Ben de en geç 21-21.30 gibi uyutmaya çalışıyorum canım hatta bazıları bana çok erken yatıryorsun gece ondan çok yanıyor dedi ama alakası yok kaç defa 22 - 23 te yatırdım daha da fazla uyandı ve sabah yine 7-8 gibi uyanıyor. Ayrıca bu aylardaki bebekler en geç 21 de uyumalı diyorlar belli bir saat sonra aşırı uyarılıp uyuyamıyorlarmış. Ben oğlumu ayakta sallayınca oyun zannediyor hiç uyumuyor yatakta sallasam 1 saat uğraşacam artık memede uyumuyor. Kucağımda biraz sallayıp okşayıp yatağa bırakıyorum artık tabi inleyip duruyor bazen çok fena ağlamaya başlıyor, kendi kendine uyumazsa hiçbirşekilde uyumuyor daha küçükken pusetinde gezdirirdim ama artık çevreyi seyretmekten uyumuyor. Hani uzmanlar diyorlar ya bebeği uyanık yatağa koyun kendi kendine uyumasına alıştırın uyumadan önce aynı rituelleri yapın uyku saatini anlasın filan bunu çok denedim yaklaşık 3-4 aydır ama kendi kendine uyumak da çok zorlanıyor kaç defa başa dönüp yeniden yatırıyorum sallamaya alıştırsaydım bu kadar yorulmazdım belki
canım bu bırakın kendi kendine uyusun,yok yatağa bırakın ağlaya ağlaya uyusun tarzındaki görüşler sanırım 2 yıl önce falan geçersiz olarak görülmeye başladı.valla ben her yatmadan önce aynı şeyleri yapıyorum kızım uyku saati geldiğini anlasın diye.hatta eşim kızıyo herşeyin tam olacak de mi diye ama yine de kızım sallamadan uyumaz.ben de çok isterim bırakıyım o kendi kendine uyusun ama uyumuyor işte.aynen canım ne kadar geç yatırsam da erkenden kalkıyo bari erkenn yatsın