2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ben de en geç 21-21.30 gibi uyutmaya çalışıyorum canım hatta bazıları bana çok erken yatıryorsun gece ondan çok yanıyor dedi ama alakası yok kaç defa 22 - 23 te yatırdım daha da fazla uyandı ve sabah yine 7-8 gibi uyanıyor. Ayrıca bu aylardaki bebekler en geç 21 de uyumalı diyorlar belli bir saat sonra aşırı uyarılıp uyuyamıyorlarmış. Ben oğlumu ayakta sallayınca oyun zannediyor hiç uyumuyor yatakta sallasam 1 saat uğraşacam artık memede uyumuyor. Kucağımda biraz sallayıp okşayıp yatağa bırakıyorum artık tabi inleyip duruyor bazen çok fena ağlamaya başlıyor, kendi kendine uyumazsa hiçbirşekilde uyumuyor daha küçükken pusetinde gezdirirdim ama artık çevreyi seyretmekten uyumuyor. Hani uzmanlar diyorlar ya bebeği uyanık yatağa koyun kendi kendine uyumasına alıştırın uyumadan önce aynı rituelleri yapın uyku saatini anlasın filan bunu çok denedim yaklaşık 3-4 aydır ama kendi kendine uyumak da çok zorlanıyor kaç defa başa dönüp yeniden yatırıyorum sallamaya alıştırsaydım bu kadar yorulmazdım belki

canım bu bırakın kendi kendine uyusun,yok yatağa bırakın ağlaya ağlaya uyusun tarzındaki görüşler sanırım 2 yıl önce falan geçersiz olarak görülmeye başladı.valla ben her yatmadan önce aynı şeyleri yapıyorum kızım uyku saati geldiğini anlasın diye.hatta eşim kızıyo herşeyin tam olacak de mi diye ama yine de kızım sallamadan uyumaz.ben de çok isterim bırakıyım o kendi kendine uyusun ama uyumuyor işte.aynen canım ne kadar geç yatırsam da erkenden kalkıyo bari erkenn yatsın:33:

kızlar yoğurt yapma mak alcam geçen gün de yamıştım.weweell ve arzum arasında kaldım..tavsiyelerinizi bekliyorum

canım ben kimseden duymadım guruptan kimse almadı yanılmıyorsam ben tefalin kine bakmıştım biraz pahalı geldigi için almadım bi sende bak istersen küçük kaplarıda vardı 1 tanede büyük vardı güzeldi

canım ben kimseden duymadım guruptan kimse almadı yanılmıyorsam ben tefalin kine bakmıştım biraz pahalı geldigi için almadım bi sende bak istersen küçük kaplarıda vardı 1 tanede büyük vardı güzeldi

tefalinki pahalı canım yaaa..nerdeyse 2-3 kat fiyat farkı var..weewell alcam büyük ihtimal kullanınca burdan duyururum tavsiyemi:33:

bayanlar bebişlerinize kıyma veriyormusunuz veriyorsanız nasıl veriyorsunuz?benm oğlum sadece yayla çorbasını sevdiği için herşeyi yayla çorbasına koyuyorum.ama kustu.siz ne yapıyorsunuz?

bayanlar bebişlerinize kıyma veriyormusunuz veriyorsanız nasıl veriyorsunuz?benm oğlum sadece yayla çorbasını sevdiği için herşeyi yayla çorbasına koyuyorum.ama kustu.siz ne yapıyorsunuz?

ben kuru dolma biberiyle dolma yaptım,kymasını bol pirincini az koydum,biraz maydunuz,soğan ve zeytinyağı,iyice pişirdim,severek yedi,köfte de yapmak istiyorum ama daha denemedim,çorbalarına et suyu koyuyorum genelde kıyma hiç koymadım,akşam da kayınvalidem sarma sarmış,bize de getirdi onun içinden tadımlık verdim ağzına,onu da yedi

Canim ben de bizim dolmamiz falan oldugunda icinden veriyorum cunku bizim yemeklerimizi cok seviyo.bir de corbalarinin icine koyuyorm verirken de iyice exiyorum.gecen gun de bixe yaptigim kofteden bir iki lokma yedirdim.ya da kendinize kiymali sebze yemegi yapiyosan onun kiymasindan suyundan ver.ben veriyorum.dun sebze corbasi yaptim ona ozel hic sevmedi zorle yedirdim kustu.ama bizim yemeklerin suyunu kiymasini yiyor.

slm kızlar bugün sağlık ocağına gittik miray 8 kilo boyu 67.5 cm olmuş:16:
hala tam oturamıyo destek koymazsam yıkılıyo dedim doktoro götürün normal değil deiler:53::53::53:
normal değil mi acaba ama benim yeğenimde öyleydi canım sıkıldı:25:

Nasılsınız güzel anneler. işlerin yoğunluğundan siteye giremiyorum özledim sizleri.. Ben çok yorgunum öldüm öldüm işler çok yoğun duru geceleri çok huzursuz uyumak bilmiyor ayakta salla salla mahfoldum allahtan annem yanımda sağolsun.

Kızlarr ???? Duru bir haftadır mama haricinde hiçbir şey yemiyor çorba, yoğurt, meyve vs. hazırladığımız bütün şeyler çöpe gidiyor üzülüyorum. Dün annem karnıbahar yemeği yapmış kıymalı falan çorba gibi salçalı tuzlu yerken kızım ağzımın içine baktı yedireyim dedim 1 haftadır ağzına yemek koymayan duru bir kase yedi demem oki çokmu kasyoruz acaba yemeklere biraz tuz koysak ne olur sizce ??? allahım anne olmak ne kadar zormuşş yaa annemlede sürekli tartışma halindeyim ne bu ne yediriyon çocuğa , yemez tabi , genç kız oldu artık normal yemek ver vs kızlarr yorulduğumu hissediyorum..

seni çok iii anlıyom canım allah yadım etsin başımızda bi tane çocuk yok on tane çocuk var......... ben tuz veriyorum çok az malesef yemiyo yoksa

canım ben kıymayı kendim yapıyorum normal kıyma iri olabil
yor veya içinde sinir çıkabiliyor, ben sinirsiz bir parça et alıp ceviz büyüklüğünde parçalar halinde dondurucuya paket yaptım herbir yemek için bir parça çıkarıp minnicik parçalara doğruyarak kullanıyorum mercimekten daha minik parçalara
ama eğer var alon bir yemeğin içinde kuşbaşı vasa yine doğruyorum
saç kavurmayırondodan geçiriyorum
benim bebeğim de beni bugün deli etti hiççç yemek yemedi bir anneyi en deli eden durumlardan biri bu ...

hala tam oturamıyo destek koymazsam yıkılıyo dedim doktoro götürün normal değil deiler:53::53::53:

çıtıpıtı bir kız olacak annesi
valla gecen ay saglıkocagına götürdügümde desteksiz oturuyormu diye sormuştu doktor bu ay gitigimdede ayaga kaldırıp bastırtı
şimdi nedesem bilmiyorum mirayda yürütecte filan duruyo oturamamasıda çok tert etme eşimin yegeni 1 yaşını gecti halen desteksiz oturmuyor hemen kendini arkaya atıyor yani kendi istemiyor belki mirayda oturmayı sevmemiştir :34:

canım eşim sinirsiz eti çift çektirmişti bende ceviz büyüklügünde parçalara ayırdım buzluga attım ahsenin çorbalarına atıyorum doktorumuz etin suyu yeterli degil kıymada yemesi lazım dedi :56:

Şimdiye kadar hiç mama vermedim canım sadece kaşık mamasını denedim onu da yemiyor acaba devam sütü kullansam içer mi en azından gece uyumadan önce içse, gündüz yeni yeni yoğurt sebze çorbası yemeye başladı çok fazla yemiyor zaten. Anne sütünü de ancak 5-10 dk içer bırakır doğduğundan beri öyle uzun emmesi olmadı
canım bence gece uykusuna yatmadan önce mama vermeyi dene bakalım belki alışır gecede uyur

maşallah küçük hanıma :)
bende pek sorun olacağını sanmıyorum ama sen yinede rahatlamak için bi sor dr. una

Kızlar aranızda park yatak kullanan varmı ? Geçen gün aklıma geldi elif oturunca hatta kalkmaya başlayınca ytağından düşmesin, yatağı aşağı indrsek uyuduktan sonra koyması zor olcak nasıl yapıcam bilmiyorum.

birde elif i yürütüyorum hep parmak uçlarına basıyor normalmi acaba:44:

Kızlar aranızda park yatak kullanan varmı ? Geçen gün aklıma geldi elif oturunca hatta kalkmaya başlayınca ytağından düşmesin, yatağı aşağı indrsek uyuduktan sonra koyması zor olcak nasıl yapıcam bilmiyorum.

Canım ben park yatak kullanıyorum aynı şeyi ben de düşündüm, be sefer çok eğilmemiz gerekecek özellikle de gece çınar çok uyanıyor nasıl çıkarıp geri koyacam zaten belim ağırıyor ama çınarın kendi kendine kalkıp oturması zaman alacak gibi sanırım artık ona oda takımı alırız odasına yerleştiririm ama büyük ihtimal yatağını yine yanıma alırım. Siz elife oda yapmış mıydınız

Canım çınar da hala oturamıyor destek koyuyorum yine yıkılıyor 1 sn yanından ayrılamıyorum yere aniden yatıveriyor bazı bebekler geç oturuyor geç yürüyor sağlıklı olsunlar da bir ara ben de kafama çok takmıştım ama oturamayan çok bebek duydum, sıkma canını 9. ayını doldursun belki o zaman oturmaya başlarlar diye ümit ediyorum. Sağlık ocağında her söylenene kafanı takma ben hamileyken bebeğin kalp atışını 2 kişi duyamadılar beni doktora gönderdiler maşallah oğlum gayet sağlıklıydı çok korkutmuşlardı beni

çıtıpıtı bir kız olacak annesi
valla gecen ay saglıkocagına götürdügümde desteksiz oturuyormu diye sormuştu doktor bu ay gitigimdede ayaga kaldırıp bastırtı
şimdi nedesem bilmiyorum mirayda yürütecte filan duruyo oturamamasıda çok tert etme eşimin yegeni 1 yaşını gecti halen desteksiz oturmuyor hemen kendini arkaya atıyor yani kendi istemiyor belki mirayda oturmayı sevmemiştir :34:

canım bence gece uykusuna yatmadan önce mama vermeyi dene bakalım belki alışır gecede uyur

maşallah küçük hanıma :)
bende pek sorun olacağını sanmıyorum ama sen yinede rahatlamak için bi sor dr. una

Canım ben park yatak kullanıyorum aynı şeyi ben de düşündüm, be sefer çok eğilmemiz gerekecek özellikle de gece çınar çok uyanıyor nasıl çıkarıp geri koyacam zaten belim ağırıyor ama çınarın kendi kendine kalkıp oturması zaman alacak gibi sanırım artık ona oda takımı alırız odasına yerleştiririm ama büyük ihtimal yatağını yine yanıma alırım. Siz elife oda yapmış mıydınız

sağolun kızlar bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü miray oturuyo bayağa önünde bişi görsün onu almak için eğiliyo düşüyo 2 dakika görmeyle karar veriyolar. sağlık ocağındakilere hiç güvenmiyorum devit 3 kullanıyomusun demişti sağlık ocağından hemşire hayır acd kullan dedi doktorumuz dedim ama o sadece vitamin devit i yerine geçmiyo dedi doktora sordum olur mu öyle şey saçmalanış dedi atıyolar kafadan :31:
park yatak bende kullanıyorum ama daha tutunup kalkamıyo diye indirmedim gece uyanıyo benimde belim çok ağrıyo eğil mamasını yedir belim kopacak ne kadar geç o kadar iyi benim için:24:

Back
X