2012 Şubat Anneleri

teşekkür ederim canım 12 gün sonra 6 aylık olacak bende kaşık maması düşünüyorum.Çok karışık geliyor bana bunlar:)

haklısın baya karışık :) kaşık mamasını serelac ı tavsiye edebilirim.aptamil inki de güzel fakat bizimkiler beğenmedi.serelac ı beğendiler.

holle kesinlikle tavsiye etmiyorum ağızlarına aldıkları anda yüzlerini ekşittiler tüksinir gibi.

ama türkiye de bebelac ın kaşık maması varsa tavsiye ederim ama hiç denemedim.

birde yoğurt verebilirsin meyve püresi ile.ben bazen saatlerine yetişemiyorum bebişler uyuyor oluyor o zaman öğlen 14:00 yada 16:00 gibi karıştırıyorum meyve püresi ile yaptığım yoğurdu öyle veriyorum.bayıla bayıla yiyorlar bir kaşığı çekiyorlar birbirlerinin ağızlarından :):):)

benim bebeklerimde 5 aylıklar

bende alayım bari benim oğlan zayıf yaa
nasıl hazırlıyosun ekmeği biraz anlatırmısın canım

tatlım çok basit, 1 tane bebek ekmeğini kaseye koy, üzerine biraz süt veya suyla ıslat veya elinle ufalayadabilirsin. zaten yumuşacık oluyor, mamaları hazrlarken kendini sıkmana gerek yok, annelik iç güdülerinle bebeğinin damak tadına göre içine birşeyler ekleyebilirsin. geçen gün kahvaltıda domatesin suyunu bu ekmeğin üzerine döktüm, içine yarım yumurta sarısı verdim , aldım kucağıma civciv besler gibi elimle yedirdim çooooook hoşuna gitti

bende alıcam bugün

kızlar kaşık maması deneyimleyenler milupa, hero baby ve bebelac kaşık mamalarını farklarını anlatır mısınız.

oturdugumuz yerde en yakın bim vardı ve hero baby aldım. onu da yiyor ancak şu an alt katımıza migros açıldı. üç marka da var.

ayrıca hangi kaşık maması. ben bilmiyorum neden ama pirinçli almadım özellikle. irmikli, sütlü almıştım tatlı oldugu için yiyor.

milupanın tahıllıları nasıl onlarda mı tatlı, besin degeri olarak onlar daha iyi sanırım. değiştirceğim.

şbir de saatlere göre mesela öğlen pirinçli, akşam tahıllı gibi bir düzen düşünüyor mjsunuz

yardımlarınız için teşekkürler

ben herobaby nin bisküvisini kullanmıştım.bebişlerim çok beğenmişlerdi.fakat doktorumuz kesince kaşık mamasını önerdi.kaşık mamasına başladık.

tat olarak söylemek gerekirse holle organik fakat tatsız , milupa tatlı güzel ama çok tatlı diye oğlan pek yemedi kız yedi ama istenilen miktarda değil ,serelac nestle nin ürünü pirinç tadını veriyor ve az şekerli bebişler afiyetle yiyiyor.

ama bebelac bulursam kesinlikle kullanırım henüz denemedim.mama olarakta bebelac kullanıyoruz.

öncelikle pirinçli başlanmalı diye biliyorum.pirinçli mama olmazsa pirinç unlu muhallebi olabilir.
sanırım irmik 6. aydan sonra başlanmalı.sizin bebekte 6. aylık olmalı.bazı doktorlar da 1 yaşından önce tahıllı gıdalar verilmemeli diyor.bazı hastalıklara davetiye çıkaıyormuş.çölyak vs. gibi

milupayı tavsiye ederim hem ölçeği de uygun tatlı ürün arıyorsan.
onun dışında düzen sormuşsun bildiğim kadarı ile 2 çay bardağını geçmemeli ek gıda.

sabah 9 meyve püresi
16:00 yoğurt
19:00 kaşık maması veriyorum

doktorumuzun söylediği saat ve beslenme şekli bu.bakalım bu ay gittiğimizde doktorumuz menümüze hangi gıdayı ekleyecek.

Son düzenleme:
[B]bu drların mama konusundaki israrını anlamış değilim yoğurdu bile devam sütünden mayalayın diyen dra şaşarım bu benim fikrim tabi mamaya karşı değilima ama herşeyide mamadan yapmak nedir yahu keçi sütüde gayet güzel bi alternatif ayrıca yapıldıktan sonra yarım saatte tüketilmesi gereken bişeyden nasıl uzun süreli tüketim besini olan yoğurt mayalayın diyebiliyorlar anlamadım..

keçi sütünden mayalıyorum ve taş gibi oluyo onunda besini
ni alsın bence.. tabi bu tercih meselesi sadece yönlendiren drlara kızıyorum..
[/B]

Son düzenleme:

bende keçi sütünü merak ediyodum
sen keçi sütündenmi yapıyosun canım nasıl oluyo iyimi
keçi sütü markette kutuda satılan keçi sütümü
sanırım kay markaydı

öncel,kle teşekkür ederim soruma yanır verdiğin için.eşim mühendis ..kendisi şuanda da demir çelik sektöründe...yıpratıcı bi iş ama doğduğum büyüdüğüm şehirden ayrılmak hiç istemiyorum bebeğim ailemle büyüsün istiyorum.bizimle birlikte eşimin annesi de gelecekmiş hepbirlikte yaşayacakmışız..bakalım neler olacak oooof of

Onlar besleyici olsun diyolar bizler nasil buyuduk bu kadarda olmaz bende karsiyim ve bazi seeri uygulamiyorum, keci sutu ishal yapmadimi?

Onlar besleyici olsun diyolar bizler nasil buyuduk bu kadarda olmaz bende karsiyim ve bazi seeri uygulamiyorum, keci sutu ishal yapmadimi?

ne zamandır söyl,cem söylicem diyorum hep unutuyorum
prematüre bebekler normal bebeklere göre daha hassas ve bbiraz gelişimi geriden oluyo
sadece anne sütüyle beslenen prematürelere annenin sütü yetse bile doktorlar ek gıdaya erken başlatıyorlar veya mamada veriyorlarki kilosu iyi olsun diye
kilo alarak aradaki açığı kapatıyorlarmış canım
yani sen erkenden başladınya kaşık mamasına filan çok iyi yaptın canım

Kizlar yaaa bu tahilli mama dediginiz tam olarak nedir ben esimden istedim hero baby sutlu balli irmikli toz bisey getirmis kutuda dogrumu acabakullananlar?????

Merhaba hemsire63; öncelikle tebrik ediyorum. Allah her iki bebeğini de sağlıkla büyütsün.
İrmikli, pirinçli vs. mamalar tahıllı grubunda Bende sütlü-muzlu-pirinçlisi vardı galiba. Ah ah kızım kaşık görünce nasıl kilitliyor ağzını bilsen. Tövbe billah yediremiyorum. Halbuki ne özendim de meyve püreleri, kaşık mamaları aldım ama nafile...

Hmm tesekkur ederim canim kullandim zaten verdim az once benim kizdada istah yokhic emmemesinden pay bic zaten ama aciktikca yer diyorum artik napim.

hemşire63 gebeliğinin son aylarında meme uçlarınla oyna canım, son günlerde süt inmesini sağla. ben sezeryan oldum. süt geç indi. emziremeyeceğim diye çok ağladım ilk günler. bebek aç kaldı. mama verdi. biberonun başına alıştı, meme ucunu çıkarmak için uğraşmadı, biz de kaşığa döndük, çok zorladık onu günlerce. silikon meme uçları var, memeye onu takıp, şırınga ile mama döktük, o da memeden geliyor zanneti. gerçi sen bu yöntemlerin hepsini eminim denemiştirsin. b.r de meme meme başı çıksın diye şırınganın başını kesip çektiriyorsun. bunu da biliyor olabilirsin belki. gecen de bi arkadas sezeryan oldu. sütü hemen inmiş, meme başıyla çok oynamıştım son zamanlarda dedi.

emzirmek bir anne için inanılmaz bir duygu. berfin ve sen inşallah bu duyguyu 2. bebelerde yaşarsınız. ancak benimki emmemek için türlü bahaneler üretiyor. memeye yaklaşğında alıyor resmen. geceleri emiyor sineminki gibi.

şu aralar gece uykusu yok bana. sürekli uyanıyor. sizde de böyle mi. sıcaktan mı acaba doymadığından mı, sütüm de yok gibi. yalancı meme gibi oyalanıyor işte.

Ah ah neler yapmadimki bir hafta sonra sutum geldi.ama sutle ilgili deildisorun benim kiz emmedi hic oldugugunden beri memeye yaklastirinca aglamaya basliyodu ben o enjektorle dediginin hazirini aldim 62 tl denedim cikti biraz ucuda kizim hic tutmadi silikonla verdim bir ay kadar yarim yamalak oyle tuttu sonra onuda birakti benim moralim cok bozuldu cok agladim sutumde azaldi.memeye seker mi surmedim.emmeye calisirken mamami aktarmadim kenardan.sarilik omasin diye mamayi kasikla vermistik bir hafta ama nafile mamayi tutmadi sanki emme refleksi olmayan bebekler gibi diyodum baslarda 40 haftalik dogdu halbuki.ne bilim buda benim imtihanim galiba sonra pes ettim.ama dedigini uygulicam bu hamileligimde oncede yapiyodumda cok ustunde durmadim masaj onemli insallah emzirmek banada nasip olur.inanirmisin mama kadar eziyet bisey yok evden cikasim gelmiyo kocaman canta hazirliyorum artik hamileyim tasiyamiyorum bile Allah kimseye yasatmasin ugrasmasi bi dert anne sutundenmahrum kaldi bi dert.

bediha_ canım sen bu ereğli konusunu düşünsen de düşünmesen de herşey olacağına varıyor, o yuzden şimdiden kendini germe sütün azalmasın.

ben izmirde doğup büyüdüm ama 7 yıldır başka yerlerdeyim. herkes ailesi ile yaşamak ister ama işte hayat istenilen gibi olmuyor.

ereğli ile ilgili ben de hep güzel şeyler duydum. iyi yönlerini düşün. sahil kasabası, denizin olduğu yerler ve insanları iyidir. seneye yaza eşin ve çocuğunla sahilde gezersin.

ereğli de işçiler mühendislerden daha çok kazandıgı için halkı da zengindir, paranın oldugu yerde insanlar daha medeni olur diye düşünüyorum ve istediklerini bulursun.

büyük bir fabrika oldugu gibi senin gibi gurbette olan ve seninle aynı duyguları paylaşan çok kişi oldugu için yanlız kalmazsın hemen içlerine alırlar seni ve böyle yerlerde ömrün boıyunca görüşeceğin sıkı dostluklar kurulur. aile gibi olursun

bu tür fabrikaların lojmanları olur, eğer böyle bir imkanınız varsa hemen lojmana geçersiniz, para biriktirirsiniz ve en güzeli lojmanda çocuk büyütmek gibisi yok çok sosyal olurlar ve lojmanda olursan kayınvalidene gerek de olmaz. lojmanda memur eşleri çocugına bakarlar. lojman içinde belki okul bile olur, sanırım öğretmensin.

tek sorun kayınvalide. seninle yaşamak zorunda ise; çocuğuma bakıyorr diye katlanacaksın.eğer kendi evi düzeni varsa yaşlılar yer değişikliğinden pek hoşlanmaz. eşini de ikna et, ben bakıcı bulurum de. gelmezse daha mutlu olacagını söyle. ama tek çocuksa eşin diyecek bişey yok.

dayanma gücün olmadıgında bizleri düşün. komagene galiba ailesinden saatlerce uzakta muştaydı. biri vardı ağrıdaydı. benim yaşadıgım yer çok kısıtlı, insanları yabancılardan pek hoşlanmayan birbirlerinin dedikodusunu yapmaya bayılan kişiler, gezilecek hiç bir yer yok. alışveriş yeri yok. her hafta sonu şehir dışına çıkmak zorunda kalıyoruz, bir sürü yol gidiyoruz. denizin oldugu yer rahatlık verir.

son karar yine eşinin galiba ama gidersen de moralin bozulmasının bir kaç ayda inan çok seveceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…