2012 Şubat Anneleri

o doktorun kör gözlerini oyarım bu doktorlar eğer %80 ihtimal bişi biliyolarsa adım tuğba değil inanın biz daha çok bilgiye sahibiz burda varsayımda insan içini ürpertiyolar sırf bu şekilde yorum yapan doktorlar yüzünden 2li 3lü ayrıntılı hiçbirine girmeyeceğim rabbime sonuna kadar güveniyorum içimi korku saracağına yok şöle olabilir böle olabilir die adamın içini böle daraltacaklarına hiç gidilmemeli sen içini ferah tut güzelim üzülüp ne kafaya takma görümcemin son oğluna hamile iken 2li 3lü testlerde down sendromlu çıktı%90 küsür hemde kız ayrıntılıyada girdi hüngür hündür ağlayarak çıktı hamileliği boyunca hep üzüntü stres sonuç bebek doğdu turp gibi ve o kadar akıllı sağlıklı bir çocuk ki maşallah şimdi 9 yaşında düşünün yani o yüzden inanmayın diyorum gerçekten içinizi ferah tutun allaha tevekkül edin yüce rabbim herşeye kadir

evet cnm sen herşeyi içersin ama burdan tavsiyelerine dikkat et bence sana dokunmayabilir ama doktorun onay verip vermediği şeylei önermesek daha iyi olur sanki kaş yapalım derken göz çıkarmayalım Allah korusun dimi bu konuda daa önce doktora sormuş olduğum için demiştim ben bitki çaylarına bayılırım kış oldumu çok tüketirim aklımda bulunsun die sormuştum o yüzden kızlar bence ne olursa olsun kafamıza göre ilaç ve bitki türü şeyleri bizi iyleştiri düşüncesiyle içmeyelim doktora soralım bu konuda ne olsa eğitim almışlar bazı konuda sağlam adamı öldürüyolar ama neyse yukardaki açıklamam ile tutarsız olduğumu sanmayın varsayım üzerine konuşan doktorlara lafım

Ayşecim şu bakıcını sigara işi beni rahatsız etti.
bende bebişimi bir bakıcıyla büyütmek zorundayım, sigara benim için önemli bir kriter. Bende eşimde sigara kullanmıyoruz..
bence sen etrafta bakıcı bak

canım ağda konusu varya acayip sorun. bende şu an ağdayı yapıyorum ama çok zor oluyor. son aylarda mecburen bir kuaförde hallettireceğim.
bende kuaföre çok sıcak bakamıyorum. Son aylarımda belki jiletliyeceğim. Evde ağda bantları kullanan varmı acaba.

Canım zerdalim nasılın;?
Yoktun uzun zamandır?
Ağdayı eldivenle yapıyorum şimdilik...
Canım benim az zaten başarılı oluyoru m yaniiiii
Kızlara fikir soralım onlar ne yapıyormuş

Sağol ayşeciğim iyiyim, arada girip okuyomda, iş yoğunluğundan bazende yazamıyorum. Bende eldivenle yapıyorum, son aylarında ne yapıyorsun peki, sen daha önceden doğum yaptın.

selam bblaucum, canım biraz rahat bırak kendini, daha önceden sende kimyasal gebelik geçirdin bebek kaybetmenin ne demek olduğunu bilirsin. bende 18 haftalık kaybettim. Çok zor tarifini anlatmaya kelimeler yetmez. Ama korkununda ecele faydası yok, ben bu gebeliğimde rahat bıraktım kendimi. Sonuçlarımda falan hiç merak etmedim, aklıma düşünce aradım sordum. Stres falan yapmadım. İlk bebeğim ellerimin arasından kayboldu gitti, o kadarda dikkatliydim, araştırmacıydım ki sorma. inan şimdi o kadar araştırmıyorum. Aslında bazı şeyleride bilmek güzel. Eşim der hep bana sana bir muayene hane açacağım diye, hamilelik konusunda herşeyden bi haberim. ama çokda artık ayrıntıya girmiyorum. ben infertile bölümünde çok yazışmalarım oldu, tüp bebek aşılama, klomen her türlü tedaviyi arkadaşlardan öğrendim. Bir bebek sahip olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama rahat olmakta lazımmış canım. Yolu yarıladın kaldı yarısı, bu korkularımız ömür boyu devam edecek, çünkü biz anneyiz. Okula gidecek, büyüyecek, askere gidecek biz anneyiz hep bekleyip korkacağız. hayırlısı olsun, bebişlerimiz rabbime emanet. Sende iyi ol, hamileliğinin tadını çıkar.

kizlarrr artik eskisi gibi degil midem büyüdü galiba... cok acikiyorummm yahuuuuu...

sabah 7 de esimle bir tane tost yedim, simdi yine aciktim... 3 ögün yiyordum daha 2 güne kadar simdi acikiyorum.. yine bir dilim tost yaptim ve doymadim ... korkuyorum bu istahtan son dakika dev anne olurmusum.. simdiye kadar 4 kilo verdim 4 kilo aldim... 19.haftamdayimmm midemmm acildi gurul gurulll...

simdi salata yemeyi düsünüyorummm... siz kac ögün yiyorsunuz nelerle besleniyorsunuz ???

he bir de bu benim öglene kadar oluyor kvalitiyi zayif yaptigimdan olabilir mi, sadece tost yiyorum ekstra bir sey tüketmiyorum..
ögleden sonra meyve saatinden sonra esim gelene kadar (7.30 ) bir sey yemiyorumm...

sizler kac kilo aldiniz??? bu ay ben 2 kilodan fazla alirim böyle giderse :))) normali nedirr
son aylar alinmiyormuydu bu fazla kilolar simdi birden niye cikti istahim :))

gerci sikayet ediyordum göbüsüm belli degil diye :)) bebis kendini göstermeye mi baslicak neeeeeee ....

Son düzenleme:

zerdalcım ben ağda bantlarını bacağımda kullanmıştım rahatça yaptım. sende bacaklarında bi tecrübe et, sonra kullanırsın..

canım bende 21 haftalığım ve 5,5 kilo aldım.
Artık dikkat ediyorum.. her istediğimi yemiyorum...
Sabah çok iyi kahvaltı yapıyorum. süt, peynir ve yumurta yiyorum. 2 dilimde çavdar ekmek. Ama peynirim ve sütüm yarım yağlı. bide canım reçel isterse diye. Kara erik marmelatı yaptım az şekerli. onu yiyorum.
Öğlende çorba ve sebze yemeği yiyorum
Ara öğünlerde kepekli galetei meyveli yoğurt felan yiyorum.
Akşam çok şey yememeye özen gösteriyorum..

Bakalım bu özenim inşallah işe yarar...

Evet canım araştırmayı, bir konu üzerinde detay bilgi sahibi olmayı,bunları aktarmayı seviyorum.
Hatta bu huyum bazı arkadaşlarım tarafından kullanılmıştır bile zamanında, sen çok iyi araştırırsın şu nasılmış diye üzerime yıkmaya çalışırlardı bazı şeyleri.
Ben o zaman bu huyumdan vazgeçmem gerektiğinin farkına vardım…Hem stres olduğum, hem de bunun normal olmadığının farkına vardığım için.
Zaten stresli bir tipim. Hamile kalma evresinde de çok stres yaşadım,7-8 ayda 2 kez hamile kaldım ama çoktan bebeğim olmayacak doğal yoldan psikolojisine girmiştim bile.
Endişelerim, kaygılarım, stresli yapım sebebiyle uzman yardımı almak istedim, hatta iyi bir psikiyatrist ile iletişime geçtim, hipnoterapi almak için.
Ama hamile kalınca o arada, ertelendi mecburen.
Ama bunun üstüne düşmeliyim.

ben kçırmışım bebiş arabası kısmını güle güle kulanın inşallah..
ne aldın hadi beni bilgilendir bende bakıyorum bu aralar..

Ben Jane marka bir bebek arabası ve ana kucağı aldım canım.Eğer doğruysa satıcı Avrupada imal edilen tek bebek arabası markası olduğunu söyledi.
Maxi cosi ayarında,hatta bakışa göre daha iyidir filan dedi. Oturma ünitesi şaseden ayrılıyor. Yerine ana kucağı takılabiliyor.
Yine oturma ünitesi çift taraflı-çift yönlü kullanılabiliyor.ana kucağı dünyanın en güvenli ana kucağı seçilmiş.
Ana kucağı üzerinde küçük bir bebek müziği çalan player da var ama denemedim cidden çalıyor mu :))))))
Artık satıcının yalancısıyım ben de, biz inandık :)

Canım benim ya, inşallah Rabbimin izniyle hiçbirşey de çıkmayacak.
Okumadığın iyi olmuş, ben de okumayacağım, okumayalım.Gönlümüzü ferah tutatlım, iyi düşünelim, iyi olsun.
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.Dualarım seninle.

ıyıyım dadlum benım
Fıyatı uygun bır sepet bulursam alacagım ama oyle 200 - 300 veremem be Baharım.
Topu topu 6 ay kullanacak zaten.

Ben su anda hastane arayısındayım.
Hâlâ desem daha dogru olur sanırım.
Bır turlu karar veremedım.

Forumdan bır arkadasım ozel mesaj yolu ıle Ozel Balat Hastanesını onermıstı.
Bu hastane hakkında bılgısı, deneyımı olan varsa paylasıversin ...

Senın bebısler hasta olmak uzereymıs, gecmıs olsun sımdıden canım.

Bakıcının sıgara ıcmesı benı bıle rahatsız ettı.
Bence baska bakıcı bulsan daha ıyı edersın.
Netıcede koku ustune sınıyor ve bebıslerı bu bıle rahatsız etmeye yeter.

Koca kadın oldugum ve hamılelıgıme kadar kullandıgım halde ben bıle sıgara ıcen bırının yanında duramıyorsam!

himm ben de kahvaltiyi saglamlastirayim, öglen corba salata yiyorum zaten..ara ögüne meyveyi sokayim geceleri yiyordum.. aksamlari bende fazla yemiyorum ekmek tüketmiyorum..ama makarna pilav yiyorumm ekmek yerine :)))
öglene kadar oluyor bu midemdeki kemirme :))) heralde bebisim doymuyorr :))

ins ise yarar canim :)) bende düzeltmeye baslimmm... sabah esime erken kalkiyorum diye yiyemiyorum hep onun yüzünden :)))
sabahlari cok yedigimde bir de cikartiyorum ... amann öyle istee :))

zerdalcım ben ağda bantlarını bacağımda kullanmıştım rahatça yaptım. sende bacaklarında bi tecrübe et, sonra kullanırsın..

evet önce bacakta deneyim, bakalım çekebilecekmiyim, daha öncedende hiç denemedim. Bikini bölgesinde yapışıp kalmasından korkuyorum.

evet önce bacakta deneyim, bakalım çekebilecekmiyim, daha öncedende hiç denemedim. Bikini bölgesinde yapışıp kalmasından korkuyorum.

yapışma felan olursa hiç çekmeye çalışma suyla yıkarsan çıkar, aman dikkat et yara felan olmasında..

ben hazir agda bantlarini denedim bikini bölgesinde ve beceremedim... üst tarafta oldu ama alt tarafi yapamadim.. cok ince agda tabakasi oldugundan gelmesi zor oldu... ilik agda tavsiye ederim.. sürüp cekince daha mantikli oluyor.. normalde napiyorsun bu arada neden hazir bantlara gecmek istedin canim ??
ben bacaklara ve koltuk altina bile acil zamanlarda yapiyorum.. ilik ya da sir agda gibi kökten cekemiyor pek... kiriyor.. yine de sen bilirsin tabi canimm

Canım çok haklısın...Sanırım tüm bunlar biraz da önceden geçirilen kimyasal gebeliğin etkileri.
Ben önceden bebeğimi kaybettim diyordum. Sonra bu forumda daha büyük kayıpları, doğumda kayıpları okuyunca,evladını şehit verenleri, kazada kaybedenleri vs. izleyince böyle demekten vazgeçtim.Rabbimin gücüne gider diye düşündüm çünkü benimki nihayetinde bebek değildi, bir hücre yığınıydı ve daha önce de biliyordum ama şimdi kesinlikle anlıyorum ki kimyasal gebelik ile 18 haftalık bir bebeği kaybetmek aynı şey değil,Rabbim hepimizi esirgesin, bir daha tecrübe ettirmesin inşallah.
O yüzden artık düşük yaptım diyorum.
Evet korkularımız hep olacak ama kendimizi rahat bırakmak en iyisi, başarabilirsek..

Son düzenleme:

Arıştırmacı gazeteci huyundan kurtul bu aralar bblau....
bebek arabanı da çok beğendim
Güle güle kullansın kızın
İsmi hazır mı

Canım inan kadın olmak gerçekten çok zor ya...

Kesinlikle canım
Bu bakıcı hususu sabahtan beri kafam allak bullak kızlar
KAdın resmen bir paket sigara içiyor bebeğimin yanında
Yani üzerine siniyor

Ve ne yapacağım ben ya?
Bu saatte aradım kadını bana diyor ben yapamayacağım galiba
Sigara konusunda alındı sabah söylediklerime belki ama
Ben haklısyım ya

Tekrar bakıcı bul bakıcı ara
Herşeye baştan başla

Sorun o değil diyor kadın
KAdın 60 yaşında kızlar
Kapalı falan....

Torunları var...

Kzıın çok ağlıyor diyor
13 aylık ama diyor
tlfu bulup yanıma getiriyor
annemi ara diyor
kapıya gidiyor
beni anneme götür diyor dedi
hep ağlıyor
15 gün oldu alışamadı bana
cart curt işte

Aslında çek girt demek geldi içimden
Ah çalışıyorum kızlar elim kolum bağlı

Sigara yüzünden aslında ne pis meret bu ya
Adamı çalışmaktan vazgeçiriyor baksanıza...

HAsta olma pahasına
kadın içiyor

Eşimi aramadım henüz...
KAfam bi duman oldu valla...

Sinirlerim uçtu tepemde geziyor
KAdını kovasım var ama
gel gör ki
çalışıyorum
kovsam kimim var
anam var 5 dk uzakta bana

Umurunda mı?

Neyse canımı sıkmayayım di mi?
Offffffffffffffffffff Of!!!!!

Canım bir kere içince bişey olmaz...
Çok içersen olur bişeyler...
Oyelkende 1 bardak içseydi
Emin ol Allahın izniyle bişey olmazdı..
Bahsettiğimiz şey
Bir bardak nane limon ballı zencefil ya
Zencefil çaykaşığının ucuyla konur...

Ben olumlu düşünme taraftarıyım...

Canım 1 saattir leyla oldum
Kadını aradım cinlerim tepemde inan

CAnım benim eşim bana doğuma yakın aylarda hep yardım etti alırken
Canım kocacım benimmmm

Canım yukarıyı oku ne olur...
Measajların arasına bugün yaşadıklarımı yazdım
Hiç iyi değilim aslında
eleferam..
Keşke he deyince bakıcı bulabilsem biliyor musun?

Aradım kadını...
Ben gelince adam akıllı konuşacağız dedim...

Haklısın tatlım bu araştırmacı huydan vazgeçmek lazım.Deneyeceğim.
Bebek arabası için teşekkürler, inşallah sağlıklı günlerde kullanalım cümlemiz.
İsmini bulamadık.Azra istiyorduk,kardeşim eşimin kanına girdi vazgeçirdi.
Ben hala istiyorum çok, bakalım...
Senin kızlarından biri de Azra değil mi?

Kadın konusuna gelince.
Bu zorluğu biliyorum benim kardeşime de kadın baktı.
İlk kadın 15 günde bırakıp gitti kaldık ortada.
Sonra Rabbim biriyle tanıştırdı.
7 sene baktı teyze, sonra da annem emekli oldu,yaş haddi yoktu o vakitler.
Kardeşim 24 yaşında,Allah ömürler versin,bağışlasın onu, halen görüşürüz teyzemizle.
3 aylık aldı kardeşimi.
Halen daha bize gelir kalır,özel günlerde çocukları bizdedir, araba yollar annemi aldırır,annem kalır onda.
Allah ondan razı olsun, biz çok razıyız,çok iyiliğini gördük,görmekteyiz.Halen çok samimiyiz.
Yani demem o ki bir kapı kapanır bir diğeri açılır, belki hayırlısı budur.
İstersen Eskişehirdeki arkadaşlarıma bir sorarım,varmıymış referans verecekleri bir bakıcı.
Yada belki bakmak isteyen bir tanıdık çıkar, sen de bir kontrolden geçirirsin,onaylarsan düşünürsün?
Sorayımmı?

Canım seni anlayabiliyorum anne olmasam da henüz. aklın evde kalmasın, çocukların huzurlu olsun diye sen yardımcıyla anlaşıyorsun. ayrıca baktığı küçücük çocuklar. sigara içmek ne demekmiş. hem kendine de zarar. canını sıkma, apartmandaki komşularına, işyerindeki arkadaşlarına falan haber versen belki tanıdıkları, yardımcı olacak birini bulursun. kızın da alışamamış olması normal. sanki sorumluluğu değilmiş gibi 'kızın çok ağlıyor' diye şikayet etmesi anlamsız. kul daralmayınca hızır yetişmezmiş derler. Sen canını sıkma. kadınla konuş tabii ki... şartlarını ortaya koymak en doğal hakkın. buna bozulmak gibi bir lüksü yok.

ben de bakıcı tutucam, işe dönünce, o nedenle tam yaşamasam da bu endişeleri anlıyorum az çok. canını sıkma, gün doğmadan neler doğar. inşallah düzgün gönlüne göre birini bulursun.

Baharım sakin ol bi.
Bebegın 15 gundur alısamadıysa bakıcısına.
Mınıcık halıyle telefona sarılıp, annesını aramasını ıstıyorsa.
Bence sorun sadece sıgara degıl.

Bu durumda olsaydım ne kapalı olması ne de 60 yasında olması benı etkılemezdı.

Kaldıkı bunlar bır krıter degıldır bana gore.

Senın yapman gereken bellı aslında.
Madem annen bakmayacak, bebegın bakıcısına alısamadı.
Ayıracaksın yolları, baska bır bakıcı ıle calısacaksın.

Bılıyorum, demesı kolay.
Bır surec bu, ustelık zaman gerek sana.
Ama en azından ıcın rahatlayacak ılerleyen gunlerde.

Gazeteye ılan versen?
Gelen basvuruları degerlendırsen?
Kotu bır fıkır mı acaba?

Kızımın adı Azra evt canım...İnşallah bblau dediğin gibi
Rabbim bir kapıyı kapatınca açarmış diğerini ya
İnşallah çıkar karşıma
Sor canım istersen...
Çok sağol...

Kızlara anlattım durumu..
Yakın çevrelerine bakacaklarını söylediler..
Umarım uygun Allah korkusu olan birini bulabilirm canım
İnşallah sen bulursun canım seneye iyi birini

GAzete uzun sürer canım...
Muhtarlığa ilan vermiştim önceden ...
Acil çözüm olarak...
Ama tekrar kala kaldım
Hep de muhtara gidilmez ki
Canım sevgi verirsen bebeğe sarılır sana
Sevmiyor belli ki..
Ben Allah korkusu olan birini istiyorum canım ya

Herkeze selamlar nasılsınız umarım iyisinizdir geçmişi okumaya çalıştım hamilelikte sorunlar malisef bitmiyor sorun yaşayan arkadaşlara öncelikle geçmiş olsun bugun ankara karanlık sanki yagmur yağacak içim sıkıldı yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…