2012 Şubat Anneleri

yok cnm neden yanlış anlayayım bnmde kafam karıştı sizlere sormak istedim onun için,devam sütünü düşündüm drla konuştuk ama bnm kızım biberonu asla almıyor,tattırma şeklinde dğilde beslenme şeklinde düşündüm bnde ek gıdayı ama tabiiiki ilk zamanlarda tadına baktırıp zamanla miktarını artırsam diyodum:44:

selam kızlar...

dün ve bugünkü sıcak nedir öyle. nefes alamıyor insan. benim taşınma işlerim tam gaz devam ediyor. ev bulduk. eşim kontrat imzalamaya gitti. hayırlı olur inşaallah.

hadi öptüm sizi, ben işlerime döneyim.

Allah kolaylık versin canım bu sıcaklarda çok zor, yeni evin hayırlı olsun inşallah

Allah yardımcın olsun tatlım. bende oğluşuma 3 aylık hamileyken taşınmıştım, nasıl gözümde büyümüştü taşınmak. ama evden eve nakliye tutmuştuk. ben sadece özel eşyalarımızı koli yapmıştım.(2 günlük giyilecekler+havlu,şampuan, çarşaf,yastık vs. gibi) birde perdelerimi yıkayıp yıkayıp temiz bir hurcun içine koymuştum. bunun dışında buz dolabını bile onlar boşaltmıştı. ama hep başlarında durup intizamlı kalıp gibi paketlettim. mutfak eşyaları, yatak odası, salon, oturma odası ve banyo eşyalarının yerlerini bile tırda numaralandırmıştım. çok rahat taşındım. yani taşınırken değil sadece yerleşirken yorulmuştum.

mozp, sinemaksungur teşekkür ederim canlarım. sinemcim maalesef bütün kolileme işlerini ben yapıyorum canım. ama ben de bütün kolilerin üstüne hangi oda, içinde neler var yazıyorum. yerleşirken de artık oda oda kolileri koyarım, bir gün bir oda, bir gün bir oda yaparım inşaallah. yengem, görümcem yerleştirirken yardıma geliriz diyorlar. bakalım ben çok zorlanırsam onlara haber vericem. hayırlısı artık. şöyle yeni evde, iyice yerleşip, kahvemi yapıp, oğlumu da uyutup 1:) kk'ya girmeyi dört gözle bekliyorum.

gelelim bana:
bugün 5.ay kontrolümüz vardı.şansa bak doktorumuz bugün izine ayrılmış,diğer doktoruda pek gözüm tutmadığından başka bi hastanenin doktoruna gittik,daha önce öneren birileri olmuştu.vesileyle gitmiş olduk.
elimde soru listesi olduğu halde,sorularımı eksik sormuştum:
yürüteci soracaktım,kabızlığını soracaktım sormadan geldim!
allahtan ek gıdayı sordum:yavaş yavaş tattırın artık dedi.mesela 4 gün arka arkaya armut 2-3 kaşık,sonra 4 gün şeftali,sonra diğer 4 gün kayısı vs..bu ay böyle geçsin dedi.
böyle yaparak hangi gıdaya alerjisi çıkarsa anlaşılır dedi.
4-5 syfadan oluşan fotokobi halinde bilgiler verdi elime.
ama tam olarak liste gibide değil.hiç bişey anlamadımda,beyenmedimde!(
yoğurt tarifleri falan var.mamayla nasıl yapılır,sütle nasıl yapılır diye.
inan hugo senin verdiğin yoğurt tarifi daha anlaşılır geldi bana,hem denenmiş tarif seninki!
oğlum 650 gr almış aslında az almış bu ay neden tam olarak ek gıdaya başlatmadıki!10.150 gr olmuş.
boyu pek uzamamış.67 idi 68 olmuş!
sütüm yetmediği için olabilirmi?
o doktorun hastası değiliz diyemi acaba pek ilgilenmedi gibi geldi bana.
baş çevresini ölçtü ,sormayı unuttum!mırıldanarak söyledi ama anlamadım!
kağıda yazar diye sormadım da,yazılı bir kağıt bile vermedi .
gelişimi gayet güzel dedi.bi sorun yok dedi.

bende bi kaç soru sordum ,çıktık.[/QUOTE]

ayy zaten bu doktrorların o muayene odasında fazlalıkmöışız gibi davranmalarına illet olurum.yaa paranı verdık adam gibi ilgilensene.sanki böle hadi hadi daha çok işim var tarzında oluyolar cocuğun üstünü mgiydrmene bile fırsat olmyo nerdeyse!hayır belki memnun kalsan ona devam edicen.
65ogr hiç de az değil ki üstelik bebeğin 10 kılo.yani gecen ay 300 gr bile almış olsa 9 800falan olcaktı o bile fazla.gayet ideal yani.kaç gr aldgna değil de şmdki kılosuna bakmak lazım o yuzden hıc canını sıkıp da sütünü etkıleme.misler gibi bakmışsın buyutmussun ohhhh

kolay gelsin arkadaşım.eylulde beni bekjlıyo taşınma işi.allah yardım eder inşallah.taşınınca bi ohhhh dersin sen de darısı da başıma olur inşallah...

anladım benim cadı gibi seninki de... bende cok korktum ya sütüm biterse diye ilk 4 ay şimdi gitse bile kaşık maması kolaylıgı var ,takmıyorum.. kaşık mamasıyla başla bu hafta bence 4 gün sonra bayagı tatmış olur oturur adam gibi yer 1 hafta icinde :)) haftaya da meyveleri tattırmaya başlarsın..doktoruna da bir sor istersen ..

bu arada bebegin kilolu mu belki bebegin kilosu fazla diye hicbir sey dememiştir dr un

selam cemaat napıyısınız bakalım
benim oğlan bugün döne döne gezerken kafasını hamağına vurdu çok ağladı
off eşim yanındaydı ama işte bianlık oldu
durup durup ağladı çok korktu hep içini çekti
şimdi uyuyo

sağolun arkadaşlar
bugün kızımı dr a götürdüm kilo alımı okadar azki geçen ay 350 gr bu ay da henüz 200gr almış bnde ek gıdaya geçtim sizler neler veriyorsunuz?

sabah meyeve püresi veriyorumişeftalı oluyo genelde ama elma,armut kayısı doktor sölemişti.bi kere muza süt kattım yedrmek istedm yemedi.zorlamadım ama snra tekrar denicem.doktor dediki tuz seker salça bahart yasak.mesela az önce patates havuç ve pirinçten corba yaptm.45 dk pişiriyorum hepsi ezilir kıvama glınce de ezip verdim.tabi pirincini geç koydum.akşam 5 gibi yoğurt vercem.ek gıdaya başladk ama peşi sıra mamasına devam edıyoruz.bu ay deneme ayı.bi de yatmadan önce tahıllı muhallebi varms mılupanın.onu denicem bakalım nasıl olcak.bunları tavsıye ederim sana.sormak istedgn bişi olursa da ben burdayım,okitoo??

dün istanbuldan adanaya geldik.uzuuuunca bi yolculuktu.bebekle çok daha zormuş onu anladım.huysuzlanmasın rahat etsin diye yapmadgm kalmadı.çok da yorumlu boncuğum.burası da çok sıcak.gerçi ist.da sıcaktı ama burası cok fena.çocuğum terleyerek zayıflamasaydı ıyıydı.isilik falan olmaz inşallah.ama bugunden beri çok huysuz,sıcaktan olablr,hava değişklği falan da olablr ee o kadar yol geldi yorgunluk da olablır ama sürekli mız mız mızz yani.düzelir inşallah bi an önce!!isilik olan var mı peki bebeğinde?yani olurssa ki olucak hemen uygulayayım??

aynen ya...sanki bedavaya bakıyorlar..dediğingibi bu doktora ilk kez gittik ama memnun kalırsam belki devam edebilirdim,ama davranışı ve ilgisinden dolayı daha doğrusu ilgisizliğinden dolayı gitmem birdaha!
650 gr almış evet.sadece anne sütüyle.ben ilk 2.5-3 ay mama takviyeli besledim ama ozamanlar sütüm az diye mamada verdim hep,günde 2 kere.

ya bana şöyle saati saatine yazan bi liste ggerekiyor!hangi saatte ne verilecek yazılı bi liste.kendi doktorumuzada götürücem izinden gelince.belki o veriri.

kızlar ben doğum sonrası ilk reglimi geçen ayın 4.ünde oldum.bu ay olmadım!hamile değilim eminim!acaba düzene girmesi bir kaç ayı bulurmu?
sizinkiler düzene girdimi?

Herkese selam..
Artık ek gıda sorunları başladı sanırım biz tamamen başladık artık herşeye çorbasın meyvesini yoğurdunu muhallebisini öğünlük veriyorum artık öğür böğür biraz zorlanıyoruz ama dünya varmış diyorum biberonla zorla beslediğim günleri düşününce.Devam sütünü birtek gece zorluyorum artık gündüz hiç yok muhallebisine çorbasına filan katıyorum ama yeterli oluyodur inş. Şimdi tek derdimiz ne yedirsem ne pişirsem :)Kahvaltıya henüz başlamadım sanırım 6. aydan sonra başlanıyo sanırım?Birde kızlar oğlumda iki gündür öksürük hapşuruk var sanırım biraz üşüttük dr. götürmek istemiyorum saçma sapalak şurubu ilacı dayıyolar ufak bişeye doğal yoldan ne yapabilirim fikri olan?

tamam sinem birbirimize destek olalım.güzel cümlelerin içinde ayrıca teşekkür ederim.
Ben şöyle anlatayım kendimi:Allah'ın izniyle emziriyorum oğlumu,tam dört buçuk aylık.Sadece anne sütü veriyorum.
!.63 cm boy ve 80 kiloyum düşün yani ve en fenası popom kocaman.
benim sorunum aburcubur çok yemem,kahvaltıdan 2-3 saat sonra ve saat 4 gibi kriz geliyo resmen.
ben normal beslensem 10 kg gider yani.
yaptıklarımı da şöyle anlatayım:2-3 dilimle kahvaltı yapıyorum,peynir,yumurta,zeytin işte.
öğle ve akşamdaetli bi sebze yemeği,bulgur pilavı.
sütüm kesilmesi diede bol soğanlı bulgur ve şekersiz erik hoşafını ve suyu eksik etmiyorum.
yarım saat te plates yapıyorum.(yoga yapıcaktım ama ,hürriyetin verdiği cd ler vardı.Acayip zorlandım.plates e devam )
hadi sen anlat şimdi...

geçmiş olsun bebişine
ılık ıhlamur verebilirsin,5-6 tatlı kaşığı bile yeter.Günde 2kere ver.dr.bana verebilirsin dedi.
bide havalar sıcakken daha zor çocukları korumak.öyle çok terliyolar ki,değişene kadar üstlerini hemen sırtları soğuyo.Hep mendil koy arkadaşım arkasına ,önüne,üstünüde üşenme değiştir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…