- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.841
Ben uzun zamandır yazmıyordum galiba yazsam iyi olacak artık :)
Hepinize yeniden selamlar :))
Canım geçmiş olsun dviti kaç damla veriyordun sen fazla kulanımı bıngıldağın erken kapanmasına neden olabiliyormuş bildiğim kadarıyla aman dikkat et.
İşten ayrılmana sevindim ben de iki senelik ücretsiz izin aldım. Evde minnoşun yanında olmak byük keyif
Tekrar geçmiş olsun
Ben daha bizim kız doğmadan Chicco poly magic almıştım 0 aylıkken bile kullanılabiliyordu.
Doğduğundan beri tüm yemeklerde bizimle birlikte masadaydı o kadar alıştık ki mama sandalyesi olmadan mutfakta hayat düşünemiyorum.
Siz de şimdiden güle güle kulanın alacaklarınızı
Çook geç olacak ama günaydın
Ben doğumdan sonra hiç kilo vermedim zaten fazla on kilom var hala da on kilom var
Kırkı çıkmadan kilolarını verenlere hayranım valla.
İkinci çocuğu da düşünüyorum ki bu kiolalar gitmeden o gelirse ben ayvayı yerim : )))
aynen canım tek farkımız sen çalışıyorsun,ben evdeyim.))
her ne olursa olsun yoğunluk aynı yoğunluk,telaş aynı telaş..öyle öyle idare edicez..
katılıyorum canım,istesek diyetle çok kısa bir <zamanda kilo veririz ama şimdi emzirenler nasıl diyet yapsın.bende emzisiriyorum ve azcık yemesem,öğün atlasam sütüm azalıyor bwenim..öyle bol sütlü değilim zaten,hiç de olmadım,anca yetiiyor çocuğuma..onunda keilmesini istemem..buaralar sadece dikkat ediyorum,anazından tatlıya ve ekmeğe çok yanaşmıyorum..
canım ben anlayamadım,vitamine kalsiyuma senmi başladın,hani sütten bebeğinede geçer diye,yoksa bebişinmi?
benim bebeğim geçe yarısı 1 kere kalkıp emiyor,ve sabah erken saatte kalkıyor emiyror tekara uyuyor.sonra tekarar uyanıyor..biradaha çok uzun süreli uyumuyor..
akşamlarıda erken uyumaya başladı.
canım öncelikle geçmiş olsun..neyseki bişeyciği yokmuş bebişinin..allh korusun..bizim doktor hiç bıngıldağını kontrol etmiyor.sağlık ocağındaki hemşire ediyor.
anormal bişey olsa söylerdi gibi geliyor.inşallah gerçekten anlıyordur!!!
bize mama sandelyesi hediye geldi.hiç açıp bakmadık henüz,öylece kutuyla duruyor.çok bilindik bir marka değil ama inşallah kullanışlıdır..
benim kızmdaemmeği reddetti 2 aylıkken,ama ben öyle üzüldüm ki anlatamam.
zorla5 ay daha emzirebildim.
7 ay emdi çoook istememe rağmen
benimkide sabah altıya kadar bi kere uyuyo,demek ki kızınakşamdan doyuyo,ihtiyacı olmuyo.
ayyyy arkadaşım aynı şey başımıza geldi,17 haziran günüydü ömrümde unutmam..
öldüm öldüm dirildim.
şehrimizde 3 hastane gezdik,
atladık başka şehre gittik.
iki gün ne yedik ne içtik.
bıngıldağı erkek kapanıyor,zeka geriliği olur dediler
inanabiliyormusun.
ebemiz 'yapmayın etmeyin 25 yıldır,bıngıldakerken kapandı die bişey olduğuna şahit olmadım' desede inanmadık.
dr.dan iyimi bilcek dedik.
tomografi bile çekildi,benim minicik kuzum.
o radyasyonu aldı(
ne yapalım sonunda bişiy çıkmadı.
gayetnormal,3 aylık periyotlarkla çocuk beyin cerrahisine gidicez
erken kalkmak güzeldir ya
arkadaşlar kosgeb diye bişey duyanınız varmı
iş kurmak için faydalanabilirmiyimki
4damla veriyoduk canım ama artık vermiycem sanırım..
bişeyi yoktu merak etme kurcaladıkça insanın morali bozuluyor gereksiz yere.. bu mama sandelyesinden bende mi alsam kafam karıştı gerekli mi acaba:26:
aynı şeyleri yaşamışız gerçekten
ne kadar zormuş allahım bi daha göstermesin
maşallahları var bence gereksiz yönlendirmeler bunlar
canım bi bankacı olarak bildiğim kadarıylao kredi engellilere iş imkanı için veriliyor yararlanamazsın
benim oğlum 4 aylıktan beri suda.
çok şükür korkmadıda,hastada olmadı.
alışkanlık meselesi
haftada en az iki kere denizdeyiz.
çok seviyo
kızlarr nabersiniz ay doğurduktan sonra ilk defa yazıyorummm :))) özlemişim
kızlar kızımda acayip derecede isilik çıkmaya başladı(
sadece uyuyarak emdiği için emerken çoookkkk terliyor
çözüm bulamıyorum
ensesi sırtı saçları su gibi oluyor
bunun yüzündende isilik çıkmaya başladı yüzünde
uyanınca mutlaka sırtına havlu falan sokuyorum ama
1 saat mememde hem uyuyor hem emiyor o esnada da zaten olan oluyor
ikimizde su gibi oluyoruz(
ve sonuç=isilik(
bana bi çare bi çözüm(((
sizler napıyosunuz???
kızlarr bende çok nadir yazabiliyorum...benim oğlan bu saatlerde uyuyor gündüz 10 dk.uyuyor en fazla kereta...bu arada edepsiz bağırarak bi uyandı emdiği gibi sular içinde kaldı...su veriyormusuz sizler sadece anne sütü yeter miki???su oranı fazla demişti aile hekimi ama bilemedim...
ya valla kafama takılıyo.şimdi benim oğlum mamayla besleniyo diye sağlıksız mı?yada doğumda annesi ölen bebekler mamayla beslenıyolar dıye saglıksızlar mı?emmeyi yeni bıraktı.yani sütüm çok azdı zaten,ben sadece 1 yudum da olsa anne sütü verebilmek adına emzrmeye ısrarla devam ettim.ne sağlıksız,ne çok şişman,ne devasa bişi,ne de sürekli hasta oluyo.yani sıradan bebekler gibi görünüyo şimdilik.ama bi değişiklik olursa birdenbire herkeslere haber vericim!
ya çok hassasım bu konuda,durmaan gunlerce ağlayabılırım.doğumdan sonra apse olan göğsüm yuzunden doktorum sutu kesınce mamaya basladk.göğsüm iiyileşince emzirme çalışmalarına geri başladık.ama eskisi gibi gelmedi sütüm.önceden emerken ağzının kenarından akardı1 hafta sadece mamayla beslendi,göğsüm iileşince tekrar başladık emzirmeye.haa pişman olduğum çok şey var ama cahildim ya,cahilliğime geldi.lohusalık dönemim çok zor geçti.neyse...
peki gerçekten mamayla beslenen çocuk sağlıksız mı oluyo?? hayır niye olsun ki?ben sadece zeka açısından tereddütteydim.ama duyduğum mamayla beslenip de çok ii yerlerde olan insanlar da var.bilmiyoum belki kendmi rahatlatmak adına savunma mekanizmaları geliştiriyorum ama bildiğim bişi var mama öcü değil ya.değillll... mamayla beslenıyo ya oından böyleli cümleler duymak ıstemıyorum((
ya valla kafama takılıyo.şimdi benim oğlum mamayla besleniyo diye sağlıksız mı?yada doğumda annesi ölen bebekler mamayla beslenıyolar dıye saglıksızlar mı?emmeyi yeni bıraktı.yani sütüm çok azdı zaten,ben sadece 1 yudum da olsa anne sütü verebilmek adına emzrmeye ısrarla devam ettim.ne sağlıksız,ne çok şişman,ne devasa bişi,ne de sürekli hasta oluyo.yani sıradan bebekler gibi görünüyo şimdilik.ama bi değişiklik olursa birdenbire herkeslere haber vericim!
ya çok hassasım bu konuda,durmaan gunlerce ağlayabılırım.doğumdan sonra apse olan göğsüm yuzunden doktorum sutu kesınce mamaya basladk.göğsüm iiyileşince emzirme çalışmalarına geri başladık.ama eskisi gibi gelmedi sütüm.önceden emerken ağzının kenarından akardı1 hafta sadece mamayla beslendi,göğsüm iileşince tekrar başladık emzirmeye.haa pişman olduğum çok şey var ama cahildim ya,cahilliğime geldi.lohusalık dönemim çok zor geçti.neyse...
peki gerçekten mamayla beslenen çocuk sağlıksız mı oluyo?? hayır niye olsun ki?ben sadece zeka açısından tereddütteydim.ama duyduğum mamayla beslenip de çok ii yerlerde olan insanlar da var.bilmiyoum belki kendmi rahatlatmak adına savunma mekanizmaları geliştiriyorum ama bildiğim bişi var mama öcü değil ya.değillll... mamayla beslenıyo ya oından böyleli cümleler duymak ıstemıyorum((
Canım ben kolumla kafası arasına ağız bezleri var ya onlardan koyuyordum terlemesin diye
Sen de bir dene bakalım belki işe yarar
Ama asıl önceliğin memede uyutmamak olsun
15-20 dakikadan sonra çek hele uyumaya kalkarsa hemen çek gögsünü yatağına yatır.
Hem sana hem ona eziyet
kızlar kayınvalidemle görümcem istanbula gidecekler diğer görümcemin doğumu var ona yardımcı olmak için.kayınpederim bizde kalacak,ve görümcemin 2 çocuğu var eşi işe gideceği için onlarda gündüzleri bende kalacaklar bir ay boyunca..zaten bebeğim küçük ve görümcemin çocuklarının hiç istekleri bitmiyo ne yapacağım.görümcemin kayınvalidesi çok yakın bir ilçde tek yaşıyor onu çağırmasını bekliyorum çocuklarına baksın diye ama hiç oralı olmuyor..onu kırmadan nasıl söyleyebilirim kayınvalidesini çağırmasını bana bir akıl verin kızlar..ben bir ay hem kayınpederime hem görümcemin çocuklarına nasıl bakarım ,kendi cocuğum olmasa amenna..ama zaten oğlum kolikti yeni yeni düzelmeye başladı
hiç olurmu öyle şey yaa çok güldün beni
ne demek mamayla besleniyosa sağlıksızmı veya zekasını etkilermi
sütün tamamen kesildimi sağsan gelir belki
beslenme sadece bebeklikte değil sonrada çok önemli
mamayla beslenir ek gıdaya geçince sağlıklı alıştırırsın yoğurdunu sebzeleri meyveleri güzelce yer gelişimi süper olur
bak mesela benim eltimin çocukları hiç yemek yemiyo
aç duruyorlar artık gözlerinin altları çökmüş
yedikleri ekmeğe bal sürüp yerler veya çokokrem nesguik gevrek ve tost hamburger patates kızartması yerler bu kadar
başka bişeyi kessen yediremezsin
sebze et filan hiç yemezler sofraya oturmazlar
annesi böyle alıştırmış
sence bu çocukların gelişimi nasıl olur ilerde düşün bikere
yakın arkadaşımın kızı var şimdi üç yaşında annesinin iki ay sütü gelmemiş ve iki ay mama yemiş sonradan gelmiş mama takviyeli anne sütüde almış sonra arkadaşım öyle güzel alışırmışki masaya oturur ve ilk lafı anne salata
karnıbahar yemeği borokoli kereviz çorbasıartık ne varsa hepsini yer hazır yoğurt hayatta yemez kısıra bayılır ayran içer bardak bardak
annesi hiç üşenmez yapar o da yer hergün cevizini yer balık için delirir
şimdi sen söyle hangisi doğru
anne sütü elbette en güzeli ama nasılki ilk 6 ay anne sütü verin deyip duruyorlarsa bence sonrasıda çok önemli
sofrada yemek yiyoruz eltimin oğulları bi türlü gelmiyo bulgur pilavı var ağızlarına sürmüyorlar sonra acıktılar ve annesi onlara tavuk burger kızartıp ekmek arası mayonezli ketçaplı verdi nasıl yiyorlar daha yokmu diyorlar üstelik buna en küçük 3 yaşındaki oğluda dahil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?