- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #40.821
9 aralıkta 32. haftayı dolduruyorum. gidip çalışabilir yada çalışamaz raporumu alıcam. dün 170 nolu telefonu aradım tüm bilgileri aldım. çok güzel aydınlatıyorlar. ama kafam karıştı eğer 37+ haftaya kadar çalışırsam 14 ocakta izne ayrılıyorum. doğum 23-24-25 ocak gibi(sezeryan kesin) yani 10 gün dinlenebilicem. açıkçası yemek yapanım ev işlerine yardım edenim de yok. çok kararsız kaldım. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
selam kızlar. acaba doğum yaptıktan sonra hamileleik dönemlerimizi özler miyiz? şimdi çok sabırsızım bir an önce zaman geçse, bebeğim neye benziyor diye.
32+0 da mı alacaksın raporunu? ben de 37. haftayı doldurana kadar çalışmayı düşünüyorum, sağlığım elverirse. hem bebeğim doğunca onunla vakit geçiririm diye düşünüyorum. aksi halde evde zaman geçmeyecek, aklımı eve takıp kendimi yoracağım. onun yerine çalışayım diyorum.
iş yerindekiler canımı sıkıyo kızlar moralim bozuldu çok bunaldım burda..
evet 32+0 da alıcam raporu. çok uykum geliyor iş yerinde, uyumak istiyorum, her akşam işten sonra yemek telaşı, ama evde de zaman geçmez biliyorum. şimdilik sağlığım yerinde. acaba 32+0 da doktor neye göre çalışabilir yada çalışamaz raporu verir ki? tansiyon şeker vs. herşey normal şuanda. aama ben çoook halsizim
evet 32+0 da alıcam raporu. çok uykum geliyor iş yerinde, uyumak istiyorum, her akşam işten sonra yemek telaşı, ama evde de zaman geçmez biliyorum. şimdilik sağlığım yerinde. acaba 32+0 da doktor neye göre çalışabilir yada çalışamaz raporu verir ki? tansiyon şeker vs. herşey normal şuanda. aama ben çoook halsizim
valla genelde ınsanlar son aylar hıc gecmıyor denıyorya gercekten cok dogru hem herseyı hazır olupta gerıye beklemek kalınca sabırsızlanıyorsun hemde ılk hamılelık anlarında hamıle oldugunu ogrenme, kese gorme, bebegı gorme, cınsıyet, haraket edısı, renklı ultrasonda gormek gıbı beklentıler oldugu ıcın hep bır heves ve heyecan ıcınde gecıyor ama son aylara dogru artık kalan bırsey olmuyor Allaha sukur hersey netlesmıs saglıklı oldugunu bılıyoruz bence o yuzdende son aylar gecmek bılmıyor dıye dusunuyorum ben...
valla canım kısıye gore olmuyor bu ısler sen 32 haftanı doldurunca dr una bır danıs calısabılırmıyım bır sakıncası varmı dıye kafana gore haraket etme derım sana onayı dr versın. ıcın rahat olsun
senın değil bebeğin durumuna göre veriyor canım, bebek için risk teşkil edebilecek en ufak birşey görürse genelde izin vermiyorlar sorumluluk almamak için doğrusuda bu zaten, sorun teşkil ettiğini bile bile çalışmak olmaz. benim mesela suan 28 haftama giricem bu hafta dr bana simdiden 32 haftadan sonra calısabılır dıyemem rapor veremem dedı bende tamam dedım erken dogum rıskı olabılme ıhtımalıne karsılık.
9 aralıkta 32. haftayı dolduruyorum. gidip çalışabilir yada çalışamaz raporumu alıcam. dün 170 nolu telefonu aradım tüm bilgileri aldım. çok güzel aydınlatıyorlar. ama kafam karıştı eğer 37+ haftaya kadar çalışırsam 14 ocakta izne ayrılıyorum. doğum 23-24-25 ocak gibi(sezeryan kesin) yani 10 gün dinlenebilicem. açıkçası yemek yapanım ev işlerine yardım edenim de yok. çok kararsız kaldım. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
hayırdır ne oldu ?
anladım canım, doktorumda şimdiki gidişatına göre (ki ben trombosit kan pıhtılaşması hastasıyım, hergün karnımdan iğne yapıyorum) 37+ ya kadar çalışabilirsin ama 9 aralıkta tekrar bakıcaz kontrol edicem dedi. ama erken doğum riski bambaşka tabi. senin var mı erken doğum riskin? ama dediğin gibi en iyisi 37+ ya kadar çalışmak. 140 gün evde istirahat. artık kadın tutarım temizlik için. çünkü kimse yardım etmiyor bana
anladım canım, doktorumda şimdiki gidişatına göre (ki ben trombosit kan pıhtılaşması hastasıyım, hergün karnımdan iğne yapıyorum) 37+ ya kadar çalışabilirsin ama 9 aralıkta tekrar bakıcaz kontrol edicem dedi. ama erken doğum riski bambaşka tabi. senin var mı erken doğum riskin? ama dediğin gibi en iyisi 37+ ya kadar çalışmak. 140 gün evde istirahat. artık kadın tutarım temizlik için. çünkü kimse yardım etmiyor bana
Canım bende 37+ da ayrılacağım..
Senle durumumuz aynı..
Dün gece bende bunu düşündüm inan
Sadece 10 gün dinlenebileceğim...
Halaa karar veremedim..
Sen ne yapacaksın ama zorlanacağız sanki canım ya
sinemcim ben de kadın tutucam. cam kapı, fayanyslar gibi dip bucak temizliği kadından başka kimse yapamaz zaten. inan hepimiz aynı durumdayız. benim de yardım edenim yok. annem etse bile 2-3 haftada 1 ancak edebilir. kaldı ki geri kalan günlerde yine çamaşıri ütü, bulaşık yemek, temizlik yine bize kalıyor.
doğum iznine erken ayrıl demişlerdi paylaşmıştım sizinlede burda hala onun baskısı sürüyo..
huzurlu çalıştırmadılar bi..
çok tuhaf, çevremdeki arkadaşlarım her akşam ya annelerinde yemekteler , ya kayınvalidelerinde. ve hafta sonu temizlikleri bile yapılıyor. benim çevreme özgü birşey demekki bu. baksana bizim topikte herkes zavallım kendisi yapıyor işlerini.
benim görümcem de hamile bahsetmiştim ya
güya doktor demiş ki temizlik yapmayacaksın ütü yapmayacaksın
ya bu doktorlar bize neden söylemiyorlar böyle şeyler
temizliği hadi aklım alıyor gibi ama ütü ne alaka oturduğun yerden elin oynuyor
yemekte yeme ozaman ilginç geldi bana
her işi kocası yapıyormuş kendisi hep yatıyormuşşşşşşşş
o işin kolayını bulmuş yazıyo çiziyo
hikayedir yani naz yapıyodur bi narin olamadık yanarım yanarım ona yanarım
çok tuhaf, çevremdeki arkadaşlarım her akşam ya annelerinde yemekteler , ya kayınvalidelerinde. ve hafta sonu temizlikleri bile yapılıyor. benim çevreme özgü birşey demekki bu. baksana bizim topikte herkes zavallım kendisi yapıyor işlerini.
Allah Allah yaw neden bizim doktorlarımız böyle??? heyet raporlu bir hasta olmama rağmen doktorum her işini fazla zorlamadan kendin yapabilirsin dedi. bu arada her sabah 7 de uyanıp işe geldim. oğluşumun kıyafetlerini yıkadım ütüledim. daha var tabi. süpürge vileda yemek v.s hepsini yapıyorum valla.2. hamileliğimde görümcenin doktorunu bulucam kızbirde sen ikizlere hamilesin senin 9 ay yatman lazım demekki. hatta tuvalete giderken kocişin kucaklamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?