- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.161
bediha_ canım sen bu ereğli konusunu düşünsen de düşünmesen de herşey olacağına varıyor, o yuzden şimdiden kendini germe sütün azalmasın.
ben izmirde doğup büyüdüm ama 7 yıldır başka yerlerdeyim. herkes ailesi ile yaşamak ister ama işte hayat istenilen gibi olmuyor.
ereğli ile ilgili ben de hep güzel şeyler duydum. iyi yönlerini düşün. sahil kasabası, denizin olduğu yerler ve insanları iyidir. seneye yaza eşin ve çocuğunla sahilde gezersin.
ereğli de işçiler mühendislerden daha çok kazandıgı için halkı da zengindir, paranın oldugu yerde insanlar daha medeni olur diye düşünüyorum ve istediklerini bulursun.
büyük bir fabrika oldugu gibi senin gibi gurbette olan ve seninle aynı duyguları paylaşan çok kişi oldugu için yanlız kalmazsın hemen içlerine alırlar seni ve böyle yerlerde ömrün boıyunca görüşeceğin sıkı dostluklar kurulur. aile gibi olursun
bu tür fabrikaların lojmanları olur, eğer böyle bir imkanınız varsa hemen lojmana geçersiniz, para biriktirirsiniz ve en güzeli lojmanda çocuk büyütmek gibisi yok çok sosyal olurlar ve lojmanda olursan kayınvalidene gerek de olmaz. lojmanda memur eşleri çocugına bakarlar. lojman içinde belki okul bile olur, sanırım öğretmensin.
tek sorun kayınvalide. seninle yaşamak zorunda ise; çocuğuma bakıyorr diye katlanacaksın.eğer kendi evi düzeni varsa yaşlılar yer değişikliğinden pek hoşlanmaz. eşini de ikna et, ben bakıcı bulurum de. gelmezse daha mutlu olacagını söyle. ama tek çocuksa eşin diyecek bişey yok.
dayanma gücün olmadıgında bizleri düşün. komagene galiba ailesinden saatlerce uzakta muştaydı. biri vardı ağrıdaydı. benim yaşadıgım yer çok kısıtlı, insanları yabancılardan pek hoşlanmayan birbirlerinin dedikodusunu yapmaya bayılan kişiler, gezilecek hiç bir yer yok. alışveriş yeri yok. her hafta sonu şehir dışına çıkmak zorunda kalıyoruz, bir sürü yol gidiyoruz. denizin oldugu yer rahatlık verir.
son karar yine eşinin galiba ama gidersen de moralin bozulmasının bir kaç ayda inan çok seveceksin.
Kızlar Merhaba daha önce size yazdımmı bilemiorum ama kendimi anlatayım ;
Ben 5 yıllık evliyim evliliğimin 2 senesinde hamile kaldım sonra anembiyonik tehşisi kondu ve krtaj oldum 3 ay sonra tekrar doğal gebelik yaşadım ondada boş kese idi ve oda kürtajla sonlandı.sonra acaba sorun ne dio doktora gittik ve doktor spermiyogram istedi eşimin spermiyogramı 2,000 milyon çıktı fakat % 90 ölü ve hareketsiz doktor şok oldu hmen tüpe yönlendirdi ve Prf.Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafında tüp bebek denedim 21 yumurtadan 18 döllendi 11 son güne kaldı 2 transfer edildi diğerlei dondurulcak kalitede deildi.Neyse sonra bekle bekle ve Kocaman bir NEGATİF
Sonra Pes etmedik ama ben acaba bendede sorun varmı die düşündüm ve kromozom testi yaptırdım ve sorun anlaşıldı 3 ve 17 kromozomlarda translokasyon çıktı dünya baıma yıkıldı.Hemen 2, tüp bebege başladık Genetiks hakan bet pgt yaptı yani kaliteli embriyoları ayırdı 2 tane çıktı ama malesef yine NEGATİF
Sonrasında doğal yolla gebelik elde edildi fakat ondada kalp atımı ve bebek yoktu boş kese denildi kürtaj oldum ...
Aradan 6 ay geçti yine cesaretimiz topladık ve 3, tüp denemeye başladık bu defa PGT yi VOLKAN BALTACI yaptı 2 tane kaliteli çıktı ama Malesef yine NEGATİF sonuç aldık ...
Vee dünya başımızı yıkıldı 3 tüp bebek 3 kürtaj ve kartlar full borç oldu ...Artık umudumuz bitmişti artık her yerim mosmordu ve denemeyecektim ...
Ve taaki 13 mayısa kdr regle olmadım ve israr testi yaptım ve pozitifti aman Allahımm ama ben yine boş gebelik die korkuodumm çünkü 3 defa başıma gelmişdi neyse beta ya baktırdım 46 çıktı ewet hamileydim ...eşime ertesi gün babalar gününde süpriz yaptım amaa kimse umutlu deildi...
doktora gittik keseyi gördük boşdu yine doktor bekleyelim 2 hafta dedi 8 haftada görünmesi lazım dedi görünmezse kürtajla alırız dedi ...
Allahım 2 hafta geçmiooo ve sonunda o gün geldiii ...Vajinal baktı Arda Lembet vee işde annesi Kuzucuk burda dedi ..
Allahımm hiçkırıklara boğuldumm kalp atışını dinlettii MUCİZEYDİİİİ ....
Şimdi 10+4 oldum ama korkuorum sizleri kendime yakın hissettigim için anlattım... Dualarınıza ihtiyacım var Allahım kimseyi ewlatsız bırakmasın inşallahhh
kızlar benim bebeğim gün içerisindeki uykuları yarım saat,1 saat en fazla iki saat ama 2-2.5 -3 saatte birde uykusu geliyor.mızmızlanıyor gözlerini falan ovuşturuyor anlıyorum ki uykusu gelmiş.yatağına koyuyorum ve dalıyor hemen ama çabucakta uyanıyor.sizinkilerde böylemi?
daha önceleri gün içinde uyumadığı saatler okadar uzun olurduki.sabahın köründe bi uyanırdı taa öğlene kadar uyumadığı olurdu.şimdi öyle değil.daha sık uykusu geliyor ..
dün ilk yoğurt mayalama denemem sonuç:berbat.çook ekşi ve sulu bi yopurt olmuş!acaba nerde yanlış yaptım!(
küçük mama kavanozlarında yaptım 125 gr lık,zaten içindeki mamayıda sevmedi elmalı havuçluydu.((birazını ben yedim sonra çöpe gitti (
o kavanozda maayaladım olmadı yaaa!!!((
mayası fazla gelmiştir veya sıcak mayalamışsındır canım
ben çok bebek istiyodum eşimde erteliyodu neymiiş burcuna göre ayarlıcakmışız
öyle kızdırdıki beni bende prezervatifi deldim
ama bunun üzerinden üç hafta sonra zaten eşim ısrarla çocuğun zamanı geldi dedi ve o da istedi
mide bulantılarım başladı ve kasık ağrım çoktu
doktora gittim hem kan testi yapıldı hemde alttan bakıldı ama yok dendi
bizde yoktur diye motorla geziye gittik
yol boyunca ben kıpırdanıp durdum bişey sıkıştırıyodu alttan alttan
neyse gezi bitti geldik
aynada bi baktım karnımda upuzun bir çizgi çıkmış hemen anladım test yaptım evde pozitf çıktı
yine aynı doktora gittim doktor daha iki gün önce yoktu şimdi olmaz dedi güldü
alttan baktıkii hamileyim
o da çok şaşırdı
gebeliğimde bendede çok az pıhtılaşma olmuş aspirin verdi doktor onu içtim
onu ye bunu ye sözlerinede hep uydum
hiç yemediğim kerevizi bile sağlıklı diye yedim
ne kadar sebze varsa pazardan az az alır çorba yapar içerdim
bebeğin gelişimi üç hafta önde gitti
doğduğunda gelişimi kırk haftayla uyumluydu ama sata göre otuzyedide doğdu
ama ne ara hamile kaldım hiç anlamadım
evet sıcak olduğunu tahmin etmştşm canım,gerçekten sıcaktı.1 çay kaşığından biraz fazla koymştum mayayı.mayada ekşiydi zaten,üst komşumdan istedim.acaba o yüzdenmi ekşi oldu.
Saol cnm Allah bin kere razı olsun dilerim yavrunla uzun yıllar sağlıkla huzurla bir ömür geçirirsin..yazdıkların beni ne kadar duygulandırdı bilemezsin, oğlumu kucağıma almadan önce yaşadıklarım bir bir geçti aklımdan. her pozitif sonucun arkasından mutluluk kutlamalr ardından gelen düşükler, dış gebelik gözyaşları ve bebek hasreti. eşimle 2,5 yıl önce evlendik, şimsi 6 aylık bir oğlumuz var. fakat oğlum 4. bebeğimiz. 1 dış gebelik 2 düşük yaşadım. tab bizimki hamile kalmak yada kalamamak değildi, bende kan pıhtılaşması rahatsızlığı çıktı,(3 kayıptan sonra anlaşıldı) son gebeliğimde 9 ay boyunca karnımdan iğne ve ilk 3 ay crinone vajinal jel uyguladım. sabahları alttan bu jeli yapıyordu, sonra karnımdan iğne, öğlen kan sulandırıcı eksta bir ilaç daha, diğer vitaminlerim derken çok şükür ki oğlumuzu kucağımıza aldık. seni yürekten anlıyorum. hastanden her seferinde karnı boş dönmek çok yıkıcı. senin için dua edicem arkaşım. Allah kucağına almayı nasip etsin, ama kendine çooooooooook dikkat et olur mu?
canım öncelikle hamilelğin hayırlı olsun..inşallah bu bebeğine sağlıklı sıhatli bir şekilde kavuşursun canım..yazdıklarına gerçekten çok üzüldüm..herşey allahtan,allah sağlıklı sıhatlisini versin..
o kalp atışlarını duymak gerçekten insanı çok duygulandırıyor,işte ozaman içinde bi canlının tutunmaya çalıştığını anlıyorsun..
ve herşeyi onun için yapmaya başlıyorsun..yediğin yemeyi,içtiğin suyu herşeyi hep onun için...
Ya bildigimiz labne var evde kutuda o cok cabuk eksiyo bebege az az kullanicam ya.bide su ucgen ucgen jelatinde krem peynir var tam yagli yarim yagli felan oda olurmu acaba biri yazmista paketten birin koyuyom diye dedim fark edermi ki
Saol cnm Allah bin kere razı olsun dilerim yavrunla uzun yıllar sağlıkla huzurla bir ömür geçirirsin..
Sende zor zamanlar geçirmişsin Allahım sana pırlanta gibi bir ewlat vermiş dilerim hepimize nasip olur ...
Bende sana dua edicem ben şimdi kromozom sorunumdan dolayı kalbi durucak yada sakat olucak die çok korkuorum dilerim Rabbim bu defa beni üzmez.
Saol cnm inşallahh Allahım tüm isteyenlere nasip etsin inşallah çok büyük bir sınav inşallah hayırlı haberlerle gelicem.
canım bu maya marketlerde satılan maya mı? ya nasıl yapıyorsunuz maya ile? ben hep mayasız yaptım.:44:
süpersin yaa, prezervatifin ucunu delmek kimin aklına gelir kihaha, bayıldım valla. bu arada benim eşim şimdiden ne olur 2. bebeği yapalım diyor bana. ama ben zayıflamak, fit olmak, alışveriş yapmak ve oğluşumu büyütüp doyasıya uyumak istiyorum.hem maddi olarak daha iyi duruma gelmek lazım, şimdi oğluma kayınvalidem bakıyor, 2. bebeğe asla bakamaz, ben çalışmazsam sıkıntı çekeriz.
Ya bildigimiz labne var evde kutuda o cok cabuk eksiyo bebege az az kullanicam ya.bide su ucgen ucgen jelatinde krem peynir var tam yagli yarim yagli felan oda olurmu acaba biri yazmista paketten birin koyuyom diye dedim fark edermi ki
hemşire bir konuda çok haklı
uzun uğraşlar diyetlerle zayıflıcaksın sonra yine hamile kal yine kilo al sonrasında vermeye çalış filan
hemşire bir konuda çok haklı
uzun uğraşlar diyetlerle zayıflıcaksın sonra yine hamile kal yine kilo al sonrasında vermeye çalış filan
krem peynir tuzlu biraz tuz içinde erken değil mi daha? ne bileyim bizimkinin kahvaltısına hergün bi tatlı kaşığı koyduğum için ekşimesine fırsat kalmıyo gayet güzel
aha aha aha o yüzden 2.sini yapmıycam banane zaten veremiyorum canım sıkkın bi daha aynı bunalımı yaşayamam ama keşke o güzel el üstünde tutulduğum nazımla oynanan günleri tekrar yaşasam
bence de haklı, aradan zaman geçince insan 2. bebeğe pek cesaret edemez gibi geliyor. ancak bir kaza olması lazım
topluiğne delivermesin kızzz
benimkide istemedi istemedi neymiş memo iki yaşına girince bidaha yapıcekmişiz
bide diyo ikinciyide doğurda sonra toptan estetik yaptırısın şimdi uğraşşma diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?