2012 Şubat Anneleri

4damla veriyoduk canım ama artık vermiycem sanırım..

bişeyi yoktu merak etme kurcaladıkça insanın morali bozuluyor gereksiz yere.. bu mama sandelyesinden bende mi alsam kafam karıştı gerekli mi acaba:26:

aynı şeyleri yaşamışız gerçekten
ne kadar zormuş allahım bi daha göstermesin
maşallahları var bence gereksiz yönlendirmeler bunlar

arkadaşlar kosgeb diye bişey duyanınız varmı
iş kurmak için faydalanabilirmiyimki

canım bi bankacı olarak bildiğim kadarıyla o kredi engellilere iş imkanı için veriliyor yararlanamazsın

bende kredi engelli değilmiyim iş yok güç yok banada vermmezlermikine
yada senin banka bana vermezmi 20 bin liracıııııkkkkkkk
yap kardeşine bi kıyakkkkk

ilk evlendiğimiz sene eşim denizden enfeksiyon kaptı tatilde ve dizanteri oldu çok zor günlerdi
bende artık seneye filan sokmayı düşünüyorum
benimki suyu çok seviyo dök dök diye ister hep
su dökünce çok heycanlanıyo

buklecim ana kucağında durmuyo benimki hem hiç sevmemişti zaten hala öyle
yemek yediirmek güç oluyo
hemde mutfakta yemek filan yaparken yanımda durur oyalanır filan yoksa biyere yollamıyo hemen bağırıyo
sofraya onuda dahil edicez
arkadaşım kullanıyoda çok işine yarıyo
arkadaşım oturtturuyo mama sandalyesine veriyo eline salatalık veya havuç kemirip duruyo kızı
kendide işini yemeğini yapıyo yanında
zaten ana kucağına sığmıyo çocuk çok tombulda ondan

kızlar kızımda acayip derecede isilik çıkmaya başladı(
sadece uyuyarak emdiği için emerken çoookkkk terliyor
çözüm bulamıyorum
ensesi sırtı saçları su gibi oluyor
bunun yüzündende isilik çıkmaya başladı yüzünde
uyanınca mutlaka sırtına havlu falan sokuyorum ama
1 saat mememde hem uyuyor hem emiyor o esnada da zaten olan oluyor
ikimizde su gibi oluyoruz(
ve sonuç=isilik(
bana bi çare bi çözüm(((
sizler napıyosunuz???

benim oğlum 4 aylıktan beri suda.
çok şükür korkmadıda,hastada olmadı.
alışkanlık meselesi
haftada en az iki kere denizdeyiz.
çok seviyo

Ne güzel biz Ankarada yanarken siz denizler de gezin bakalım
Ben de deniz kenarında olsam kesin iki üç sokardım.
Balkona küçük şişme havuz aldım ama derler ya taşıma su ile değirmen dönmez diye onun hesap hemen vazgeçtim :)
Ankaraya deniz istiyoruz Melih Gökçek getirse keşke : ))))

kızlarr nabersiniz ay doğurduktan sonra ilk defa yazıyorummm :))) özlemişim

Merhaba doğumdan sonra benim de ilk yazımalarım bunlar
Nasılsın bebiş nasıl

Canım ben kolumla kafası arasına ağız bezleri var ya onlardan koyuyordum terlemesin diye
Sen de bir dene bakalım belki işe yarar
Ama asıl önceliğin memede uyutmamak olsun
15-20 dakikadan sonra çek hele uyumaya kalkarsa hemen çek gögsünü yatağına yatır.
Hem sana hem ona eziyet

herkese merhabalar.nasılsınız bakalım görüşmeyeli.biz adanaya kayınvalidemin yanına gelmiiştik,söylemiştim.bebeğim isilik oldu.birkaç günlüğüne maraşa gittik.orası da cok sıcak evet ama en azından nem yoktu.çok az terledi oğlum.bu akşam geri dönmek zorunda kaldık.şimdi yine terin içinde...bi de günde 1 kere kaka yapan oğlan 7 kere falan yaptı.rotayı yaptırmadgmız için doktora gittik.sıcaklardan dediler.allahım orduya gitmeyi 4 gözle beklıyorum.orduluyum ben,şimdi eşimn ailesinin yanındayız.
okuyodum işte düzenleri değişiyo,huysuzlaşıyolar dıye ama anlam veremıyodum.şimdi öyle ii anlıyorum ki.abbowwwww!!çocuk arabaya biner binmez bas bas bağırıyo sanki poposuna iğne batırıp duruyosun.dün akşam da eşimle dışarı çıkmıştık yarım saatliğine ewden aradılar gelın dıye,durmuyomus.kafayı yemişler.biz gidene kadar yorgun dusup uyumus ama kayınvalkidem dıyo kı kızım allah yardımcın olsun,bu çocuk sana çok yanmış,çok kaynamış,sen bakıcıya bırakcam falan deme bu kımsede kalmaz:)aslında hosuma gıtmıyo da değil:)) ama huysuzlandıkça onla beraber ben de ağlıyorum.
yani,huysuzluk,isilik,ishal ve biraz da iştahsızlık...adanadan bize hediye olanlar.adanayı sevmemekte ne kadar haklı olduğuım bi kere daha ispatlandı!!!

kızlarr bende çok nadir yazabiliyorum...benim oğlan bu saatlerde uyuyor gündüz 10 dk.uyuyor en fazla kereta...bu arada edepsiz bağırarak bi uyandı emdiği gibi sular içinde kaldı...su veriyormusuz sizler sadece anne sütü yeter miki???su oranı fazla demişti aile hekimi ama bilemedim...

Kızlar bu sıcakta sütünü sağarak veren var mı? Teselli bulmak istiyorum. Bebeğim doğduğundan beri emmedi, başta sütüm olmamıştı hemişereler hastanede biberonla mama vermişler sonra inat ettim ufak doğdu diye mama verip iyice sağlıksız yapmak istemedim. Onu ye bunu iç derken sütüm arttı. Emmeri reddettiğinden sağıp vermeye başladım 5 aydır bu böyle. Üç tane sağma makinesi bozdum. Çünkü üç saatte bir sağıyorum ve ek gıda vermiyorum. Sağdıkça süt azalır sözü hurafeymiş bunu öğrendim. Ama gece kalk sağ, sıcakta yapış yapış çekilir işkence değil. Hamileyken bile gece yemezdim şimdi bebeğim aç kalmasın diye sürekli tıkınıyorum. Gece 12de tatlı yiyorum, su içiyorum bol bol, ne bileyim helva yiyorum ne zaman yemeden yatsam o gece sütüm pek az çıkıyor. Buna rağmen kilo veriyorum hayret ediyorum. Altıncı aya girince sağmaya devam edeceğim ama yarı yarıya azaltacağım.

Su veriyorum, suluk aldım biberon başlıklı. Doktor önermişti bebeğin yazın su ihtiyacı artar diye oda sıcaklığında suyunu veriyorum.

merhaba anneler günaydın
dün oğlumun doktor randevusu vardı, sabah kalktık duş aldık oğlumla birlikte sonra onu yatağımın ortasına yatırıp yan odaya geçtim ve ağlama sesine geldim
oğlum döne döne yatağın kenarına gelmiş, yatağıma bitişik olan beşiğinin altındaki sepetin içine düşmüş
çok şükür bişeyi yoktu kucağıma alınca ağlamasıda kesildi
Allahtan yere düşmedi

bu ay rota aşımızın 2. ve son dozunu olduk, sadece 330gr almış oğlum ama boyu 4cm uzamış
doktorumuz gelişiminin çok iyi olduğunu az kilo almasının kafaya takılacak bişey olmadığını söyledi
malum ramazan geliyo sütüm yetmeyebilir diyede ek olarak neler verebileceğimizi öğrendik

selam millet
çok sıcak çok
oğlumda hiç hoşnut değil sıcaklarda gündüz uyuyo akşam biraz serinleyince uyanıyo yavrum

ya valla kafama takılıyo.şimdi benim oğlum mamayla besleniyo diye sağlıksız mı?yada doğumda annesi ölen bebekler mamayla beslenıyolar dıye saglıksızlar mı?emmeyi yeni bıraktı.yani sütüm çok azdı zaten,ben sadece 1 yudum da olsa anne sütü verebilmek adına emzrmeye ısrarla devam ettim.ne sağlıksız,ne çok şişman,ne devasa bişi,ne de sürekli hasta oluyo.yani sıradan bebekler gibi görünüyo şimdilik.ama bi değişiklik olursa birdenbire herkeslere haber vericim!

ya çok hassasım bu konuda,durmaan gunlerce ağlayabılırım.doğumdan sonra apse olan göğsüm yuzunden doktorum sutu kesınce mamaya basladk.göğsüm iiyileşince emzirme çalışmalarına geri başladık.ama eskisi gibi gelmedi sütüm.önceden emerken ağzının kenarından akardı 1 hafta sadece mamayla beslendi,göğsüm iileşince tekrar başladık emzirmeye.haa pişman olduğum çok şey var ama cahildim ya,cahilliğime geldi.lohusalık dönemim çok zor geçti.neyse...

peki gerçekten mamayla beslenen çocuk sağlıksız mı oluyo?? hayır niye olsun ki?ben sadece zeka açısından tereddütteydim.ama duyduğum mamayla beslenip de çok ii yerlerde olan insanlar da var.bilmiyoum belki kendmi rahatlatmak adına savunma mekanizmaları geliştiriyorum ama bildiğim bişi var mama öcü değil ya.değillll... mamayla beslenıyo ya oından böyleli cümleler duymak ıstemıyorum ((

Canım kafana takma nedir bu annesi sütü takıntısı insanlarda anlamıyorum bende .kimse evladına bilererk bunu yapmaz olmayınca olmuyo işte..!Ben ilk kızımıda mama ile büyüttüm şimdi oğlumdada bi gram sütüm olmadı neler yiyip içmedim olmadı...Bebeğini mama ile besleyen anneleri ezik görmekde üstüne yok insanların..Bu arada zekadan şüphen olmasın kızım 12 yaşında ve okul birincisi oğlumda öyle cin gibi mşllh..

hiç olurmu öyle şey yaa çok güldün beni
ne demek mamayla besleniyosa sağlıksızmı veya zekasını etkilermi
sütün tamamen kesildimi sağsan gelir belki
beslenme sadece bebeklikte değil sonrada çok önemli
mamayla beslenir ek gıdaya geçince sağlıklı alıştırırsın yoğurdunu sebzeleri meyveleri güzelce yer gelişimi süper olur
bak mesela benim eltimin çocukları hiç yemek yemiyo
aç duruyorlar artık gözlerinin altları çökmüş
yedikleri ekmeğe bal sürüp yerler veya çokokrem nesguik gevrek ve tost hamburger patates kızartması yerler bu kadar
başka bişeyi kessen yediremezsin
sebze et filan hiç yemezler sofraya oturmazlar
annesi böyle alıştırmış
sence bu çocukların gelişimi nasıl olur ilerde düşün bikere
yakın arkadaşımın kızı var şimdi üç yaşında annesinin iki ay sütü gelmemiş ve iki ay mama yemiş sonradan gelmiş mama takviyeli anne sütüde almış sonra arkadaşım öyle güzel alışırmışki masaya oturur ve ilk lafı anne salata
karnıbahar yemeği borokoli kereviz çorbasıartık ne varsa hepsini yer hazır yoğurt hayatta yemez kısıra bayılır ayran içer bardak bardak
annesi hiç üşenmez yapar o da yer hergün cevizini yer balık için delirir
şimdi sen söyle hangisi doğru
anne sütü elbette en güzeli ama nasılki ilk 6 ay anne sütü verin deyip duruyorlarsa bence sonrasıda çok önemli
sofrada yemek yiyoruz eltimin oğulları bi türlü gelmiyo bulgur pilavı var ağızlarına sürmüyorlar sonra acıktılar ve annesi onlara tavuk burger kızartıp ekmek arası mayonezli ketçaplı verdi nasıl yiyorlar daha yokmu diyorlar üstelik buna en küçük 3 yaşındaki oğluda dahil

kızlar kayınvalidemle görümcem istanbula gidecekler diğer görümcemin doğumu var ona yardımcı olmak için.kayınpederim bizde kalacak,ve görümcemin 2 çocuğu var eşi işe gideceği için onlarda gündüzleri bende kalacaklar bir ay boyunca..zaten bebeğim küçük ve görümcemin çocuklarının hiç istekleri bitmiyo ne yapacağım.görümcemin kayınvalidesi çok yakın bir ilçde tek yaşıyor onu çağırmasını bekliyorum çocuklarına baksın diye ama hiç oralı olmuyor..onu kırmadan nasıl söyleyebilirim kayınvalidesini çağırmasını bana bir akıl verin kızlar..ben bir ay hem kayınpederime hem görümcemin çocuklarına nasıl bakarım ,kendi cocuğum olmasa amenna..ama zaten oğlum kolikti yeni yeni düzelmeye başladı

canım malesef kızım uyumadan emmiyor((
ben onu 2 saatte bir salıncağında zorla uyutarak emziriyorum
alıştırmaya çalışıyorum sürekli ağzına tıkıyorum ama nafile uyanıkken asla emmiyor(
sanırım emmeyi bıraktı(
ama tavsiyen için sağol bende uzun kollu ile emzirmeyi deneyim o zaman

açık açık söyle kırılırsada kırılsın
olacak işmi hem kayınpeder hem çocuklara baakmak
eşine söyle açık açık o söylesin veya kendin söyle
kayınvalidene söyle

QUOTE=bur_sen;25514284]Canım kafana takma nedir bu annesi sütü takıntısı insanlarda anlamıyorum bende .kimse evladına bilererk bunu yapmaz olmayınca olmuyo işte..!Ben ilk kızımıda mama ile büyüttüm şimdi oğlumdada bi gram sütüm olmadı neler yiyip içmedim olmadı...Bebeğini mama ile besleyen anneleri ezik görmekde üstüne yok insanların..Bu arada zekadan şüphen olmasın kızım 12 yaşında ve okul birincisi oğlumda öyle cin gibi mşllh..[/QUOTE]

ayyy tühh emzirseydin keşke.mamayla beslenıyo ya şişman azıcık.pofuduk pofuduk çünkü mama yıyo.cok yedırme obez olur.niye emzirmedin ki vs vs vs.... yemin ederim sütüm tekrar geri gelsin diye yapmadgm kalmadı.ha geldi,gelmedi değil ama eskisi gibi çok değildi,bebeğimi doyurmadı üstünü mamayla tamamladık. sütüm çoğalsın dıye harcadığım parayla damızlık inek alırdım heee bi de içime su serptin,demek okul birincisi

ya aslında ben zaten sağlıksız olduğunu yada işte zekasını etkıleyeceğini düşünmüyorum(önceden düşünüyodum ama çok aaraştırdım,ve artık doğrusunu bılıyorum)insanlar öle tepkiler veriyolar ki sanki dünyanın en suclu ınsanıyım,sanki bilerek isteyerek emzirmedim...göğsü deforme olmasın dıye emzirmeyen kadınları o zaman taşlamak lazım,töbe yaaa!!ayrıca ek gıdaya başladım ben de,meyve püresi,meyve suyu,yoğurt,çorba bi de tahıllı kaşık maması yediriyorum.çok şükür ki oğlum iştahsız bi bebek değil.kendi isteğimle kesmedim o sütü,nasip denen bişi var sonucta.hasta oldum,oğlumu anne sütünden mahrum bıraktım ve onun hakkını yediğimi düşünüyorum ve hala ağlarım emzıremedım dıye ama sonuç olarak hep şunu sölerim:ALLAHIM SAĞLIKLI OLSUN DA NEYLE BESLENIRSE BESLENSIN... BEBEKLERİMİZİ BİZE BAĞIŞLASIN VE BİZİ ONLARIN HASTALIKLARIYLA İMTİHAN ETMESİN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…