2012 Şubat Anneleri

görümcene söylemelisin bence.bak sen onu kırmadan söylemenin yollarını arıyosun ama o senin yorulabileceğini düşünmüyo.eşine söyle bakalım o ne diyecek yani onun da bi fikrini al istersen. görümcenin 3 çocuğu varsa senden buyuk olması kuvvetle ihtimal ve seni anlayab ıleceğini düşünüyorum.kayınvaliden de gelse,ben yardım da ederim ona ama 3 cocuğa ve bır de benm ufaklığa nasıl yetişeyim ben vs vs vs... ayy bilemedim ki ben şimdi yauuu:26:

açık açık söyle kırılırsada kırılsın
olacak işmi hem kayınpeder hem çocuklara baakmak
eşine söyle açık açık o söylesin veya kendin söyle
kayınvalidene söyle

haklısın canım eşimin konuşması en doğrusu ama o kıramaz onları en sonunda yine bana kalır söylemek,zaten 4 yılda 500 defa küstüler buda 501 olur..herşeye alınıyolar bıktım artık neyse denerim konuşmayı belki yada paşa paşa çekerim saol tatlım

saolun kızlar tamam karar verdim konuşacağım...gaza geldim:)

kızlar ya bebeklerinize ek gıda ne ile başladınız aslında dr bana 6 ay önceden başlama dedi ben karar veremedim.Bir konu da benim biraz zayıf gibi sizinkilerin kilosu nedir???

Son düzenleme:

ben özellikle geceleri çok emziriyorum doğduğundan beri her gece iki kere kalkar muhakkak
laf eden bunada ediyo
ben gece mama verip yatırmıyomuşum çocuğu geceleri uyumadan önce mama vermek lazımmış
açmışta ondan gece iki kere uyanıyomuş
her halükarda laf ederler hiç bakmamak lazım onlar zaten can sıkmak için yapıyo
kimi insanın sütü çok fazla oluyo allah vergisi sanırım bizim mahallede var öyle bi kadın oğlu topaçtı bildiğin tosuncuktu üstelik sadece anne sütüyle öyleydi
geçen onun kayınvalidesi geldi övüp durdu çokmuş sütüde bilmemne
yok çocuk her emmeden sonra fazlasını çıkartırmış filan anlattı durdu
iyide ne gerek var bunlara değilmi insan sinir oluyo gerçektende

kızlar ya bebeklerinize ek gıda ne ile başladınız aslında dr bana 6 ay önceden başlama dedi ben karar veremedim.Bir konu da benim biraz zayıf gibi sizinkilerin kilosu nedir???

benimkide zayıftı sonra ek gıdaya başladım emziriyorumda kilo aldı şimdi daha iyi
ben meyve ve yoğurtla başladım
ilk meyve suyu içirdim ertesi gün yoğurt yedirdim sonra meyveleri püre olarak verdim içine yoğurtta ekledim
cicibebeyi buzlıktaki sütlerimle ezip verdim
ailemin yanına gidincede babam aptamilin kaşık mamasını almış ona alıştı yiyo
bugün tarhana çorbası yaptım ama hiç sevmedi tiksindi sanki
bende zorlamadım
bu hafta muhallebiyede başlıcam az pekmezle tatlandırıcam ara sıra
3 gün sonra 5 aylık olucak

ya aslında bizimki de çok kötü değil 8 kilo olmuştur herhade kaşık maması konusunda kararsızım emmeyi bırakır mı diye kararızım bir de yoğurt için hangi devam sütü kullanıyorsun çorba için ben çok düşünüyorum yemez gibi geliyor:))

ben normal sütten yapıyorum yoğurdu
ben kaşık maması veriyorum hiç sorun yaşamadım emiyoda
bazen meyveleri püre yapıp kaşık mamasına ekliyorum

insanlar hep yarış halindeler zaten.o teyzeye de aman teyze öyle her yerde söyleme valla kesiliverir gelinin sütü topaç torunun aç kalır sonra demek var aslında

Canım üzülme böyle de olsa emiyor ya emdiği bir damla bile kardır öyle düşün üzerini takvie et.
Bu durumda bayağı terler haklısın. Üzerini ince tut tek bir body yeter zaten bu sıcaklarda
Sen de uzun kollu giyersen pişersin.
MErmerşahi denir ya ince tülbent gibi bir kumaş var ondan al ya da pamuklu bir kaç parça bez değişimli kullan
Hem terini emer bu bezler hem de sen rahat edersin inşallah.

bu süt derdi bitmedi bitmez 6. aya gelinse de hala herkes annelere söylenme modunda
Ama insanların anlayamadığı birşey var sütü Allah nasip ediyor
Her bebeğin rızkını Allah veriyor
Sonuçta bir hafta emen bebeğin sütü de bir yaşına kadar emen bebeğin sütü de Allah dan
Bebişler emmiyorsa aç kalacak halleri yok ya mama takviyesi yapılacak elbette
Emiyorlarsa çok şükür demek en güzeli o kadar

Bence doktoru dinlemelisinbaşlama dediğine göre kilosu normal sınırlar içerisinde demektir.
Biz beş ay üç günlüğüz kilomuz 7300 seninki kaç kilo
Ben altı ayı bitirmeden ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum

slm kızlar .hugocuk,bennebıleyım ,nıhlee,hemşire63 ve yenı gelen arkadslar nasılsıız kızlar

uzun zaman oldu giremedim topıke. yaz tatılınde sözde 2 aylığına annemlere gıtmıştım. 3. haftada annemın evlat kayırmaları sonucu bırbırımıze gırdık kustuk.eşyalarımı topladım bebeğimi alıp 20 saatlık yolu teptım geldım evıme. bır defa bıle arayıp vardın mı evıne demedıklerı gıbı bırde arayıp kayınbabama sıkayet etmışler benı. anladım kı dunyadakı tek gerceğim eşim ve çocuğummuş.

ohh evımdeyım artık. mınık kuzum buyuyor daha 6000 gr yenı oldu. memlekete gıtmemın bır faydası oldu . bılıyorsunuz kusmaları çok fazlaydı benım bebeğimin. plor stenoz dıye amelıyat edeceklerdı ben gelışımını takıp etmeyı uygun bulmuştum veeee ıyıkı amelıyat ettırmemişimm..kızımın oraya gıdınce ılaçlı mıgde yemek borusu ve ınce bağırsak fılmnı cektırdım. KASKAD denılen mıgde ve yemek borusu bırleşim yerınde bır katlanma varmış. kusma sebebı buymuş.doktoru 8. ayda bebeğin vucut hacmı buyuyunce bu kat açılacak ve kusmalar bıçak gıbı kesılecek dedı. yarım saate bır az az emzırmemı ve sag tarafa yatırmamı soyledı. benım obur kızım bu duruma zor alışşasa artık yarım saate bır ıkı fırt cekıp bırakıyoruz ve kusmalar baya baya azalddııı çok şükür. bırde denızlıden kızıma bır suru ciciler aldım.

biz tam düzenli olmasada ek gıdaya geçiş yapıyoruz. yavaş yavaş çorballardan yapmaya basladım ona. meyvelerin hepsını yıyor. bırde dış acısı basladı. ateş oluyor sürekli. aslında bu don em bebeklerı elıne aldığını somurur ama benım kızım sankı dişi var gıbı lokma koparıyor herseyden. dişinin acısını alsın dıye elıne hıç bırsey veremıyorum. dişlıktende nefret edıyorr ayy ne çok konuştum.

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
ve diyorum ki kimse bilerek isteyerek anne sütünden mahrum bırakmaz bebeğini...sağlık olsun...

annenle yaşadıklarına üzüldüm arkadaşım ama boşwer senin de dediğin gibi bebeşin ve eşin var senin.her şeyden önemlisi bebişin var çok şükür allaha...
bebeğine de çok geçmiş olsun.inşallah 8 aylık olunca doktorun söylediği şey gerçeklerşir ve iileşir kuzucuğun.allahım şifa versin..
benim bebeğimin de eli sürekli ağızda,diş yerleri kaşınıyo olmalı ama henüz ortada bişi yok bakalım beklıyoruz...

Herkese merhaba,

Farkettim ki uzun bi süredir sadece kendi kendime yazıp duruyorum, paylaştıklarıma ne bir yorum ne bir cevap alamıyorum.
Bu da tek taraflı bir paylaşım oluyorki benim istediğim bu değil.
Neyse herkes kendine çok iyi baksın, ben artık bu topic'te olmayacam,
Bebişleriniz Allaha emanet..

meyve pürelerinden bahsetmişsiniz ben haslamadan kabuklarını soyup rendeliyorum oyle yediriyorum o sekilde dokunur mu? once pişirmem mi gerekiyor? birde kızıma yogurt mayalıcam artık ama süte karar veremedim inek mi keçi mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…