- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.861
kızlar kayınvalidemle görümcem istanbula gidecekler diğer görümcemin doğumu var ona yardımcı olmak için.kayınpederim bizde kalacak,ve görümcemin 2 çocuğu var eşi işe gideceği için onlarda gündüzleri bende kalacaklar bir ay boyunca..zaten bebeğim küçük ve görümcemin çocuklarının hiç istekleri bitmiyo ne yapacağım.görümcemin kayınvalidesi çok yakın bir ilçde tek yaşıyor onu çağırmasını bekliyorum çocuklarına baksın diye ama hiç oralı olmuyor..onu kırmadan nasıl söyleyebilirim kayınvalidesini çağırmasını bana bir akıl verin kızlar..ben bir ay hem kayınpederime hem görümcemin çocuklarına nasıl bakarım ,kendi cocuğum olmasa amenna..ama zaten oğlum kolikti yeni yeni düzelmeye başladı
açık açık söyle kırılırsada kırılsın
olacak işmi hem kayınpeder hem çocuklara baakmak
eşine söyle açık açık o söylesin veya kendin söyle
kayınvalidene söyle
görümcene söylemelisin bence.bak sen onu kırmadan söylemenin yollarını arıyosun ama o senin yorulabileceğini düşünmüyo.eşine söyle bakalım o ne diyecek yani onun da bi fikrini al istersen. görümcenin 3 çocuğu varsa senden buyuk olması kuvvetle ihtimal ve seni anlayab ıleceğini düşünüyorum.kayınvaliden de gelse,ben yardım da ederim ona ama 3 cocuğa ve bır de benm ufaklığa nasıl yetişeyim ben vs vs vs... ayy bilemedim ki ben şimdi yauuu:26:
ya aslında ben zaten sağlıksız olduğunu yada işte zekasını etkıleyeceğini düşünmüyorum(önceden düşünüyodum ama çok aaraştırdım,ve artık doğrusunu bılıyorum)insanlar öle tepkiler veriyolar ki sanki dünyanın en suclu ınsanıyım,sanki bilerek isteyerek emzirmedim...göğsü deforme olmasın dıye emzirmeyen kadınları o zaman taşlamak lazım,töbe yaaa!!ayrıca ek gıdaya başladım ben de,meyve püresi,meyve suyu,yoğurt,çorba bi de tahıllı kaşık maması yediriyorum.çok şükür ki oğlum iştahsız bi bebek değil.kendi isteğimle kesmedim o sütü,nasip denen bişi var sonucta.hasta oldum,oğlumu anne sütünden mahrum bıraktım ve onun hakkını yediğimi düşünüyorum ve hala ağlarım emzıremedım dıye ama sonuç olarak hep şunu sölerim:ALLAHIM SAĞLIKLI OLSUN DA NEYLE BESLENIRSE BESLENSIN... BEBEKLERİMİZİ BİZE BAĞIŞLASIN VE BİZİ ONLARIN HASTALIKLARIYLA İMTİHAN ETMESİN.
kızlar ya bebeklerinize ek gıda ne ile başladınız aslında dr bana 6 ay önceden başlama dedi ben karar veremedim.Bir konu da benim biraz zayıf gibi sizinkilerin kilosu nedir???
benimkide zayıftı sonra ek gıdaya başladım emziriyorumda kilo aldı şimdi daha iyi
ben meyve ve yoğurtla başladım
ilk meyve suyu içirdim ertesi gün yoğurt yedirdim sonra meyveleri püre olarak verdim içine yoğurtta ekledim
cicibebeyi buzlıktaki sütlerimle ezip verdim
ailemin yanına gidincede babam aptamilin kaşık mamasını almış ona alıştı yiyo
bugün tarhana çorbası yaptım ama hiç sevmedi tiksindi sanki
bende zorlamadım
bu hafta muhallebiyede başlıcam az pekmezle tatlandırıcam ara sıra
3 gün sonra 5 aylık olucak
ya aslında bizimki de çok kötü değil 8 kilo olmuştur herhade kaşık maması konusunda kararsızım emmeyi bırakır mı diye kararızım bir de yoğurt için hangi devam sütü kullanıyorsun çorba için ben çok düşünüyorum yemez gibi geliyor:))
herkes 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar o yüzden sordum
ben özellikle geceleri çok emziriyorum doğduğundan beri her gece iki kere kalkar muhakkak
laf eden bunada ediyo
ben gece mama verip yatırmıyomuşum çocuğu geceleri uyumadan önce mama vermek lazımmış
açmışta ondan gece iki kere uyanıyomuş
her halükarda laf ederler hiç bakmamak lazım onlar zaten can sıkmak için yapıyo
kimi insanın sütü çok fazla oluyo allah vergisi sanırım bizim mahallede var öyle bi kadın oğlu topaçtı bildiğin tosuncuktu üstelik sadece anne sütüyle öyleydi
geçen onun kayınvalidesi geldi övüp durdu çokmuş sütüde bilmemne
yok çocuk her emmeden sonra fazlasını çıkartırmış filan anlattı durdu
iyide ne gerek var bunlara değilmi insan sinir oluyo gerçektende
canım malesef kızım uyumadan emmiyor((
ben onu 2 saatte bir salıncağında zorla uyutarak emziriyorum
alıştırmaya çalışıyorum sürekli ağzına tıkıyorum ama nafile uyanıkken asla emmiyor(
sanırım emmeyi bıraktı(
ama tavsiyen için sağol bende uzun kollu ile emzirmeyi deneyim o zaman
kızlar ya bebeklerinize ek gıda ne ile başladınız aslında dr bana 6 ay önceden başlama dedi ben karar veremedim.Bir konu da benim biraz zayıf gibi sizinkilerin kilosu nedir???
bu süt derdi bitmedi bitmez 6. aya gelinse de hala herkes annelere söylenme modunda
Ama insanların anlayamadığı birşey var sütü Allah nasip ediyor
Her bebeğin rızkını Allah veriyor
Sonuçta bir hafta emen bebeğin sütü de bir yaşına kadar emen bebeğin sütü de Allah dan
Bebişler emmiyorsa aç kalacak halleri yok ya mama takviyesi yapılacak elbette
Emiyorlarsa çok şükür demek en güzeli o kadar
slm kızlar .hugocuk,bennebıleyım ,nıhlee,hemşire63 ve yenı gelen arkadslar nasılsıız kızlar
uzun zaman oldu giremedim topıke. yaz tatılınde sözde 2 aylığına annemlere gıtmıştım. 3. haftada annemın evlat kayırmaları sonucu bırbırımıze gırdık kustuk.eşyalarımı topladım bebeğimi alıp 20 saatlık yolu teptım geldım evıme. bır defa bıle arayıp vardın mı evıne demedıklerı gıbı bırde arayıp kayınbabama sıkayet etmışler benı. anladım kı dunyadakı tek gerceğim eşim ve çocuğummuş.
ohh evımdeyım artık. mınık kuzum buyuyor daha 6000 gr yenı oldu. memlekete gıtmemın bır faydası oldu . bılıyorsunuz kusmaları çok fazlaydı benım bebeğimin. plor stenoz dıye amelıyat edeceklerdı ben gelışımını takıp etmeyı uygun bulmuştum veeee ıyıkı amelıyat ettırmemişimm..kızımın oraya gıdınce ılaçlı mıgde yemek borusu ve ınce bağırsak fılmnı cektırdım. KASKAD denılen mıgde ve yemek borusu bırleşim yerınde bır katlanma varmış. kusma sebebı buymuş.doktoru 8. ayda bebeğin vucut hacmı buyuyunce bu kat açılacak ve kusmalar bıçak gıbı kesılecek dedı. yarım saate bır az az emzırmemı ve sag tarafa yatırmamı soyledı. benım obur kızım bu duruma zor alışşasa artık yarım saate bır ıkı fırt cekıp bırakıyoruz ve kusmalar baya baya azalddııı çok şükür. bırde denızlıden kızıma bır suru ciciler aldım.
biz tam düzenli olmasada ek gıdaya geçiş yapıyoruz. yavaş yavaş çorballardan yapmaya basladım ona. meyvelerin hepsını yıyor. bırde dış acısı basladı. ateş oluyor sürekli. aslında bu don em bebeklerı elıne aldığını somurur ama benım kızım sankı dişi var gıbı lokma koparıyor herseyden. dişinin acısını alsın dıye elıne hıç bırsey veremıyorum. dişlıktende nefret edıyorrayy ne çok konuştum.
merhaba anneler günaydın
dün oğlumun doktor randevusu vardı, sabah kalktık duş aldık oğlumla birlikte sonra onu yatağımın ortasına yatırıp yan odaya geçtim ve ağlama sesine geldim
oğlum döne döne yatağın kenarına gelmiş, yatağıma bitişik olan beşiğinin altındaki sepetin içine düşmüş
çok şükür bişeyi yoktu kucağıma alınca ağlamasıda kesildi
Allahtan yere düşmedi
bu ay rota aşımızın 2. ve son dozunu olduk, sadece 330gr almış oğlum ama boyu 4cm uzamış
doktorumuz gelişiminin çok iyi olduğunu az kilo almasının kafaya takılacak bişey olmadığını söyledi
malum ramazan geliyo sütüm yetmeyebilir diyede ek olarak neler verebileceğimizi öğrendik
Bence doktoru dinlemelisinbaşlama dediğine göre kilosu normal sınırlar içerisinde demektir.
Biz beş ay üç günlüğüz kilomuz 7300 seninki kaç kilo
Ben altı ayı bitirmeden ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?