 10 da uykuya yatır, yarım saat sonra uyandımı kaldırma tekrar uyutmaya çalış uğraş uyumazsa kaldır, diyelim 11 de uyandı 2 de tekrar yatır, yine 1 saat uykuda kalmasını sağlamaya çalış, son uykusu 6-7 arası olsun 40-45 dakika yeterli gece de 9.30 -10 arası yatır, zamanla aşağı yukarı bu saatlerde uyur, ben kızımda şunu gördüm sabah saat kaç ta uyanıyorsa gece uykusuna 12-13 saat sonra geçiyor, gece sürekli uyanıyor ağlıyor ona yapacak bir şey bulamadım
Evet canım belli bir zaman geçince hiç uyumuyorlar o yüzden uzmanlar geceleri bebekleri en geç 21 de uyutun diyorlar 23 e kadar uyumazlarsa uykuları kaçıyor ondan çok geç yatıyorlar. Şu gece uyanmalarının birçok nedeni var ya açlık ya diş ya ayrılık korkusu yada gündüz öğrendiklerini yapmak isterlermiş zaten birkaç gün sonra alışkanlık kazanıyorlar

Sağol canım, sanırım ben de uyku saatlerini kaçırıyorum sonra uykusu kaçınca uyuması zorlaşıyor normalde 15. aydan sonra bazı bebekler günde bir defa 2 saat uyurlar ama şimdi bizimkilerin ayına göre 2 defa uyumalılar. Sen yaklaşık 3-3,5 saat sonra uyutuyorsun yarın bu saat aralığında uyutmaya çalışayım. Akşam kaçta yatırıyorsun kızını, benim oğlumu yatırmak bir sorun öyle sallamakla filan uyumuyor, sen nasıl yatırıyorsun canım, şu uyku problemini bir çözsem bundan önce de hiçbirşey yemiyordu az biraz yemeye başladı bu sefer uyku problemi arttı.

ben kıızımı ayağımda sallayarak uyutuyorum canım..çok nadir emerken uyuyor.akşam da 8.30 la 9 arası uyutuyorum canım..çok geç saatlere kadar uyanık kalmasını istemiyorum..gerçi bu durumda erken uyanıyor ama olsun en azından akşam bu saatlerde uyku saati olarak alışır.abimin eşi yeğenimi hep 8 gibi uyuturdu.yeğenim şimdi 4 yaşında hala 8-9 gibi uyur.ben de onu örnek aldım:)

anne sütünden sonra mamayı sevmiyorlar ama her gün yapıp verirsen bir zaman sonra içer, benim kızım da öğürüyordu ilk zamanlar az yapıyordum bir de çok uykusu geldiği zaman gece kucağımda verdim içti ve uyudu hala gece uykusuna biberonu içerken uyur, mama verme konusunda tereddüt etme sonuçta anne sütü hala alıyor, mamayı ek gıda olarak düşün,
Gece uykusuna yatıracağım zaman verecem biraz da aç bırakayım mecbur kalsın içmeye bakalım ne olacak merak ediyorum. Oğlum emmeye bile üşeniyor çoğu zaman bakıyorum sadece yorulduğu için bırakıyor nasıl olsa sonra uyanır emerim diye düşünüyor ay çok tembel bir çocuk henüz desteksiz de oturmuyor sürekli yanındayım dibdibe 7/24 geceleri bile ayrılmıyoruz Allah ayırmasın bakalım kıymetimizi bilecekler mi. Benim erkek kardeşimi düşünüyorum da inşallah dayısına çekmez

ben kıızımı ayağımda sallayarak uyutuyorum canım..çok nadir emerken uyuyor.akşam da 8.30 la 9 arası uyutuyorum canım..çok geç saatlere kadar uyanık kalmasını istemiyorum..gerçi bu durumda erken uyanıyor ama olsun en azından akşam bu saatlerde uyku saati olarak alışır.abimin eşi yeğenimi hep 8 gibi uyuturdu.yeğenim şimdi 4 yaşında hala 8-9 gibi uyur.ben de onu örnek aldım:)
Ben de en geç 21-21.30 gibi uyutmaya çalışıyorum canım hatta bazıları bana çok erken yatıryorsun gece ondan çok yanıyor dedi ama alakası yok kaç defa 22 - 23 te yatırdım daha da fazla uyandı ve sabah yine 7-8 gibi uyanıyor. Ayrıca bu aylardaki bebekler en geç 21 de uyumalı diyorlar belli bir saat sonra aşırı uyarılıp uyuyamıyorlarmış. Ben oğlumu ayakta sallayınca oyun zannediyor hiç uyumuyor yatakta sallasam 1 saat uğraşacam artık memede uyumuyor. Kucağımda biraz sallayıp okşayıp yatağa bırakıyorum artık tabi inleyip duruyor bazen çok fena ağlamaya başlıyor, kendi kendine uyumazsa hiçbirşekilde uyumuyor daha küçükken pusetinde gezdirirdim ama artık çevreyi seyretmekten uyumuyor. Hani uzmanlar diyorlar ya bebeği uyanık yatağa koyun kendi kendine uyumasına alıştırın uyumadan önce aynı rituelleri yapın uyku saatini anlasın filan bunu çok denedim yaklaşık 3-4 aydır ama kendi kendine uyumak da çok zorlanıyor kaç defa başa dönüp yeniden yatırıyorum sallamaya alıştırsaydım bu kadar yorulmazdım belki

Back
X