2012 Şubat Anneleri

Yolk sac o bebiş ordan besleniyor.Yani olması gereken birşey.

canım 5 buçuk haftalık hamilelikte kımıltıları anlaman imkansız annelere öyle gelirmiş..senin şimdi kımıldasa bizimkinin içerde oynaması lazım..daha çook erken..3 4 aydan sonra hissederiz anca..

haklısın ben yanlış yazdım kımıltıdan kastım sanki sağ yumurtalığımın olduğu bölgede damar atması gibi bağzende su kabarcıkları varmış içimde gibi hissediyorum :)) benimki sanırım biraz semirikmi olacak ne bide ben çok zayıfım 41 kilo karınımda zerre kadar yağ yok sanırım ondan herşeyi daha rahat hisedebiliyorum ama dokununca tabi :)))

Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.

kizlar, ben cinsiyeti spermdeki x ve y kromozomlari belirliyor diye biliyorum ama yaniliyormuyum acaba :))))))))) bu takvimlerde neyin nesi ayol delirdinizmi

hayatım o gördüğü yolk kesesi olabilir, netten bak.
gerçekten o gebeliğin sağlıklı olduğunu gösterirmiş.

yani yolk görülünce yüksek ihtimal boş gebelik değildir dimi?

hayatım o gördüğü yolk kesesi olabilir, netten bak.
gerçekten o gebeliğin sağlıklı olduğunu gösterirmiş.

tabi tabi zaten doktorda olması bebeğin oluşacağına işaret dedi yani yolk kesesi o:)
inşallah herşey sağlıklı devam eder...
ama bunun gmrülmesi sonuçta bebeğinde yüksek ihtimal oluşacağınımı işaret eder...
boş gebelikten korkuyorumda:S

offf kızlar ya valla girmeyeceğim yakında buraya artık herkes bi vesvese bi söylenti içinde bende kuruntu yapmaya başladım boş gebelik falan filan yapmayın yaaa

Yüksek ihtimal değil, kesin oluşacak içini ferah tut.

gurbet guzeli canım kalp atışlarını duyduk 28 06 tarihinde 7 haftanın içindeyiz listeye eklersen sevinirim.. özelden mesaj atamadım kutun doluymuş eski mesajlarını sil cnm...

Son düzenleme:

o kesecik bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini devam ettirdiği anlamına geliyor bir süre sonra zati o kaybolacak bebek iyice büyüyüp o keseye ihtiyacı kalmadığı zaman endişe etme bebişin sağlıklı bir şekilde büyüyor.. bende dün gittim 2 küçük nokta göründü 2mm çapında hayırlısı olsun inşanlahhh
..

hepimiz aynı yollardan geçiyoruz canım.
bende korkmuştum bebeği göreceğimiz ilk ultrasonda çok panik olmuştum,
hatta ilk etapta direk keseyı yakalayamadı sanırım boş mu dedim kendi kendime,
sonra bir baktık iki tane kesemiz, iki tane bebişimiz varmış kuzum :))
korkma tadını çıkar bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…