Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım 7ay yanlız anne sütü aldı.şimdide sabah 8,öğlen,akşam uyku öncesi ve gece emıyor.arada emme yerine mama veriyorum,yoksa iyice memeye bağımlı olmaya başladı.
İlginç ya ilk kızımda emsin diye tüüm gün elimde pompa geziyordum,bundada süt var ben bıraktırmaya çalışıyorum
canım nasıl yapacağım? birde onu deniyeyim tarif verirsen..ekmek yapma makinasımı alsak acaba ya? uyandı çorba içireyim dedim ama içmedikızlar birde 2 defadır sulu kaka yapıyor, çok şükğr bir hastalık belirtisi yok..Diş çıkarırken ishal oldumu bebekleriniz? tabii daha diş falanda yok ama ona yordum ne bileyimm..
aaa nasıl bilmezsin kaç diş olduğunuben de verilebilir diye okumuştum ya da doktor demişti tam hatırlamıyorum ama bayadır veriiyorum tahini.Faydalı diye de biliyorum canım.
desene aynı benim kaynana.hergün eve geldiğimde tvde ne izlerse anlatır.başlar" bir öğretmen olarak biliyor musun bakalım 10 yaşındaki çocuğun ağzında kaç diş var" güler misin ağlar mısın ne deyim yani.
elma ve armutu çok seviyoruz,portakal suyuna bayılıyoruz.Havuç erik ayva mandalina ne varsa artık.Birgün manavdan alışveriş yapıyoruz o kadar almışız ki efe için adam şaşırdı ve güldü.eşimle olan konuşmalarımızdan ve yumuşak mı değil mi diye sorduklarımızdan anladı tabi.ogünden sonra adam bizi tanıyor.Sıpam sağ olsun deyim.Adam zaten bebek için bu sert şu daha iyi olur diyor tek başıma gitsem bile.![]()
ben hala yemek yapmıyorum desem ne dersinn ben hepinizi geçerim cnm ev dağınık yemek yok bende sıkılıyorum ama napiimmmmdemin melampusafe dediya 4 5 saat arayla valla bizde nerdeyse günün çogunu mutfakta geciriyoruz![]()
yok canım boşamaz boşasa benimki boşardı resmen 8 ay bide ondan öncede 9 yadır iyice yaydım kendimi oh sefam olsun birdaha bebek düşünmedigim için ilk kızdada acemiydim biyerimde agrımıyordu hiç nazlanmadım ama ahsende tüm hevsimi aldım![]()
öğünler arası 4 saat çok mu ki kızlar ya?ama karnı tam doyuyor yaklaşık 1 kase dolu dolu yiyor.iki öğün arası az olunca da yediremiyorum.
Canim bu tarifi daha once de yazmistim.benim kiz mamanin icinde yumurta sarisini sevmiyodu zaten her seyi karistirinca yenecek gibi olmuyo.hakli bebekler de.bu tarif doktor tarifi ve xeynep cok seviyor.bir yumurta sarisi bir tatli kasgi labne peynir bir ceviz ve cok az sutu karistir.icine bir cimdik un koy.tavaya 1cay kasigi zeytinysgi dok yumurtsyi omlrt gibi pisir.ama bizim omletler gibi kati olmuyo camur kivsminda bir dey oluyo.zeynep bunu cok sevdi.normaldavpek bisey yemez bunu yiyo.denersen ahsenin sevip sevmedigini yaz.
canım tarifini denedim sonuç ahsen in midesi ayaga kalktı
görüntüsü zaten igrençtiverip vermeme konusunda teredüt etsemde deneyeyim dedim ama ahsen hiç sevmedi genede teşekür ederim
şimdi yeni yumurtanın pişmesini bekliyorum![]()
biliyor canım ya anlattım her şeyi artık kaynanamla aramıza bir resmiyet koydum meraba nasılsından öteye geçmemeye çalışıyorum.Tek taraflı bir çaba tabiki benimkş de
bizimde gece kalktıgında omzumda uyuyor gercekten çok mahsum oluyorlar uyurkenGunaydin kizlar.Efe bugun erkenciydi kahvaltisini yaparken cok mizmizlandi yemedi hatta.sonra besikte uyutayim dedim uyumadi.oglumun yeni hobisi omuzda uyumak.kucagimdayken basini boynuma dayiyor ben ninni soyluyorum o uyuyor.cok tatli oluyoruz ama.ohhh kokusunuda doya doya icime cekiyorum.
sabahtan buyana ugraştım yarım köfte yedirdim sonuç nemi oldu kustu yeni banyodan cıktık heryerin batmasınamı yanayım onca emegimemi valla bu çocuk beni sinir hastası yapacakAyyyy canim cok uzuldum yaaa.bosa gitti yani emegin.evet goruntu kotu ama tadi iyi.tabi bunu yemesi icin cignemesi lazim.ben de sabahtan beri zeynepe kahvalti yaptirmaya calisiyorum.yumurtayi hergun vermiyorum.bugun peynir cicibebe pekmez falan karistirdim.3-5 kasik yedi sonra agzini kilitledi.heryer mama oldu.ben de biraktim artik.offffffff mama yedirirken on gunluk enerjim gidiyo.
Efe kendi sacini cekmeyi aliskanlik haline getiriyor.ozellikle uykuya dalarken mamasini icerken yapiyor.heralde kendininde saci oldugunu kesfetmeye basladi.sizlerde de durum ayni mi
Aynen canım ya yaşadıklarınızı ben de yaşıyorum eşim annesinin hatalarını hiç kabullenmez çok merak ediyorum benim annem aynı şeyleri eşime yapsa tepkisi ne olurdu bu konuda hiç empati kuramıyor bakalım oğlum bana bu kadar düşkün olacak mı. Annesiyle ilgili en ufak bir yorumumda hemen sinirlenir. Kayınvalidem ise yapmadıklarına yaptım der yaptıklarına yapmadım der, önümde birşey söylese ben söylemedim der ben hayretler içinde kalıyorum bir de hiç söylemediğim sözleri bana mal ediyor. Her ne kadar aramızdaki sorunları konuşup çözmüş gibi olsak da ben onun karakterini anladım değişmez o yüzden ben de mesafe koymaya çalışıyorum arada arayıp sorarım gelirse buyursun ama öyle kalmaya gelmesini istemiyorum. Zaten öyle gezgin ruhlu, biz evlenmeden 2-3 yıl önce eşi vefat etmesine rağmen kendine bir ev bile kurmadı 1 ay annesinde, kızkardeşinde, eltimde, vs gidip geliyor benden yüz bulamadığı için ne zaman bana gelse eltim arıyormuş da onu kalmaya çağırıyormuş diye anlatıp durur. Bizde kalacak olsa eminim ki sürekli eşimle tartışmamıza neden olacak en iyisi misafir gibi gelip gitsin zaten kurulu bir düzeni olmadığından ben gidemiyorumBen esime ne kadar anlatsam da anlamiyor.illa annesiyle iyi anlascam.cunku onun annesi bir melek.inanin kizlar kocam annesinin melek oldugunu zannediyo.hatta dun aksam onlar yuzunden kavga ettik yine.ama tabiki yine onun annedi melek ben seytan oldum.yasasin kotuluk
Ne güzel ben de çok istiyorum çınar başını omzuma dayasın sarılsın uyusun artık sevmiyor sanırım 3-4 aylık olduğundan beri bunu yapmıyor yatağında sallayıp ninni söylemeye alışmıştı artık onu da istemiyor ya yatağa altını açmak için yatırdığımda bile sinirleniyor gözlerinden uyku akıyor yatağa yatırdığım da ağlıyor niye böyle oldu anlamadım uzun süre yanında kalıyorum ninniler, öpücükler veriyorum, konuşuyorum ama uyumak istemiyor. Dün öğlen 13.30 dan akşam 20.30 a kadar hiç uyumadı uyutmaya çalıştığımda da 1 saat ağlama krizine tutuldu sinirlerim yıprandı neredeyse evden çıkıp gidecektim her gece aynı şeyleri yapmaya başladı erken yatırsam da istemiyor geç yatırsam da uyumak istemiyorGunaydin kizlar.Efe bugun erkenciydi kahvaltisini yaparken cok mizmizlandi yemedi hatta.sonra besikte uyutayim dedim uyumadi.oglumun yeni hobisi omuzda uyumak.kucagimdayken basini boynuma dayiyor ben ninni soyluyorum o uyuyor.cok tatli oluyoruz ama.ohhh kokusunuda doya doya icime cekiyorum.
Geçmiş olsun canım, yemeyen uyumayan bebek zor gerçekten. Ben yemek için çok zorlamıyorum artık zaten emmesi de kısadır çınarın ama aç olsa zaten huzursuz olur yer o kadar takmıştım ki biraz kendi haline bıraktım eskisine nazaran az da olsa yiyor önceden hiç yemiyordu ben burada menülerini anlatan arkadaşlara şaşırıyorum maşallah neredeyse bizim kadar yiyecekler, çınar daha kahvaaltıyı yapmıyor doğru düzgün gece muhallebi bile yediremiyorum. Biraz yoğurt, çorba, ve az birşey meyve püresi idare ediyoruz. Benim yiğenim de böyleydi bebekken iştahsız dı ablam da pek alıştırmadı katı gıdalara 1 yaşına geldi hala sıvı kıvamda yiyordu şimdi 5 yaşında yemek koymasan yedirmesen hala yemiyor inşallah bizimkiler ona benzemez.Ama maşallah sağlıklıgüya babaneye gidecektik ama bu sitresle hiç biryere gidemem başıma agrı girdi kızlarya zorlamasam hiç birşey yemiyecek üf ac bıraksammı uzun zaman kusmasından iyidir öyle ekşimiş kokuyorduki midesinimi üşüttü kalkıp nane cayı yapayımvalla sinirimden agladım demin bunaldım kızlarya gene dert yandım demi allah bu günlerimizi aratmasın
![]()
Geçmiş olsun canım, yemeyen uyumayan bebek zor gerçekten. Ben yemek için çok zorlamıyorum artık zaten emmesi de kısadır çınarın ama aç olsa zaten huzursuz olur yer o kadar takmıştım ki biraz kendi haline bıraktım eskisine nazaran az da olsa yiyor önceden hiç yemiyordu ben burada menülerini anlatan arkadaşlara şaşırıyorum maşallah neredeyse bizim kadar yiyecekler, çınar daha kahvaaltıyı yapmıyor doğru düzgün gece muhallebi bile yediremiyorum. Biraz yoğurt, çorba, ve az birşey meyve püresi idare ediyoruz. Benim yiğenim de böyleydi bebekken iştahsız dı ablam da pek alıştırmadı katı gıdalara 1 yaşına geldi hala sıvı kıvamda yiyordu şimdi 5 yaşında yemek koymasan yedirmesen hala yemiyor inşallah bizimkiler ona benzemez.Ama maşallah sağlıklı
her turlu seye karsı ısteksızlık bende de var kızlar yaa.içimden bısey gelmıyor cocukları babaya bırakıp gıtsem bu seferde aklım kalıyor.gıtsem canım atm lerde gezmek ıstemıyor hıc bugun alısverıse cıkmama lazım sımdı uyuttum emırı.enaz 3 saat uyur bekleyımde kalkınca beraber gıderız dıye dusundum..kalk gıtsene ıste bebeksız sallana sallana..yoook ılla bebekle surunecem ya..yapısık ikiz olduk beee. havada cok guzel ama benım hava kar yagıslı içimde bı sıkıntı offfff aglamak ıstıyom..galıba depresyondayım..
Kış geldi diye mi böyle olduk aynen ben de bu durumdayım canım, ama keşke emir uyurken çıksaydın maşallah 3 saat uyuyormuş keşke çınar da 3 saat uyusa benim ki en fazla 1-1,5 saat arası uyuduğu için uyurken bırakıp gitmem zor uyanınca altı değişecek acıkmış olur eşim bunları yapamaz. İçimizden gelmiyor onlarsız bir yere gitmek sanırım özellikle de çalışmayan anneler böyle oluyor. Birşey soracam canım acaba ben uyku saatlerini çok atlatıyor muyum? Emir gündüzleri 2 defa mı uyuyor çınar bazen tek sefer uyuyor hiç de uykusu gelmiş görünmediğinden yatırmıyorum zaten bu sıralar uyutmak işkence, Emir sabahları kaçta uyanır akşam kaçta yatıyorher turlu seye karsı ısteksızlık bende de var kızlar yaa.içimden bısey gelmıyor cocukları babaya bırakıp gıtsem bu seferde aklım kalıyor.gıtsem canım atm lerde gezmek ıstemıyor hıc bugun alısverıse cıkmama lazım sımdı uyuttum emırı.enaz 3 saat uyur bekleyımde kalkınca beraber gıderız dıye dusundum..kalk gıtsene ıste bebeksız sallana sallana..yoook ılla bebekle surunecem ya..yapısık ikiz olduk beee. havada cok guzel ama benım hava kar yagıslı içimde bı sıkıntı offfff aglamak ıstıyom..galıba depresyondayım..
Kış geldi diye mi böyle olduk aynen ben de bu durumdayım canım, ama keşke emir uyurken çıksaydın maşallah 3 saat uyuyormuş keşke çınar da 3 saat uyusa benim ki en fazla 1-1,5 saat arası uyuduğu için uyurken bırakıp gitmem zor uyanınca altı değişecek acıkmış olur eşim bunları yapamaz. İçimizden gelmiyor onlarsız bir yere gitmek sanırım özellikle de çalışmayan anneler böyle oluyor. Birşey soracam canım acaba ben uyku saatlerini çok atlatıyor muyum? Emir gündüzleri 2 defa mı uyuyor çınar bazen tek sefer uyuyor hiç de uykusu gelmiş görünmediğinden yatırmıyorum zaten bu sıralar uyutmak işkence, Emir sabahları kaçta uyanır akşam kaçta yatıyor