2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar siz bebişlerinize ne tür oyuncaklar aldınız gelişimi için oyuncak fiyatları çok yüksek yaa az önce baktımda 50 tl ve üstüü :52: :52: bende boy boy halka aldım renkli bir çubuk var ona geçiriliyor 06 1 yaş içinmişş 23 tl..

her çıktığımızda mutlaka alıyoruz bişiler bu sefer almıycaz dıyoruz gene alıyoruzz çocuk oyuncaklaa fazla oynamıyorkii bır iki tane olsa yetçek ama bazen eşimle ben heveslenıyoruz hiç unutmam bitane eşek görmüştüm ayakları çıngıraklı çok sevimli bi eşekk bunu alalım lütfen dıye yalvarıyorum eşime bi baktım etrafımdakiler bana bakıyoo :17::17::17::17: üşenmedim eşeğide buldum kızlar $indir.webp bunun gibi bırr sürü şey aldık ama pek ilgilenmıyor bu arada oyuncaklar gerçekten çok pahalı en son dişleme kitabı almıştık küçük bi kıtap sayfalarında hayvan resımlerı var onla uğraşıyor baya parçaladı bile

ayyy bir girdimki neler olmuş :)))

Bebişler yürümeye başlamış, resimler koyulmuş..Hepsine maşallah diyorum ve bende kızımın resmini ekliyorum :))) kıskandım sizi :))

bu arada kızlar benim kızda pütürlü yiyemiyor yaa :( yoğurdun içine ekmek falan koyuyorum yemiyor, zaten öyle eline veremiyorum, birkaç kez denedim boğazında kaldı ödüm patladı kız gitti diye..nasıl alıştıracaz bilmiyorum..bende çorbalarını falan rondodan geçiyorum..

ayrıca elada bana çok düşkün ve bu bazen beni bunaltıyor, odadan bile çıkamıyorum hemen basıyor çığlığı..keşke şöyle kendi kendine oynasa :))

Eki Görüntüle 589769

canım benim bebeğim de ekmekten nefret ediyordu o hazır ekmeklerin sakız gibi oluşundanmış, bu hafta kkayınvalidenm çörek vermişti ağızda dağıldığı için eline elıp ısıra ısıra yiyor tek dişiyle ((: kayın validem yapmadığı zamanlar da ben yapacağım inşaallah hem doğal yapmakta da hevesim vardı arzu edene tarif yazarım tabi önce sormam lazım
geçen bir ara da havuçlu kek içi denemiştim misafirlere gösteriş yapacam diye baya yedi kek de ağızda dağılıyor ya ondan sanırım
canım bir de pütürtüden pütürtüye değişiyor bence bazen bizimkisi de kusarken ve yemezken mesela oktay ustanın kereviz yaprağı çorbası gibi çok pütürlü bir çorbayı gıkınıçıkarmadan içiyor. Bir de kayganlık meselesi bizim hemşiremiz 9. ayda makarna falan ver dedi ben de dün deneme amaçlı kremalı kıvrık bir makarnayı ısırttım hiç boğazına takılmadı tabi minik minik ısırttım bir de iyi pişmişti.

kızlar benim oğlumun favori oyuncakları mutfak gereçleri ,leğen,süzgeç,cezve gibi,bi tane küçük kırmızı teneke tepsimiz var ülker dankek vermişti onu seviyo,ambalajlar,halı üstündeki mikroskobik boyuttaki çer çöp falan da favorimiz:1: o nedenle hiç 50-60 tl bayılıp da oyunck almayacağım ben,yalnız ilk arabam diye bi oyuncak türü var ya,hem oturabilyo içine hem de yürümeye başladığında arkasından ittirip tutunabiliyo ,öyle bişi ALICAm,ama onda da arkası destekli olanı tercih et dedi arkadaşım,playskool unkini alacaktım ama onun arkası yok,geriye düşebilir,araştırcam bakalım

canım benim bebeğim de ekmekten nefret ediyordu o hazır ekmeklerin sakız gibi oluşundanmış, bu hafta kkayınvalidenm çörek vermişti ağızda dağıldığı için eline elıp ısıra ısıra yiyor tek dişiyle ((: kayın validem yapmadığı zamanlar da ben yapacağım inşaallah hem doğal yapmakta da hevesim vardı arzu edene tarif yazarım tabi önce sormam lazım
geçen bir ara da havuçlu kek içi denemiştim misafirlere gösteriş yapacam diye baya yedi kek de ağızda dağılıyor ya ondan sanırım
canım bir de pütürtüden pütürtüye değişiyor bence bazen bizimkisi de kusarken ve yemezken mesela oktay ustanın kereviz yaprağı çorbası gibi çok pütürlü bir çorbayı gıkınıçıkarmadan içiyor. Bir de kayganlık meselesi bizim hemşiremiz 9. ayda makarna falan ver dedi ben de dün deneme amaçlı kremalı kıvrık bir makarnayı ısırttım hiç boğazına takılmadı tabi minik minik ısırttım bir de iyi pişmişti.

canım nasıl yapacağım? birde onu deniyeyim tarif verirsen..ekmek yapma makinasımı alsak acaba ya? uyandı çorba içireyim dedim ama içmedi :( kızlar birde 2 defadır sulu kaka yapıyor, çok şükğr bir hastalık belirtisi yok..Diş çıkarırken ishal oldumu bebekleriniz? tabii daha diş falanda yok ama ona yordum ne bileyimm..

Alemsin :9: kaç aylık burda nasılda belli hatlarıı..

Teşekkür ederiz.. İlk doğduğunda tıpkı babasıydı 180 derece değişti ama hoşuma gidiyor.. :16:

Maşallahh sarı şekerr:nazar::nazar::nazar:

Canım yaa nasılda akıllı duruyor sandalyesinde ben duruyu koysam kesin tepe taklakk olurrr..

Hayırlı olsun canım. Yaa benimki maymun iştahlı hemen sıkılıyorr..

:46: :46: eferinnn tabiki alın canımm.. Benim cadıı baabbaa babaa,, deddeedd, dayday dedide birtürlü anne demedi ben anladım bu kız beni sevmiyorr.. :18: :18:

En irileri ben imkii sanırım öyle duruyorr :1:
Evet canım çok belirgin görünüyordu 2-3 aylık gibi hamilelik günlerinin değerini bilemedim bir an önce doğsun istiyorsun ne rahat günlermiş ne güzel uyurdum

sende bi hışımla giriş canım benim gibi bidaha yaza silerim artık :1::1:

çok yoruldum ya miray uyudu cuma gece misafim gelecek börek sarıp buzluğa attım yarında pasta yaparım belim koptu ya:5:
bir kilo yufkadan mercimekli börek sarıp attım buzluğa bayağa misafir ağırlar yanına bi tatlı bide salata çeşidi tamam:56: sizde sarıp atın kızlar rahat oluyor doğumdan öncede ablam sarmıştı bana gelenlere hazır geldi
canım merak ettim ben hiç yemedim mercimekböreği nasıl oluo tarif yazsanda bende yapsam :)
Canım eşim geldii sağ salim ama birtürlü iş bulamıyorr.. :2:c:2:
Canım inş istediği gibi bir iş bulur en kısa zamanda
kızlar ben bişey merak edıyorum durum sizlerdede aynımı diye benım oğlum hiç yabancı seçmiyor geçen gun eşimin teyzesi geldi ben kahve yapmaya gidince oğlumu uyutmuş doyurmuştum kahve yapıp gelince uyutçaktım ben ama bi geldim uyumuş bile yanı sürekli gördüğü nsan değil ama kucağına alıp bahtanesıne sarınca uyumuş kalmış zaten ya bu şekilde uyuyo yada bırlıkte yatınca bukadar uyumlu olmasıı benı bazen üzüyor kıskanıyorum snaırım nebilim başka çocuklar annesı için ağlar yanında ister ama bızımkınde hiç öle bişi yok süreklide yanındayım işe gitsem yada bırakıp dışarıda gezsem falan ama yok doğduğundan berii yapışık gibiyizz annesi olduğumun farkındamı değil bilmiyorum ıkımız yalnızken oyunlar oynuyoruzz gülüyoruz falan sürekli onunlayım zaten hanı zamna ayırmıyoda değilim bazen kafamda büyütüyorum üzülüyorum saçmalıyormuyum acaba benyaa
bi gün annemlerdeyiz elife mamasını ablam verdi iki defa sonra diyorumki kızım gel mama vercem sallamıyo beni ablaama gitmek istiyoo bi bozuldum bi daha kimseye verdirmedim :52: Elif te pek yabancılık çekmiyo herkese gidiyo özellikle benim tarafta herkeste geziyo ama kaynanamdan ben isteyince bana geliyo geçen gün de ona gitmedi :9::9:
buda benim kızın 8 aylık hali..

Eki Görüntüle 589510
kıskandık bizde yükleyelim dedik ama hep büyük geldi anca bu oldu ahsen çorba yerken:56:

Bugün foto günü olduu.. Saçlarını yolarım senin :) :55:maşallah delikanlı olmuş :nazar: :nazar:

ayyy bir girdimki neler olmuş :)))

Bebişler yürümeye başlamış, resimler koyulmuş..Hepsine maşallah diyorum ve bende kızımın resmini ekliyorum :))) kıskandım sizi :))

bu arada kızlar benim kızda pütürlü yiyemiyor yaa :( yoğurdun içine ekmek falan koyuyorum yemiyor, zaten öyle eline veremiyorum, birkaç kez denedim boğazında kaldı ödüm patladı kız gitti diye..nasıl alıştıracaz bilmiyorum..bende çorbalarını falan rondodan geçiyorum..

ayrıca elada bana çok düşkün ve bu bazen beni bunaltıyor, odadan bile çıkamıyorum hemen basıyor çığlığı..keşke şöyle kendi kendine oynasa :))

Eki Görüntüle 589769
Ama bunların hepsi çoookkkkk tattttlııııııı hepsi tam yemelik maşalllah nazar değmesin hepsineee :nazar:
Evet canım çok belirgin görünüyordu 2-3 aylık gibi hamilelik günlerinin değerini bilemedim bir an önce doğsun istiyorsun ne rahat günlermiş ne güzel uyurdum
canım sen öyle yazınca aklıma geldi hatırlıyomusun son günlermizi en son 3 kişi kalmıştık sen ben denizdilek , yanlış hatırlamıyorsam önce çınar sonra elif sonra benim elif :) nasılda heyecanlanıyoduk hey gidi günler evde tek başımıza takılıyorduk nette ohhh :21:
ama şimdi onların olmasıda ayrı güzelll fazlamı seviyorum bilmem yiyesim geliyo elifi :17:

Günaydın güzel nisan anneleri
ahsende bende sıkıldım hergün aynı kahvaltı sizler nasıl yapıyorsunuz kahvaltılarını bebişlerin degişik önerileriniz varmı çorbada öyle sebze yogurt tarhana dünüp duruyorum bu 3 arasında sizdedemi aynı yoksa degişik çorba veriyormusunuz:44:

her çıktığımızda mutlaka alıyoruz bişiler bu sefer almıycaz dıyoruz gene alıyoruzz çocuk oyuncaklaa fazla oynamıyorkii bır iki tane olsa yetçek ama bazen eşimle ben heveslenıyoruz hiç unutmam bitane eşek görmüştüm ayakları çıngıraklı çok sevimli bi eşekk bunu alalım lütfen dıye yalvarıyorum eşime bi baktım etrafımdakiler bana bakıyoo :17::17::17::17: üşenmedim eşeğide buldum kızlar Eki Görüntüle 589844 bunun gibi bırr sürü şey aldık ama pek ilgilenmıyor bu arada oyuncaklar gerçekten çok pahalı en son dişleme kitabı almıştık küçük bi kıtap sayfalarında hayvan resımlerı var onla uğraşıyor baya parçaladı bile

Evet duru hanımında gözü sürekli cep telefonu ve kumandalarda balonlarda ilgisini çekiyorr..

kızlar benim oğlumun favori oyuncakları mutfak gereçleri ,leğen,süzgeç,cezve gibi,bi tane küçük kırmızı teneke tepsimiz var ülker dankek vermişti onu seviyo,ambalajlar,halı üstündeki mikroskobik boyuttaki çer çöp falan da favorimiz:1: o nedenle hiç 50-60 tl bayılıp da oyunck almayacağım ben,yalnız ilk arabam diye bi oyuncak türü var ya,hem oturabilyo içine hem de yürümeye başladığında arkasından ittirip tutunabiliyo ,öyle bişi ALICAm,ama onda da arkası destekli olanı tercih et dedi arkadaşım,playskool unkini alacaktım ama onun arkası yok,geriye düşebilir,araştırcam bakalım

Canım bende hiç pahalı oyuncak almadım demekki bebeklarin çoğu aynı sanırım oyuncaktan çok araç gereç ve elektronik vedee mikroskopik şeylerle ilgleniyorlarr :9: :9:

canım nasıl yapacağım? birde onu deniyeyim tarif verirsen..ekmek yapma makinasımı alsak acaba ya? uyandı çorba içireyim dedim ama içmedi :( kızlar birde 2 defadır sulu kaka yapıyor, çok şükğr bir hastalık belirtisi yok..Diş çıkarırken ishal oldumu bebekleriniz? tabii daha diş falanda yok ama ona yordum ne bileyimm..

Hiiçç endişelenme canım ishal denebilmesi için günde en fazla 5 7 defa yapması gerekiyor duru 3 gün üstüste sürekli ve cıvık şekilde kaka yapmıştı dr a götürdüm tahlil falan yaptık temiz çıktı sebepte bulamadı dr yediği birşeyden de olur dedi,, diş ten mi diye sorduğumda olabilir ama bu kadar yapmaz demişti.. Belki diş çıkartacaktırr.

Ayy benim için kabustuu 7/24 bulantı, kusma mide yanmaları, düşük tehlikesi vs.. ama yinede güzeldi.. :)

ahsende bende sıkıldım hergün aynı kahvaltı sizler nasıl yapıyorsunuz kahvaltılarını bebişlerin degişik önerileriniz varmı çorbada öyle sebze yogurt tarhana dünüp duruyorum bu 3 arasında sizdedemi aynı yoksa degişik çorba veriyormusunuz:44:

Günaydın canım valla kahvaltı konusu 2 haftadır sıkıntılı yumurta, peynr, pekmez veriyorduk ama artık yemiyor tükürüp duruyormuş bence çocukta sıkıldı mamaya devamm..

Çorba ve yemek konusuna gelince ben artık kasmıyorum evde ne varsa onu yediriyoruz çünkü dediğim gibi 2 3 haftadır hiç birşeyy yemedi annem karnabahar yemeği yapmıştı bize deneyim dedim yarım kase yedi annemde kızdı bana tatsız tuzssuz şeyler yediriyorsun sıkıldı çocuk diye o gündür ne varsa yediriyorum ama anneme tembih ettim salça ve tuz az olacak diye..

Mesela 2 gün önce misafir geldi ayıptır söylemesi eşim mangal yaptı tavuk ciğeri almış duru ya 4 parça yedi hemde severek dünde annem domatesli falan yapmış yahni gibi onuda severek yemişş, akşamda sofrada bulgur pilavı vardı mercimekli 3 4 çay kaşığı yedi biraz uzun oldu.. öyle canım ya sende dene belki yer..

her sabah kuscak gibi oluyor yada kusuyor evdekide akşam bizdede karnıbahar birde mantı vardı :17:matının yogurduyla karnıbaharı ezdim midesi agzına geldi :50:

$30052012219.webp$25052012206.webp$10052012137.webp

Kızlar bunlar kızımın 2012 bebek beşiği modelleri :9: :9: :1: ayy çıldırtmıştı bizi beşikte uyumuyordu aylarca battaniyede salladık sonra öyle bir çözüm bulduk komşunun 40 yıllık beşiğini kullandık eski tip bunlarda uyudu :27: :27: :52: o günleri hatırlamak istemiyorum.. resimlere bakıyordum bunları görünce paylaşmak istedim..

her sabah kuscak gibi oluyor yada kusuyor evdekide akşam bizdede karnıbahar birde mantı vardı :17:matının yogurduyla karnıbaharı ezdim midesi agzına geldi :50:

Canım allah yardımcın olsun ne deyimm bizimkide biz yemek vermeyince çığlık atıyor bizimle kavga ediyor.. Öyle diye diye nazar değirdim öncede çok daha iyi yiyorduu..

Canım allah yardımcın olsun ne deyimm bizimkide biz yemek vermeyince çığlık atıyor bizimle kavga ediyor.. Öyle diye diye nazar değirdim öncede çok daha iyi yiyorduu..

nazar degiyor canım maşallah de bizim ahsende öyle güzel meme emiyordiki bi nazar degdi çocuk dahada emmedi :50:

kızımın menüsünde

sabah 4 cici bebeyi sütle ezip içine 1 yumurta sarısı,pekmez 1 çay kaşığı,1 tatlı kaşığı tuzu alınmış peynir
öğle tarhana
ikindide sebzeli çorba
akşam sebzeli çorba
gece muhallebi cevizde koyuyorum yarısını

ama sanırım kızım bıktı bunlardan:)

kızımın menüsünde

sabah 4 cici bebeyi sütle ezip içine 1 yumurta sarısı,pekmez 1 çay kaşığı,1 tatlı kaşığı tuzu alınmış peynir
öğle tarhana
ikindide sebzeli çorba
akşam sebzeli çorba
gece muhallebi cevizde koyuyorum yarısını

ama sanırım kızım bıktı bunlardan:)

canım o çorbalar yerine neden meyva ve yogurt vermiyorsun 3 kez çorba fazla bence :34:

Canim bu tarifi daha once de yazmistim.benim kiz mamanin icinde yumurta sarisini sevmiyodu zaten her seyi karistirinca yenecek gibi olmuyo.hakli bebekler de.bu tarif doktor tarifi ve xeynep cok seviyor.bir yumurta sarisi bir tatli kasgi labne peynir bir ceviz ve cok az sutu karistir.icine bir cimdik un koy.tavaya 1cay kasigi zeytinysgi dok yumurtsyi omlrt gibi pisir.ama bizim omletler gibi kati olmuyo camur kivsminda bir dey oluyo.zeynep bunu cok sevdi.normaldavpek bisey yemez bunu yiyo.denersen ahsenin sevip sevmedigini yaz.

Canim bu tarifi daha once de yazmistim.benim kiz mamanin icinde yumurta sarisini sevmiyodu zaten her seyi karistirinca yenecek gibi olmuyo.hakli bebekler de.bu tarif doktor tarifi ve xeynep cok seviyor.bir yumurta sarisi bir tatli kasgi labne peynir bir ceviz ve cok az sutu karistir.icine bir cimdik un koy.tavaya 1cay kasigi zeytinysgi dok yumurtsyi omlrt gibi pisir.ama bizim omletler gibi kati olmuyo camur kivsminda bir dey oluyo.zeynep bunu cok sevdi.normaldavpek bisey yemez bunu yiyo.denersen ahsenin sevip sevmedigini yaz.

siz diğer sefer yazdıgınızdada gördüm ama sert olurdiye denemedim yarın bir deneyeyim teşekürederim

ah yaa ben de aynı sıkıntıdayım kahvaltıyı artık kusmaya başladı yumurta sarısını yemiyo, dün yoğurt çorbasına koydum yumurta bu gün nasıl yediricem bilmiyorum sen şu omleti deneyince yazsana canım yiyecekmi, kahvaltıda 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahini karıştır cemre yedi bunu, ama peynir yumurta nasıl yedirilecek bilmiyorum, her gün sebze tarhana yoğurt çorbası aynı bizimde ama bazen soğan sarımsak salça bulgur koyuyorum çeşitleniyo balık çorbası deneyebilirsin yazmıştım geçmişte

Ahsennim ; artık bebekler büyüdüler.Menüye etli nohut-kuru fasülye-yeşil mercimek-bulgur şeklinde bakliyatları ekleyebilirsin.
Aynı şekilde kıymalı karnıbahar,brokoli,brüksel lahanası,balık çorbası...Kısacası artık bizim yediğimiz yemeklerin bebek versiyonunu verebilirsin bence :34:
Ben bu sabah kendi yaptığım lor peynirinden bir çay kaşığı ve 1 yumurta sarısını karıştırıp tavaya döktüm .Tereyağda yumurta gibi karıştırarak pişirdim ve elimle ezerek yedirdim.Deneyebilirsin :34:

ah yaa ben de aynı sıkıntıdayım kahvaltıyı artık kusmaya başladı yumurta sarısını yemiyo, dün yoğurt çorbasına koydum yumurta bu gün nasıl yediricem bilmiyorum sen şu omleti deneyince yazsana canım yiyecekmi, kahvaltıda 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahini karıştır cemre yedi bunu, ama peynir yumurta nasıl yedirilecek bilmiyorum, her gün sebze tarhana yoğurt çorbası aynı bizimde ama bazen soğan sarımsak salça bulgur koyuyorum çeşitleniyo balık çorbası deneyebilirsin yazmıştım geçmişte

Ahsennim ; artık bebekler büyüdüler.Menüye etli nohut-kuru fasülye-yeşil mercimek-bulgur şeklinde bakliyatları ekleyebilirsin.
Aynı şekilde kıymalı karnıbahar,brokoli,brüksel lahanası,balık çorbası...Kısacası artık bizim yediğimiz yemeklerin bebek versiyonunu verebilirsin bence :34:
Ben bu sabah kendi yaptığım lor peynirinden bir çay kaşığı ve 1 yumurta sarısını karıştırıp tavaya döktüm .Tereyağda yumurta gibi karıştırarak pişirdim ve elimle ezerek yedirdim.Deneyebilirsin :34:

gecengün kıyma yeşil mercimek dövme çorba yaptım ama rondodan gecirdim yutamadı rondodan geçirmek istemiyorum demin 1 dilim elmayı cam rendede rendeledim yogurda katım zorlanarakta olsa yarım kase yedi camrende gercekten çok ufak yapıyor ama yavaş yavaş alışacak inşallah :50:

Back
X