2012 Şubat Anneleri

Oldu olasi boyle kizim burda bebegi 6 saat uyuyan vardi yani benim kiz tas catlasin gunduz 3 saat yatar coktahareketli yaramazlik bile yapiyo nerdeyse.kucuk bi tahta besik al koy icine salla biraz elini sik uyur.4 saatte bir kac ml veriyosun.acaba ben ek gidayimi abartiyorum miktar olarak ne kadar veriyosun mesela kasik mamalari 125 ml. Ben onun yarisini veririm.sutlu pirinciliyi ne kadar verirsin veya yogurt?

aman maasallah hepimizin bebegi boyle olsa istahsiz cocuk cok zor

kızlar merhaba,
oğlum emmeyi iyice azalttı 1-2dk ancak emiyo, devam sütü kullanayım diyorum sizler hangi marka kullanıyosunuz milupa hariç?
dr.umuz marka vermiyo çünkü
ben bebelac 1 kullaniyorum tadini seviyor

Masallah tosuncukmus benim kiz 6500 felandir max 7 olmustur bir ihtimal oyle istahli deil hepsinin bunyasi farkli demekki napalim.her markette varmi bu ekmek alim bende
Bircok markette var cicibebe biskuvi reyonlarinda oluyor, bende denemedim hic, az once pirinc hasladim ezdim pirincleri icine biraz yogurt koydum yemedi kasik mamasi yaptim ustunede devam sutu ile tamamladim simdi salliyorum, simdiden cok secicu bu kiz, dondurmaya bayiliyor ama gormesin gozunu 1 sn bile ayirmiyor sapur supur yiyor

selam kızlar yardım devam sütü ile yoğurt yapıyorum ama sulu oluyor sanki.Tam kıvamı nasıl olur onu da tam bilmiyorum ama oğluma tattırmak istiyorum. Siz yoğurtlarınızı nasıl yapıyorsunuz.Birde ben daha ek gıdaya hiç başlamadım neler versem kararsızım çorba ve kahvaltı için erken olur mu?Deneyimlerimizi paylaşırsak çok sevinirim.

ya bu drları anlamak çok güç bana bebe bisküvisi verme evde kendin yap dedi tarifi nerde bulabilirim dedim bi kitap önerdi içinde bi sürü bebek yemeği tarifi var diye gittim 28tl bayıldım içinde tarif marif yok bi 2 tane gerisi bebek nasıl büyütülürle ilgili şeyler.. hayır anlamıyorum çok mu zordu tarifi vermek

maşallah ne güzel besliyosun bebeğini
bende kahvaltıya başlıcam ve senin verdiğin kahvaltıyı çok beyendim
ceviz koyuyosunya kuvvetli gelmiyo değilmi bebişe
ceviz çok faydalı

tatlım senin bücürük tatlıya meyveye alışmış benimkide öyle meyveli olaan herşeyi daha bi iştahlı yer
sebze çorbasını filan sevmiyo hele ilk verdiğimde vuruyo bana istemiyomuş
bende konuşa konuşa bazen oyuncakla filan dikkatini dağıtıp öyle yediriyorum

salıncak beşik al sallada salla bak nasıl uyuyo yaramaz
annem kurdu çingen salıncağını orda çok rahat ediyoruz

yerim ben o tosuncuğu
benimki malesef zayıftı
ek gıdaya geçtik az topladı
bak şimdi yedirdiklerimi yazayımda azmı değilmi bir söyleyiver bana
sabah 10 gibi emziriyorum 12 de 180 ml formül süt 14 gibi emziriyorum 16 da 1 şeftali veya armut olabilir püre yapıp hazırladığım aptamil tahıllı kaşık mamasına ekleyip yediriyorum 18 gibi emer saat 9 gibi sebze çorbası veya muhallebi veriyorum veya anne sütünde cicibebeyi ezip veriyorum 11 gibi emer ardından 150 ml formül süt içer ve uyur sabaha karşı 4 gibi uyanır emer saat 8 gibi yine emer
böyle ritüelimiz
bugün sebze çorbası yaptım patates kabak bezelye pirinç ve çok tavuk göğsü ekledim akşama onu yiyecek azda zeytinyağı eklicem

bende alayım bari benim oğlan zayıf yaa
nasıl hazırlıyosun ekmeği biraz anlatırmısın canım

valla tatlım ssüt işini bende anlamadım yaptım yoğurt ama benim oğlan kustu devamlı geğirip geğirip kustu yoğurt vermiyorum şimdilik 6. ayı doldursun bidaha denicem

biz baby max aldık fakat biraz erken olduğu içindaha kullanmadık.ben beğendim terletmez kılıfı kumaş değil.

devam sütüyle keçi sütüyle filan yapılan yoğurtlar sulu oluyomuş canım tam tutmuyomuş

birinin dediğini diğeri tutmuyo aynı hastanede eski doktorumuz ısrarla aptamil mama dedi durdu
diğeri ek gıdaya geçelim dedi

merhaba tesadüfen gördüm onlıne takipte ve yardımcı olmak istedim.

bizede geeçn ay dr. umuz mamadan yap yoğurdu demişti ve bir ay dır mamadan yapıyorum yoğurdu.

mama su ile yapıldığı için ve yoğurdu da mama dan yaptığımız için biraz cıvık oluyor.

örneğin 90 cc üç kaşık mama atıyorsan bunu 4 kaşık yapıp yoğurdu mayala yoğurdu da bi yemek kaşığı yapabilirsin.kalıp gibi oluyor.
dr. umuz mamayı yada mayayı fazla koyabilirsin demişti

ayrıca son bikaç gündür probiyotikli yoğurt ile yapıyorum üstü bi kaymak tutuyor ki sormayın muhteşem oluyor.

sabah 9 da meyve püresi

16 :00 da yoğurt

19:00 da ise sütlü pirinçli kaşık maması vermemi söyledi.uyguluyorum

onun öncesi ıhlamurla bebe bisküvisini karıştırıp veriyordum.onu verme kes dedi.

bu arada çorba ve kahvaltı demişsiniz ben atlamışım kusura bakmayın.bebeğiniz kaç aylık şu anda bilmiyorum ama kahvaltı değilde çorba olabilir.ayrıca yemeklerin suyundan da azar azar tattırabilirsiniz kaşık maması öneririm yutma ve çiğneme refleksinin gelişmesi için.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım 12 gün sonra 6 aylık olacak bende kaşık maması düşünüyorum.Çok karışık geliyor bana bunlar:)

canim benim porselen bi kasem var hep onda yapiyorum yedigini biliyim diye ben devam sutunu 180 yapiyorum 160-170 iciyor, sutlu pirincliyide devam sutu katiyorum 170 hazirliyim kivam buluyorum kalan sutude iciriyorum oyle ayarliyorum

normal yogurt kivaminda olmazmis ben hic yapmadim dr bana devam sutuyle yap dedi sulu olur dedi ordan biliyorum, ben hamileyken kova kova yogurt yiyodum kizimda cok seviyor ben normal yogurda bebe biskuvisi ve meyveyle tatlandirip veriyorum yiyor
salıncak beşik al sallada salla bak nasıl uyuyo yaramaz
annem kurdu çingen salıncağını orda çok rahat ediyoruz
ooo cingene salincagi anneme gidince orda boru var kuruyor annem bayiliyor evde zor kiradayim tavan asma tavan iner asagi diye denemedim hic, park yatagi salliyorum ama uyandimi uyutmak bi daha cok zor gunduz istersen 3 saat salla uyumaz 20dk yarim saat uyur 2 defa tamam ama sonra viz viz durmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…