2012 Şubat Anneleri

Bi zarari yok dedi dr.simdilik iyi gidiyo sukur darisi basina kizak duaediyom:)evt bilincli olmak daha guzel kizimdaki gibi panik deilimde ins saglikli sihhatli olur yinede.

çok ıyı olmus yaa gercı ben 1 yasına gırdıgı anda dusunuyordum hamıle kalmayı ama yok
benım kocamda iş yok ıkıncıden korkuyor..ben de saldım gıttı artık kılo werınce de dedıgın
gıbı ben yapmam ..o kadar spora dıyete gıdıp de cocuk yapmam zor olur..benle doguran cogu
arkadasım zayıfladı ..ben kaldım yaw( mıde bulantın falan oluyor mu canım bu dönemler benım
kovayla uyudugum dönemlerdı:))

Merhaba bediha_; çok sık giremiyorum foruma ama sorunu görünce yazmadan edemedim. Benim ağabeyimin eşi Zonguldak- Ereğli li. Babası ve ağabeyi de demir çelikte çalışıyordu bildiğim kadarıyla. Ben de gidip görme fırsatı bulmuştum. Çok güzel şirin bir sahil kasabası gibi... Yazın çok hareketli, festivaller, konserler... Fakat iş Erdemir'e gelince, eşin ne gibi bir departmanda çalışıyor bilmiyorum ama çok zor demir-çelik fabrikasında çalışmak. Yıpranma payı çok yüksek. Hakkınızda hayırlısı olsun... :)

Canım ben de Chicco aldım poly magic 0+ ama bu geri çağırılma işini ilk defa duydum bakiim bi düşme tehlikesi olan yere
Şaşırdım valla

çok sewindim canım bebeğinde hiçbişicikler olmamasına...allah sağlıklı uzun ömürler versin inş.ve bizleri de onların hastalığıyla imtihan etmesin.amin :))

sabah 10 gibi meyve yediriyorum.şeftali muz elma ve kayısı denedıklerim.muz verdiğimde içine cicibebe ve devam sütü katıyorum. öğlen 2 gibi çorba veriyorum.dün şehriye çorbası yaptık tabi şehriyeler haşlamadan önce küçültüyorum biraz.benim oğlan yoğurdu sevdiği için çorbanın içine yoğurt da koydum.bugün de domates çorbası yaptık.akşam üstü yoğurdu var 5 gibi.8 gibi de tahıllı kaşık maması yedırıyorum.tatıldeyım annemın yanında çorbaya yeni başladım.çünkü boğazından geçen pütürlü eyler midesini bulandırıyo,öğürüyo falan.ben o durumlarda çok panık oluyorum o yüzden annemn yanında alışsın istedim.şimdilik bi sıkıntı yok bakalım.6.ayda pekmese başlıcam.yani daha doğrusu doktora gittiğimde doktor neyi önerirse ona dıyeyım.ama tuz şeker ve baharat kullanmıyorum hiç.corbalarına sadece 1 çay kaşığı zeytınyağ koyuyorum...

Gunaydin bayanlar, ben sabah 7 gibi devam sutu, 10 bucuk gibi pirincli muhallebi, dun kahvalti denedim, 3 de devam sutu, 4 bucukta yogurt veya meyva puresi, aksam 6 bucuk 7 gibi bazen tahilli kasik mamasi veya devam sutu gece 3 de devam sutu veriyorum, corba pek sevmiyor bu hafta denicem yine, peki siz corba yogurt vs ogun olarakmi veriyosunuz ben ara ogun veriyorum devam sutunu saatinde veriyorum yine kasik mamalarini devam sutuyle yapparsam vermiyorum

bu durumu bi çok anne paylaşmaya başladı sıcaktan oluyo bence su içmekten karnım küp gibi oldu yinede denizin bezleri lekeli acaba dra danışsam mı? ve bu durumun bi tehlikesi var mı?

Ya tabi uyku ele gecmiyo ben kizimda hastaneden izin alir gelip yatardim o derece simdi bulamiyorum o anlarida esim arada bakip uytuyo birkac saat oda evde oldugugunler.bulantim iyi sabahlari cok siddetli o kadar kizimla ilgilenebiliyorum sukur.ya illaki ikinciyi dusuncem amaaan bazen diyom aradan cikar gider.dedigin gibi ben kendimi mahfedip zayiflayinca dogurmazdim muhtemelen simdi bi kereden veririm insallah.Sende dusun dusun kocalara bakarsakkk

Aksam bebislerini 9-10 da yatiranlar gunduz uyku duzeniniz nasil yani kacda uyuyor kac saat aksam o saate kadar, gund

Bu uyku duzeni cok caba harciyorum biyere cikmiyorumbile duzeni otursun bozulmasin diye.kizm 7-8 gibi uyaniyo bazen 11 de bi 20 dkuyuyo sekerleme yapiyodiyorum bazen o 20 dk da yok 12-1 gibi uyur birkac saat o kadar.bide aksam uzeri yine sekerleme yaparsa 20 dk uyur bazenonuda uyumaz gecekusuda sansliysam 10gibi felan.bu enduzenli oldugu gun bazende sabah namazina kadar ayakta bir gunu bir gununu tutmuyo

günaydın arkadaşım, bende anlatayım sana, oğluşum artık beni emmiyor, ortalama 6 ay emdi, şimdi sadece sağıyorum ama en fazla 50 ml filan geliyor onunlada sabah kahvaltısını hazırlıyorum

sabaha karşı en geç 6 da devam sütü içiriyorum
kahvaltı (saat 8:00- 9:00): 1 adet kızarmış bebek ekmeğinin üzerine 50 ml anne sütü (anne sütü yerine 50 ml devam sütü)
ıslattığım ekmeğin üzerine yarım yumurta sarısı
8 li labne peynirleri var ya 1 tanesini açıyorum 1 labnenin yarısını
1 çay kaşığı çekilmiş ceviz içi (kendim rondodan geçiriyorum cevizleri)
veeeeee kahvaltımız hazır
kahvaltıdan sonraki öğün devam sütü veriyorum

öğle: kayısı, armut, şeftali rendesi (evde hangi meyveler varsa)
rendenin içine 4-5 adet cici bebe

meyveden sonraki öğün devam sütü

ikindi: birgün çorba diğer gün yoğurt veriyorum
çorbayı bazen milupa veriyorum (tavuklu- brokolili v.s.) doktora sordum kavanoz mamasının son derece sağlıklı olduğu söyledi. (özellikle milupa ve hipp) kendin hazırlarken vitamin değerini çok fazla düşürüyorsun dedi. sebzeleri en fazla 20 dk haşla dedi mesela. yaptığım çorbasına yine kızarmış ekmek koyuyorum(çok daha lezzetli oluyor) ekmek koymazsam 30 ml devam sütü ekliyorum çorbasına
dün çorbasına yoğurt ekledim
yani hergün farklı tadlar almasına dikkat ediyorum

akşam sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum(dün yarım muzu ezdim içine ekledim bayıldı)

yani ana öğünlerden sonra devam sütü veriyorum

Ya benim kizim boyle duzenli yemmiyo mesela sabah muhallebi yaptim icine cici bebe pekmez koydum taoglene kadar acikmiyo mama veriyom almiyo mamayida birakti sayilir yemiyo hicsevmiyo oglen olunca corba veriyorum anca.az bisey yiyosa yiyo ogledensonra meyve cpveriyom o sekerli diye onu seviyo.bide corbami sevmiyo tuzsuz diyemiki tadi guzelde tuz olmayinca ic acici deil ama sevmiyo.boyle ogun ogun duZenli yemiyo hic.bide bu kizarmis ekmek dedigin nedir hangi marka hazir kizartilmismi

Son düzenleme:
peki uykusunu almadigi icin surekli vizir vizir etmiyomu, benimki surekli vizirdaniyor benimde bi duzenim yok oturtamadim kafasina gore takiliyor bende biraktim ama uykuda sart gelisimi icin ne yapicam bilmiyorum sirf bu uyku yuzunden ikinci cocugu gozum yemiyor ayni stresi yasamak

Benim kizim 4 saatte bir ana ogunleri (devam sutu) onun disinda ara ogun olarak veriyorum, cicibebenin ekmegi var onu soyluyor sanirim...

cici bebenin kızarmış ekmeği canım. tadı çok hoş oluyor çorbasını rahat rahat içiyor. benim oğlum doğduğundan beri iştahlı bir bebek,hiç normal kiloda olmadı. daha 3 saat aç kaldığı görülmemiştir. en geç 3 saat içinde mama diye ağlıyor
5. ay kontrolünde tam 9 kg idi. bugün aşısı var şimdi 6 aylık bakalım kaç kilo almış, en fazla 500 gr almıştır çünkü giderek hafiflediğini hissediyorum.

bu durumu bi çok anne paylaşmaya başladı sıcaktan oluyo bence su içmekten karnım küp gibi oldu yinede denizin bezleri lekeli acaba dra danışsam mı? ve bu durumun bi tehlikesi var mı?

canım demek sizdede oluyor!önemli bişey değil demişti,hatta idrar tahlili tertemiz çıktı ama yinede bezleri lekeli devam ediyor.korkmuyor değilimn yinede(

çok güzel, bende not aldım canım.henüz geçmedik ama yakındA bizde başlıcaz.

çok sewindim canım bebeğinde hiçbişicikler olmamasına...allah sağlıklı uzun ömürler versin inş.ve bizleri de onların hastalığıyla imtihan etmesin.amin :))

amin canım sağolasın..herkesin bebişlerine allah sağlık versin..

benim oğlumdada olumuştu bende sizingibi telaş yaptım doktordan önce int araştırma yaptım ciddi bişey değilmiş susuz kalmaktan oluyormuş.suyu bol verdim sonra geçti.

saizede geçmiş olsun canım..

geçmiş olsun canım
bu sıcakta onca telaşa bişeycik yokmuş neyseki
ya geçen bende hipp marka gördüm organik süt diyoduda o ne oluyoki
sütün organiğidemi oluyomuş

sorma valla,bu sıcakta çocuk perişan oldu,..neyseki bişey çıkmadı çok şükür..

bizim doktor günde 3 kere 30 luk su verebilirsin dedi..kızlar bilginiz olsun..
pastörüze sütten süt mayalarken ısıtıcakmıyız,kaynatıcakmıyız?
hugo??

kızlar merhaba,
oğlum emmeyi iyice azalttı 1-2dk ancak emiyo, devam sütü kullanayım diyorum sizler hangi marka kullanıyosunuz milupa hariç?
dr.umuz marka vermiyo çünkü

Masallah tosuncukmus benim kiz 6500 felandir max 7 olmustur bir ihtimal oyle istahli deil hepsinin bunyasi farkli demekki napalim.her markette varmi bu ekmek alim bende

çok teşekkür ederim arkadaşım, sürekli araştırıyorum bu yemek düzenini çorbalarını v.s. bak mesela cevizi duydum araştırdım, ne kadar faydalı bebeklerimiz için. bu arada pekmezini suyuyla karıştırıp vericem çünkü gıdaların içine eklenince özelliğini büyük ölçüde kaybediyormuş.

bu arada benim oğlumunda bezi epeyce lekeleniyordu, çok bol su içirdim(günde 200 ml. kadar) ve geçti. işe giderken klimayı 25 dereceye getiriyorum, babaannesiyle serin serin otursunlar. doktorumuz sıcakta bırakırsan çok terler ve bu lekeler geçmez dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…