• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ocak ayında hamiş kalıp hadi hep birlikte ilerleyelim :))

Eksik dua etme yaaaaaaaaaaaa, gecikmesin miş temenniye bak :((((( ŞU ŞEKİL OLACAK : "Allahım senin taktirine boynumu eydim sen nezaman taktir edersen nezaman nasip görürsen ozaman verirsin ben sana sığındım.Sen merhametlilerin merhametlisisin.Ol dersin olur sen bilirsin rabbim senden gelen cefada sefada bir bana " diyeceksin ....tamam mı canım benimmmmmmm

tamam canımmm...ama yazarken aklımdan öle geçirdim yemin ederim...Allahım sen bilirsin ama çok gecikmesin dedim oraya öle yazdımm...tabiki herşeyin sahibi O...O ol derse herşey olur...isyan etmedim hiç ..etmemde Allahım ettirmesinde...çok saol cnmm...söz bida demicem öle...anammmm ii takip edio walla beni tunacımm :9::9:

kısss hürrem yakaladım seniii:3: burdaaa serayımı takip ettinnn yoksammm:9:
merhaba kızlar nasılsınız??:3::3::3:

buldunmu beni kıs anne adayı nasıl gidiyo heeeeeeeeeeee serayın sayesinde walla ama bu topikte çok güzel arkadaşlar var sende katıl yawrum gel:34:

1. Adetinizin gecikmesi

Bu belirti muhtemelen en kesin olan belirtidir. Bazı anne adayları adet dönemlerinde oldukça açık renkte bir kanama yaşayabilirler, bu normal adet süreci gibi değildir ve muhtemel gebeliğin bir habercisi olabilir.

2. Kendini hamile hissetmek

Bu erken belirti belki de şu an bu yazıyı okuyor olmanızın da bir nedeni olabilir. Birçok anne adayı hamile olup olmadığına dair bir önseziye sahip olur ve önsezinin sıklıkla doğru çıktığı kanıtlanmıştır.

Birden bire kendinizi farklı hissetmeye başlamış olabilirsiniz, mesela kendinizi daha yorgun hissediyor olabilir ya da zaman zaman iç bulantıları, hafif baş dönmeleri ya da stres, aşırı duygu değişimleri yaşıyor olabilirsiniz. Bunların yanı sıra kabızlık şikayetiniz olabilir ya da tuvalete eskisine göre daha sık çıkıyor olabilirsiniz. Bunlar da muhtemel bir gebeliğin habercisi olabilirler.

3. Göğüslerde hassasiyet

Gebeliğin göze çarpan en erken belirtilerinden bir tanesi de şişmiş, hassas ve de bir dereceye kadar ağrıyan göğüslerdir. Bu belirtiyi uykuya dalmadan evvel sağa sola dönerken ya da giyinirken, banyo yaparken hissedebilirsiniz. Hamile kaldığınızda vücudunuz süt üretimi için ya da emzirme için kendisini hazırlamaya başlar. Buna ek olarak göğüslerde hassasiyet, şişme, göğüs uçlarında acıma ya da ekstra hassasiyet. Bazı anne adaylarımız göğüs uçlarında renk değişikliği de yaşarlar.

4. Yorgunluk

En erken gebelik belirtilerinden bir diğeri de aniden baş göstermeye başlayan aşırı yorgunluk hissidir. Yatağa daha erken girmeye başlayabilir ya da sabahları yataktan kalkmak daha zor gelmeye başlayabilir. Eğer çalışıyorsanız öğlene doğru iyice artan bir yorgunluk ve uyku hali yaşayabilirsiniz. Yaptığınız en küçük bir aktivite ya da hareket gücünüzün tükenmesine neden olup tansiyonunuzun düşmesine ya da kendinizi halsiz hissetmenize neden olabilir.

5. Sık sık tuvalete çıkmak

Diğer bir önemli belirti de tuvalete çıkma sıklığında oluşan artıştır. İş arkadaşlarınızın ya da etrafınızdaki kimselerin gözüne de çarpacak kadar artabilir bu sıklık. Bunu söylemek istemezdik ama bu durum bazen dokuz ay boyunca devam edebiliyor.

6. Mide bulantısı

Gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan diğer bir durum da mide bulantısıdır. Mideniz aşırı derecede bulanabilir hatta hiç ummadığınız bir anda çıkarabilirsiniz. Bu erken belirti gebeliğin ilk haftasında da baş gösterebilir. Bazı anne adaylarımız bu problemi yalnızca sabahları deneyimlerken diğer bir kısım için bu durum bütün gün sürebilir.

7. Baş dönmesi ve/veya bayılma

Diğer bir erken hamilelik belirtisi ise baş dönmesi hissidir. Bir müddet ayakta durduktan sonra, market alışverişinde kuyrukta beklerken, oturup da birden ayağa kalktığınızda baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Bu durum uterusun şişip bacaklarınızdaki damarlara baskı yapmasından kaynaklı olarak tansiyonunuzun düşmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur.

8. İştahın açılması ya da bazı yiyeceklerden tiksinme

Hamileliğin diğer bir işareti de anne adaylarımızın iştahında oluşan açılmadır. Aşerme durumu da oluşup mevsimsiz meyve ya da sebzeleri yemek isteyebilirler. Diğer yandan bunun tersi olarak bazı anne adaylarımız da çok sevdiği yiyeceklere karşı tiksinme ve iğrenme yaşayabilirler.

9. Kokulara karşı hassasiyet

Anne adaylarımızın bir kısmında sıklıkla göze çarpan diğer bir belirti de kokulara karşı oluşan aşırı hassasiyettir. Her hangi bir yiyecek kokusu ya da parfüm kokusu aşırı derecede rahatsız edebilir ya da mide bulantısına sebep olabilir.

10. Mide ekşimesi ve/veya kabızlık

Bu problemin sebebi uterisin şişmeye başlayıp mideye baskı yapmasıdır. Aynı zamanda vücudunuzda artan hormon seviyeleri de hazmı yavaşlatabilir. Bu süreçte doktor gözetiminde ek vitaminler almanız gelişmekte olan bebeğiniz için faydalı olabilir. Yine kısa aralıklara sık sık yemek yemeniz de bu sıkıntıların azalmasına katkıda bulunabilir.

11. Ruh halinde oluşan değişimler

Vücudunuzda oluşan hormonsal değişimlere bağlı olarak ruh halinizde de bir takım değişiklikler oluşabilir. Bir anda sinirlenebilir ya da strese girebilirsiniz. Bir an kahkahalar atarken hemen ardından duygulanıp ağlayabilir ya da aşırı heyecanlanma yaşayabilirsiniz. Bütün bunlar oldukça normaldir ve muhtemel gebelik belirtileridir.

12. Artan vücut ısısı

Vücutta oluşan ısı artışı da hamileliğin önemli belirtilerinden bir tanesidir. Hafif ateşleniyor gibi hissedebilirsiniz ve soğuk algınlığı olduğunu düşünebilirsiniz. Bu yüzden hamile kalma sürecinde iseniz vücut ısınızda oluşan artışları takip edebilirsiniz. Uzun süre devam eden aşırı ateşlenme gibi durumlarda doktorunuza başvurmanızı öneririz.

Hamile, Doğum ve Bebek Gelişimi - Anademi.com

yaaa bu belirtilerin büyük bir kısmını ben adet olmadan önce yaşadım desem...ama adet oldum ve ilk defa bu kadar kısa sürdü bugün bişi yok bende olmadım hiç daha..3 gün falan sürdü ...hala bi umut bekliom ama...özellikle buay sanki hamileymişim gibi çok hissettim..başdönmem hala oluyo başağrıma yoruom ama belli olmaz Allah büyük diyorum hala bi umutla..bişi sorcam kırmızıları görünce bebek olma şansı yokmudur hani üzerine görme falan diolar ya ...acep öle bişimi?

buldunmu beni kıs anne adayı nasıl gidiyo heeeeeeeeeeee serayın sayesinde walla ama bu topikte çok güzel arkadaşlar var sende katıl yawrum gel:34:

buldum sultanım peşinden geziyom bakkk:30:
çok şükür iyi şimdilik hürremim
serayım canımmm napıyosunnnn?:3::3::3:
diğer arkadaşlarada selam olsuuunnn:3::3:

selam yeşilimmmm hoşgeldinnnnniyiyim sen nasılsın cnmmm...sen değil yaa pardon siz nasılsınız cici anne;)

dimi ama cnm iyiki sende varsın ,iyiki hepinizi tanımışım güzel arkadaşlarım beni,m sizi çok seviyorummmm:16::16::16::54::13:

bende bende seviommmm :17::17::54:

napimmmm oturuomm sizlerle muhabbetin tadını çıkarıommm...işim de yok..burdayımmm ama baş ağrım arttı...hayrola diom başka bişi demiom bu ağrıya...

gez yawrum gel her zaman bekleriz biz hem ordayız hem burda her yere yetiyoz güzel arkadaşlıklar var .(Aman iyi olmana sevindim güzelim yesilim ):nazar:

yaww ben bişeyi merak ediommm nasıl buluosunuz başka topikte olanları?bide bu yazdığınız konuları nasıl buluosunuz...ben arama yerine başlıktan az bi kısmı yazıom çıkıo öle giriom topike :9:

napimmmm oturuomm sizlerle muhabbetin tadını çıkarıommm...işim de yok..burdayımmm ama baş ağrım arttı...hayrola diom başka bişi demiom bu ağrıya...
geçmiş olsun kuzum ya ne geçmiyor bu baş ağrın senin..bi ağrı kesici al bari rahatlatır biraz kıs seni pazartesimi görcez şimdi özlicez desene :23:
gez yawrum gel her zaman bekleriz biz hem ordayız hem burda her yere yetiyoz güzel arkadaşlıklar var .(Aman iyi olmana sevindim güzelim yesilim ):nazar:

geldim şeker eminim burdaki arkadaşlarda çok şekerlerdir :34:

hoşbuldum serayımm :29: iyiyiz şimdilik canım :) peşinizden geziyom işte böyle :1::30:

gez kuzucummm...ohhh aman iyi ol cnm benimm...cici anne maaşallahhh :nazar::nazar:

kızlar bizbize kalmışız yaaaaaaa :34:

he yaa tubiş nerelerdeki temizliğe başladı sanırımmm...yakın olsak yardıma giderdim haa hemencecik bitirirdikk:34:

yaww ben bişeyi merak ediommm nasıl buluosunuz başka topikte olanları?bide bu yazdığınız konuları nasıl buluosunuz...ben arama yerine başlıktan az bi kısmı yazıom çıkıo öle giriom topike :9:

gezerek buluyom mesela sana bakıyorum nerde olduğuğunu görüp bende oraya giriyorum öyle işte :34:

geçmiş olsun kuzum ya ne geçmiyor bu baş ağrın senin..bi ağrı kesici al bari rahatlatır biraz kıs seni pazartesimi görcez şimdi özlicez desene :23:

geldim şeker eminim burdaki arkadaşlarda çok şekerlerdir :34:

bende anlamadımmm bu kadar sürmezdi hiççç...içtim demin ağrı kesici..umarım gecerr..hiç keyfim olmuyo arkadaşımda gelcek..kayınanneme gidersek açabilirsem orda görüşebiliriz olursanız...ceptende giremiom kota bitti bilion...:(( olmadı artık Allah ızın verirse pazartesi görüşürüz...

kıs ben online forum takipten buldum sizi :1:
forum takipe tıklıyom yazdığım mesajlar diyom çıkıyor orda yazdığım konularda serayım
kıs senin adetn 3 günmü sürdü normalde kaç gün sürer annem 4,5 ay adet gördü kardeşimde hiç bilmedi yani düşün:30:
bide yoğunmuydu baya ?

gezerek buluyom mesela sana bakıyorum nerde olduğuğunu görüp bende oraya giriyorum öyle işte :34:

işte ona nerden bakıon...mesela ben çevrimiçiyim ama diğer topiklerdeyim burda değilim yeşil ışığım yanıo ...bu kız nerde? nasıl bakıonda buluon profilimemi girion orda gösteriomu?

kızlar 1-2 saate dönerim dışarı çıkıp geleceğim geldiğimde görüşürüz allaha emanet olun ...
tamam cnm görüşürüzzzzz
cnm benim sağol taglım iyiki sende varsın dur seni öpem kocaman :54::29:
bendeeee öptümmmmm:16::16::16:
merhaba cnm hoşgeldinnn iyiyiz sen nasılsınn :))
yaaa bu belirtilerin büyük bir kısmını ben adet olmadan önce yaşadım desem...ama adet oldum ve ilk defa bu kadar kısa sürdü bugün bişi yok bende olmadım hiç daha..3 gün falan sürdü ...hala bi umut bekliom ama...özellikle buay sanki hamileymişim gibi çok hissettim..başdönmem hala oluyo başağrıma yoruom ama belli olmaz Allah büyük diyorum hala bi umutla..bişi sorcam kırmızıları görünce bebek olma şansı yokmudur hani üzerine görme falan diolar ya ...acep öle bişimi?
cnmm ya neden olması eger öle bi şüphen varsa bi idrar tahlili yapsana merak ettim şimdii
kızlar bizbize kalmışız yaaaaaaa :34:
evevvttt cnmmm senin bugün kahvaltı falan yokmu???
valla ben nerde oldugunu merak ettiğimin profiline giriyom orda nerde oldugu yazıyo orda yakalıyommm :))
gez kuzucummm...ohhh aman iyi ol cnm benimm...cici anne maaşallahhh :nazar::nazar:

he yaa tubiş nerelerdeki temizliğe başladı sanırımmm...yakın olsak yardıma giderdim haa hemencecik bitirirdikk:34:

burdayım cnm bilg kafayı yedide azcıkk ,:))) ayy bidenem ya düşünmen yeter kıyamam ki sana yaparım bidenem bennn

kıs ben online forum takipten buldum sizi :1:
forum takipe tıklıyom yazdığım mesajlar diyom çıkıyor orda yazdığım konularda serayım
kıs senin adetn 3 günmü sürdü normalde kaç gün sürer annem 4,5 ay adet gördü kardeşimde hiç bilmedi yani düşün:30:
bide yoğunmuydu baya ?

he ya yeşilim bak 7 sinde başladı ya pembe lekelenme ozaman ped bile kirlenmedi 8 i sabah kırmızı geldi 9-10 bide bugünde bişi gelmedi daha...o kadar yoğun değildi..aşırı yoğun olmam zaten...ama 5 -6 gün sürerdi ..6 gün temizlenirdimmsadece düşükten sonra ilk adetimde fena olmuştum izin almıştım işten rezil olcaktım yoksa...

Son düzenleme:
Back
X