- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.101
peki uykusunu almadigi icin surekli vizir vizir etmiyomu, benimki surekli vizirdaniyor benimde bi duzenim yok oturtamadim kafasina gore takiliyor bende biraktim ama uykuda sart gelisimi icin ne yapicam bilmiyorum sirf bu uyku yuzunden ikinci cocugu gozum yemiyor ayni stresi yasamak
Benim kizim 4 saatte bir ana ogunleri (devam sutu) onun disinda ara ogun olarak veriyorum, cicibebenin ekmegi var onu soyluyor sanirim...
Masallah tosuncukmus benim kiz 6500 felandir max 7 olmustur bir ihtimal oyle istahli deil hepsinin bunyasi farkli demekki napalim.her markette varmi bu ekmek alim bende
her büyük markette vardır, cici bebe bisküvilerinin yanında oluyor zaten. yani aynı reyonda bulabilirsin.
ayyy bebişinin cinsiyeti ne acaba? çok heyecanlı bi durum.
aman maasallah hepimizin bebegi boyle olsa istahsiz cocuk cok zorcici bebenin kızarmış ekmeği canım. tadı çok hoş oluyor çorbasını rahat rahat içiyor. benim oğlum doğduğundan beri iştahlı bir bebek,hiç normal kiloda olmadı.daha 3 saat aç kaldığı görülmemiştir. en geç 3 saat içinde mama diye ağlıyor
5. ay kontrolünde tam 9 kg idi. bugün aşısı var şimdi 6 aylık bakalım kaç kilo almış, en fazla 500 gr almıştır çünkü giderek hafiflediğini hissediyorum.
ben bebelac 1 kullaniyorum tadini seviyorkızlar merhaba,
oğlum emmeyi iyice azalttı 1-2dk ancak emiyo, devam sütü kullanayım diyorum sizler hangi marka kullanıyosunuz milupa hariç?
dr.umuz marka vermiyo çünkü
Bircok markette var cicibebe biskuvi reyonlarinda oluyor, bende denemedim hic, az once pirinc hasladim ezdim pirincleri icine biraz yogurt koydum yemedi kasik mamasi yaptim ustunede devam sutu ile tamamladim simdi salliyorum, simdiden cok secicu bu kiz, dondurmaya bayiliyor ama gormesin gozunu 1 sn bile ayirmiyor sapur supur yiyorMasallah tosuncukmus benim kiz 6500 felandir max 7 olmustur bir ihtimal oyle istahli deil hepsinin bunyasi farkli demekki napalim.her markette varmi bu ekmek alim bende
günaydın arkadaşım, bende anlatayım sana, oğluşum artık beni emmiyor, ortalama 6 ay emdi, şimdi sadece sağıyorum ama en fazla 50 ml filan geliyor onunlada sabah kahvaltısını hazırlıyorum
sabaha karşı en geç 6 da devam sütü içiriyorum
kahvaltı (saat 8:00- 9:00): 1 adet kızarmış bebek ekmeğinin üzerine 50 ml anne sütü (anne sütü yerine 50 ml devam sütü)
ıslattığım ekmeğin üzerine yarım yumurta sarısı
8 li labne peynirleri var ya 1 tanesini açıyorum 1 labnenin yarısını
1 çay kaşığı çekilmiş ceviz içi (kendim rondodan geçiriyorum cevizleri)
veeeeee kahvaltımız hazır
kahvaltıdan sonraki öğün devam sütü veriyorum
öğle: kayısı, armut, şeftali rendesi (evde hangi meyveler varsa)
rendenin içine 4-5 adet cici bebe
meyveden sonraki öğün devam sütü
ikindi: birgün çorba diğer gün yoğurt veriyorum
çorbayı bazen milupa veriyorum (tavuklu- brokolili v.s.) doktora sordum kavanoz mamasının son derece sağlıklı olduğu söyledi. (özellikle milupa ve hipp) kendin hazırlarken vitamin değerini çok fazla düşürüyorsun dedi. sebzeleri en fazla 20 dk haşla dedi mesela. yaptığım çorbasına yine kızarmış ekmek koyuyorum(çok daha lezzetli oluyor) ekmek koymazsam 30 ml devam sütü ekliyorum çorbasına
dün çorbasına yoğurt ekledim
yani hergün farklı tadlar almasına dikkat ediyorum
akşam sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum(dün yarım muzu ezdim içine ekledim bayıldı)
yani ana öğünlerden sonra devam sütü veriyorum
Ya benim kizim boyle duzenli yemmiyo mesela sabah muhallebi yaptim icine cici bebe pekmez koydum taoglene kadar acikmiyo mama veriyom almiyo mamayida birakti sayilir yemiyo hicsevmiyo oglen olunca corba veriyorum anca.az bisey yiyosa yiyo ogledensonra meyve cpveriyom o sekerli diye onu seviyo.bide corbami sevmiyo tuzsuz diyemiki tadi guzelde tuz olmayinca ic acici deil ama sevmiyo.boyle ogun ogun duZenli yemiyo hic.bide bu kizarmis ekmek dedigin nedir hangi marka hazir kizartilmismi
peki uykusunu almadigi icin surekli vizir vizir etmiyomu, benimki surekli vizirdaniyor benimde bi duzenim yok oturtamadim kafasina gore takiliyor bende biraktim ama uykuda sart gelisimi icin ne yapicam bilmiyorum sirf bu uyku yuzunden ikinci cocugu gozum yemiyor ayni stresi yasamak
Benim kizim 4 saatte bir ana ogunleri (devam sutu) onun disinda ara ogun olarak veriyorum, cicibebenin ekmegi var onu soyluyor sanirim...
cici bebenin kızarmış ekmeği canım. tadı çok hoş oluyor çorbasını rahat rahat içiyor. benim oğlum doğduğundan beri iştahlı bir bebek,hiç normal kiloda olmadı.daha 3 saat aç kaldığı görülmemiştir. en geç 3 saat içinde mama diye ağlıyor
5. ay kontrolünde tam 9 kg idi. bugün aşısı var şimdi 6 aylık bakalım kaç kilo almış, en fazla 500 gr almıştır çünkü giderek hafiflediğini hissediyorum.
cici bebenin kızarmış ekmeği canım. tadı çok hoş oluyor çorbasını rahat rahat içiyor. benim oğlum doğduğundan beri iştahlı bir bebek,hiç normal kiloda olmadı.daha 3 saat aç kaldığı görülmemiştir. en geç 3 saat içinde mama diye ağlıyor
canım demek sizdede oluyor!önemli bişey değil demişti,hatta idrar tahlili tertemiz çıktı ama yinede bezleri lekeli devam ediyor.korkmuyor değilimn yinede(
çok güzel, bende not aldım canım.henüz geçmedik ama yakındA bizde başlıcaz.
amin canım sağolasın..herkesin bebişlerine allah sağlık versin..
saizede geçmiş olsun canım..
sorma valla,bu sıcakta çocuk perişan oldu,..neyseki bişey çıkmadı çok şükür..
bizim doktor günde 3 kere 30 luk su verebilirsin dedi..kızlar bilginiz olsun..
pastörüze sütten süt mayalarken ısıtıcakmıyız,kaynatıcakmıyız?
hugo??
İyi geceler millet, mama sandalyesi alan var mı? Epey araştırdım da terletmeyen kılıf arıyorum ama çoğu silinebilir kumaştan olduğu için terletecek cinsten. Chicco düşünüyordum ama bu yazı korkuttu beni ABD ve Kanada’da geri çağrılan mama sandalyeleri Siz hangi markası aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?
selam kızlar yardım devam sütü ile yoğurt yapıyorum ama sulu oluyor sanki.Tam kıvamı nasıl olur onu da tam bilmiyorum ama oğluma tattırmak istiyorum. Siz yoğurtlarınızı nasıl yapıyorsunuz.Birde ben daha ek gıdaya hiç başlamadım neler versem kararsızım çorba ve kahvaltı için erken olur mu?Deneyimlerimizi paylaşırsak çok sevinirim.
ya bu drları anlamak çok güç bana bebe bisküvisi verme evde kendin yap dedi tarifi nerde bulabilirim dedim bi kitap önerdi içinde bi sürü bebek yemeği tarifi var diye gittim 28tl bayıldım içinde tarif marif yok bi 2 tane gerisi bebek nasıl büyütülürle ilgili şeyler.. hayır anlamıyorum çok mu zordu tarifi vermek
selam kızlar yardım devam sütü ile yoğurt yapıyorum ama sulu oluyor sanki.Tam kıvamı nasıl olur onu da tam bilmiyorum ama oğluma tattırmak istiyorum. Siz yoğurtlarınızı nasıl yapıyorsunuz.Birde ben daha ek gıdaya hiç başlamadım neler versem kararsızım çorba ve kahvaltı için erken olur mu?Deneyimlerimizi paylaşırsak çok sevinirim.
merhaba tesadüfen gördüm onlıne takipte ve yardımcı olmak istedim.
bizede geeçn ay dr. umuz mamadan yap yoğurdu demişti ve bir ay dır mamadan yapıyorum yoğurdu.
mama su ile yapıldığı için ve yoğurdu da mama dan yaptığımız için biraz cıvık oluyor.
örneğin 90 cc üç kaşık mama atıyorsan bunu 4 kaşık yapıp yoğurdu mayala yoğurdu da bi yemek kaşığı yapabilirsin.kalıp gibi oluyor.
dr. umuz mamayı yada mayayı fazla koyabilirsin demişti
ayrıca son bikaç gündür probiyotikli yoğurt ile yapıyorum üstü bi kaymak tutuyor ki sormayın muhteşem oluyor.
sabah 9 da meyve püresi
16 :00 da yoğurt
19:00 da ise sütlü pirinçli kaşık maması vermemi söyledi.uyguluyorum
onun öncesi ıhlamurla bebe bisküvisini karıştırıp veriyordum.onu verme kes dedi.
bu arada çorba ve kahvaltı demişsiniz ben atlamışım kusura bakmayın.bebeğiniz kaç aylık şu anda bilmiyorum ama kahvaltı değilde çorba olabilir.ayrıca yemeklerin suyundan da azar azar tattırabilirsiniz kaşık maması öneririm yutma ve çiğneme refleksinin gelişmesi için.
canim benim porselen bi kasem var hep onda yapiyorum yedigini biliyim diye ben devam sutunu 180 yapiyorum 160-170 iciyor, sutlu pirincliyide devam sutu katiyorum 170 hazirliyim kivam buluyorum kalan sutude iciriyorum oyle ayarliyorumOldu olasi boyle kizim burda bebegi 6 saat uyuyan vardi yani benim kiz tas catlasin gunduz 3 saat yatar coktahareketli yaramazlik bile yapiyo nerdeyse.kucuk bi tahta besik al koy icine salla biraz elini sik uyur.4 saatte bir kac ml veriyosun.acaba ben ek gidayimi abartiyorum miktar olarak ne kadar veriyosun mesela kasik mamalari 125 ml. Ben onun yarisini veririm.sutlu pirinciliyi ne kadar verirsin veya yogurt?
normal yogurt kivaminda olmazmis ben hic yapmadim dr bana devam sutuyle yap dedi sulu olur dedi ordan biliyorum, ben hamileyken kova kova yogurt yiyodum kizimda cok seviyor ben normal yogurda bebe biskuvisi ve meyveyle tatlandirip veriyorum yiyorselam kızlar yardım devam sütü ile yoğurt yapıyorum ama sulu oluyor sanki.Tam kıvamı nasıl olur onu da tam bilmiyorum ama oğluma tattırmak istiyorum. Siz yoğurtlarınızı nasıl yapıyorsunuz.Birde ben daha ek gıdaya hiç başlamadım neler versem kararsızım çorba ve kahvaltı için erken olur mu?Deneyimlerimizi paylaşırsak çok sevinirim.
ooo cingene salincagi anneme gidince orda boru var kuruyor annem bayiliyor evde zor kiradayim tavan asma tavan iner asagi diye denemedim hic, park yatagi salliyorum ama uyandimi uyutmak bi daha cok zor gunduz istersen 3 saat salla uyumaz 20dk yarim saat uyur 2 defa tamam ama sonra viz viz durmazsalıncak beşik al sallada salla bak nasıl uyuyo yaramaz
annem kurdu çingen salıncağını orda çok rahat ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?