- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.141
selam millet napıyosunuz bakiyim
dün gece saros açıklarında deprem oldu
öncümüdür diye korktuk
Gunaydin bayanlar,ne zamandır söyl,cem söylicem diyorum hep unutuyorum
prematüre bebekler normal bebeklere göre daha hassas ve bbiraz gelişimi geriden oluyo
sadece anne sütüyle beslenen prematürelere annenin sütü yetse bile doktorlar ek gıdaya erken başlatıyorlar veya mamada veriyorlarki kilosu iyi olsun diye
kilo alarak aradaki açığı kapatıyorlarmış canım
yani sen erkenden başladınya kaşık mamasına filan çok iyi yaptın canım
arkadaslar uzmanların görüşü önemli tabi ama berfinin dediği gibi siz bildiğinizi yapın uzman görüşleri sıkıntıya sokmaktan başka birşey yapmıyor. kimbilir kendi çocukları nasıl büyüyor.
ben hamileyken hiç öyle haftada 2 gun balık, süt yoğurt yemedim. balık hapı kullandım. bir arkadasım gebe, eşimde takipli. birlikte hastaneye gittik. şunu yicen, bunu yicen anlatıyor. biz hamilelikte mc donalds, burger yerdik. anaaaa dedim bizim adama bak millete ne anlatıyor, bana hiç dikkat etmiyor. dır dır edince de sen bilmiyor musun colanın zararlı oldugunu diyor. gebelikte çay içmek sakıncalı diyorlar ben çalıştıgım için gündüzleri iş yerinde akşamları evde hep içtim. hasta eşime sorsa azalt der. ama araştırmalarda günde 20 çay bardağı içen de demir eksikliği oluyormuş. akşamları bi çay yap da içelim derdi.
sayesinde çatlak kremim iyiydi, adamın hakkını yemeğim.
İyidir hugo.yabenim karnimda catlaklar varya hep kan oturmustu pihtilasmis oda siyah siyah cizgi olmustu.kimyasal peling diyebisey varmis doktorum dedi budogumdan snra seni yonlendiririm diye.deriyi soyuyomus kabuk kabuk kendi derisi kaliyomus gecer dedi lekelerin duyan oldumu hic bi fikrin varmi??
çok şükür ben de hiç çatlak olmadı. bi krem kullandım ondan mı yapısal mı anlamadım. ancak ailemde kilo alıp vermeden kaynaklı çatlağı var hepsinde. kiloda kalmadı, göbek var, olacak o kadar. saç dökülemesi de geçici bir durum.
benim sorunum dişlerim. gebeliği ve emzirme sürecinde hiç yoğurt falan yemedim, süt içmedim. dişlerimin yapısı zaten inceydi. epey inceldi, erken yaşta kaybederim
Gunaydin bayanlar,
Evet aynen oyle dogru, dr normalde gecen ay kontrolde 5 ay 21 gun ama duzeltilmis yasi 3 ay 21 gun demisti bu ayda 6 ay duzeltilmis 4 ay dicek kg boyu bas cevresi yasitlariyla ayni fakat gelisim geride mesela yeni donmeye basladi bunun gibi 2 yasina kadar boyle bazende yasina kadar kapatirmis bakicaz, beni dusunduren ilk dogum gunumuzu kutlarken dogdugumuz
gunkutlucaz ama o zaman 10 aylik olmus olucak 2 ay sonra yasina giricek, drkuvozde mama verdi burundan hep cikincada hep mama devam etti toparlasin diye 1.900gr dogmustu portakal kadar surati vardi herkes dokunmaya korkuyodu elleri seffafti sukur bugunlere geldik, dr prematureler huysuz bakimi daha zor olur diyordu zaten benim ikincide olursa boyle erken olucak olucak korkuyorum yapmaya valla dusunmeye bile korkuyorum:) ben kasik mamasina mayista ufak ufak basladim dr gore 2 aylikken baslamisim demekki ama devam sutunun aldigi miktara cok dikkat ediyorum kalan kismi boluyorum ek gidaya meme olmadigindan
bende keçi sütünü merak ediyodum
sen keçi sütündenmi yapıyosun canım nasıl oluyo iyimi
keçi sütü markette kutuda satılan keçi sütümü
sanırım kay markaydı
Onlar besleyici olsun diyolar bizler nasil buyuduk bu kadarda olmaz bende karsiyim ve bazi seeri uygulamiyorum, keci sutu ishal yapmadimi?
ne zamandır söyl,cem söylicem diyorum hep unutuyorum
prematüre bebekler normal bebeklere göre daha hassas ve bbiraz gelişimi geriden oluyo
sadece anne sütüyle beslenen prematürelere annenin sütü yetse bile doktorlar ek gıdaya erken başlatıyorlar veya mamada veriyorlarki kilosu iyi olsun diye
kilo alarak aradaki açığı kapatıyorlarmış canım
yani sen erkenden başladınya kaşık mamasına filan çok iyi yaptın canım
Kızlar Merhaba daha önce size yazdımmı bilemiorum ama kendimi anlatayım ;
Ben 5 yıllık evliyim evliliğimin 2 senesinde hamile kaldım sonra anembiyonik tehşisi kondu ve krtaj oldum 3 ay sonra tekrar doğal gebelik yaşadım ondada boş kese idi ve oda kürtajla sonlandı.sonra acaba sorun ne dio doktora gittik ve doktor spermiyogram istedi eşimin spermiyogramı 2,000 milyon çıktı fakat % 90 ölü ve hareketsiz doktor şok oldu hmen tüpe yönlendirdi ve Prf.Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafında tüp bebek denedim 21 yumurtadan 18 döllendi 11 son güne kaldı 2 transfer edildi diğerlei dondurulcak kalitede deildi.Neyse sonra bekle bekle ve Kocaman bir NEGATİF
Sonra Pes etmedik ama ben acaba bendede sorun varmı die düşündüm ve kromozom testi yaptırdım ve sorun anlaşıldı 3 ve 17 kromozomlarda translokasyon çıktı dünya baıma yıkıldı.Hemen 2, tüp bebege başladık Genetiks hakan bet pgt yaptı yani kaliteli embriyoları ayırdı 2 tane çıktı ama malesef yine NEGATİF
Sonrasında doğal yolla gebelik elde edildi fakat ondada kalp atımı ve bebek yoktu boş kese denildi kürtaj oldum ...
Aradan 6 ay geçti yine cesaretimiz topladık ve 3, tüp denemeye başladık bu defa PGT yi VOLKAN BALTACI yaptı 2 tane kaliteli çıktı ama Malesef yine NEGATİF sonuç aldık ...
Vee dünya başımızı yıkıldı 3 tüp bebek 3 kürtaj ve kartlar full borç oldu ...Artık umudumuz bitmişti artık her yerim mosmordu ve denemeyecektim ...
Ve taaki 13 mayısa kdr regle olmadım ve israr testi yaptım ve pozitifti aman Allahımm ama ben yine boş gebelik die korkuodumm çünkü 3 defa başıma gelmişdi neyse beta ya baktırdım 46 çıktı ewet hamileydim ...eşime ertesi gün babalar gününde süpriz yaptım amaa kimse umutlu deildi...
doktora gittik keseyi gördük boşdu yine doktor bekleyelim 2 hafta dedi 8 haftada görünmesi lazım dedi görünmezse kürtajla alırız dedi ...
Allahım 2 hafta geçmiooo ve sonunda o gün geldiii ...Vajinal baktı Arda Lembet vee işde annesi Kuzucuk burda dedi ..
Allahımm hiçkırıklara boğuldumm kalp atışını dinlettii MUCİZEYDİİİİ ....
Şimdi 10+4 oldum ama korkuorum sizleri kendime yakın hissettigim için anlattım... Dualarınıza ihtiyacım var Allahım kimseyi ewlatsız bırakmasın inşallahhh
benimde karnım berbat halde çok çatlağım var son aya kadar hiçbirşey yoktu çatlaksız kurtulabileceğimi sanmıştım
ilk defa senden duyuyorum tatlım ama doktor dediyse doğrudur
ben karnımı gerdircem
hiç uğraşmıcam
evet keçi sütünden yapıyorum büyük marketlerdede var günlük keçi sütü diye inan çokta güzel tutuyo
yok ishal falan yapmadı yavaş yavaş alışsınlar bağışıklıkları o kadar güzel tutuyoki yoğurdu hiç bişey olmadı hatta uykusu düzene girdi daha önce anne sütümden mayalıyodum cıvık ve kesik kesik oluyodu
hugo seninkide erken doğmuştu değil mi? benimkide prematüre doğdu ama sadece anne sütüyle ayda 1700gr aldığı bile oldu dr hiç bişeye başlatmak istemedi zaten prematüre bebekler ekstra bi besine gerek kalmadan hızla açığı kapatıyolar5.ayına kadar oğlum sadece anne sütü aldı yavaştan ek gıdayı dr verme yeterli dediği halde ben başladım çünkü artık güvenmiyorum yaz geldi meyve püresinede yoğurdada suyada ihtiyacı var sonuçta açık kapatmak için değil ama bişeylere alışması için vermek gerekiyo ek gıda
Kizlar bu kahvalti icin su sekizli yuvarlak paketteki krem peynirdenmi veriyosunuz???
benimki prematüre değildi canım otuzyedinci haftadan itibaren olan doğumları normal sayıyorlar ama işte kırk haftalıkta değildi
bende burda sadece kipada keçisütü bulabilirim sanırım
bende keçi sütünden yapayım bari
yazdıkların beni ne kadar duygulandırdı bilemezsin, oğlumu kucağıma almadan önce yaşadıklarım bir bir geçti aklımdan. her pozitif sonucun arkasından mutluluk kutlamalr ardından gelen düşükler, dış gebelik gözyaşları ve bebek hasreti. eşimle 2,5 yıl önce evlendik, şimsi 6 aylık bir oğlumuz var. fakat oğlum 4. bebeğimiz. 1 dış gebelik 2 düşük yaşadım. tab bizimki hamile kalmak yada kalamamak değildi, bende kan pıhtılaşması rahatsızlığı çıktı,(3 kayıptan sonra anlaşıldı) son gebeliğimde 9 ay boyunca karnımdan iğne ve ilk 3 ay crinone vajinal jel uyguladım. sabahları alttan bu jeli yapıyordu, sonra karnımdan iğne, öğlen kan sulandırıcı eksta bir ilaç daha, diğer vitaminlerim derken çok şükür ki oğlumuzu kucağımıza aldık. seni yürekten anlıyorum. hastanden her seferinde karnı boş dönmek çok yıkıcı. senin için dua edicem arkaşım. Allah kucağına almayı nasip etsin, ama kendine çooooooooook dikkat et olur mu?
[FONT=Comic Sans MS]8li varmış ama ben denk gelmedim sürülmelik alıyorum ben labne peyniri ondan koyuyorum zaten labne yazanların hepsi aynı hemsirem
[/FONT]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?