2012 Şubat Anneleri

bana kalırsa 10-15 gün kala ayrılmak en güzrli, ben şayet 32 haftadan sonra calısabılır raporu verseydı dr um 10 gun yada 15 gun kala doguma ayrlıcaktım ızıne ama dr ızın vermıyor malesef.

selam kızlar. acaba doğum yaptıktan sonra hamileleik dönemlerimizi özler miyiz? şimdi çok sabırsızım bir an önce zaman geçse, bebeğim neye benziyor diye.

valla genelde ınsanlar son aylar hıc gecmıyor denıyorya gercekten cok dogru hem herseyı hazır olupta gerıye beklemek kalınca sabırsızlanıyorsun hemde ılk hamılelık anlarında hamıle oldugunu ogrenme, kese gorme, bebegı gorme, cınsıyet, haraket edısı, renklı ultrasonda gormek gıbı beklentıler oldugu ıcın hep bır heves ve heyecan ıcınde gecıyor ama son aylara dogru artık kalan bırsey olmuyor Allaha sukur hersey netlesmıs saglıklı oldugunu bılıyoruz bence o yuzdende son aylar gecmek bılmıyor dıye dusunuyorum ben...

valla canım kısıye gore olmuyor bu ısler sen 32 haftanı doldurunca dr una bır danıs calısabılırmıyım bır sakıncası varmı dıye kafana gore haraket etme derım sana onayı dr versın. ıcın rahat olsun

senın değil bebeğin durumuna göre veriyor canım, bebek için risk teşkil edebilecek en ufak birşey görürse genelde izin vermiyorlar sorumluluk almamak için doğrusuda bu zaten, sorun teşkil ettiğini bile bile çalışmak olmaz. benim mesela suan 28 haftama giricem bu hafta dr bana simdiden 32 haftadan sonra calısabılır dıyemem rapor veremem dedı bende tamam dedım erken dogum rıskı olabılme ıhtımalıne karsılık.

Son düzenleme:

erken doğum vs... riski olmadığı süree verdiklerinii biliyorum doktor raporda şu tarihe kadar çalışabilir raporu veriyormuş. 37. haftada tekrar rapor alıyorsun izin için ve doğum iznine ayrılıyormuşsun.

evet elbiselerine vs.. baktıkç.a insan ay doğsa da şunları giydirsem diyor:) artık dediğin gibi son aylar hatta son zamanlar geçmeyecekmiş gibi geliyor insana.

tabii önümüzdki haftalarda kontrolüm var. drumla konuşacağım. bakalım o ne diyecek?

anladım canım, doktorumda şimdiki gidişatına göre (ki ben trombosit kan pıhtılaşması hastasıyım, hergün karnımdan iğne yapıyorum) 37+ ya kadar çalışabilirsin ama 9 aralıkta tekrar bakıcaz kontrol edicem dedi. ama erken doğum riski bambaşka tabi. senin var mı erken doğum riskin? ama dediğin gibi en iyisi 37+ ya kadar çalışmak. 140 gün evde istirahat. artık kadın tutarım temizlik için. çünkü kimse yardım etmiyor bana

Canım bende 37+ da ayrılacağım..
Senle durumumuz aynı..
Dün gece bende bunu düşündüm inan
Sadece 10 gün dinlenebileceğim...
Halaa karar veremedim..
Sen ne yapacaksın ama zorlanacağız sanki canım ya

sinemcim ben de kadın tutucam. cam kapı, fayanyslar gibi dip bucak temizliği kadından başka kimse yapamaz zaten. inan hepimiz aynı durumdayız. benim de yardım edenim yok. annem etse bile 2-3 haftada 1 ancak edebilir. kaldı ki geri kalan günlerde yine çamaşıri ütü, bulaşık yemek, temizlik yine bize kalıyor.

aynen bende halıları yıkamaya verıcem bırde kadın tutucam soyle genel temızlık ıcın banada kımse yardım edemıyor hastaneden cıkınca gercı 10 gun annemde kalıcam sonra eve gecıcem temız temız gelır bebısım eve barı, oyle ustten yapılıyor ama soyle cam cerceve tul perde vs lazım onu ancak kadın, normal temızlıkte bıle zorlanıyorum belımın agrısından oluyorum o gun , simdi boyle gunluk seylerden yoruluyoruz ılerkı aylarda sona dogru nefes sorunuda cıkıyormus onlarıda yapamıcaz gıbı gelıyor:)

Son düzenleme:
Canım bende 37+ da ayrılacağım..
Senle durumumuz aynı..
Dün gece bende bunu düşündüm inan
Sadece 10 gün dinlenebileceğim...
Halaa karar veremedim..
Sen ne yapacaksın ama zorlanacağız sanki canım ya

canım eğer doktorum tamam derse 37+ ya kadar çalışmayı düşünüyorum evet gerçekten zor olacak ama bebeğimle daha fazla vakit geçirmek için istiyorum bunu. (bu arada bu iş yerinde tam 2,5 yıldır çalışıyorum sadece balayında 5 iş günü izin aldım, YANİ 2,5 YILDA 5 GÜN sanırım bunun verdiği bir yorgunlukta var üzerimde)

çok tuhaf, çevremdeki arkadaşlarım her akşam ya annelerinde yemekteler , ya kayınvalidelerinde. ve hafta sonu temizlikleri bile yapılıyor. benim çevreme özgü birşey demekki bu. baksana bizim topikte herkes zavallım kendisi yapıyor işlerini.

doğum iznine erken ayrıl demişlerdi paylaşmıştım sizinlede burda hala onun baskısı sürüyo..

huzurlu çalıştırmadılar bi..

sende doktoruma bağlı ne zaman ayrılacağım de

biz canımızın kıymetini bilmiyoruz millet gibi

benim görümcem de hamile bahsetmiştim ya
güya doktor demiş ki temizlik yapmayacaksın ütü yapmayacaksın
ya bu doktorlar bize neden söylemiyorlar böyle şeyler
temizliği hadi aklım alıyor gibi ama ütü ne alaka oturduğun yerden elin oynuyor
yemekte yeme ozaman ilginç geldi bana
her işi kocası yapıyormuş kendisi hep yatıyormuşşşşşşşş

o işin kolayını bulmuş yazıyo çiziyo
hikayedir yani naz yapıyodur bi narin olamadık yanarım yanarım ona yanarım

annem haftasonu dahil çalışıyor ayrıca bana uzak oturuyor. gelmesi gitmesi zor oluyor. böyle böyle başımın çaresine bakmayı öğrendim. ben de keşke anneme yakın otursaydım aman napalım en azından kimseye minnet etmiyoruz.

Allah Allah yaw neden bizim doktorlarımız böyle??? heyet raporlu bir hasta olmama rağmen doktorum her işini fazla zorlamadan kendin yapabilirsin dedi. bu arada her sabah 7 de uyanıp işe geldim. oğluşumun kıyafetlerini yıkadım ütüledim. daha var tabi. süpürge vileda yemek v.s hepsini yapıyorum valla.2. hamileliğimde görümcenin doktorunu bulucam kız birde sen ikizlere hamilesin senin 9 ay yatman lazım demekki. hatta tuvalete giderken kocişin kucaklamalı.

:))))))))) bizde bu şans varken
ya benim oğlum kucağımda tepiniyor valla
yeri geliyor kucağıma bile alıyorum
ama görümcem yere bir şey düşse eğilip almıyor

ay gerçekten millet canının kıymetini biliyor. gün ağarmadan yollara düş, çalış, akşam eve gel evde çalış, bir yandan da tez hazırla. sanırım millet küçüklükten prenses olarak büyütülmüş de ondan. hep güçlü ol, kimseye boyun eğme diye büyütülen kadınların hali ortada... burnumuzdan kıl aldırmayarak doğru mu yapıyoruz tartışılır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…