- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.121
teşekkür ederim canım 12 gün sonra 6 aylık olacak bende kaşık maması düşünüyorum.Çok karışık geliyor bana bunlar:)
bende alayım bari benim oğlan zayıf yaa
nasıl hazırlıyosun ekmeği biraz anlatırmısın canım
tatlım çok basit, 1 tane bebek ekmeğini kaseye koy, üzerine biraz süt veya suyla ıslat veya elinle ufalayadabilirsin. zaten yumuşacık oluyor, mamaları hazrlarken kendini sıkmana gerek yok, annelik iç güdülerinle bebeğinin damak tadına göre içine birşeyler ekleyebilirsin. geçen gün kahvaltıda domatesin suyunu bu ekmeğin üzerine döktüm, içine yarım yumurta sarısı verdim , aldım kucağıma civciv besler gibi elimle yedirdim çooooook hoşuna gitti
kızlar kaşık maması deneyimleyenler milupa, hero baby ve bebelac kaşık mamalarını farklarını anlatır mısınız.
oturdugumuz yerde en yakın bim vardı ve hero baby aldım. onu da yiyor ancak şu an alt katımıza migros açıldı. üç marka da var.
ayrıca hangi kaşık maması. ben bilmiyorum neden ama pirinçli almadım özellikle. irmikli, sütlü almıştım tatlı oldugu için yiyor.
milupanın tahıllıları nasıl onlarda mı tatlı, besin degeri olarak onlar daha iyi sanırım. değiştirceğim.
şbir de saatlere göre mesela öğlen pirinçli, akşam tahıllı gibi bir düzen düşünüyor mjsunuz
yardımlarınız için teşekkürler
[B]bu drların mama konusundaki israrını anlamış değilim yoğurdu bile devam sütünden mayalayın diyen dra şaşarım bu benim fikrim tabi mamaya karşı değilima ama herşeyide mamadan yapmak nedir yahu keçi sütüde gayet güzel bi alternatif ayrıca yapıldıktan sonra yarım saatte tüketilmesi gereken bişeyden nasıl uzun süreli tüketim besini olan yoğurt mayalayın diyebiliyorlar anlamadım..
keçi sütünden mayalıyorum ve taş gibi oluyo onunda besinini alsın bence.. tabi bu tercih meselesi sadece yönlendiren drlara kızıyorum.. [/B]
Merhaba bediha_; çok sık giremiyorum foruma ama sorunu görünce yazmadan edemedim. Benim ağabeyimin eşi Zonguldak- Ereğli li. Babası ve ağabeyi de demir çelikte çalışıyordu bildiğim kadarıyla. Ben de gidip görme fırsatı bulmuştum. Çok güzel şirin bir sahil kasabası gibi... Yazın çok hareketli, festivaller, konserler... Fakat iş Erdemir'e gelince, eşin ne gibi bir departmanda çalışıyor bilmiyorum ama çok zor demir-çelik fabrikasında çalışmak. Yıpranma payı çok yüksek. Hakkınızda hayırlısı olsun... :)
Onlar besleyici olsun diyolar bizler nasil buyuduk bu kadarda olmaz bende karsiyim ve bazi seeri uygulamiyorum, keci sutu ishal yapmadimi?[B]bu drların mama konusundaki israrını anlamış değilim yoğurdu bile devam sütünden mayalayın diyen dra şaşarım bu benim fikrim tabi mamaya karşı değilima ama herşeyide mamadan yapmak nedir yahu keçi sütüde gayet güzel bi alternatif ayrıca yapıldıktan sonra yarım saatte tüketilmesi gereken bişeyden nasıl uzun süreli tüketim besini olan yoğurt mayalayın diyebiliyorlar anlamadım..
keçi sütünden mayalıyorum ve taş gibi oluyo onunda besinini alsın bence.. tabi bu tercih meselesi sadece yönlendiren drlara kızıyorum.. [/B]
öncel,kle teşekkür ederim soruma yanır verdiğin için.eşim mühendis ..kendisi şuanda da demir çelik sektöründe...yıpratıcı bi iş ama doğduğum büyüdüğüm şehirden ayrılmak hiç istemiyorum bebeğim ailemle büyüsün istiyorum.bizimle birlikte eşimin annesi de gelecekmiş hepbirlikte yaşayacakmışız..bakalım neler olacak oooof of[/QUOTE
O halde aynı şeyleri yaşıyor sayılırız. Ben de 4 ay evvel tayin dolayısıyla küçük bir ilçeye geldim. Bebeği emanet edebilmek için de kayınvalidemi aldık yanımıza...
Eşin halihazırda bu işle meşgul ise, bulunduğun yerin tadını çıkarmaya bak canım. Bu arada benim yaşadığım yer ile Ereğli'yi mukayese bile etmiyorum düşün... Ereğli candır!
Onlar besleyici olsun diyolar bizler nasil buyuduk bu kadarda olmaz bende karsiyim ve bazi seeri uygulamiyorum, keci sutu ishal yapmadimi?
Kizlar yaaa bu tahilli mama dediginiz tam olarak nedir ben esimden istedim hero baby sutlu balli irmikli toz bisey getirmis kutuda dogrumu acabakullananlar?????
Merhaba hemsire63; öncelikle tebrik ediyorum. Allah her iki bebeğini de sağlıkla büyütsün.
İrmikli, pirinçli vs. mamalar tahıllı grubunda Bende sütlü-muzlu-pirinçlisi vardı galiba. Ah ah kızım kaşık görünce nasıl kilitliyor ağzını bilsen. Tövbe billah yediremiyorum. Halbuki ne özendim de meyve püreleri, kaşık mamaları aldım ama nafile...
hemşire63 gebeliğinin son aylarında meme uçlarınla oyna canım, son günlerde süt inmesini sağla. ben sezeryan oldum. süt geç indi. emziremeyeceğim diye çok ağladım ilk günler. bebek aç kaldı. mama verdi. biberonun başına alıştı, meme ucunu çıkarmak için uğraşmadı, biz de kaşığa döndük, çok zorladık onu günlerce. silikon meme uçları var, memeye onu takıp, şırınga ile mama döktük, o da memeden geliyor zanneti. gerçi sen bu yöntemlerin hepsini eminim denemiştirsin. b.r de meme meme başı çıksın diye şırınganın başını kesip çektiriyorsun. bunu da biliyor olabilirsin belki. gecen de bi arkadas sezeryan oldu. sütü hemen inmiş, meme başıyla çok oynamıştım son zamanlarda dedi.
emzirmek bir anne için inanılmaz bir duygu. berfin ve sen inşallah bu duyguyu 2. bebelerde yaşarsınız. ancak benimki emmemek için türlü bahaneler üretiyor. memeye yaklaşğında alıyor resmen. geceleri emiyor sineminki gibi.
şu aralar gece uykusu yok bana. sürekli uyanıyor. sizde de böyle mi. sıcaktan mı acaba doymadığından mı, sütüm de yok gibi. yalancı meme gibi oyalanıyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?